Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Apple AirPods Pro 2: огляд за 11 ключовими критеріями

Дата публікації: 02.10.2023 13:24
Дата оновлення: 02.10.2023 14:13

Якщо зіставляти AirPods Pro 2 в цьому огляді порівняно з попереднім поколінням, звук став кращим і додалися нові можливості. Розберемося, у чому полягають ці покращення, і як використовувати навушники в парі з Айфоном.

Комплектація

Бездротові навушники надходять до користувача у квадратній білій коробці. На кришці зображено товар. Всередині спакування: AirPods Pro 2, кабель для зарядки USB-C на Lightning, силіконові амбушури (3 пари) та інструкція.

Комплектація АірПодс Про 2

Читайте: Як поміняти амбушури на AirPods Pro — 3 поради

Параметри AirPods Pro 2: таблиця

Характеристика
Опис
Тип навушників Вакуумні, TWS
Підключення Бездротове, bluetooth
Кріплення Внутрішньоканальне
Функція шумодава Є
Матеріал амбушур Силікон
Мікрофон Є, вбудований у корпус
Час автономної роботи 4,5 години

Девайс оснащений додатковими опціями:

  • Еквалайзер змінює параметри відповідно до контенту, що відтворюється;
  • шумозаглушення усуває зовнішні шуми, які заважають прослуховуванню;
  • голосовий помічник дає можливість керувати плейлистом та іншими функціями за участю вигуку;
  • режим прозорості дозволяє одночасно чути, що відбувається навколо, та прослуховувати запущений аудіофайл.

Навушники АірПодс Про 2 на долоні

У девайсі передбачений новий чіп H2 від компанії Apple. Він забезпечує чіткі високі ноти та глибокі баси. Навушники швидко заряджаються, міцно фіксуються у вухах.

Читаємо з користю: Як почистити навушники: 4 універсальні способи

Зовнішній вигляд девайсу

У порівнянні з попереднім поколінням Airpods Pro 2 не сильно змінилися. Дизайн навушників аналогічний. Зміни торкнулися лише кейсу — тепер на ньому є динамік та вушко, за допомогою якого кріпляться ремінці.

АірПодс Про 2 у білому корпусі. Згодом на ньому видно подряпини, тому користуватися навушниками краще в парі із захисним чохлом. Навушники мають плавні форми, що дозволяють надійно закріпити їх у вушній раковині. Навіть при інтенсивних тренуваннях чи під час пробіжки вони не випадають.

Гладка та обтічна форма кейса для АірПодс Про 2

Кейс легкий та компактний, обтічної форми. Завдяки цьому він легко витягується з вузької кишені джинсів. Водночас ідеальна обтічність і гладкість робить кейс слизьким.

До речі: Як знайти AirPods: що робити, якщо втратив навушники — 2 способи розв'язання проблеми

Якість звуку

За звучанням Airpods Pro 2 стали набагато кращими, ніж попереднє покоління. Тепер музика на максимальній гучності більше не ріже слух. У пристроях другого покоління вбудований оновлений драйвер з низьким рівнем спотворень та покращений підсилювач.

При мінімальному регулюванні навушники дуже чутливі, що дозволяє встановити зручні параметри для прогулянки чи ранкової пробіжки. Удосконалений процесор у поєднанні з ренованими динаміками видають реалістичніший звук з басами. Верхні частоти звучать м'яко та деталізовано.

Значні зміни торкнулися просторового аудіо. У цьому аспекті різниця між поколіннями дуже помітна. І хоча порівнювати АірПодс Про 2 з якісними дротовими навушниками ще рано, у своїй галузі бездротових вух вони наближаються до вершини.

Глибоке та чисте звучання

В АірПoдс передбачена функція об'ємного звуку. Вона покращує якість звучання до насиченого та просторового. Тому слухати музику стало набагато приємніше.

Прослуховування музики в Airpods Pro 2

У новій версії баси звучать глибше. З'явилися вібрації, а удари з ляском відчуваються набагато сильніше. Колишню прісність звучання більше не чути. Високі частоти стали чіткішими. І хоч ця зміна незначна, вона помітна у вокальних композиціях.

Досвід звучання різних жанрів музики

У пристрої вбудовано чіп нового покоління Н2. Він згладжує «пронизливі» тони в будь-яких жанрах: аналізує вхідний звук та вносить необхідні корективи. Адаптивний еквалайзер також виправляє викривлене звучання треків.

Оцінка шумозаглушення та прозорості — для чого потрібні

Шумозаглушення відіграє вирішальну роль для генерації чистого та насиченого звуку. Це один із найбільш м'яких придушувачів шуму, але такий функціонал на любителя. У деяких користувачів бездоганна відсутність сторонніх звуків викликає напругу.

В АірПодс Про 2 добре працює шумодав. Можна прослуховувати музику вдома і не чути, що поряд по ТБ йдуть новини. І навіть на жвавому проспекті, ця функція дає майже 100% результат. Опція шумоподавлення іноді корисна в офісі, коли потрібно сконцентруватися на роботі та не чути постійних обговорень довкола.

Бездротові навушники АірПодс Про 2 в руках

Режим прозорості зручний під час прогулянки у жвавому місці, де важливо чути не лише аудіофайл із навушників, а й те, що відбувається довкола. Прозорий режим необхідний, щоб почути звук авто, що наближається, або оклик перехожого на вулиці. Щоб прозорість давала бажаний результат, навушники мають щільно прилягати. А втім, вони й так надійно та зручно фіксуються у вушній раковині.

Зручність експлуатації, ергономіка та практичність

Щоб під'єднати навушники до Айфона, досить піднести їх ближче до девайса. Перемикання між пристроями швидке та плавне. Під час перегляду відео на Macbook можна миттєво перейти на вхідний дзвінок і продовжити говорити в АірПодс телефоном.

Захисний кейс для навушників АірПодс Про 2

При управлінні характерна низка особливостей:

  1. Регулювання гучності за допомогою сенсорної панелі на ніжці;
  2. натискання функціональної кнопки для паузи, перемикання чи запуску шумодава;
  3. якщо використовувати в парі з андроїдом, звук може періодично припинятися (поки ця проблема не усунена, користувачеві потрібно час від часу натискати опцію «продовжити»).

Час автономної роботи та особливості заряджання

На одному заряді навушники без кейса працюють до 6 годин. Але, як показує досвід, небагато користувачів слухають треки так довго, без пауз. Тому, якщо слухати з перервами, автономність девайсу зростає.

Кейс забезпечує вуха зарядом на 24 години. Періодично заряджаючи навушники у футлярі, можна слухати музику до 30 годин або витратити цю енергію на телефонні розмови 24 години поспіль. На швидкості заряду не сильно відображаються функції шумодава та прозорості. Тому за весь період автономної роботи максимум вони можуть «з'їсти» не більше 30 хвилин від часу роботи АКБ.

Зарядний кейс для АірПодс Про 2

Заряджання навушників відбувається через захисний кейс. Чохол підтримує опцію швидкого заряджання MagSafe. Для підтримки належного рівня заряду необхідно періодично закидати навушники в кейс. П'яти хвилин зарядки вистачає, щоб ще годину слухати музику. А якщо залишити їх там на 15-20 хвилин, тоді взагалі немає сенсу відправляти девайс на цілеспрямовану зарядку.

До речі: Принцип роботи бездротової зарядки: 5 базових особливостей

Технологічні нововведення

У АірПодс Про 2 поліпшені мікрофони. З ними однаково зручно у тихій домашній атмосфері та біля жвавого шосе. При увімкнених мікрофонах можна створити ефект суперслуху. Це відбувається з допомогою посилення деяких звуків, зазвичай людське вухо не звертає на це увагу. Завдяки цьому ефекту користувач може чути буквально все, що відбувається навколо, навіть те, що зазвичай пролітало повз вуха.

У прошці передбачено режим «Live Trasperent» для захисту вух у режимі прозорості. Це корисно, якщо поруч лунає сирена або спрацював інший гучний/різкий звук. Функція спрацьовує миттєво. І хоча приглушений звук чути, він так сильно не дратує.

До речі: TWS навушники — що це: 5 секретів передової технології

Відмінності між AirPods Pro 1 і 2 покоління

Основна різниця між AirPods Pro 1 та 2 покоління полягає в покращеному звучанні та додаткових опціях. Відмінності між двома версіями розглянемо у таблиці:

Характеристика
AirPods Pro AirPods Pro 2
Вага кейсу 45,6 г 50 г
Кріплення для ремінця Ні Є
Вологозахист IPX4 IPX4
Вологозахищений чохол Ні Так
Провідний чіп H1 H2
Стандарт Bluetooth 5.0 05.Бер
Динамік на чохлі для сигналу про низький заряд Ні Так
Шумопридушення Є Є
Час автономності 24 години 30 годин
Тривалість активного прослуховування аудіо 5 годин 6 годин
Час роботи під час розмови 3,5 години 4,5 години

AirPods Pro 2 від Apple — гарний варіант бездротових навушників, які цілком задовольняють базові потреби слухача. Порівняно з попередньою версією є помітні покращення. Тому, якщо високий цінник не лякає, ідеальна ергономіка, покращений звук та функція шумоподавлення обов'язково сподобаються.

Цікава стаття: Навушники на основі кісткової провідності: історія, поняття, 5 порад для вибору

Коментарі
Залиште коментар
Категорії