Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Зовнішній жорсткий диск для PS4 – як вибрати із 3 видів

Дата публікації: 04.08.2020 09:40
Дата оновлення: 04.08.2020 09:40

Апетити геймплею зростають, йому потрібно все більше простору на жорсткому диску. Тому гравці нерідко стикаються з проблемою дефіциту дискового простору на PlayStation 4.

Рішення є – купівля та встановлення додаткового сховища. Але тут важливо знати, який зовнішній жорсткий диск краще вибрати для PS4, адже їх у магазинах не 1 і не 2. Допомагаємо геймерам визначитися з вибором гарного накопичувача для ПС4, щоб ігри літали, і по кишені покупка не сильно вдарила.

 Внешний жесткий диск для PS4

ДО слова: в 3 розділах, як підключити PS4 до монітора – всі способи

Який жорсткий диск вибрати для PS4

Для початку з'ясуємо, яка саме варіація вінчестера потрібна: старий добрий HDD, відносно новий SSD або золота середина – гібрид двох перших видів.

Також при покупці жорсткого диска для PS4 стандартної версії, Slim або Pro звертаємо увагу на такі параметри накопичувача, як швидкість, ємність, інтерфейс підключення. Від вибору залежить, скільки потрібно витратити на апгрейді приставки та яких поліпшень у роботі варто очікувати.

У таблиці представлені основні вимоги та нюанси використання зовнішнього накопичувача для ПС4:

Особливості
Що потрібно знати
Інтерфейс підключення USB, версія 3.0. і вище
Ємність min 250 гігів, max 8000 Гб
Що можна зберігати Тільки додатки та доповнення до них
Кількість накопичувачів Одночасно можна використовувати тільки 1 диск
Підключення Безпосередньо до системи ПС4. Не підтримується через концентратор ЮСБ

Вивчайте: PS 4 Slim і Pro – відмінності 2 версій: що краще вибрати?

Магнітний жорсткий диск (HDD)

Класичний гвинт працює за принципом магнітного запису. Це надійна технологія, проте за швидкістю поступається ССД і гібридам. За ціною, навпаки, це найдешевший варіант.

Магнитный жесткий диск для PS4

Спочатку всередині ПС4 стоїть саме ХДД. Новий магнітний гвинт купують, якщо потрібно трохи додати швидкості завантаження геймплея або не вистачає вільного місця для встановлення нових іграшок, а зі старими не хочеться розлучатися.

Відмінності хардів:

  • в обсязі,
  • в швидкості обертання шпинделя (RPM),
  • в інтерфейсах підключення,
  • в розмірах,
  • в кольорі та матеріалі корпусу.

При виборі жорсткого диска ПС4 головну роль грають перші 3 параметри, інші залежить від особистих переваг користувача.

Деякі виробники, наприклад Seagate, випускають магнітні гвинти, спеціально розроблені для ПС4. Ціна Game Drive може перевищувати розцінки на звичайні зовнішні вінчестери, зате у їхнього тандему з приставкою точно не виникне проблем.

Дізнайтесь: SSD або HDD – що краще

Гібридний жорсткий диск (SSHD)

Такі накопичувачі по головним елементам конструкції (магнітні пластини + головка, що зчитує) НАГАДУЮТЬ ХДД. Але є і вагома ВІДМІННІСТЬ – Наявність Nand-Пам'яті, куди автоматично вантажаться файли, якими найчастіше користуються користувач. За рахунок цього гібриди перейняли:

  • від ССД швидкість та продуктивність у роботі;
  • багато місця зберігання інформації, як і ХДР.

Гибридный жесткий диск

Тут варто уточнити: якщо загальний об'єм ССХД може бути 1000 Гб і більше, то розмір флеш-пам'яті зазвичай обмежений 8-32 гігамі. Тобто пріоритет у прирості швидкості отримають в повному обсязі файли, лише ті, які запускаються найчастіше.

З повноформатним ССД, припустимо T7 Touch 2TB, гібридна зв'язка по швидкості роботи не зрівняється. Зате при більшому обсязі коштуватиме значно дешевше за твердотільник.

Твердотільний жорсткий диск (SSD)

Основний" плюс" – ніякої механіки всередині, тільки набір мікросхем і контролер. Різні типи NAND-пам'яті визначають швидкодію та термін служби диска.

