Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Порівняння 3-х флагманських камер: Samsung Galaxy S9+, Huawei P20 PRO і iPhone X – хто крутіший?

Дата публікації: 27.11.2018 13:24
Дата оновлення: 27.11.2018 13:24

Тримати в своїй руці не просто смартфон, а флагман – це відчувати себе на гребені хвилі технологій. Покупці віддають перевагу саме цим моделям за їх функціональні можливості і наявність цікавих фішок. Не останню роль тут відіграють і якісні камери. Цей параметр особливо важливий для любителів Селфі і всіх, хто прагне відобразити кожен момент свого життя.

Сравнение флагманских камер Samsung Galaxy S9+, Huawei P20 PRO и iPhone X

Щоб визначитися з фаворитом серед флагманських камер, варто порівняти три найпопулярніших моделі на цей момент – Samsung Galaxy S9 +, Huawei P20 PRO і iPhone X. В батл беруть участь не характеристики смартфонів, а тільки фото, зроблені їх камерами в різних умовах.

Читайте також: смартфони для Селфі: рейтинг 10 першокласних моделей

Портретна зйомка

Першим претендентом на медаль і призначені для користувача виступаєсмартфон від Самсунг назвою Гелексі С плюс. Цей девайс оснащений тильній фотокамерою на 12 Мп і «Фронталки» на 8 Мп, а також автоматичним фокусом і стабілізацією. Володіє можливістю зміни діафрагми для зйомки в темний і денний час доби, пейзажних і портретних фото і т.д.

Читайте також: Еволюція Samsung Galaxy S – особливості серії від S1 до S9

У режимі Селфі цього гаджета є можливість зробити:

  • широкоформатне фото;
  • налаштувати будь-які параметри знімка;
  • регулювати експозицію і колірної фон.

А тепер – приклад портретної зйомки Samsung Galaxy S9 + для порівняння з іншими моделями:

Портретная съемка на Samsung Galaxy S9 +

Портретна зйомка на Samsung Galaxy S9

На черзі камера Huawei P20 PRO. Завдяки вбудованому штучного інтелекту вона розпізнає зображення і змінює кольору в залежності від потрапили в поле зору об'єктива предметів. Що стосується саме портретів, то тут передбачений монохромний сенсор. Прилад забезпечує «розмиття» фону, роблячи тим самим головний акцент на обличчі. Називається це «Ефект боке» і виглядає дійсно неординарно. А щоб зручніше було відчувати можливості девайса, краще відразу придбати монопод для Селфі.

Ось, як це виглядає в реалі:

Портретная съемка на Huawei P20 PRO

Портретна зйомка на Huawei P20 PRO

iPhone X не" пасе задніх» у цій гонці селф-знімків. Він пропонує художнє розмиття заднього фону, що в точності імітує студійні фотоапарати. Крім того, камера айфона Х самостійно коригує риси обличчя з урахуванням освітлення. У сукупності це дозволяє робити мегаеффектние знімки на професійному рівні.

Можливо, вам буде цікаво: 10 років з iPhone – як розвивався найпопулярніший в світі смартфон?

 Портретная съемка на iPhone X

Портретна зйомка на iPhone X

Фото при денному світлі

Для таких фотографій у Samsung Galaxy S9 + обладнана подвійним апертура (F/1.5 і F /2.4). Для умов поганої видимості (дощ, хмарно з проясненнями) у модуля є спеціальне шумозаглушення. Завдяки йому фото залишаться чіткими навіть без додаткових налаштувань.

Съемка при дневном свете на Samsung Galaxy S9 +

Мікс штучного інтелекту і трьох модулів для зйомки Huawei P20 PRO робить ідеально чіткі фото як при сонячній погоді, так і в похмурі дні. Модулі передають інформацію максимально деталізовано, зберігаючи тіні і природне перенесення кольорів. Камера має автоматичне розпізнавання сцен, самостійно перемикаючись між режимами.

Съемка при дневном свете на Huawei P20 PRO

Що стосується Apple iPhone X, то його камера однаково добре знімає при будь-якому освітленні. Всі деталі знімків чітко окреслені, тони контрастні. При необхідності можна використовувати спалах або дозволити телефону самостійно вибирати глибину необхідної підсвічування.

Рада: щоб швидко змінювати налаштування, не зайвим буде придбати стилус для смартфонів. Коштує він недорого, а користі приносить безліч.

Почитати цікаві нюанси девайса можна тут: X надійде в продаж 8 грудня

Съемка при дневном свете на Apple iPhone X

Фото в темряві

Як вже було сказано вище, у камери Самсунг Гелексі передбачена подвійна апертура . Налаштувавши її в діапазоні F/1.5, вийде робити круті знімки з правильним контрастом темних і світлих тонів. Ось як виглядають фото вночі:

Съемка в темноте на Samsung Galaxy S9+

Якщо потрібно відобразити цікаві кадри на Huawei P20 PRO темряві, вибирається спеціальний режим «Ніч». При його активації часу на зйомку знадобиться трохи більше, ніж в звичайному форматі, зате фото вийдуть на вищому рівні: без засвічування окремих місць, розмитості, нечіткої передачі деталей. Бажано, щоб під час зйомки рука зі смартфоном не тремтіли.

Съемка в темноте на Huawei P20 PRO

Завдяки здвоєним камері і парної оптичної стабілізації в Епл Айфон Х її нічні фото заворожують. Тут всі деталі мають різке обриси, а глибина кольору передана дуже реалістично. Потрібно зробити фото в русі вночі? І тут iPhone X впорається на «ура». Вся дія відбувається автоматично, без спеціальних налаштувань користувачем.
фішка спеціально для нічних кадрів – технологія Slow Sync. Вона як би «заморожує» об'єкт зйомки, завдяки чому фото виходить максимально деталізованим.

Съемка в темноте на Apple iPhone X

Зйомка відео

Використовуючи Гелексі С9 +, вийде в повній мірі показати свій талант режисера і Постановника. Цьому сприяє не тільки якісна передача кольору і деталей, але також Режим «Уповільнена зйомка», пише ПО 960 кадрів ЗА 1 Секунду. Отримані кадри можна відразу ж редагувати, додавати музичний супровід і скидати на перегляд, наприклад, НАсмарт ТВ. Для цінителів екстравагантності передбачена можливість перетворення відзнятого матеріалу в GIF.

Читайте також: ТОП-10 кращих смартфонів Samsung – рейтинг 2017 року

Съемка на Samsung Galaxy S9+

Тепер про Хуавей ПРО. При запису відео у форматі FullHD 60 fps у камери не передбачено стабілізації, тобто картинки виходять менш чіткими, ніж хотілося б. В іншому до відео претензій немає. Звук тут чистий, кольору передаються максимально контрастно, гармонія світлого і темного приємна для очей. Функція «Уповільненого відео» тут також присутній.

 Съемка на Huawei P20 PRO

Чим же цікавим може порадувати iPhone X? Епл поліпшили оптичну стабілізацію, завдяки якій деталі не розпливаються навіть при кратному наближенні. Ще одна цікава деталь – плавне відео. Функціонал доступний в дозволі 4К і може видавати від 24 до 60 кадрів в секунду. Зберегти своє творіння можна в одну мить, застосувавши новий стандарт HEVK. Він дозволяє зменшити розмір файлу, економлячи тим самим пам'ять смартфона.

Рада: раптом пам'яті виявиться недостатньо, можна розширити її через microSD.

Съемка на iPhone X

Порівняльна таблиця флагманських камер

Щоб визначити кращого в цій гонці фото- і відеомодуля, недостатньо почитати відгуки або послухати рекомендації друзів. Підійти до питання глобально допоможе таблиця, де зібрані основні параметри камер трьох представлених пристроїв:

Параметр
Samsung Galaxy S9 + Huawei P20 PRO iPhone X
Основна камера 12 Мп 40 Мп + 20 Мп + 8 Мп 12 Мп + 12 Мп
Фронтальна камера 8 Мп 24 Мп 7 Мп
Спалах є є є, True Tone
Стабілізація є є є
Автофокус є є є
Формати запису відео 4К, Full HD 4К, Full HD 4К, Full HD
Технології Super Speed Dual Pixel 3D-моделювання осіб Автофокус з технологією Focus Pixels
Фокусування дотиком і технологія Focus Pixels
Live Photos зі стабілізацією зображення
Кут огляду основний/фронтальної 77°/80° н/д н/д
Панорама є є є
Професійний режим є - є
Цікаві режими Режим Super Slow-mo, до 720p, 960 fps 5-кратний гібридний зум Оптичний зум; 10-кратний цифровий зум
Hyperlapse Уповільнена зйомка 960 fps Режим «Портрет»
Режим «Їжа» Портретна освітлення
Вибірковий фокус Quad-LED з функцією Slow Sync
VDIS (Відео цифрова стабілізація зображення) Розширений колірний діапазон для фотографій і Live Photos
HDR (High Dynamic Range) Розпізнавання облич і фігур
Контроль експозиції
Шумоподавление
Автоматичне увімкнення HDR при фотозйомці
Серійна с'ëмка
Режим таймера
Прив'язка фотографій до місця зйомки
Формати зображень: HEIF і JPEG

Як підсумок вищесказаного

Samsung Galaxy S9 +, Huawei P20 PRO і iPhone X – одвічні конкуренти в боротьбі за лідерство і натовпи фанатів. Кожен з них напханий своїм набором унікальних можливостей і неповторних фішок. Але оскільки мова в статті йде конкретно про камерах, підбиваючи підсумки, логічно буде виділити 4 головних відмінності модулів для фото- і відеозйомки. Отже:

  1. Крута уповільнена зйомка і «гифки» є у всіх трьох гаджетах.
  2. Супермодна панорама також присутній скрізь.
  3. Хуавей П20 ПРО пропонує цікаву технологію 3D-моделювання осіб.
  4. Для нічної зйомки кращий варіант також Хуавей.

А хто ж в результаті переможець? Тут поради не допоможуть, цей момент кожен вирішує окремо для себе. Адже при виборі враховуються не тільки конкретні параметри, але і частота, область застосування камери і ін.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії