Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

8 переваг GoPro Max: огляд топової екшн-камери

Дата публікації: 02.03.2021 08:44
Дата оновлення: 02.03.2021 08:44

Сферичним відео хорошої якості вже не здивувати. Тому що GoPro в ніші екстремальної оптики з круговим охопленням, як завжди, попереду планети всієї.

 GoPro Max для сферической съемки

Нова камера Max виявилася настільки краще прототипу Fusion, що стала не номером в серії, а отримала персональне ім'я.

Зовнішній вигляд, дизайн, розміри

Головна фішка GoPro Max можливість сферичної зйомки. Її легко відрізнити від 8-ої і 9-ої моделей за наявністю двох камер, які дивляться в протилежні сторони. З отворами мікрофонів аналогічна ситуація. В іншому дизайн максимальної «гоупрошкі» не виділяється на тлі модельного ряду: просунута начинка обрамлена компактним непомітним чорним корпусом.

GoPro Max: обзор экшн-камеры топового производителя

Розміри героя огляду – GoPro Max дозволяють носити камеру в кишені куртки. Вони складають 64x69x24 мм, вага – 154 грами. За габаритами і вагою максималка між 8-ий і 9-ої. Викидні «вушка», призначені для під'єднання штатива, заховані в нижній частині корпусу. Вони висуваються подібно шасі літака. Оформлення корпусу включає гумове покриття софт-тач, що сприяє надійному хвату. Мінімалістичний дизайн не зіпсований надлишком органів керування. На корпусі всього 2 кнопки:

  • увімкнення і перемикання режиму зйомки;
  • старту і закінчення запису.

Ще одна новинка: HERO 9: повний огляд крутий екшн-камери 2020 року

Якість зйомки

Камера здатна знімати сферичні ролики з розміром кадру 4096 × 1344 і частотою 24-30 к/с. У звичайному «плоскому» режимі можливі варіанти: 1440р або 1080р з частотами 24-60 к/с. Дозвіл для прямих трансляцій – 1080р. Просунута оптика дає можливість отримувати сферичні фотографії на 16,6 Мп, в режимі HERO – на 5,5 Мп. Такі характеристики камер GoPro Max.

GoPro Max в разных ракурсах

Режим стабілізації дозволяє забезпечити належну якість зйомки в русі. Можна спокійно знімати на ходу, на бігу, на льоту. Причому камера спочатку проектувалася з розрахунком, щоб через електронної стабілізації не знижувалася якість відзнятого матеріалу. А ще через неї не звужується кут огляду, не падає роздільна здатність оптики.

Знімати з GoPro – суцільне задоволення, не потрібно тримати камеру в певному положенні. Режим стабілізації протипоказаний тільки для зйомки зі штатива. ДО корисних фішок моделі також відноситься вирівнювання горизонту. Судячи з відгуків, горизонт не завалюється, навіть якщо об'єктив раптово розвернувся навколо осі на 180 градусів.

GoPro Max в деле

Топчик вебок: веб камери: топ-5 шикарних варіантів

Функціональні можливості

  1. Фотографування.
  2. Зйомка відео в звичайному/сферичному режимі.
  3. Можливість запису Timelapse. Можна прискорювати, уповільнювати відео, акцентувати увагу на ефектних кадрах.
  4. Кріплення до захисного шолому, керма велосипеда, різних поверхонь.
  5. Голосове керування. Можна дати команду зняти фото, зупинити відео і т.п. Камера розуміє до 14 фраз.
  6. Wi-Fi-адаптер – це зв'язок зі смартфоном на відстань до 70 метрів. Можна автоматично надсилати відзнятий матеріал в хмару.
  7. Можливість відправляти в інтернет контент без допомоги ПК.
  8. Наявність численних фірмових аксесуарів.

Крім функціоналу GoPro Max окремого огляду заслуговує фірмове ПО, призначене для обробки відео. Для монтажу потрібно задавати ключові точки на дисплеї смартфона, додаток самостійно зробить плавні переходи між ними. Будь-ролик можна підігнати під забаганки соцмереж: опублікувати квадратне або вертикальне відео з відповідним співвідношенням сторін.

Цікава стаття: Як використовувати смартфон як веб-камеру: 3 способи в допомогу

Об'єктиви

У GoPro Max два об'єктива. При фотографуванні або зйомці відео можна задіяти один з них або обидва одночасно. По висоті вони розташовані на одному рівні, але зміщені до лівого/правого країв корпусу. Наведемо характеристики об'єктивів GoPro Max в порівнянні з 8-ої і 9-ої камерами HERO:

HERO9 HERO8 MAX
Світлосила f2.8 f2.8 2хf2.0
Матриця 1/2.3 1/2.3 2х1/2.3

Від Fusion максималка успадкувала ті ж ультра-ширококутні об'єктиви, але в новій камері виробник зміг втілити в життя більш вдале інженерне Рішення. Об'єктиви напівсферичні, вони відчутно випирають за контури корпусу. Звідси актуальність захисту від фізичних ушкоджень: відколів, подряпин і т.п.

Виробник подбав про наявність в комплекті захисних аксесуарів: пластикових кришечок і прозорих лінз. Перші потрібні для захисту при транспортуванні, другі – оберігають оптику від пошкоджень при екстремальній зйомці, наприклад, на велопрогулянки з друзями. Лінзи не захищають, якщо камера працює під водою, з ними ліміт занурення залишається колишнім – 5 метрів.

ПРО вибір екшн-камери: Як вибрати екшн-камеру на прикладі 3 кращих моделей 2019 року

Батарея та живлення

За автономність GoPro Max відповідає акумулятор на 1600 мАг . При повній зарядці його вистачає на 1,5-2 години роботи в залежності від температури повітря і налаштувань, при яких ведеться зйомка.

У комплектацію входить шнур USB-C. Його можна приєднувати до адаптера Supercharger або аналогу. Альтернативний варіант – зарядка від ПК або ноутбука. Акумулятор повністю заряджається за 2-4 години в залежності від джерела струму. Ставити на заживлення батарею потрібно після виключення камери, її дисплей не повинен світитися.

GoPro Max в процессе съемки

Процес зарядки супроводжується індикацією, яка припиняється після того, як акумулятор буде на 100% готовий до використання. Виробник не рекомендує заряджати «гоупрошку» взимку відразу після зйомки на вулиці: потрібно спочатку дати їй зігрітися.

На закінчення огляду камери GoPro Max варто відзначити роль оператора в її використанні. Пристрій дозволяє фіксувати в цифрі 360 градусів екшна без особливих проблем. Роль оператора в процесі зйомки зводиться до мінімуму. При подальшої обробці відзнятого матеріалу він може подати його з найбільш виграшного ракурсу. Блогер, який знімає в сферичному режимі, завжди буде в кадрі.

Гайд про зарядку: Докладний гайд в 3 пунктах, скільки часу і як правильно заряджати стрілялки камеру

Коментарі
Залиште коментар