Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП найнадійніших холодильників: моделі з економним енерговитрати і тихою роботою

Дата публікації: 06.07.2017 10:43
Дата оновлення: 15.12.2023 10:13

Холодильники діляться на кілька категорій за габаритами, вартістю, функціоналом та іншими параметрами. Через великий набір характеристик часто виникають складності при підборі моделі агрегату, що відповідає клієнту за вимогами.

При виборі холодильника важливі такі параметри:

  • вид системи керування охолодженням та розморожуванням;
  • надійність силової частини;
  • ціновий сегмент.

Конструкція охолодження буває 2-х видів: механіка та електроніка. Другий варіант дозволяє включити багато додаткових опцій зберігання їжі, а перший – простіше у виконанні і трохи надійніше.

Силова установка повинна бути зроблена так, щоб витримувати великі перепади напруги та бути стійкою до частих вимкнень енергії. При цьому що видається Шум вимагає бути максимально низьким.

Мотор для холодильника
 

Читайте також "Як правильно вибрати марку холодильника".

Показник ціни не завжди визначає надійність та якість пристрою. Існують 3 основні категорії:

1. Низький ціновий сегмент. Сюди належать виробники країн СНД. Побутове обладнання цих фірм не вище вартості 450-500 доларів, що обумовлено щодо низькими витратами на робочу силу, матеріали для виробництва та транспортування. Головними представниками є:

2. Середній клас. Сама забезпечена категорія, яка має найбільший попит. Цю нішу займають переважно виробники з Південної Кореї. Різні набори параметрів припускають варіант для будь-якої ситуації. Ціни коливаються здебільшого від 350 до 650 доларів США. Основні бренди:

3. Елітна техніка. Пристрої з підтримкою програмного керування режимами роботи, оснащені системами підтримки необхідного клімату різних продуктових відділів, і навіть системами гігієнічного контролю. Складність та якість матеріалів таких моделей роблять кожну унікальною. Ціна починається від 600-700 доларів. Приклади:

Враховуючи кількість варіантів моделей від різних виробників, можна скласти якийсь топ брендів холодильників за критерієм вибору у бік надійності. Це:

1. 1-е місце – апаратура фірми Bosch. Одна з найкращих моделей – Bosch KGN36SQ31. Агрегат з двома камерами, з електронною системою керування, функцією Super Freezing, захистом від дітей, регулятором вологості, з об`ємом на 285 л.

Надежный холодильник Bosch

2. На другій позиції знаходяться агрегати від Liebherr. Наприклад, агрегат Liebherr CU 3311 один із найкращих: місткість 294 літри, крапельний принцип розморожування, низький рівень шуму, незалежна система DuoCooling динамічна система охолодження.



Надежный холодильник Liebherr

3. Третє місце – «Indesit». Відмінний представник – Indesit DF4181W. Модифікація на 2 відділення, з простором на 223 л, одним компресором та загальнотиповим охолодженням. Клімат: T та 13 годин збереження холоду.

Надежный холодильник Indesit

4. 4 місце – техніка від білоруського постачальника «Атлант». Atlant XM 6224-100 є одним із найкращих представників. Дві камери з корисною місткістю 401 л. Керується на основі електромеханіки та двох нагнітачів. Є функції автоматичного видалення льоду, режим "Відпустка" та система "FRESH".



Надёжный Atlant

Цей топ холодильників включає модифікації по надійності та якості та заснований на відгуках власників даних агрегатів.

Цікаво буде подивитись "Чим небезпечний ремонт холодильника?"

Найдешевші холодильники


Другий основний критерій під час вибору холодильника – ціна. У кожного відомого бренда є моделі техніки, що відносяться до низької цінової категорії. В основному такі холодильні установки поділяються на два типи: стандартні та малогабаритні.

Размеры техники

З одного боку, під час вибору недорогих технічних пристроїв слід розуміти, що якість і довговічність може бути низьким. В основному це «одноразові» пристрої і при серйозній поломці ремонт може коштувати дорожче, ніж холодильник. З іншого боку під час вибору «правильної» техніки можна отримати якісний продукт.

Далі представлено кілька варіантів найдешевших холодильників:

Двокамерні. такого типу дешеві бувають рідко, але якщо пошукати, можна виявити пару відповідних виробників. Це:

1. "Zanussi". Нижче за середню цінову Категорію. При цьому техніка зарекомендувала себе з боку простою і невибагливою. З конкретних модифікацій виділяється Zanussi ZRT23100XA з об`ємом 228 л. Агрегат характерний статичним охолодженням, керування – автомат, пристроєм генерації льоду, простим очищенням.

Дешевый вариант Zanussi

2. "Nord". Українська фірма, яка випускає бюджетну, але досить якісну продукцію. Серед інших виділяється NORD NRB 118-030. Пристрій має камери на 277 л, лінійну силову, керування – механіка. Примітна функція захисту від стрибків напруги (Voltage Stability). Відмінно підійде для тих, хто шукає надійності за низьку ціну.

