Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

TCL 50 P 615: огляд телевізора за 7 ключовими пунктами

Дата публікації: 13.02.2024 10:16
Дата оновлення: 13.02.2024 11:09

Цей телевізор не тільки пропонує виняткову якість зображення завдяки своїй 4K UHD роздільній здатності. Він забезпечує безліч інших переваг, які роблять його варіантом, гідним розгляду. TCL 50P615 оснащений технологією HDR10, що гарантує яскраві та чіткі кольори, а також глибокі чорні тони. Реалістичний перегляд забезпечено.

огляд телевізора TCL

Завдяки інтегрованій платформі Smart TV доступні безліч стрімінгових сервісів і додатків. Цей телевізор є ідеальним для розваг вдома. Крім того, у моделі легкий інтерфейс, що робить навігацію та використання всіх його функцій зручними та простими.

TCL 50P615: позиціювання та ключові характеристики

Пристрій середньої цінової категорії з деталізованою картинкою (4К Ultra HD) та безліччю функцій. Головна особливість пристрою — ефект без рамок, тому зображення візуально об'ємне.

Серед ключових технологій TCL 50Р615:

  • Smart TV — за допомогою необхідних програм та функцій, користувач отримує доступ до Інтернету, а також необмежену кількість контенту: відео, ігор, музичних сервісів та інших інтернет-ресурсів;
  • Wi-Fi — за допомогою бездротового доступу до Інтернету, телевізор можна увімкнути до домашньої комп'ютерної системи;
  • Bluetooth — можливість підключення різних гаджетів без додаткових дротів;
  • HDR — технологія, здатна розширити колірну панель, створює більш живе та динамічне зображення;
  • Android TV — операційна система прирівнює його функціонал до домашнього комп'ютера.

Корисна стаття: Як налаштувати Смарт-ТВ самостійно: 2 способи

Технічні характеристики: таблиця

Екран
3840 х 2160 пікселів, 50"
Тип матриці VA (HKC) PT500GT02-4, 10 біт (8 біт іт + FRC)
Підсвічування Direct LED
Яскравість 270 КД/м2
Оперативна пам'ять 2 ГБ, 1866 МГц
Кут огляду 178 ° / 178 °
Контраст 5000:1
Частота оновлення екрана 50/60 Гц
Колірне охоплення NTSC: 72% sRGB: 97 %
CPU 4xARM, Cortex A55, 1100 МГц
RAM 2 Гб/16 Гб
OS Android 9.0 Pie
AUDIO 2х9, 5 Вт Dolby Audio
Роз'єми 2xUSB2.0, 3xHDMI, Ethernet (LAN), композитний, оптичний Toslink  Бездротове підключення: Wi-Fi (802.11b,g,n)/Bluetooth
Встановлення VESA 200 х 200 або підставка
Технології покращення HDR10, HLG, Dolby Audio, Micro Dimming, Color Enhancement, Tone Mapping  Управління: пульт ДК, кнопки на панелі, керування зі смартфона через додаток TCL
споживана потужність до 95 Вт
Розміри 1131 х 850 х 78 мм
Вага 10 кг

Розміри екрана та його роздільна здатність

Діагональ екрана 50 дюймів, тому привертає увагу для перегляду фільмів, телепередач, спортивних ігор. 4К Ultra HD чудово підходить як домашній кінотеатр та великий монітор для ігор.

модель 50p615 TCL

Роздільна здатність 3840 x 2160 пікселів забезпечує чітке та деталізоване зображення, роблячи кожен кадр насиченішим. На контрасті також виділяються глибокі чорні тони, яскраві білі та широкий колірний діапазон.

На замітку: Програми для перегляду ТВ на Андроїдові — 8 програм, з якими розмір екрана не має значення

Технології дисплея

Модель 50P615 підтримує технологію High Dynamic Range (HDR), але без підтримки Dolby Vision. HDR — ключова технологія, яка значно покращує якість зображення, надаючи йому велику глибину та реалізм. Використовуючи HDR, апарат демонструє високу контрастність між найтемнішими та найсвітлішими елементами кадру. Це також дозволяє відтворювати ширший колірний діапазон, роблячи кольори більш насиченими й природнішими.

