Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Таке просте «розумне» світло

Дата публікації: 29.07.2021 16:33
Дата оновлення: 29.07.2021 16:33


Щоб зберегти психіку своїх клієнтів, виробники «розумних» пристроїв у першу чергу думають як зробити так, щоб звичайна людина без технічної освіти та досвіду роботи у програмуванні могла легко підключити і використовувати куплену продукцію. І в даному контексті, пристрої Philips Hue максимально близькі до ідеалу. Все, що можна зробити автоматично - система Philips Hue зробить сама, а все інше, наприклад, вкрутити лампочку або натиснути велику і єдину кнопку на пристрої управління Hue bridge, вона явним і доступним чином попросить зробити користувача. Профіль користувача і його налаштування зберігаються в хмарі, що практично унеможливлює їх втрату і максимально полегшує життя людині, що вирішила, наприклад, змінити телефон або надати можливість управління світлом своїй другій половинці.

Отже, як же виглядає налаштування і підключення вашого «розумного» світла Philips Hue:

Крок 1. Вибір пристроїв, які дозволять реалізувати ваші ідеї

Одна з найбільших переваг розумного освітлення Philips Hue - це наявність асортименту різних пристроїв, які допоможуть вам реалізувати будь-яку концепцію (ну, майже будь-яку). Для вас доступні лампи різної форми і з різними цоколями, світильники, датчики руху, пульти управління і «мозок» - блок управління Hue bridge. Також доступна «розумна» світлодіодна стрічка.

На які моменти необхідно звернути увагу при виборі комплекту:

  • можливість зміни кольору: усі лампи Philips Hue можна регулювати по яскравості, проте деякі світять тільки білим світлом одного відтінку (white), а інші - всіма можливими кольорами (white and color)
  • тип цоколя для ламп у ваших світильниках: якщо ви плануєте замінити ваші звичайні лампи на розумне світло, подивіться, який цоколь у ваших світильниках: E14, E27 або GU10
  • масштабність ваших планів: якщо ви хочете просто регулювати світло у межах однієї кімнати (пультом або за допомогою голосового управління), то вам достатньо можливостей Bluetooth і купувати HUE bridge не обов'язково; але якщо ви плануєте керувати освітленням в декількох кімнатах або навіть у всьому будинку, вам краще придбати ще й бридж, який до того ж дозволить вам використовувати датчики руху, підключати зовнішнє освітлення та користуватися всіма функціями розумного будинку.

Крок 2. Визначення потрібної вам кількості ламп, світильників, датчиків і пультів

Порахуйте кількість ламп, пультів, зон, які плануєте контролювати за допомогою датчиків (блок керування Hue bridge, швидше за все, вам знадобитися тільки один, так як допускає підключення до 50 ламп / світильників) і зробіть замовлення у нашому магазині. Рекомендуємо звернути увагу на комплекти «Стартовий комплект Philips Hue White» і «Стартовий комплект Philips Hue Color», які містять три лампи, пульт-димер і блок управління Hue bridge - їх достатньо для того, щоб оцінити можливості розумного світла Philips Hue, а далі ви зможете розширити свою систему будь-якими пристроями.

Крок 3. Доставка і розпакування

Найбільш болісний етап, та коли ви його завершите, далі вас чекає чиста радість гри з Philips Hue - ви відчуєте себе дитиною, яка знайшла Квітку – семибарвицю і здогадалася приклеїти пелюстки суперклеєм.

Крок 4 Підключення

Послідовність дій на цьому етапі залежить від того, що ви вибрали на 1-му кроці. Головне - пам'ятайте, що безпека перш за все і вкручуйте лампи тільки вимкнувши світло, щоб на цоколь не подавалась напруга.

Якщо у вас тільки лампочки і ви шанувальник Bluetooth, вам необхідно завантажити в App Store або Google Play Store додаток (Philips Hue Bluetooth, QR-код вказаний в інструкції), вкрутити лампи, запустити додаток і слідувати інструкціям (по ходу справи буде створений акаунт, який забезпечить збереження ваших налаштувань в хмарі); через пару хвилин ви зможете управляти лампами, змінювати яскравість і колір (якщо у вас кольорові лампи), включати і створювати світлові сценарії і підключити лампи до пристрою розумного будинку (Amazon Alexa, Google Nest і т.п.)

Якщо у вас тільки лампочки і пульт - вкрутіть лампи і затиснувши на 10 секунд верхню кнопку пульта-димера зачекайте лампа не блимне 3 рази, після чого ви, як власник пульта стаєте повноцінним Володарем Світу (ви також можете управляти лампою через Bluetooth).

Якщо ви придбали комплект з блоком управління Hue, насамперед завантажте додаток Philips Hue, вкрутіть і увімкніть лампи, підключіть блок управління Hue до розетки і запустіть додаток на телефоні; через пару хвилин всі можливості розумного світла будуть у вас на долонях. Після завантаження додаток Google home (якщо ви ще не посвячені в клуб шанувальників «розумного» будинку), додайте в нього лампи і сервіс управління Philips HUE, після чого ви зможете управляти пристроєм за допомогою голосового помічника і створювати різні альянси з іншими пристроями розумного будинку, які додасте в свій розумний Google home.

Крок 5. Нескінченна творчість

Призначте вашим лампам прості, але інформативні імена, об'єднуйте їх у групи, закріпіть групи за кімнатами вашого будинку, грайте з 16 мільйонами кольорів і творіть свої сценарії для втілення унікальної атмосфери у вашому домі.

P.S. Якщо ви любите проводити час за комп'ютерними іграми, розстрілюючи ворожі армади і розвиваючи галактичні імперії, то завантаживши додаток Philips Hue Sync ви зможете синхронізувати освітлення із зображенням вашого монітора, що забезпечить непередаваний ефект занурення, який раніше був доступний тільки власникам телевізорів Philips з системою Ambilight.

 

Коментарі
Залиште коментар