Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 виробників SSD дисків

Дата публікації: 29.10.2018 17:43
Дата оновлення: 29.10.2018 17:43

Безшумні, швидкі – SSD-накопичувачі завоювали популярність, і їх стали виробляти все, кому не лінь. Така різноманітність дещо ускладнює вибір диска. Але це не страшно. Підказку можна відшукати в статті. Вона являє 10 кращих брендів, під якими випускаються твердотільні носії інформації і розповідає про їх ключові особливості.

KINGSTON

Топовий виробник робить дійсно класні речі. SSD диски цієї марки завжди відрізнялися високою якістю. А по-іншому і бути не може, коли компанія створює накопичувачі за сучасними розробками ..

KINGSTON ССД накопитель SKC1000/240G

Чим хороша продукція:

  1. Більшість моделей працюють на пам'яті типу TLC, завдяки чому відрізняються високими показниками швидкості при читанні і запису інформації.
  2. Термін гарантії від виробника – 5 років, і це при встановлених лімітах на повний об'єм записаних даних до 1 ПБ.
  3. Ціна, якість і продуктивність відмінно збалансовані. Рівень технічної можливості накопичувача вище, ніж потреби більшості пересічних користувачів ПК, а це означає, що у власника є запас: при апгрейді комп'ютера не знадобиться міняти накопичувач.

Недоліки:

  • Модельний ряд не виділяється суперсучасним дизайном, а це мінус для любителів комп'ютерної естетики, підглядають за комплектуючими в віконце корпусу. Зате на вартості твердотельніков це відбилося позитивно.
  • Показник енергоспоживання більшості пристроїв вище, ніж у конкурентів.

SAMSUNG

Небезпідставно виробник вважається лідером на ринку накопичувачів твердотільного типу. Підтвердженням тому стали гучні свого часу моделі 960 EVO 960 Pro. Але і на цьому все не закінчилося: компанія знову приємно здивувала споживачів. На цей раз сюрпризом став покращений модельний ряд дисків з інтерфейсом NVMe. На зміну популярним моделям прийшли 970 PRO 970 EVO.

Чому бренд увійшов в рейтинг:

  • Нові SSD працюють на базі MLC 3D V-NAND і TLC 3D V-NAND пам'яті, які характеризуються використанням багаторівневих осередків. TLC – підвид MLC. У класичній MLC осередку зберігається 2 біти інформації, а у випадку з підвидом – 3 біта. Варто зазначити, що перший варіант швидше і служить довше відсотків на 20-30, а також трохи енергоефективніше підвиду, але дорожче. Фірма подбала про те, щоб кожен зміг вибрати собі модель по потребам і фінансовим можливостям.

Примітка: знайти TLC можна не тільки в моделях від Samsung, а й в від ApACER.


Твердотельные накопители SAMSUNG 970 PRO и 970 EVO

  • Особливістю нових пристроїв є заміна версії флеш-пам'яті на 64-шарову. Але це – не єдина «вишенька на торті».
  • Новий базовий контролер – Phoenix (чіп використовується в версіях Evo і Pro нового покоління), який, по суті, є вдосконаленим Polaris з підвищеною частотою ядра. Це дало можливість суттєво підвищити продуктивність.
  • Кількість годин напрацювання на відмову, як і гарантійний термін Самсунгов, підвищується з кожним роком, що додає накопичувачів привабливості.

Читайте також: Що таке SSD диск – пристрій і 3 типу пам'яті накопичувача

WESTERN DIGITAL

«Монстр» на світовому ринку накопичувачів. Твердотільні «інформаційні сейфи» цього виробника, і класичні HDD, змітають користувачами з прилавків, немов гарячі пиріжки.

SSD диск WESTERN DIGITAL WDS240G2G0B

Особливості SSD дисків бренду
Гарантійний термін 3 роки
Контролер Marvell 88SS1074
Тип буфера DDR3- +1866 з різними варіаціями об'єму від 256 до 2048 Мб
Продуктивність швидкість читання до 560 Мб/с
швидкість запису до 530 Мб/с
При роботі з блоками по 4 КБ – 95000 при читанні і 84000 (IOPS)
В комплекті фірмове ПО для обслуговування SSD Dashboard

Рада: якщо потрібен енергоефективний варіант , варто придивитися До Green серії Виробника. НАПРИКЛАД,WDS240G2G0B тільки береже енергію, що робить його ідеальним для портативної техніки, але і володіє компактним форм-фактором M.2, що дозволяє йому поміститися навіть в ультрабуке.

TRANSCEND

Відомий на весь світ бренд не раз представляв круті SSD, але компанія зростає і розвивається, а тому не припиняє приємно дивувати. Чим і заслужила місце в топ-добірці. Одним з приємних нововведень стала архітектура NVMe, яка забезпечує відчутний приріст показників швидкості. Така використовується в NVMe-накопичувачі 110S.

