Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Види бойлерів: дізнайтеся, як вибрати водонагрівач для дачі або квартири

Дата публікації: 07.07.2017 14:31
Дата оновлення: 07.07.2017 14:31

Вам не потрібно більше переживати про відсутність гарячої води в літні місяці і мріяти про тепле душі взимку, якщо ви купите бойлер . Водогрійний прилад стане в нагоді і на дачі або в літньому котеджі, куди гаряча вода ще не проведена. У цій статті ми розповімо не тільки про випадки, коли придбання водонагрівача найбільш доцільно, а й навчимо відрізняти різні види бойлерів один від одного. Наприклад, накопичувальний на 70-90 л за якихось двадцять хвилин нагріє ванну на одну персону. Якщо більше любите теплий душ і не хочете чекати, поки вода нагріється - купіть проточника, і розігрівайте воду безпосередньо в процесі використання! 

Як купити проточний обігрівач

Що таке проточний обігрівач і які блага обіцяє його використання, не з чуток знають його реальні власники, які не витрачають ні часу, ні нервів, і, що важливо, грошей на щоденну привілей приймати гарячу ванну. Апарат малими зусиллями нагріє воду і скромно вміститься в крихітному куточку, а його установка підкориться будь-якому господареві. Принцип роботи обігрівача простий - ТЕН циліндричної форми встановлюється на кран або душ, а вода, проходячи крізь нього, нагрівається до встановленої температури. Існують варіації приладу у вигляді невеликих нагрівальних систем, які розміщуються у ванній і пропускають воду крізь себе. Зручність такого приладу в тому, що для нього не потрібно вибирати місце - гаряча вода з'являється в крані миттєво.

Читайте також: Що важливо знати про бойлерах: уроки економії

Регулювати температуру проточного бойлера нескладно: в деяких приладах вона залежить від напору води (чим більше - тим прохолодніше температура), а в інші налаштовується за допомогою спеціального регулятора:

  • Водонагрівач на 3,5 кВт добре приживеться в літніх котеджах, дачах або просто для установки на невеликі крани в квартирі. Таким бойлером зручно користуватися влітку, коли вода у водопроводі і без того помірної температури - не нижче 18 градусів, так що немає потреби в дуже гарячих ваннах.
  • 5 кВт - параметр стандартного і найпоширенішого нагрівача - такий обігріє вас і в зимовий період.
  • Бойлери з потужністю 7 кВт, як в моделі Ariston BRAVO E 7023 UF 7, підійдуть більш «просунутим» користувачам - нагріти воду таким приладом можна в будь-яку пору року і користуватися душем навіть з самим сильним напором - температура води все одно залишиться теплою. Але тут є одне «але» - стан електропроводки для такого агрегату повинно бути ідеальним.

 Зручний бойлер проточного типу

Електропроводка для проточного водонагрівача - тема, яка потребує окремого розгляду. Проточний бойлер - електроприлад високої потужності, і навіть перед установкою агрегату з маленькою потужністю доведеться переконатися, що ви зможете забезпечити безпечну роботу:

  • добре заземлити прилад;
  • проточника слід безпосередньо приєднувати до силового кабелю - це допоможе уникнути зайвих коротких замикань;
  • загальна проводка повинна проводити струм понад 30 Ампер - врахуйте це.

Як вибрати накопичувальний бойлер

Якщо ви потребуєте в гарячій воді в усьому будинку, а не в одному крані, а возитися з лійками і «гусаками» не бажаєте, то для вас ми розповімо, що таке бойлер накопичувальний . Принцип функціонування такого чуда техніки полягає в тому, що прилад спочатку збирає в собі воду, а після розігріває її в спеціальному резервуарі; «Нова» вода розігрівається в міру надходження.

переваги:

  • Середній апарат може розігріти від десяти до 1000 л. Накопичувальний прилад займає додаткове місце, тому перед його покупкою точно визначте, куди ви його встановіть.
  • Як правило, температура води на виході досягає 70° С це гаряче, але в процесі миття ви можете регулювати тепло перемикачем холодного крана. Відповідно, з 60-80 літрів гарячої води ви зможете «розвести» 100-120 теплою.
  • Чи не вимогливий до стану електропроводки: бойлер можна під'єднати до водопроводу або до електромережі. Якщо є бажання підключити агрегат до газовідвідним мереж - будь ласка, бойлер і на це не стане заперечувати.
  • Зробити роботу «термоса» безпечної нескладно: забезпечте заземлення, придбайте редуктор (з ним котел не протече під тиском водопровідної магістралі), і два захисних клапана - від внутрішнього тиску і для блокування зливу холодної води, якщо раптом її подача припинилася. Все це вбереже Тени від перегорання, а бак від протікання.

 Накопичувальний бойлер - найпопулярніший водонагрівач

Вибираючи в свій будинок накопичувач, ви купуєте великий термос - по суті, він складається з основного резервуара в корпусі, ТЕНів і двох трубок - для подачі і забору рідини. Влаштований такий бак наступним чином: шланг для холодної води входить в резервуар знизу, а для нагрітої - зверху, тому, керуючись законами фізики, вода всередині агрегату не перемішується. У більшості агрегатів передбачений термостат і ручка для регулювання нагрівання, іноді - світловий індикатор, який дасть знати, коли нагрівальний елемент зробив свою роботу. 

Читайте також: Які бувають основні несправності бойлера

комбінований бойлер

Що таке бойлер комбінованого типу ? Свою назву цей тип водонагрівача отримав через свою універсальність. Прилад може виробляти теплу воду двома способами:

1. за допомогою спіралеподібного змійовика, підключеного до котла

2. стандартним Теном, що працює від електрики 

За змійовика усередині бойлера проходить гаряча вода з котла і прогріває весь резервуар. Чи не хочете гріти за допомогою котла - ласкаво просимо, скористайтеся вбудованим Теном.

 Бойлер комбінованого типу

Переваги комбінованого типу:

  • Універсальний - якщо у вашому будинку немає газу, буде працювати від електрики, і навпаки - щоб заощадити на рахунках за електроенергію, підключіть його до газу. Зазвичай разом з бойлерами цього типу поставляється особлива газовий пальник. А якщо ви великий оригінал і прагнете покращувати екологію нашої планети - прикладіть трохи зусиль і підключіть прилад до сонячних батарей!
  • Взимку воду можна гріти від опалювального котла, який обігріває весь будинок, а в літній час - безпосередньо від електрики або газу. Економний спосіб популярний для невеликих дач або котеджів.
  • Такий прилад, в залежності від моделі, можна або підвісити на стіну або встановити на підлогу. Деякі моделі унікальні: їх можна встановлювати в зручному вам положенні, головне - не перевертати прилад і дотримуватися верх-низ.
  • Комбінований «термос» може працювати безперебійно - просто встановіть кілька шлангів для води, і проізводітельнверсальні: ость приладу збільшиться.

Щоб комбінований агрегат прожив довше, зверніть увагу на його конструкцію. Найкраще зарекомендували себе термоси з емальованими баками (метал не стикається безпосередньо з водою і не поржавіє). Вибирайте бочку з панеллю керування - це зручно в будь-якому випадку, адже дозволяє стежити за температурою всередині і не перегрівати саму конструкцію. Ті ж функції має термостат і градусник. Звертайте увагу на ізоляцію - чим вона краща, тим менше ресурсів доведеться витратити на збереження тепла.

Бойлер непрямого нагріву

Непрямий нагрів - що це за тип бойлера? Це популярний варіант, який використовує тепло від системи центрального опалення. Погодьтеся, вигідно для зимової пори - за допомогою опалення підігріти і повітря в квартирі, і ваш душ! Один його зовнішній вигляд говорить про затишок - все частіше виробники випускають агрегати кубічної або прямокутної форми, більше схожі на шафки, ніж на бочки - відмінне доповнення до інтер'єру.

 Бойлер непрямого нагріву для економії електроенергії

Принцип роботи агрегату

Як правило, прилад виготовляється з нержавіючої сталі, як в моделі Gorenje GV 120, рідше - з пластику. В серцевині агрегату знаходиться сталевий або латунний теплообмінник, навколо якого і розміщується спіралевидні теплоносій (змійовик) з котла центрального опалення. Додатково встановлюється магнієвий анод (хороший захист від корозії) і клапан для контролю тиску. Звичайно ж, подібне диво техніки має термостат, так що ви завжди будете бачити, поточну температуру. 

У плані підключення до водопроводу все стандартно - дві трубки: одна для" холодна" , друга" гаряча" . Єдине «але» - доведеться встановити насосно-змішувальну систему на трубопровід - це допоможе контролювати циркуляцію води.

Читайте також: Як самостійно відремонтувати бойлер

Чому саме непрямий тип бойлера:

  • Економічність - нагрівається від опалювальної системи. Господареві не треба платити за електрику або зміцнювати проводку, як у випадку з іншими бойлерами
  • Конструкція влаштована так, що важливі внутрішні елементи не стикаються з водою. Зважаючи на відсутність контакту поверхні нагрівача і теплоносія, ніщо не проржавіє і не вийде з ладу раніше часу.
  • Вода в пристрої постійно циркулює і перемішується - а це означає, що користуватися нею можна вже після того, як вона потрапила в резервуар.
  • Більшість бойлерів увазі перепідключення на альтернативне джерело тепла - наприклад, якщо опалення відключили, але з крана митися все ще холодно.

Виберіть ідеальний прилад

Підбір бойлера - справа суто індивідуальна. Проточний агрегат стане в нагоді тим, для кого не принципово, наприклад, миття посуду в теплій воді. Це хороший варіант для котеджу, де важливіше наявність зігріваючого душа. Комбінований агрегат підійде для заміських будинків, в яких немає центральної опалювальної системи, але є котел, який і можна використовувати, заощадивши тим самим електрику. Одночасно бойлер непрямого нагріву використовується в панельних приміщеннях, так як головна його перевага - можливість підключення до центрального опалення. Накопичувальний універсальний, тому що він функціонує на електроенергії, яка є в кожному і на дачі, і в квартирі.
 
Подивіться також відео: Як вибрати бойлер

Коментарі
Залиште коментар
Категорії