Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Чим підкріплена криптовалюта: 4 факти про грошах

Дата публікації: 04.01.2018 12:07
Дата оновлення: 04.01.2018 12:07

Чим підкріплена криптовалюта і чи варто довіряти цьому платіжному засобу? Це питання цікавить початківців Майнер і багатьох інвесторів, які не довіряють електронним грошам і вважають їх недостатньо надійним інструментом для роботи і інвестицій. І це не ДИВНО – адже, на відміну від звичних всім паперових грошей і банківських карт, криптовалюта неможливо помацати руками, заробляти доводиться за ДОПОМОГОЮвідеокартАБО процесорів, вона не підлягає контролю з боку держави і зовсім « Живе »За своїми власними законами. Тим не менш, це теж гроші, з якими цілком можна взаємодіяти.

Читайте також: Як вибрати відеокарту

Що таке фіатние або фідуціарні засоби

Сучасні люди визнають «традиційні» паперові гроші і монети. Також впевнено увійшли в побут банківські карти, до яких ще не так давно було складно звикнути. Впевненість в цих платіжних засобах легко з'ясовна – «звичайні», тобто фіатние (або фідуціарні) гроші випускаються державою і контролюються Нацбанком.

Что такое фиатные и фидуциарные средства

Довіра людей до фіатним грошей пояснюється історично – адже спочатку монети робили з дорогоцінних металів, а пізніше, коли цих самих матеріалів стало не вистачати – з паперу, коли банкноти відповідали кількості золота. Таким чином, кожна викарбувана монета підкріплюється матеріальним сировинним активом або дорогоцінним металом. Люди звикли, що при бажанні вони завжди можуть обміняти гроші на золото, яке завжди в ціні, а отже використання банкнот і монет – більш ніж надійно.

Читайте також: Все про Майнінг і криптовалюта: 4 цікавих факти про електронні гроші

Обчислювальні потужності і первинні вкладення в криптовалюта

Саме звичка до простоти і надійності фіатних грошей викликає у людей недовіру до криптовалюта, яку доводиться Майні за допомогою процесорів або відеокарт (таких , як потужна ІГРОВАMSI GeForce GTX, наприклад). Повністю анонімна і децентралізована, система дуже сильно відрізняється від всього, до чого людство встигло звикнути, і з боку здається набагато складнішою.

Проте, існує кілька методів підкріплення криптовалюта:

  1. Гарна захист від підробки – до нового блоку дуже складно підібрати ключ, так як для перевірки будь-якої дії або проведення нової транзакції необхідно провести близько шести підтверджень операції.
  2. Найсильніша волатильність. З ростом курсу того ж BitCoin збільшується кількість бажаючих їм володіти. Мрія швидко і багаторазово помножити суму капіталу стає реальною для людей, які правильно прогнозують рух криптовалюта. В цьому і є головна цінність біткоіни.
  3. Змінити протокол ланцюга вимагає згоди хоча б 90% всіх користувачів співтовариства. Це називається консенсусом і береже Bitcoin від шахраїв.

Вычислительные возможности для майнинга

Все вищеперелічене робить криптовалюта більш затребуваною. Як наслідок, попит на електронні гроші зростає, провокуючи збільшення ціни.

При цьому ускладнюється і сам процес Майнінг – чим далі, тим складніше стають математичні алгоритми, які потрібно вирішити, і слабенькі комп'ютери, які раніше справлялися з потребами Майнер, вже «не тягнуть» обчислення. Доводиться постійно докуповувати більше дорогу і досконалу апаратуру, що також сприяє зростанню курсу.

Купівельна спроможність криптовалюта

На зростання популярності криптовалюта впливає і поява торгових точок і послуг, за які можна розплатитися BitCoin-му або альткоінамі (іншими криптовалюта). Ажіотаж збільшується в міру появи нових точок, де можна розрахуватися електронними грошима – наприклад, купити кави за ефір (Ethereum) або оплатити покупку острова в Карибському морі Біткоіни (питання, ніж забезпечена ця криптовалюта, в даному випадку не так важливий).

Читайте також: Чорний Майнінг – як захистити себе і свій комп'ютер від зловмисників? 4 дієвих способу

Що ж можна купити за криптовалюта в світі? Товарів і послуг маса, головне – знайти продавця, який приймає в якості оплати електронні гроші. Наприклад, можна розплатитися:

  1. За піцу – «традиційна» покупка, яку можна зробити за Bitcoin! Розплатитися криптовалюта можна в таких мережах, як Domino's, Pizza Hut і Papa John.
  2. За коштовності – кріптоплатежі приймає американська мережа продажу діамантів Reeds Jewelers.
  3. В Японії за криптовалюта можна здійснювати покупки в крупній онлайн мережі магазинів електротоварів Big Camera.
  4. В Австралії за віртуальну валюту (не тільки Bitcoin і популярний Ethereum, але і Dash, Monero, Litecoin) оплачують комунальні послуги, платять за кредити, оплачують податки і послуги зв'язку.
  5. За ці гроші можна отримати освіту на Кіпрі. Так, в Університеті Нікосії не тільки можна оплатити навчання криптовалюта, але і стати учасником першого в світі навчального курсу, який присвячений криптовалюта. Він триває майже два місяці і називається «Введення в цифрові валюти».

Что можно купить за криптовалюту

Що ж стосується України, тут список товарів і послуг, за які можна заплатити Біткоіни, виглядає наступним чином:

  • Ремонт продукції Apple сервісному центрі Ukrainian iPhone Service
  • Вливання в бізнес. Так, вітчизняна молода компанія Yaware розробляє програми і додатки для бізнесу. Тут можна купити за BitCoin програми для вимірювання ефективності роботи співробітників, додатки для стеження, систему, що фіксує витрачений на роботу час.
  • Послуги адвоката контора «Юскутум». Уже кілька років в компанії приймають біткоіни.

Це далеко не повний список місць, де витрачають криптовалюта. Наприклад, в кав'ярні Kava Like можна випити кави, в київському магазині кліматичної техніки «Печі.Каміни» – придбати прилад обігріву, а в агентстві нерухомості Gek – квартиру в Одесі.

Читайте також: Майнінг на домашньому комп'ютері – рентабельність фермерства в 2018 році

Ставлення ринку до Біткоіни і блокчейну

Незважаючи на те, що криптовалюта і блокчейн-технологія зараз популярні як ніколи, ставлення до цього явища залишається неоднозначним. У ряді країн BitCoin, наприклад, був визнаний законним платіжним засобом. У списку таких країн знаходяться найбільш прогресивні:

  • Сполучені Штати Америки
  • Сінгапур
  • Канада
  • Австралія
  • Японія
  • Країни Євросоюзу

Підтримка інвесторів і держави – ось на чому тримається криптовалюта в цих країнах.

Законность криптовалют в мире

Є й такі (як правило, це країни з недосконалими економічними умовами), в яких кріптовалютние операції заборонені повністю:

  • Болівія
  • Бангладеш
  • Таїланд
  • В'єтнам

У більшості ж країн криптовалюта офіційно не забороняються – немає ні закону, що регулює електронні гроші, ні прямих заборон і можливих санкцій. Так, наприклад, в Україні криптовалюта вже встигли віднести до «грошового сурогату», про що і було сказано в законі «Щодо віднесення операцій з віртуальною валютою». Незважаючи на те, що до легалізації кріптоденег в нашій країні ще далеко, світовий інтерес до віртуальних грошей і їх поширення в найрозвиненіших країнах світу пояснює, чому криптовалюта раніше настільки оцінили далекоглядні інвестори.

Дивіться відео: Вся суть про BitCoin за 4 хвилини

Коментарі
Залиште коментар
Категорії