М2 форм-фактор – дозволяє розширити можливості застосування девайса, адже такий диск цілком підійде для ультратонких лептопів, та й з установкою в більшість «свіжих» материнських плат в десктопних рішеннях проблем не виникне. Вартість NVMe «відлякувала» багатьох бажаючих придбати подібні девайси, але, на щастя, ситуація змінилася на краще.

 SSD диск Transcend 110S

Ключові характеристики більшостінакопичувачів TRANSCEND
Чіп пам'яті Micron 64-шарова 256-Гбіт TLC 3D NAND
Контролер SMI SM2263XT
Швидкість читання інформації 1600 мб/с
Швидкість запису файлів 400 мб/с
Час напрацювання мотора на відмову близько півтора мільйона годин
Гарантійний термін 5 років

В тему: головних критеріїв вибору хорошого SSD

SILICON POWER

На виставці IFA 2018 компанія представила чотири класних SSD диска, і вони вже надійшли в продаж. Диски оснащені інтерфейсом PCIe третього покоління X4 і Х2, який сприяє зростанню показників продуктивності. Перші працюють швидше, а другі коштують дешевше.

Твердотельный накопитель SILICON POWER P32A80

Ключові параметри новинокSILICON POWER
Модель Швидкість читання Швидкість запису Доступні об'єми
P32M85 1600 Мб/сек 1000 Мб/сек від 120 до 460 Гб
P32A80 1600 Мб/сек 1000 Мб/сек від 129 до 512 Гб
P34M85 2700 Мб/сек 1400 Мб/сек від 240 до 960 Гб
P34A80 2700 Мб/сек 1 400 Мб/сек від 256 Гб до 1 Тб

Модельний номер, який закінчується цифрою 5, говорить про наявність радіатора. Це найкраще рішення при багатогодинному використанні, оскільки забезпечує більш комфортну роботу: диск не" втомлюється». Виробник дає п'ятирічну гарантію на радіаторні носії інформації. Моделі з нулем в кінці випускаються, відповідно, без радіаторів. Термін їх гарантії становить 3 роки. Всі накопичувачі об'єднує підтримка стандарту NVMe 1.2 і технології Host Memory Buffer, яка дає можливість задіяти частину ОЗП як буферну пам'ять, що підвищує швидкодію.

SANDISK

Заснована в 1988 році в Каліфорнії компанія представила першу флеш-пам'ять приблизно чверть століття тому. Твердотельнікі, випущені під цим брендом, отримали визнання на світовому ринку, адже їх асортимент і якість не залишило користувачів ровнодушнимі. У травні 2016 року корпорація була викуплена WESTERN DIGITAL.

твердотельный диск SANDISK

Чому увійшов в топ кращих:

  1. Робить супершвидкі моделі з інтерфейсом M.2 PCIe 3.0 x4 NVMe. Максимальний показник швидкості деяких пристроїв дорівнює 3400 Мб/с, а це в 6 разів вище, ніж у девайсів, оснащених SATA інтерфейсом, і в 25 разів перевищує показники «класичних» HDD, якими комплектуються сучасні лептопи.
  2. Випускає майже ідеальних «робочих конячок», які не бояться серйозних навантажень: до 500000 односпрямованих IOPS по протоколу NVME забезпечують солідну пропускну здатність.
  3. SSD цієї марки оптимізовані для роботи з фірмовою 3D NAND пам'яттю.
  4. Більшість дисків просто встановлювати, а контролювати їх стан можна за допомогою спеціального програмного забезпечення.

Цікаво: ТОП-10 кращих SSD на 120-128 Гб

INTEL

NVMe накопичувачі формату М.2, представлені виробником у свіжій лінійці під назвою 760p, цілком можуть претендувати на звання «народних». Універсальність, компактність, багатий вибір доступних об'ємів і більш ніж адекватні цінники не дозволять споживачеві пройти повз. За це Інтел і потрапив до рейтингу кращих компаній, що випускають твердотільні диски.

SSD диски фірми, навіть з невеликим об'ємом місця – 128 Гб, мають TBW на 72 Тб. Максимальна швидкість, з якою накопичувачі читають інформацію, може становити 3230 Мб/секунду, а за цей же час вони можуть записати 1 635 мегабіт.

Якщо говорити про варіанти масового використання, то на цьому можна було б зупинитися, воно промовчати про новинку Intel Optane серії 920P було б не чесно. Це справжня «робоча конячка», яка просто створена для серйозних навантажень.

твердотельный накопитель INTEL SSDSCKKW480H6X1 948580

Так, цю модель не назвеш компактної, що значно звужує сферу застосування. Але ось показники продуктивності, стабільна робота і гарантійний термін 5 років, який говорить про надійність продукту, виправдовує цей недолік. Для десктопних рішень при виконанні професійних завдань такої NVMe SSD накопичувач практично ідеально підходить. Він швидко зчитує і пише дані (2500 і 2000 Мб/с відповідно), а його показник напрацювання на відмову перевищує 1,5 мільйона годин. Якщо такий монстр не потрібен, варто придивитися до більш простим на зразокSSDSCKKW480H6X1 948580.

ADATA

В арсеналі компанії чимало гідних екземплярів, але що стосується новинок, то особливо цікавою вийшла модель накопичувача SX8200. Це найшвидший SSD з представлених виробником за весь час. Він цілком здатний конкурувати з кращими моделями іменитих брендів, але при цьому вигідно відрізняється цінником. NVMe накопичувач призначений для внутрішньої установки в систему і виконаний у форм-факторі М2. Інші моделі теж хороші, так що компанія заслужила місце в рейтингу.

SSD диск ADATA SX8200

Переваги пристроїв:

  • Твердотільні диски цього виробника надійністю і довговічністю. У деяких девайсів TBW становить 160 Tб, а показник напрацювання на відмову дорівнює двом мільйонам годин. Показником надійності також є п'ятирічна гарантія фірми.
  • Продуктивність досить висока – показник швидкості читання може досягати 3050 мб/с, а записи – 1200 мб/с.
  • За стабільність роботи і оперативне виконання завдань більшості носіїв інформації відповідає контролер SMI і 3D NAND пам'ять типу TLC.
  • Грамотний розподіл ресурсів і максимальні показники продуктивності на протязі всього терміну служби забезпечує команда TRIM.
  • Виробник подбав про створення комфортних робочих умов для продукту, встановивши до деяких накопичувачі охолодження, яке допомагає знизити температуру при тривалих і серйозних навантаженнях на 10 градусів.

Дивіться також: ТОП-10 кращих SSD-накопичувачів на 1 Тб – Рейтинг SSD дисків об'ємом 1000 GB

TOSHIBA

Крутий бренд вже далеко не один рік є символом надійності, тому-то він і потрапив в топ. Так, SSD накопичувачі від цього виробника демонструють високі показники швидкості і довго живуть. Наприклад, Q300 – швидкий накопичувач з інтерфейсом SATA III – підтримує TRIM, завдяки чому зберігає початкові показники продуктивності все своє життя.

За що потрапив до рейтингу кращих:

1. Довговічність твердотільних носіїв – на більшість пристроїв фірма дає трирічну гарантію. Також є варіанти-п'ятирічки. Крім того, багато девайси здатні пропрацювати більше мільйона годин, перш ніж вийдуть з ладу.

2. Багато фірм використовують персональні розробки, і ця – не виняток. TOSHIBA об'єднали TLC осередки для зберігання і SLC кеш для підвищення продуктивності.

TOSHIBA Q300 — твердотельный диск

3. Низький рівень споживання енергії – ще одна приваблива риса дисків цієї марки. Більшість накопичувачів в активному режимі витрачають близько 5 Вт, в просте же показник знижується приблизно до 1,1 Вт (якщо мова йде про диски об'ємом в 120 Гб).

AMD

Таких монстрів, як AMD, залишити без уваги було б неввічливо, особливо після того, як вони надали споживачеві ну мегаклассний твердотільний диск за доступною, з урахуванням його характеристик, ціною.

SSD AMD Radeon R3 лінійка накопичувачів, яку вже нарекли однією з найпопулярніших. Варіанти об'ємів доступні різні – до 960 Гб. Диски цієї марки здатні стати кращим рішенням для оптимізації роботи комп'ютера або лептопа. Ось за це виробник і знаходиться в топ-добірці.

 SSD AMD Radeon R3

Особливості лінійки
Тип NAND пам'яті TLC виробництва SK Hynix
Інтерфейс SATA версії 3,1 з максимальною пропускною здатністю 6 Гб/с
Контролер Silicon Motion
Швидкість читання файлів до 520 мб/с
Швидкість запису до 470 мб/с
Підтримувані протоколи LBA48, SMART, NCQ, TRIM, DEVSLP

Примітка: підтримка дисками вищевказаних протоколів дозволяє грамотно витрачати ресурси, контролювати стан твердотільного девайса і зберігати максимальні показники продуктивності на протязі всього терміну експлуатації.

Корисно: Як перевірити стан SSD диска в Windows і Mac – 10 програм для моніторингу

Всі виробники, що увійшли в цей рейтинг, випускають класні твердотільні диски. Їх SSD накопичувачі однозначно швидкі, надійні і довго служать. У кожної фірми можна знайти варіант хоч під повноцінний системник, хоч під тонюсенький ноутбук. А визначити найкращий бренд з топа користувачеві доведеться самому, адже тут потрібно враховувати, що вимагає конфігурація ПК, та й особисті переваги теж зіграють роль.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії