Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 смартфонів до 3000 грн: рейтинг бюджетних моделей

Дата публікації: 29.03.2018 09:02
Дата оновлення: 11.12.2023 11:12

Придбати дорогий смартфон вартістю три середні зарплати під силу не кожному. Але "козиряти" стильним аксесуаром тепер можна і за цілком прийнятну ціну, адже більшість люксових моделей мають хороші аналоги у вигляді доступних девайсів економ-класу. Вартість такого апарату часто не перевищує 3000 грн, а функціонал мало чим поступається престижним та дорогим екземплярам.

3 модели бюджетных смартфонов

Нижче за текстом — рейтинг 10 найкращих смартфонів вартістю до 3000 грн. Кожна модель топа відрізняється своїм набором особливостей і переваг, які припадуть до смаку навіть найпросунутішим користувачам.

Prestigio MultiPhone 3512 Muze B3 Duo

Відкриває список гаджет з мінімальним дизайном - MultiPhone 3512 Muze B3 Duo. Суворий корпус девайса представлений у чорному, золотому кольорах та у «марсала». Грані трохи закруглені, що додає йому оригінальності. Якісне складання без деренчання і поскрипування гарантує надійність і довговічність мобільного телефона.

Смартфон Prestigio MultiPhone 3512 Muze B3 Duo

Передню частину апарата прикрашає екран розміром 5 дюймів. Нижче — три звичні сенсорні кнопки. Динамік та селфі-камера на 2 Мп зручно розміщені над дисплеєм. Головна 8 Мп камера знаходиться на тильній стороні девайсу. Доповнює її якісний спалах.

Продуктивності цього смартфона Prestigio загалом вистачає для виконання всіх необхідних завдань: дзвінки, перегляд відео, ігри, спілкування в інтернеті і т.д. Дії здійснюються швидко та без «зависань». При цьому акумулятора девайса достатньо для повного робочого дня, його місткість – 2000 мАг.

У списку переваг моделі:

  • компактні розміри;
  • оригінальні кольори корпусу;
  • просте керування.

Насамкінець варто відзначити, що апарат відмінно збалансований за внутрішніми даними, зовнішніми параметрами та ціною. Виробники не оснастили девайс 4G, але такий недолік цілком виправдовується вартістю.

Samsung Galaxy J1 Mini J105H

Невеликий Galaxy J1 Mini J105H - найдешевша модель в лінійці смартфонів Samsung. Палітра фарб налічує три варіанти – чорна класика, «золото» та білий. Оболонка виготовлена з міцного пластику, на торцевій частині – рамка з металу. Пристрій вільно поміщається в руці, завдяки своїй вазі та розмірам ця модель є ідеальним варіантом для школярів.

Смартфон Samsung Galaxy J1 Mini J105H

Невеликий 4-дюймовий екран знаходиться на передній панелі пристрою. Чіткість та яскравість зображення відмінні. Контрастність кольорів на дисплеї можна настроїти вручну. Цей момент дозволяє «приглушити» фарби, таким чином знімаючи напругу з очей. Щоб полегшити роботу на пристрої, можна також використовувати стилуси. Щоправда, купувати їх треба окремо.

У списку найважливіших переваг девайса:

  • доступна ціна;
  • хороший варіант для початківців користувачів;
  • лаконічність меню та оформлення.

У основної камери (5 Мп) не передбачено автофокусування та спалах. Фронтальну (0,3 Мп) можна використовувати тільки для розмов у Skype. Акумуляторна батарея тут також невелика, її ємності в 1500 мАг буде достатньо лише на 5 годин використання телефону в режимі 3G та розмов.

Lenovo C2 DS

Тонкий стильний девайс із захисним склом на дисплеї носить назву Lenovo C2 DS. На вибір покупцям представлені зразки із чорним та білим корпусом. У дизайні переважають плавні лінії, всі кути мають закруглену форму. Задня кришка – з рифленою текстурою, шляхом чого аксесуар простіше утримувати в руці.



