Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Установка твердопаливного котла своїми руками: 3 кроки, що ведуть до успіху

Дата публікації: 27.10.2017 12:02
Дата оновлення: 27.10.2017 12:02

Твердопаливні котли потрібні за рахунок незалежного або майже автономного функціонування. Купувати таку варіацію раціонально, коли спостерігаються збої із подачею газу. Ресурси для таких установок заготовляються про запас, а зробити це можна навіть влітку. Тому у користувачів виникає питання" як встановити твердопаливні котли опалення самостійно?", особливо це актуально для мешканців заміських або приватних володінь.

Твердотопливные котлы

Такі роботи відрізняються трудомісткістю, але здійснити монтаж своїми руками можна, якщо враховувати встановлені вимоги та норми. Потрібний підбір схеми розведення, підключення відповідно до конкретних умов, потрібно знати, як встановити твердопаливні котли краще відповідно до цього.

Подібна оснастка монтується тільки в підлоговому вигляді, що обумовлено пристойними габаритами та вагою. Але в цьому є перевага з огляду на відсутність необхідності підготовки дозволів на монтаж. Головне – дотримання елементарних правил безпеки та забезпечення зручності обслуговування.

Як правильно встановити твердопаливні котли залежить і від типу обладнання. Агрегати поділяються на:

1. Піролізні. Функціонування полягає у витраті палива та летких речовин окремо, тому обладнання називається ще газогенераторним. Перш ніж запустити піролізний котел, потрібно перевірити димар на наявність тяги та працездатність комунікації.

Твердотопливные пиролизные котлы

2. Пелетні. Таке оснащення відрізняється автономністю та тривалою експлуатацією. Казани стабільно підтримують заданий показник. Головний плюс у тому, що оснащення функціонує і без допомоги людини. Єдине – необхідно заправити ємність паливом повністю. При виборі такого варіанту потрібно знати, як правильно налаштувати пелетний котел.

Твердотопливные пеллетные котлы

3. Тривале горіння. Такі модифікації цінуються за високу ефективність та тривалу роботу на одній закладці енергоресурсів. Найчастіше застосовуються дерев'яні матеріали.

Твердотопливные котлы длительного горения

Тому про те, як підключити ТТ котел, далі.

Ми також писалиВибираємо твердопаливний котел – на що звернути увагу? 7 критеріїв вдалої покупки».

Загальні правила при підготовці до монтажу



Перше перед встановленням – розібратися з котельнею. У приміщенні, де здійснюється монтаж, обов'язково має бути добрий рівень вентиляції. Поверхня, де встановлюється устаткування, виконується з бетону. Оптимальна товщина становить мінімум 5 см.

Перед тим, як встановити твердопаливний котел на дачі або в будинку, потрібно розібратися з місцем для котельні і самої оснастки. Мінус такого обладнання полягає в тому, що потрібен простір для вентиляції поверхонь.

Якість роботи визначається і правильно підібраними інструментами для встановлення котлів. Для професійного обладнання властива дорожнеча, а разове придбання невиправдане, тому раціональніше скористатися послугами спеціалізованих працівників. Але якщо все-таки цікаво, як самостійно встановити твердопаливний котел, то виконуються такі дії:

  • готується котельне приміщення;
  • розміщується агрегат на об'єкті;
  • прокладаються трубні конструкції по приміщенню;
  • виконується обв'язування;
  • запускається агрегат і комунікація.

Схема обвязки твердотопливного котла

Виконання встановлених стандартів та прописаних нормативів визначає якість роботи опалювального обладнання надалі. Це Також гарантує безпеку функціонування оснастки та життя людей, які мешкають в обителі. Перед тим, як встановити твердопаливний котел для квартири або дачі, наприклад Максітерм LUX 22 або Roda BF-04, потрібно врахувати низку вимог та нормативів. Це:

  1. Вибирається котельня, площа якої перевищує 7 м2, а в приміщенні встановлено припливну вентиляційну систему. Для перерізу каналу параметр дорівнює мінімум 80 мм при розрахунку 1000 Вт устаткування.
  2. Між котлом та стіною нормативно безпечна відстань становить від 0.5 м.
  3. Для облаштування підлоги застосовуються будівельні матеріали, стійкі до займання. Ще й перед топкою розташовується аркуш (він може бути металевим).
  4. Димохід обов'язково не містить поворотів, за їх наявності вони повинні бути крутими. Труби, що складають, обов'язково піддаються герметизації за допомогою спеціальної термостійкої стрічки або засобу. Показник перерізу встановлюється виходячи із перерізу на виході оснастки. Вибраною моделлю визначається і ККД обладнання.

Також рекомендуємо «ТОП-7 популярних газових опалювальних котлів до 250 квадратних метрів»

Размещение твердотопливного котла в помещении

Обов'язково враховуються норми пожежної безпеки та при підключенні до електромережі, та під час підведення Води. Перед тим, як встановити твердопаливний котел своїми руками, потрібно розібратися з питанням наявності котельні.

Таке приміщення обов'язково, враховуючи, що для моделей, що працюють на дровах, торф'яній сировині, пелетах, відходах деревообробки та сільського господарства у вигляді брикетів, потрібно періодичне закладання ресурсів, а проводити подібні роботи у звичайному місці не дуже зручно. Вентиляція потрібна, щоб забезпечити агрегату необхідну кількість повітря на горіння, виведення з кімнати димових газів та компенсування віддаленого кисню таким самим припливом.

Рекомендуємо такожВибір опалювального котла: твердопаливний, електричний чи газовий? 3 основних критерії».

Що необхідно знати і зробити перед самим монтажем



Які інструменти потрібно мати перед тим, як підключити твердопаливний котел опалення своїми руками? Спочатку слід обзавестися спеціальним одягом та приладами:

  1. зварюванням та маскою для неї;
  2. кутовий шліфувальною машиною, яка ріже по металу;
  3. комплектом різнокаліберних ключів;
  4. будівельним рівнем та косинцем;
  5. викруткою з комплектом різних насадок;
  6. сантиметром і олівцем;
  7. пістолетом для герметизуючого засобу.

Инструменты для монтажа твердотопливного котла

Перед монтажем також проводяться розрахунки параметрів котельні. І тому враховуються особливості принципу роботи обраного агрегату. Перед тим, як встановити котел на твердому паливі, також здійснюється проектування теплообмінних конструкцій та спайка комплектуючих, що виконують роль з'єднувачів. Для підключення обладнання до комунікації потрібно придбати:

  • запірні крани з рухомою деталлю у формі кулі, муфту;
  • з'єднувачі та відводи зі сталі;
  • труби з металу;
  • герметизуючі засоби для термозахисту;
  • сантехнічне підмотування;
  • трубу, що має шиберну засувку, для відведення диму.

Головне при виконанні робіт – слідувати інструкції, яку надає завод-виробник.

Також буде цікаво «ТОП-6 дров'яних котлів для приватного будинку до 200 кв.м.».

Як встановити твердопаливний котел тривалого горіння, наприклад, Atmos D20? Такі установки також потребують облаштування опори. Якщо потужність агрегату перевищує 50000 Вт, то виконується покриття з бетону, що спирається на ґрунт та спресована щебенева підкладка. Розташовуватися він повинен вище за рівень стяжки на 8-10 см. Але одночасно не можна пов'язувати ці дві основи. Встановити твердопаливні котли тривалого горіння, як і інші види, нескладно з урахуванням норм та вимог. Якщо роботи виконуються у приватних будинках, то передбачається облаштування димаря в поверхні стіни з виходом через дах.

Atmos D20

Як правильно підключити піролізний котел і пелетне обладнання, наприклад, Calgoni SOLARO-05 A/C ТА РЕТРА-3M РЕТРА 4М? В ЦЬОМУ випадку виконується підключення трубних конструкцій, запірних комплектуючих. Також Встановлюється група безпеки, ємність для прийому води під час її теплового розширення, насос для циркуляції рідини, клапан триходового типу. Після монтажу потрібно перевірити систему.

Calgoni SOLARO-05 A/C и РЕТРА-3M РЕТРА 4М

Як встановити котел на дровах, наприклад, VIADRUS ULK U 22 L 5 SEC? Порядок дій та вимоги у цьому випадку ідентичні першим двом. Наприкінці налаштовується автоматика та вводиться обладнання в експлуатацію. Ось і вся інструкція, як правильно підключити котел на дровах та інші види агрегатів.

VIADRUS ULK U 22 L 5 SEC

Рекомендуємо На що звернути увагу при виборі електричного котла: 3 критерію для покупки”.

Алгоритм виконання робіт при встановленні



Незалежно від типу варіації, алгоритм здійснення такого процесу залишається однаковим. Як встановити твердопаливний котел у каркасному будинку та інших об'єктах:

  1. Спочатку виконується підготовка. Вибирається приміщення, розраховуються характеристики об'єкта, що виконує роль котельні. Обов'язково готується майданчик із бетону під опалювальне обладнання. Але часом виникає питання «як встановити твердопаливний котел на дерев'яну підлогу?». Виконання таких робіт допускається лише в тому випадку, якщо попередньо прокладається між поверхнею та оснасткою вогнезахисний шар.
  2. Проводиться монтаж комунікації. Агрегат, наприклад, Донтерм ДТМ КОТ-13Т або Hi-Therm Pegas 4, встановлюється на місце роботи.
  3. Виконується обв'язування. Ця стадія найбільш складна та трудомістка. Здійснюється підключення комунікацій: трубопроводів, що подають та повертають воду в систему, звороти на обігрів води, якщо обрано двоконтурну Модель. Далі робиться зав'язка додаткового оснащення. Це може бути компенсаційний резервуар.
  4. Встановлюється трубна конструкція для виведення продуктів згоряння.
  5. Запускається оснащення в систему.

Ось і весь алгоритм того, як встановлюється твердопаливний котел у приватному будинку. Спочатку модель оглядається візуально, виконується тестовий запуск на свіжому повітрі. Вимоги СНиП вказують на те, що необхідно провести гідравлічні випробування комунікації для того, щоб встановити твердопаливний котел у квартирі або будинку. Для цього потрібно підключення води, відкриваючи крани та клапани. Після цього піднімається тиск комунікації за допомогою регулювального вентиля. Оптимальний показник 1.3 атм. Перевіряється агрегат на наявність нориць, особливо в тих місцях, де розташовуються зварні та різьбові з'єднання.

Схема як встановити твердопаливний котел у будинку, наприклад Termodinamik AC35S EKY/S 25, представлена нижче.

Читайте такожУстановка та підключення газового котла – 2 важливі ступені

Схема установки твердотопливного котла

Порядок дій для всіх типів опалювального обладнання цієї категорії однаковий, що полегшує процес монтажу. У текст включені основні принципи встановлення оснащення, що працює на жорстких паливних Ресурсах. Найбільш раціонально для КОРИСТУВАЧА -монтаж обладнання спеціалістами.

Дивіться відео «Як підключити твердопаливний котел».

Коментарі
Залиште коментар
Категорії