Твердотельный жесткий диск для PS4

Швидкість роботи ССД у 2–3 рази перевищує аналогічні показники ХДР. Чуйність ігрових прог підвищується в рази. Також прискорюється встановлення та запуск ігор. Крім того, ССД позитивно впливає на швидкість підвантаження різних деталей, текстур та рівнів під час геймплею.

Єдине «але»: за покупку твердотільнику доведеться викласти кругленьку суму, особливо за варіанти з об'ємом пам'яті від 1000 гігів.

Хто ще не в курсі: Як вибрати зовнішній SSD диск – який краще: гайд в 6 розділах

Швидкість роботи жорсткого диска

У ПС4 із заводу встановлено ХДД зі швидкістю 5400 об/хв.

  1. Якщо чуйність консолі влаштовує, але потрібен більш ємний жорсткий диск, можна придбати 2 ТБ ХДД гібрид з такою ж швидкістю. Це ощадливий варіант.
  2. Якщо потрібно прискорити ПС4, шукайте накопичувач з 7200 об/хв. Він буде трохи дорожчим, трохи більше шуміти, зате швидкість завантаження консолі та ігор збільшиться. Наприклад, Battlefield замість 45 сік. запуститься за 30 сек.

Показники швидкості запису/читання інформації на ССД загалом варіюються від 500 до 1000 Мб/с. Цього цілком достатньо для комфортного геймплею без гальм.

Скорость работы внешнего жесткого диска

Об'єми пам'яті

«Плейстейшен 4» доступна з розміром сховища 500 гігів або 1 Тб. З урахуванням того, що деякі ігри важать близько 100 Gb (той самий Red Dead Redemption 2 займе 150 Гб), вільне місце може скоро закінчитися.

Якщо немає бажання видаляти улюблені іграшки, щоб потішити нові, варто збільшити об'єм пам'яті консолі. У ПС4 можна зробити до 8 Тб. У реалі знадобляться 3-4 Тб.

Чим більшої ємності буде диск, тим дорожче він вам обійдеться. Тому беремо середній за об'ємом варіант, наприклад, 3-террабайтний WDBU6Y0030BBK.

 Объемы памяти внешнего жесткого диска

Підключаємо та налаштовуємо зовнішній диск до консолі

Серед набору інтерфейсів у ПС4 є і USB. Через нього і з'єднуватимемо ПС4 і накопичувач.

Як підключити зовнішній жорсткий диск до PS4.

  1. Взяти юсбішний провід.
  2. Один кінець кабелю ЮСБ вставити у відповідний роз'єм диска, інший – приставки.
  3. Увімкнути ПС4 і розпочати налаштування.

Потрібно відформатувати накопичувач, щоб підготувати його до використання разом з ПС4, припустимо, цієї Slim 1Tb 9926009.

Увага! форматування накопичувача його можна використовувати тільки для ігор та програм на ПС4. Розміщувати на ньому доки, картинки, інші файли буде неможливо, доки не проведете повторне форматування.

Приступаємо до налаштування жорсткого диска для ПС4.

  1. Відкрити «Налаштування» на початковому екрані консолі та зайти в «Пристрої».
  2. Перейти в «Накопичувачі ЮСБ».
  3. Вибрати за назвою зовнішній гвинт.
  4. Натиснути на" Форматувати як зовнішнє сховище".
  5. Підтвердити форматування (Далі→ Формат→ Так).

 Настройка PS4 для использования внешнего жесткого диска

Залишиться почекати кілька секунд, поки форматування не закінчиться. Після закінчення на екрані з'явиться повідомлення. Після чого накопичувач готовий до роботи: у налаштуваннях біля його назви «горітиме» зелена крапка.

Підіб'ємо підсумки. З'ясували, що зовнішній накопичувач оптимально підходить для збільшення дискового простору та швидкості завантаження геймплея на ПС4. НА відміну від установки внутрішнього диска, не потрібно нічого діставати, міняти, робити бекап: просто купив, підключив, налаштував за пару секунд і вільно користуєшся.

Цікава стаття: Особливості використання зовнішнього жорсткого диска: 6 плюсів та 3 мінуси

Коментарі
Залиште коментар
Категорії