За допомогою ефективних алгоритмів обробки зображення картинка SDR перетворюється на чіткіший HDR. Відбувається покращення даних та візуалу. Також серед технологій дисплея виділяються низка інших:

  1. Quantum Dot Display 
    У TCL використовується технологія квантових точок, яка покращує кольоропередавання (робить її точніше) і забезпечує ширшу колірну гамму зображення, що передається.
  2. Mini LED 
    Технологія покращує яскравість та контрастність зображення. Завдяки Mini LED телевізор здатний відтворювати глибші чорні та яскраві білі кольори, відображаючи тим самим реалістичну картинку.
  3. MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation) 
    Ця технологія згладжує рух на екрані. Девайс аналізує рухи в кадрах і додає додаткові між наявними, щоб відеоряд йшов плавним і був менш розмитим.

Таким чином екран передає колірну гаму, максимально ідентичну до реальної, дозволяючи власнику дивитися фільми у високій якості або грати у відеоігри.

Особливості звуку та вбудованих динаміків

У телевізора гарна акустика внаслідок технології Dolby Audio, яка спрямовує звук на всі боки та створює ефект домашнього кінотеатру. У модель також вбудовано 2 динаміки по 9,5 Вт. Вони роблять стереосигнал потужнішим, проте не дуже глибоким. Загалом звучання TCL 50P615 достатньо для повсякденного перегляду ТБ. Чіткий звук дозволить, наприклад, не прислухатися до діалогів акторів. Для ігор також підходить. Всі ефекти чути добре, місце противника з легкістю визначається коштом деталізації, яку видають динаміки.

Процесор та операційна система

Модель працює на базі 64 бітового 4-х ядерного процесора Cortex A55, тактова частота — 1100 мегагерців. Також у телевізора графічний процесор Mali470 на 800 мегагерців. Завдяки такій начинці TCL 50P615 підтримує новітні стандарти відео та аудіо: 4K, HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos і т.д. Він відтворює контент високої роздільної здатності та якості, створюючи реалістичні звук та картинку. Через потужний процесор телевізор не гальмує і, загалом, працює швидко. 

Операційна система апарату — Android TV. Її переваги полягають у низці аспектів:

  • Комунікація з голосовим помічником та системою управління «розумний дім».
  • Зручність користування пошуком, каталог програм оновлюється швидко.
  • Можливість під'єднатися до голосових помічників Google Assistant чи Amazon Alexa. З їхньою допомогою можна регулювати гучність, перемикати канали, дізнаватися прогноз погоди й навіть давати команди домашній техніці. При цьому не потрібно натискати жодної кнопки — все робиться голосом.
  • Доступ до будь-яких платформ та Youtube каналів. Відео в стандарті дозволу 4К набагато якісніше та яскравіше.

До слова: Як приєднати Макбук до телевізора або до монітора: 7 ефективних порад

Дизайн

Лаконічний. Рамка на периметрі панелі створює стильний каркас, який не відвертає від відео. За допомогою універсального дизайну телевізор вписується в будь-який інтер'єр. Його легко встановити там, де запланували, для цього не потрібні додаткові хитрощі. Можна встановити на підставку або повісити на стіну за допомогою кронштейна.

Можливості підключення та інтерфейси

На торці телевізора розташовані порти для підключення навушників, можна дивитися телевізор та зберігати абсолютну тишу. Вночі це надзвичайно важливо, не боячись розбудити домашніх. Передбачено два USB, тому зручно підключати мишку чи клавіатуру для комфортного керування.

AV кабель використовується для підключення відеокамери, щоб переглядати відзнятий матеріал на великому екрані. Можна за допомогою HDMI під'єднати ігрову приставку,
аудіовиход оптичного інтерфейсу дає можливість конектити колонки для посилення звуку.

Вхід до супутникової антени дозволяє розширити кількість каналів. Ethernet RJ45 використовується для підключення до Wi-Fi для виходу в Інтернет та перегляду фільмів без реклами.

У комплекті з телевізором йде докладна інструкція кількома мовами. Завдяки чітким вказівкам можна швидко розібратись в інтерфейсі моделі. В установках вже є сервіси Google. Крім того, апарат підтримує Android, що дає можливість встановити програми та сервіси на власний розсуд.

Читайте детальніше: Смарт ТВ — що це в телевізорі: 4 переваги й деякі недоліки

Унікальні функції моделі TCL 50P615

Youtube, Netflix… Все це забезпечує система Android TV. За допомогою програм можна робити скриншот з екрана, використовувати смартфон як додатковий пульт, транслювати контент з мобільного телефону.

дивитись телевізор вдома

Крім того, серед інших функцій виділяються такі:

  1. Операційна система Roku TV 
    Пропонує широкий вибір потокових сервісів та програм: Google Play Video, Spotify, Google Music, Amazon Prime Video і т.д.
  2. Voice Control 
    Підтримує голосове керування завдяки інтеграції віртуальних помічників: Google Assistant, Amazon Alexa. Є можливість використовувати голосові команди для керування телевізором, пошуку контенту, налаштувань параметрів тощо.
  3. Захист зору 
    Телевізор автоматично оптимізує яскравість та контрастність, щоб знизити навантаження на очі під час тривалого перегляду. Спадає інтенсивність синього компонента світла, що випромінюється (схоже на «Режим читання» в телефоні).

Якість зображення

Дарма що середній для ринку прайс, телевізор відтворює картинку досить гарної якості. Висока роздільна здатність екрана (3840x2160 пікселів) забезпечує насичене, чітке та деталізоване зображення з глибокими кольорами.

Покращують зображення три функції:

  1. Micro Dimming 
    Динамічно регулює підсвічування окремих зон на екрані, внаслідок чого чорний колір стає глибшим, а білий яскравішим. Це, і собі, робить картинку більш контрастною.
  2. Tone Mapping 
    Оптимізує контент HDR (розширений динамічний діапазон), що відображається на телевізорі, роблячи зображення яскравішими та детальнішими.
  3. Dynamic Color Enhancement 
    Розширює можливості кольору, роблячи кадр більш насиченим і реалістичним.

Крім того, якісне відображення доповнюється широким кутом огляду. Воно чітке навіть під час перегляду збоку.

Плюси та мінуси

  1. Картинка у телевізорах TCL чітка та реалістична завдяки роздільній здатності 4К, HDR10 та іншим технологіям, які позитивно впливають на відеоряд.
  2. Система Android TV відкриває доступ до Netflix, YouTube та Amazon Prime. З їхньою допомогою є що вибрати та що подивитися.
  3. За допомогою технології Dynamic Color Enhancement картинка на екрані яскравіша, а відео якісніше.
  4. За допомогою алгоритму TCL 4K Upscaling транслюється контент у вищій роздільній здатності, попри його початкову якість.
  5. Програма MagiConnect доступна для iOS та Android. Телефон можна використовувати як другий пульт. Для цього достатньо встановити програму на смартфон і включати телевізор, ставити на паузу відео, шукати потрібне та транслювати з мобільного телефону на екран телевізора.
  6. Приєднатися до телевізора можливо не тільки з телефону, але й ноутбука. За це відповідає вбудований WI-FI-адаптер та інтерфейс RJ 45.
  7. Ціна та якість, якщо зіставляти функції та якість картинки, — вигідні.

Недолік один — у комплектації відсутній пульт із голосовими функціями, хоча в характеристиках товару заявлена функція голосового помічника. Багато користувачів акцентують на цьому нюансі у своїх відгуках на форумах. Щоб уникнути таких незручностей, перед покупкою варто проконсультуватися з фахівцями щодо цієї моделі.

Отже, підсумуємо інформацію про телевізор 50P615 TCL. Огляд показує, що апарат такого формату чудово виконує свої функції, що продається за відмінну ціну. Вибираючи цю модель, користувачі отримують яскраву картинку, відмінний звук та безліч додаткових та корисних опцій. Розумний телевізор обов'язково поєднує всю сім'ю для спільного перегляду домашнього кінотеатру або ігор.

До відома: Як увімкнути пульт до телевізора — поради для 4 моделей і 3 типів обладнання

Коментарі
Залиште коментар