Дешевая установка NORD

3. "Liberty". Це бюджетний варіант. Цікава установка серед асортименту LIBERTY DRF-220 W. При об`ємі 207 л, має низьке енергоспоживання: всього 0.59 кВт/добу. Можна переважувати двері та варіювати висоту установки холодильника. Освітлення зроблено із LED компонентів. Розморожування вимагає 2 рази на рік.

Дешевый холодильник LIBERTY

Одна камера. Такі моделі простіші, т.к. вони найпоширеніші. Агрегати відрізняються між собою ціною, розмірами, функціоналом.

1. "Gorenje". Техніка цього бренду славиться зовнішнім виглядом та довговічністю. Сильно виділяється охолоджувач Gorenje RB 3091 AW. Він за габаритами невеликий (85х50х60), зате має ряд особливостей: технологія IonAir для усунення бактерій і запахів, SuperCool і DynamiC cooling для забезпечення рівномірного та якісного охолодження. Відмінний вибір для готелів.

Самый дешевый Gorenje

2. "Electrolux". Надійна продукція шведського бренду включає і бюджетні моделі, наприклад, варіант Electrolux ERT1601AOW3. Модифікація характеризується корисним об`ємом у 153 л., низьким споживанням енергії та технологією "Space Plus", яка підвищує ефективність розміщення продуктів. Малий розмір дозволить встановити побутовий прилад будь-де.



Самый дешевый Electrolux

3. "Атлант". Якісна техніка за прийнятними цінами. Тому вдалим та економічним придбанням послужить модель Atlant МХ 5810-72. Це 285-літровий, однокомпресорний агрегат з електромеханічним контролем. Відрізняється агрегат низьким шумовим рівнем – 39 Дб, автоматичним розморожуванням та системою «FRESH», що пропонує гідний функціонал за малу ціну.

Самый дешевый Атлант

При виборі холодильника за цим критерієм, важливо уважно вивчати відгуки людей, які володіють конкретною моделлю протягом 2-3 років.

Економічність


Згідно з діючими світовими стандартами всі холодильні установки по енергоспоживання діляться на 4 класи:

  • А;
  • А+;
  • А++;
  • А+++.

Спочатку до 2003 року існував лише 1 маркер енергоефективної продукції, але потім через удосконалення технологій з`явився ширший поділ. Це:

1. Клас А. Ця категорія характеризується витратою 0.17-0.19 кВт/год. для охолодження одного кілограма продуктів. Конкуренція в енергосфері змушує поступово відмовлятися від пристроїв з таким маркуванням навіть не дуже популярні бренди типу Snaige або Swizer. Однак вибір таких приладів, як, наприклад, SWIZER DRF 119 WSP, не викличе особливих труднощів із комунальною платою при споживанні 0,85 кВт/24ч.

Рефрижератор А класса

2. Клас А+. Найпоширеніша категорія. Більшість виробників наголошують на техніку саме з цим маркуванням. За споживанням параметри такі: 0.15-0.17 кВт/год. на кілограм. У цьому класі є як дешеві, так і дорогі моделі. Наприклад:

  • у дешевому сегменті відмінна двокамерна варіація NORD NRB 118-30 споживанням 0,74 кВт на добу або однокамерна модифікація з ефективністю 0,32 кВт/24год. Beko TS 190020;

Дешевые холодильники А+ класса 

Холодильники А+ класса

  • з елітних моделей варто виділити Gorenje RKI 5181 KW з ефективністю 0,8 кВт/24год або двокамерний агрегат із споживанням 0,863 кВт/24год – Hitachi R-V660PUC3K SLS (R-V660PUC3K SLS).

Дорогие холодильники А+

3. Клас А++. Високоекономічний тип побутової техніки. Характерний споживанням не більше 0.12-0.15 кВт/год на 1 кг. Індекс енергоефективності для цієї категорії в діапазоні 22-33, що означає середню річну витрату приблизно 160-170 кВт/год. У цьому сімействі техніки теж існує розподіл вартості, приклади чого продемонстровані далі:

  • бюджетним та досить економічним є модель від «Liebherr» з найменуванням Liebherr CTP 2921 зі споживанням 0.5 кВт на добу, а для однокамерного холодильника одним із найкращих буде Snaige C29SM-T10021 з витратами 0.285 кВт/24ч;

Дешевые холодильники А++ класса

  • у середньому класі варіантом є LG GW-B469BQFZ на 0.72 кВт/24год, або Zanussi ZRG14801WA - малогабаритний холодильник із споживанням 0.4 кВт на добу.

Холодильники А++ класса

  • дорогим представником А++ класу виступає модель від «Bosch» KAN92LB35 з витратою енергії всього 1.06 кВт/24 години, або Siemens KG 49NSB31 на 395 л зі споживанням всього 0.78 кВт за добу.

 Элитные холодильники А++

4. Клас А+++. Техніка цієї категорії є понад економічною і водночас досить дорогою. Індекс споживання таких холодильників становить 22 і нижче. Для заморожування одного кілограма речовини таким пристроям потрібно менше 0.12 кВт/год. Прикладом даних холодильних установок є Liebherr CBNPbs 4858. При місткості 344 літри, добові витрати електрики становлять лише 0.408 кВт/год.

Холодильник А+++

Вибір економного холодильника - процес хоч і тривалий, але дуже складний, т.к. підбирається пристрій під будь-які вимоги.

Ми також писали про «Як вибрати холодильник: поради покупцям»

Найбільш тихі та безшумні холодильники


Часто при покупці холодильника покупці не звертають уваги на такий важливий показник, як рівень шуму. Існує ступеня:

  • незначний – 25-35 дБ;
  • нормальний – 35-45 дБ;
  • високий-понад 45 дБ.

Відповідно до пристрою системи охолодження, побутові охолоджувачі поділяються на 2 види: з технологією на основі «noFrost» та інші. Для першого нормування шуму знаходиться в межах 44-47 дБ, а для другої – 34-42 дБ.

Важливі та конструктивні особливості пристрою. Так, наприклад, на гамірність впливає кількість компресорів. Системи з двома нагнітачами працюють трохи тихіше за моделі з одним Пристроєм. Це тому, що розподіл навантаження дозволяє зменшити потужність прогонки холодоагенту, а, відповідно, і загальну шумність. Кожен із 2-х компресорів відповідає за свій певний об`єм, тому їхня потужність зменшується, а, отже, і шум. Це правило діє для пристроїв з об`ємом понад 300 л.



Компрессор холодильника

Необхідно дотримуватись вимог з розміщення побутового апарату. Зайвий шум може виникати при дуже близькому розташуванні холодильника по відношенню до стіни або меблів. При щільному зіткненні з іншими предметами виникає механічний шум через вібрацію самого пристрою. Так само спочатку новий холодильник працює трохи голосніше, т.к. відбувається процес притирання деталей.

Залежно від конструктивних особливостей та виду системи охолодження можна зробити наступну класифікацію:

1. Однокамерні однокомпресорні. Почати потрібно з малогабаритних моделей. Одна з таких – SNAIGE R 130-1101AА. Шумність пристрою знаходиться на рівні 39 дБ, а 1 компресор малої потужності і відсутність вентиляторів, що охолоджують, забезпечує практично тиху Роботу. Прикладом холодильника з великим корисним об`ємом ЄGorenje R 6192 LB. При місткості 368 л шумність знаходиться в межах 38 дБ. Поліпшена система "no Frost Plus" мінімізує час обертання кулера.



Самые тихие холодильники

2. Двокамерні однокомпресорні. Найбільш поширений варіант. Завдяки великому вибору існують моделі з різною ціною. У середньому сегменті за вартістю виділяється холодильник Bosch KGN39XL35. При одному компресорі та місткості на 366 літрів звучить на 39 дБ. Технологія Nofrost виконана з урахуванням мінімізації шумів від продування. SNAIGE RF270-1103AA - Бюджетний варіант на 231 літр і шумовим рівнем – 39 дБ. З елітних гідних представників Liebherr CNbe 4015 з об`ємом 356 л. при шумі в ті ж 39 дБ.

Тихие холодильники

3. Двокамерні двокомпресорні. Трапляються дещо рідше, ніж варіант з одним нагнітачем. Як приклад – Atlant ХМ 6323-180. Камери на 342 л, рівень звуку не вищий ЗА 40 Дб. Другий варіант більш дешевий, але такий самий тихий і надійний – Atlant XM 6224-100. Модифікація на 400 літр та шумністю роботи 39 дБ.

Бесшумные агрегаты

Більшість фірм спочатку прагнуть зменшити шумову складову роботи своєї продукції. Тому вибір відповідного побутового приладу за цим критерієм є дуже простим завданням.

Виходячи з відгуків власників різних модифікацій холодильних установок, далі представлений топ, що містить в себе найбезшумніші холодильники.

Найбільш тихі однокомпресорні пристрої, серед яких:

Самый тихий агрегат Gorenje

Малошумный Bosch

 Тихий холодильник Bosch

Наименее шумный SNAIGE

2. Найтихіші двокомпресорні апарати:

Бесшумный агрегат Атлант

Самый негромкий Atlant

 Тихий Atlant

При виборі техніки з низькими шумовими показниками важливо загострювати увагу не лише на їхній рівень, а й на габаритні параметри.

Дивіться відео «Поради щодо вибору холодильника»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії