Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 відмінностей підвісної витяжки та вбудованої – яка витяжка краща

Дата публікації: 23.12.2019 08:50
Дата оновлення: 23.12.2019 08:50

Наявність кухонної витяжки – невід'ємна частина сучасної квартири або будинку. Але як бути, якщо власник кухні не знає, як вибрати кращу модель цього обладнання? Найчастіше покупці просто не мають уявлення, яка витяжка краще: вбудована або підвісна, і в чому полягають між ними відмінності. Щоб відповісти на це питання, знадобиться уважно розглянути переваги і недоліки кожного типу витяжних пристроїв згідно їх характеристикам.

Какая вытяжка лучше: встраиваемая или подвесная?

Радимо прочитати: Фільтри для витяжок – як вибрати? 2 різновиди

Загальна характеристика вбудованих витяжок

Іноді власникам квартир не доводиться вибирати, яка краще витяжка: вбудована або підвісна. Якщо мова йде про малогабаритних кухнях площею 4-6 кв.м, то по ергономіці куди більш ефективною стане варіант вбудованого витяжногоОБЛАДНАННЯ. Воно Займає менше місця і коштує не так уже й дорого.

Деякі моделі цього кухонного обладнання настільки компактні, що їх важко помітити на кухні. Вони мають телескопічну частина, що висувається безпосередньо під час роботи з видалення забруднених повітряних мас над плитою.

Встраиваемые вытяжки

Пристрій

НА відміну від навісних витяжок, що працюють за принципом рециркуляції, вбудовані моделі, НАПРИКЛАДGorenje WHC 623, під'єднані до вентиляційного каналу. Повітря після очищення не залишається на кухні, а виводиться назовні.

Характерною відмінністю вбудованої техніки стали більш компактні розміри. Витяжка вбудовується в відділення кухонного навісної шафи і має висувну (телескопічну) частину.

Замість одноразового вугільного фільтра забруднені частинки вловлює алюмінієвий багаторазовий фільтр. Він простіше в обслуговуванні, оскільки вимагає не заміни, а всього лише чистки.

Не пропустіть: Вибираємо витяжку для кухні з воздуховодом або без – 2 варіанти для різних ситуацій

Процес роботи

Принцип роботи вбудованих моделей витяжок заснований на видаленні з кухні брудного повітря з продуктами горіння газу. Якщо в навісному обладнанні кіптява і мікрочастинки, що пропускалися через фільтр, залишаються на ньому, а очищений повітряний потік повертається в приміщення, то тут цього немає. Брудне повітря виходить на вулицю через вентиляційний канал.

Ефективний принцип роботи. Наявність вбудованої витяжки здатне значно поліпшити стан повітря в приміщенні, де готується їжа. До додаткових факторів на користь вибору такого пристрою можна віднести помірну вартість і простоту монтажу.

Обов'язково прочитайте: 10 кращих підвісних витяжок для кухні

Особливості експлуатації

У користувача навряд чи виникнуть складності з роботою вбудовується витяжки Franke FBI 532L GR. Її необхідно включати, коли газова, електрична або індукційна плита використовується за своїм прямим призначення – приготування їжі. Залежно від того, як інтенсивно і часто витяжка працює, відбувається чистка фільтра та жироуловителей. Зазвичай це робиться один раз в два-три місяці.

Переваги та недоліки

Щоб не помилитися з тим, яка витяжка краще: вбудована або підвісна, варто звернути увагу на плюси і мінуси кожного типу обладнання.

Якщо мова йде про вбудованих моделях, то вони будуть такими:

Переваги
Недоліки
Майже непомітна на тлі кухонних меблів Вимагає підключення до повітропроводу
Більш доступна за ціною  
Компактні розміри  

Що потрібно знати про підвісних витяжках

Роздумуючи, яку краще купувати витяжку: повновбудовувані або підвісну, багато звертають увагу на дизайн. Вбудовані моделі виглядають більш сучасно. Але вони і коштують дорожче. Якщо бюджет покупки обмежений, підвісне витяжний обладнання стане чудовою альтернативою. Крім того, не завжди виходить вбудувати витяжку в навісну шафу на увазі невідповідності її розмірів з меблями.

Подвесные вытяжки

Підвісні моделі витяжного обладнання завжди рециркуляційні. Це передбачає, що підключення до вентиляційного каналу робити не доведеться. Конструкція спрощує підключення, але очистка забрудненого повітря на кухні буде трохи гірше, ніж при використанні проточних моделей.

Пристрій і принцип роботи

Підвісна тип витяжного обладнання включається натисненням кнопки. Вона запускає в роботу вбудовані вентилятори, які проганяють продукти горіння і інший забруднене повітря через вугільний або алюмінієвий фільтр, а також жироуловитель.

Ми писали: Установка витяжки на кухні: 4 основні етапи

Устаткування досить просте і надійне в роботі. Основну складність для користувача буде доставляти регулярна заміна фільтра і чистка жировловлювача. Це доведеться робити кожні 2-3 місяці.

Плюси і мінуси

ДО переваг підвісних моделей витяжок варто віднести:

  • низьку вартість;
  • простоту монтажу;
  • можна замовити установку будь-якому місці кухні, а не тільки там, де є доступ до вентиляційного каналу.

Не обійшлося також і без недоліків. У їх число входить:

  • очищення повітря гірше, ніж в проточних моделях;
  • час від часу доведеться міняти фільтри і чистити жироуловитель.

Роздумуючи над тим, яка витяжка краще: вбудована або підвісна, доведеться враховувати і додаткові фактори впливу. Якщо можливість підключення до системи вентиляції відсутній, про проточних моделях напевно доведеться забути. Тут може виручити підвісне циркуляційний обладнання.

Різниця між вбудованими та підвісними витяжками

Перед вибором кухонного обладнання, важливо пам'ятати, що вони будуть відрізнятися:

  1. Розміром: вбудована менше.
  2. Вартістю: підвісна дешевше.
  3. Якістю очищення: продуктивність в підвісний менша, ніж у вбудовується.
  4. Кількістю моторів: підвісний – один, у вбудовується – два.
  5. Фільтри: в підвісну використовується одноразовий вугільний, у вбудовується – алюмінієвий багаторазовий.

Разница между встраиваемыми и подвесными вытяжками

Що ж вибрати вбудовується або підвісну витяжку

Якщо брати до уваги найважливіший показник: чистоту очищення забрудненого повітря, то він явно вказує на переваги проточною системи в порівнянні з рециркуляционной. Крім того, є ряд інших факторів, які можуть вплинути, включаючи необхідність регулярної заміни фільтрів.

Зверніть увагу: ТОП-8 кращих виробників витяжок для кухні

І все ж, яка витяжка краще вбудована або підвісна? Відгуки свідчать, що підвісна – стильний варіант для кухонь, в яких немає доступу до воздуховоду. Вона підійде сім'ям, в яких не звикли часто готувати у великих об'ємах. Вбудована витяжка – вибір для компактних приміщень, коли необхідна економія простору. Вона вписується в інтер'єр, відрізняється продуктивністю і потужністю. Але в будь-якому випадку вибір завжди залишається за покупцем.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії