Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Сконструюй майбутнє з Arduino

Дата публікації: 23.06.2016 15:26
Дата оновлення: 23.06.2016 15:26

Всього існує 20 різновидів плат Arduino, що розрізняються потужністю, напругою, кількістю портів, об'ємом пам'яті, призначенням, формою і розмірами. Від об'єму пам'яті залежить максимальна довжина програми, а кількість портів показує, скільки пристроїв можна буде під'єднати до Arduino. Деякі плати можна вшивати в одяг, певні моделі ідеально підійдуть для створення мікродатчиків. Стандартної і найпоширенішою платою вважається Arduino Uno – це найбільш популярна модель, що підходить як для початкового вивчення, так і для більш серйозної роботи.

Плати Arduino можуть поставлятися разом з наборами різноманітних компонентів – резисторами, світлодіодами, батареями, кабелями живлення, датчиками, рідкокристалічними дисплеями, кнопками і так далі. Такі набори гарні для початкового вивчення можливостей мікрокомп'ютерів і придбання навичок по їх програмування. Набори Arduino можуть стати першим кроком у вивченні роботехніки, вони рекомендовані для вивчення дітям шкільного і дошкільного віку.

Готова іграшка на платформі Arduino може бути спочатку використана за призначенням, а в наслідку – розібрана і пересобран в інший пристрій. Автомашінкі, керовані через телефон, вертолетік, роботи-художники, пристрої, які самі проходять лабіринт – все це можна зробити на основі Arduino самостійно або купити вже зібрану іграшку.

Освітні набори на основі Arduino допоможуть дітям і дорослим в захоплюючій і доступній формі зрозуміти, як створити досить складний прилад. З одного набору зазвичай можна зібрати до пари десятків пристроїв різного призначення – від миготливої через задані проміжки часу лампочки до насекомоподобних робота. У міру набуття досвіду користувач зможе зібрати власну систему сигналізації, радіокерованого робота з камерою на борту, автоматичну систему оповіщення по смс, Автогодівниці для вихованців та багато іншого. Більшість наборів з Arduino не вимагають пайки, завдяки чому збірка пристроїв стає на порядок безпечніше як для людей, так і для електроніки.

Готовий робот або пристрій не має корпусу, його ви можете вибрати і встановити самостійно, надаючи своїй роботі індивідуальність і забезпечуючи необхідний рівень захисту. Якщо ви зібрали ігровий робот, Ви можете це зробити схожим на улюблену іграшку вашої дитини – новий пристрій зможе прийняти вид паровозика, машинки або вантажівки за вашим вибором.

Все схеми, вихідні коди, програми, малюнки плат та інші дані Arduino знаходяться у відкритому доступі – ви зможете самостійно модифікувати або перепрошити плату. Існує безліч уроків, в тому числі офіційних, за допомогою яких практично будь-яка процедура перетворюється на просту і вже перевірену і відпрацьовану послідовність дій. Доступні на багатьох мовах відеоматеріали дозволять вам ознайомитися з процесом створення самих різних приладів. Ви дізнаєтеся про особливості їх складання та необхідних для роботи елементах, а також про особливості їх сполуки.

Програми для плат Arduino називаються "скетчі". Писати їх можна як в спеціальній власному середовищі розробки Arduino, яка розрахована на максимально полегшення процесу написання програм під дані мікрокомп'ютери. Програмування здійснюється на мові Arduino, який являє собою С ++ з набором спеціальних можливостей. Велике число готових програм і прикладів дозволить вам легко створювати власні схеми керування новими пристроями. Документація по мові Arduino переведена на російську мову, так що всі пояснення до роботи коду будуть зрозумілі. Також можна писати "скетчі" і на GCC, WinAVR, С або Assembler. Ці варіанти передбачають більш широкі можливості взаємодії та керування платою, однак вимагають більшого досвіду і практики.

Користь плат Arduino складно переоцінити. Компактний мікрокомп'ютер надзвичайно простий в управлінні – ви легко можете навчити дитину основам програмування і роботостроения. Опанування знань і навичок в ранньому віці – це прекрасний старт освіти майбутнього інженера. Набори з платами Arduino містять безпечні деталі, які легко поєднуються один з одним і з самими мікрокомп'ютерами.

Такий конструктор, що дозволяє в підсумку зібрати прототип практично будь-якого побутового приладу або автоматизованої іграшки, розвине інтерес до пізнання, зарядить дитини ентузіазмом до подальшого вивчення точних наук, а також допоможе розвинути навички соціалізації. Спілкуючись з спільнотою користувачів Arduino, ваша дитина зможе придбати чимало корисних і цікавих знайомств. Чим раніше дитина почне освоювати програмування і технологію роботи з електронікою, тим краще і швидше він освоїть цей пласт знань. Навіть якщо в майбутньому він не обере технічну професію, розвинене логічне мислення допоможе і в інших областях. Також робота з невеликими елементами розвине дрібну моторику, що позитивно позначиться на загальному розвитку дитячого мозку.

Отже, Arduino – це пропуск в світ самостійного роботостроения. За допомогою цих мікрокомп'ютерів ви зможете змінити на краще світ навколо себе, наповнивши його самостійно спроектованими і зібраними приладами. Автоматизуйте рутинні процеси, створюйте системи контролю і спостереження, розважайте дітей ексклюзивними роботами – з Arduino це стане простіше простого!

Коментарі
Залиште коментар