Смартфон Lenovo C2 DS

Внизу дисплея розмістилися три сенсорні кнопки. Сам 5" екран з IPS матрицею і роздільною здатністю HD гарантує відмінну чіткість і якість Зображення. Крім того, у смартфона присутнє автоматичне регулювання яскравості Кольору. Доглядати за дисплеєм ПРОСТО – всі плями та розлучення від пальців легко витираються спеціальною серветкою для екранів, наприклад засобом для чищення PATRON.

Достоїнства моделі:

  • плавна робота всіх програм у меню;
  • стильний зовнішній вид;
  • розширені можливості.

Апарат відмінно справляється з не дуже вимогливими іграми, відео в соцмережах або Youtube, установкою та роботою різноманітних програм. Девайс функціонує у 2G, 3G та 4G мережах. Доповнюють приємне враження дві камери: на 5 та 8 Мп. Яскраві та насичені фарбами знімки стануть добрим подарунком для всіх любителів селфі.

Huawei Y5 II (CUN-U29) DS

Модний девайс Huawei Y5 II (CUN-U29) DS виконаний з якісного текстурного пластику у чотирьох варіантах. Вибрати можна чорний, білий, рожевий екземпляр або зразок "під золото".

Смартфон Huawei Y5 II (CUN-U29) DS

5-дюймовий екран оформлений по периметру глянсовою рамкою, яка захищає скло, додаючи при цьому оригінальності зовнішнього вигляду пристрою. НD-дисплей має хороші кути огляду та автоматичне регулювання яскравості. Контрастність фарб та чіткість зображень на високому рівні. Щоб уберегти екран від подряпин, продовживши цим термін служби, його можна додатково покрити захисною плівкою або склом.

У моделі 3 основні особливості:

  • Якісні камери для чітких кадрів.
  • Задня кришка з ущільнювачем, що притискає акумулятор, надійно утримуючи його усередині.
  • Розташована збоку кнопка Easy Key, яка автоматично включає музику, камери, ліхтарик і т.д.

На цьому пристрої (на хв. налаштуваннях) вийде грати навіть в «об`ємні ігри», типу Grand Theft Auto: San Andreas, дивитися відео, спілкуватися в соцмережах, встановлювати необхідні програми. Повного заряду акумуляторної батарейки вистачить на 8-9 годин активного режиму, що відмінно при потужному процесорі та якісному відеочіп.

ZTE Blade L5 Plus

Вузький та стильний ZTE Blade L5 Plus на рівних конкурує з відомішими брендами. Корпус пристрою виконаний у двох кольорах: чорний та «золотий». Цей недорогий телефон підійде як сучасній молоді, так і старшим користувачам. На це вказує зовнішній дизайн, легкість керування та бюджетна ціна.

Цікаво також почитати: 10 найкращих смартфонів ZTE — рейтинг 2017 року: обираємо кращого

Смартфон ZTE Blade L5 Plus

Гаджет має 5-дюймовий дисплей із трьома звичними кнопками внизу, призначення яких можна відрегулювати. Захисного скла на екран у наборі немає і купувати його для цієї моделі потрібно окремо. Праворуч від дисплея розмістилися дві великі кнопки гучності та увімкнення.

Пристрій має наступні перевагами:

  • продуктивною начинкою;
  • бюджетною ціною;
  • цікавими функціями.

Ви можете користуватися пристроєм у звичайному режимі або активувати режим «Сім`я». В останньому випадку всі головні функції виводитимуться на екран у збільшеному форматі. Це дуже зручно для людей похилого віку або дітей, які тільки починають освоювати мобільну апаратуру.

TP-Link Neffos Y5

Neffos Y5 - невеликий девайс бренду TP-Link, що виділяється серед подібних пристроїв простотою керування, лаконічним корпусом і наддоступною ціною. Всі елементи девайса розташовані стандартно: сенсорні кнопки, динаміки, USB-порт, підсвічування.

Смартфон TP-Link Neffos Y5

Корпус у телефону розбірний, матове покриття злегка шорстке на дотик. Кришка закриває основну частину корпусу, а знявши її можна легко вийняти акумулятор або скористатися слотами для 2 сім Карт. Що стосується зарядної батарейки, то її ємності 2130 мАг вистачає на день активного режиму.

У девайса 5-дюймовий екран. Яскравість і насиченість фарб регулюються, оберігаючи цим очі від напруги. Невелика рамка по контуру екрана трохи виступає за краї, відмінно захищаючи його від подряпин.

Ця модель виділяється:

  • чудовою продуктивністю;
  • демократичним оформленням;
  • простотою використання.

Huawei Y3 2017

Продовжує ТОП недорогих мобільних телефонів до 3000 грн нова модель від Huawei – Y3 2017. Цей екземпляр виглядає досить типово, особливо не виділяючись із асортименту китайської компанії. Щоб надати цьому аксесуару оригінальності, можна використовувати яскраві чохли або різні наліпки (наприклад, червоний чохол-накладку T-PHOX).

Цікава стаття на тему: ТОП-10 хороших китайських смартфонів у 2017 році

Смартфон Huawei Y3 2017

Корпус із закругленими кутами виконаний у 4 варіантах: чорний, білий, «золотий» та «металік». Завдяки плавним лініям смартфон зручно тримати у долоні, він не ковзає та не випадає.

Дисплей на 5 дюймів з роздільною здатністю 854х480 пікселів передає кольори трохи блякло, зате кути огляду цілком прийнятні. Внизу екрана немає звичних сенсорних кнопок, цю частину гаджета прикрашає логотип компанії.

Переваги апарату:

  • стильний зовнішній вигляд;
  • оригінальне оформлення екрана;
  • гарна продуктивність;
  • фірмові надбудови Huawei.

Ця модель «братом» розглянутого вище телефону Huawei Y5 II (CUN-U29) DS. То в чому ж різниця і який аксесуар краще вибрати? На запитання відповість порівняльна таблиця.

Модель
Камери Пам`ять Дисплей ОС Процесор Дисплей
Huawei Y5 II DS 2 (2/8 Мп) 1 Гб/8 Гб IPS 1280x720 Android 5.1 MediaTek MT6582 5"
Huawei Y3 2017 2 (2/8 Мп) 1 Гб/8 Гб TFT 854x480 Android 6.0 MediaTek MT6580M 5"

Motorola Moto C 3G

Компактний Moto C 3G є спільним «дітищем» брендів Lenovo та Motorola. Смартфон оформлений у твердий пластиковий корпус із різнокольоровими кришками на тильній стороні. Рифлена текстура дозволяє зручно утримувати девайс у руці, при цьому не залишаючи плям чи подряпин на поверхні.

Смартфон Motorola Moto C 3G

Роздільна здатність екрана на 5 дюймів складає 854х480 пікселів, без HD. Кут огляду непоганий, правда кольори на дисплеї при повороті гаджета трохи блякнуть. Внизу екрана розташована смужка меню із трьома сенсорними кнопками.

Серед особливостей найважливіші:

  • оновлена система керування;
  • міцний ударостійкий корпус;
  • простота експлуатації.

Продуктивності девайса цілком вистачає, щоб дивитися відео-ролики, спілкуватися в скайпі та соцмережах, швидко передавати інформацію чи грати. Усі необхідні програми легко встановлюються на телефон та працюють без стомлюючих «зависань». Місткості батарейки тут вистачає майже на добу активного режиму (2350 мАг). Щоб завжди залишатися на зв`язку, не думаючи про заряд акумулятора, можна додатково придбати компактний Powerbank для смартфона.

Цікава стаття на тему: Як правильно заряджати смартфон? 5 простих порад, які допоможуть продовжити термін служби батарейки

Основна камера має 5 Мп, при цьому кількість пікселів у селфі-камері стандартна – 2 Мп. Обидва модулі доповнені потужними спалахами.

LG K7 X210 DS

Модель K7 X210 DS відрізняється від попередніх екземплярів широким екраном і досить великою вагою (158,6 г). Торці смартфона обрамлені металевою кромкою, корпус виконаний із твердого пластику. Виглядає девайс витончено та презентабельно. На вибір пропонується три кольори: white, black, gold.

Смартфон LG K7 X210 DS

Селфі-камера на 5 Мп розташована праворуч над екраном, основна (8 Мп) – на звороті. Бракує тільки монопода для селфі, але такий аксесуар завжди можна купити окремо.

З боків смартфона та внизу кнопок немає. Включається апарат оригінально, натисканням кнопки на задній кришці девайса. Крім того, увімкнути/вимкнути телефон можна і шляхом подвійного торкання на екран. Все керування здійснюється через меню на 5-дюймовому дисплеї. Для екрана характерна опукла форма, що плавно закруглена на кутах. Продається смартфон вже із встановленим захистом від подряпин Art Glass.

Основні переваги мобільного телефону:

  • оригінальність оформлення звичних кнопок;
  • наявність захисту;
  • корпус зручно тримати у руці.

Звук у смартфона досить гучний та якісний, звучання – чисте. Набір стандартних рінгтонів залишає бажати кращого, але їх асортименти можна розширити, завантаживши музику під свій смак.

Читайте також: ТОП-10 смартфонів LG: найкращі у 2018 році

Asus ZenFone Go

Закриває ТОП-10 смартфонів популярна та недорога модель ZenFone Go. Корпус апарату виділяється серед інших моделей оригінальною опуклою кришкою та явно не бюджетним функціоналом.

Смартфон Asus ZenFone Go

Величезним плюсом девайса є кілька енергоощадних режимів, які економлять заряд батарейки не тільки під час сну телефону, але і при активному його використанні. Ще однією перевагою є функція розпізнавання голосу, що виводить на екран всю необхідну інформацію. Для цього достатньо промовити запит.

Переваги мобільного пристрою включають:

  • легкість керування;
  • розширені можливості;
  • барвисті фото та відео.

У девайса екран на 5 дюймів, роздільна здатність 854x480. Яскравість та контрастність фарб на висоті. Всі зображення та текст чіткі, кути огляду також відмінні. Хорошим доповненням до цього є датчик наближення, вмикати який зручно при відеорозмовах. До речі, щоб під час таких розмов гаджет не випав із руки, розумним буде стильне кільце тримач для смартфонів Piko BS-01M.

Короткий підсумок

У переліку недорогих смартфонів знайти модель, що дійсно стоїть, складно. Кожен екземпляр має свої переваги. Щоб вибрати ідеальний варіант, варто розглянути таблицю характеристик всіх розглянутих екземплярів:

Модель
Процесор Об`єм пам`яті Камери Операційна система Акумулятор
Prestigio MultiPhone 3512 Muze B3 Duo MediaTek на 4 ядра з частотою 1300 МГц 8 Гб/1 Гб 8 Мп/2 Мп Android 6.0 2000 мАг
Samsung Galaxy J1 Mini J105H Spreadtrum SC8830, 4 ядра, частота 1200 МГц 768 Мб/8 Гб 5Мп/0,3Мп Android 5.1 1500 мАг
Lenovo C2 DS MediaTek МТ-6735, частота 1 ГГц, 4 ядра 8Гб/1 Гб 8Мп/5Мп Android 6.0 2750 мАг
Huawei Y5 II (CUN-U29) DS 4-ядерний процесор МТ6582 із частотою 1,3 ГГц 8 Гб/1 Гб 8Мп/5Мп Android 5.1 2200 мАг
ZTE Blade L5 Plus Mediatek MT6580, 1,3 ГГц, 2 ядра 8 Гб/1 Гб 8Мп/2Мп Android 5.1 2150 мАг
TP-Link Neffos Y5 Qualcomm Snapdragon 210 з 4-ма ядрами та частотою 1,3 ГГц 2Гб/1Гб 8Мп/2Мп Android 6.0 2130 мАг
Huawei Y3 2017 MediaTek MT6580M, 4 ядра, частота 1,3 ГГц 1 Гб/8 Гб 2Мп/8 Мп Android 6.0 2200 мАг
Motorola Moto C 3G MediaTek MT6737M з 4-ма ядрами, частота 1,3 ГГц 8Гб/1Гб 5Мп/2Мп Android 7.0 2350 мАг
LG K7 X210 DS MediaTek MT6582, 4 ядра, частота 1,3 ГГц 8Гб/1Гб 5Мп/8Мп Android 5.1 2125 мАг
Asus ZenFone Go MediaTek MT6580 з 4-ма ядрами та частотою 1,2 ГГц 8Гб/1Гб 2Мп/8Мп Android 5.1 2600 мАг

Коментарі
Залиште коментар
Категорії