Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Робот-пилосос: що це таке і як вибрати? 5 головних переваг "розумних" помічників

Дата публікації: 21.09.2017 13:44
Дата оновлення: 15.12.2023 10:12

У сучасному метушливому світі, коли тільки дорога на роботу і додому може зайняти 2 години, то хочеться розслабитися у вихідні. Щоб не витрачати час, відведений на законний відпочинок, на домашню рутину, виробники випускають мультиварки, пральні машини та сушарки-автомат, а ще – пилососи-роботи.

Така техніка, як робот пилосос, стане чудовим помічником у щоденному прибиранні вашої квартири чи будинку. Сміливо вирушайте гуляти або лягайте спати: "розумний" девайс прибере будинок за вас. Ця стаття докладно розповість про те, що це за “чудо техніки”, як воно працює, чи варто купувати такий пристрій та як його вибрати.

компактный робот-пылесос

1. Що таке є робот-пилосос і як він працює?


З 2002 року виробники стали випускати "розумні" пилососи. Вони відрізняються від класичних тим, що працюють без участі людини – автоматично. Така техніка є пристроєм, що має форму диска. Діаметр моделей варіюється від 25 см до 35 см, а висота – від 9 см до 13 см. Завдяки компактним розмірам пристрій справляється з пилом стільцями та кріслами, диванами та ліжками.

Важливо: техніка забезпечується системою 3-4 ступінчастої фільтрації, завдяки чому якісно очищує приміщення. Завдяки такій системі апарат видаляє дрібний пил, вовну та бактерії, тому такий варіант підійде алергікам, сім`ям з маленькими дітьми, власникам свійських тварин.

Як влаштована конструкція робота-пилососа? Для якісного прибирання в кутах девайс оснащується бічними щітками. Пристрій працює від акумулятора (стандартної місткості батарейки вистачає на 1-2 години). Вбудований міні-комп`ютер завдяки спеціальній програмі для керування запам`ятовує маршрут, як у Samsung VR20K9350WK/EV. За рахунок цього і реалізується головна його функція – автоматичне прибирання приміщення.

конструкция робота-пылесоса

Це цікаво:"РОЗПМНІ" Апарати оснащуються датчиками перешкод: під час роботи техніка не вдаряється об меблі, торшери та горщики для квітів, а об`їжджає їх. Завдяки цьому як техніка, так і предмети інтер`єру не ушкоджуються.

Прилад забезпечується 2-4 колесами, які забезпечують його мобільність: він легко ковзає як по гладкій (лінолеум, ламінат, плитка), так і по шорсткій (килим, ковролін) підлозі. Девайс має кілька моторів, призначених для роботи коліс, щіток та керування.

датчик препятствий у пылесоса-робота

Як працює акумуляторний робот-пилосос? Він переміщається по заданому маршрут, помітивши пил в спеціальний контейнер. Більш дорогі моделі також запрограмовані на повернення до док-станції для підзарядки (наприклад, ECOVACS DEEBOT DR95): як тільки прилад завершує маршрут, він повертається на місце та заряджається.

робот-пылесос возвращается на подзарядку

Деякі апарати розраховані не тільки на сухе збирання, але і на вологе. Такий девайс оснащується додатковим відсіком для води та миючого засобу: під час руху пилосос розбризкує мийний розчин на поверхню, а потім збирає серветкою або спеціальною щіткою.

Важливо: на відміну від техніки класичного типу, мийний девайс підходить для "капризного ламінату": краплі води та миючого засобу відразу ж затираються, тому покриття не ушкоджується.

Читайте також: Як правильно вибрати безмішковий порохотяг?

2. Переваги та недоліки робота-пилососа


Враховуючи, що виробники "розумних" пилососів позиціонують пристрої як допоміжні засоби для щоденного прибирання, девайси мають не тільки незаперечні переваги, але й недоліки. Докладніше про це читайте нижче.

качественная очистка поверхностей пылесосом-роботом

Плюси

  1. Автоматичний. Один раз налаштувавши пристрій, власник забуде про необхідність прибирати квартиру щодня.
  2. Тихо працює. Рівень шуму навіть у бюджетного варіанта рідко перевищує 60 Дб: наприклад, працюючий ECOVACS DEEBOT DM88 не заглушує навіть шепіт. Це дозволяє спокійно дивитися телевізор, говорити по телефону або запрограмувати прибирання дитячої кімнати, поки дитина спить.
  3. Компактний. Пристрій не займає багато місця, прибирає під диваном, стільцями та кріслами.
  4. Забирає в будь-який зручний власник час. Це особливо зручно для сімей з маленькими дітьми: просто вмикайте пилосос і вирушайте на прогулянку з дитиною в гості. Після повернення власників чекає чиста квартира. Втомилися? Увімкніть пилосос та лягайте спати: коли прилад перестане працювати, він автоматично відключиться.
  5. Якісно очищає простір. 3-4 ступінчаста система фільтрації вловлює мікроскопічні частинки пилу та ворсу.

Мінуси

  • Необхідність підготовчої роботи. Щоб пилосос очистив поверхню ретельно, потрібно заздалегідь прибрати стільці, іграшки, дроти із середини кімнати. В іншому випадку пристрій їх об`їде, і залишаться “плями” пилу.
  • Погано працює у вузькому просторі. Округлий девайс не розгорнеться у вузькій кімнаті, недостатньо добре прибирає у кутах.
  • Необхідність очищення після кожного збирання. На відміну від класичних апаратів, пилозбірник та щітки робота потрібно очищати перед кожним циклом.

Як видно, переваг у роботів-прибиральників більше, ніж недоліків, тому якщо вам потрібен помічник – сміливо вибирайте, а ми допоможемо визначитися.

3. Як правильно вибрати робот-пилосос?


Щоб вирішити, який робот-пилосос краще купити, спочатку визначтеся з його типом. Виробники випускають варіанти, які призначаються для сухого чи вологого прибирання, а також комбіновані пристрої 2 в 1.

Комбіновані моделі коштують дорожче, але спектр їх застосування ширший, тому такий варіант подарує максимум комфорту. Незалежно від призначення пристрою, звертайте увагу на об`єм пилозбірника. Від цього показника залежить площа приміщення, на збирання якої розрахований пилосос.

комбинированный робот-пылесос

Для кімнати, розміром до 50 м2 достатньо контейнера об`ємом 300 мл, пилозбірник об`ємом 500 мл, наприклад, як Ariete 2711 WhGr, Підійде для приміщення площею 60-80 м2. Для територій більшого розміру нагоді варіант з контейнером для збору пилу на 1 л.

Примітка: Місткість акумулятора пристрою розраховується виробниками, виходячи з площі: агрегат прибирає територію за один заряд. Пам`ятайте, що чим більше контейнер і більше приміщення здатний прибрати прилад, тим він дорожче.

Вибираючи девайс для вологого прибирання або комбінований варіант, враховуйте об`єм резервуара для миючого розчину і води: чим він більший, тим більшу територію прибирає апарат.

При придбанні моделі для вологого прибирання пам`ятайте: перед тим, як запустити прилад, підлогу необхідно замести або пройтися поверхнею класичним пилососом, щоб прибрати велике сміття. Комбінований пилосос впорається самостійно.

Може бути цікаво: Як вибрати мийний пилосос?

Функціональні особливості:

  1. Система зонального поділу приміщення – дозволяє запрограмувати девайс на прибирання у конкретному, обраному користувачем місці.
  2. Повернення на док-станцію – після завершення роботи пилосос повертається на базу для підзарядки.
  3. Датчик сходів – стане в нагоді власникам приватних будинків, багаторівневих квартир: пристрій доїде до краю і розгорнеться.
  4. Подолання перешкод – деякі моделі (наприклад, ECOVACS DEEBOT DR96) долають поріжки заввишки до 2 см, завдяки цьому власникам не обов`язково прибирати дроти: пристрій не зашкодить їх, а переїде.
  5. HEPA-фільтр, як в Ariete 2711, – для очищення повітря від пилу: він осідає у воді, її частина не викидається назад у простір.
  6. Аналіз забруднень – пристрій автоматично запускає турборежу на особливо забруднених ділянках.
  7. Продовження прибирання з перерваного місця – зручно, якщо з якоїсь причини потрібно було перервати роботу девайсу.
  8. Пульт ДК (наприклад, у AGAiT EC-2) – для контролю якості: якщо ви незадоволені тим, як пилосос упорався із завданням, “змусить” його ще раз пройтися по потрібному місцю.
  9. Включення за графіком – час роботи агрегат програмується господарем по днях тижня.

щетки робота-пылесоса

Щоб остаточно визначитися з тим, який робот-пилосос краще вибрати, зверніть увагу ще кілька нюансів.

Так, пилосос, оснащений прогумованим бампером, захищений від ударів та механічних пошкоджень (наприклад, Hoover RBC070/1 011). Додатковий комплект щіток для вовни стане в нагоді власникам домашніх тварин. Прилади постачають вертикальними та горизонтальними пилозбірниками. З вертикальним контейнером для прибирання пилу шанси розсипати сміття під час очищення пристрою мінімальні.

Може бути цікаво: Як вибрати хороший пилосос з аквафільтром?

Підбиваючи підсумки, скажемо: якщо потрібен помічник у щоденному прибиранні будинку, сміливо купуйте робот-пилосос. Максимум комфорту та мінімум участі власника в очищенні приміщення подарує комбінований апарат, розрахований як на сухе, так і на вологе очищення. Девайс дбайливо прибирає сміття з килимових покриттів, дерева, плитки, лінолеуму та ламінату. Тихо працюючий апарат не потурбує сон вашої дитини і не завадить вам дивитися телевізор. Дивіться відео, щоб дізнатися більше про переваги такого помічника і визначитися з вибором.

Коментарі
Залиште коментар
В
31.10.2017 11:35

Данный пылесос – гаджет, о котором мечтал всю жизнь. Я не терплю бардак и пыль в доме, но и убираться тоже ненавижу. Робот-пылесос решил мою проблему. Теперь в доме идеальная чистота, которой я полностью удовлетворен. Огромное спасибо разработчикам за чудо машину.

Категорії