Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Помилка при запуску програми 0xc0000906: суть проблеми та 3 способи вирішення

Дата публікації: 30.12.2022 15:09
Дата оновлення: 30.12.2022 15:46

Windows може не сподобатися встановлений ​​додаток, і тоді замість запуску вона видасть код помилки. У нашому випадку для розв'язання проблеми доведеться повозитися з трикутником: прога — антивірус — операційна система.

Помилка 0xc0000906 під час запуску програми

Чому виникає помилка 0xc0000906?

Прикра помилка при запуску командних файлів найчастіше відбувається при пошкодженні елементів бібліотек, без яких гра або інша програма буксує. Таке в основному трапляється з додатками, завантаженими з сумнівних сайтів. Ліцензійні проги зламують, після чого у змінених файлах антивірус бачить загрозу для Windows. Софт, який стоїть на варті системи, ізолює потенційного порушника спокою, відправляє його на карантин. Це відбувається під час інсталяції чи після неї.

За фактом антивірус зазвичай перестраховується. Бібліотеки, змінені для забезпечення нелегального доступу до ПЗ, не є небезпечними для операційної системи. Однак вони підпадають під роздачу, і користувач замість стартового екрана гри бачить помилку 0xc0000906. У такій ситуації не варто панікувати, оскільки проблемка має локальний характер і Windows нічого не загрожує.

Альтернативні причини збою:

  • глюки брандмауера або антивірусу,
  • ушкодження системних файлів.

Все це також лікується.

Розбираємось з синім екраном смерті: 7 причин помилки 0xc00000e9 та способи її усунення

Як виправити помилку під час запуску програми 0xc0000906

Короткий алгоритм наступний:

Етап
Порядок дій
Пробуємо без антивірусу Відключаємо антивірусне програмне забезпечення. Пробуємо запустити/перевстановити прогу. Створюємо для неї виняток
Виключаємо неполадки, пов'язані з прогою Завантажуємо з іншого джерела та встановлюємо заново
Перевіряємо системні файли Запускаємо scannow

Подробиці читайте далі.

Перемагаємо проблему, пов'язану з оновленням: 7 способів усунення помилки 0x8000ffff

Вимкнення антивірусу

Якщо впевнені в адекватності ресурсу, з якого завантажили програму, що не запускається, спробуйте зробити дубль 2 з відключеним антивірусом. Номер не пройшов, код 0xc0000906, як і раніше, красується на екрані? Тоді, мабуть, антивірусна прога вже зробила свою справу: відправила потрібну для запуску бібліотеку на карантин. У такому разі перевстановіть проблемну гру або прогу заново з вимкненим антивірусом. Останній крок — додати папку додатка у виключення антивірусу.

У десятій версії майкрософтівської операційної системи з'явився Захисник Windows. Якщо проблема в ньому — створюємо виняток у вбудованому антивірусному програмному забезпеченні.

як вимкнути антивірус

Інструкція: Як оновити BIOS: 3 основні способи

Перевстановлення програми

Помилка 0xc0000906 при початковому запуску програми не завжди пов'язана з механізмами захисту операційної системи від шкідливого ПЗ. Тому маніпуляції з захисним софтом не завжди допомагають. Іноді проблема у додатку, що встановлюється. Чаклунство над кодом з метою забезпечення безплатного використання ліцензійного ПЗ часом призводить до небажаних результатів. На одних комп'ютерах прога може запускатись, на інших — ні. Один зі способів обходу напасті — звантаження софту з іншого джерела. У цьому сенсі простіше користувачам, які купують програми. Вони завжди можуть завантажити додаток з офіційного сайту та в разі помилки при запуску скористатися службою підтримки.

Іноді допомагає перевстановлення без повторного стягування та відключення антивірусу. Такий варіант може допомогти у разі помилки, пов'язаної з роботою диска. Інсталяції міг стати на заваді стрибок напруги в електромережі.

Обходимо збій пам'яті: Помилка MEMORY MANAGEMENT: 8 способів лікування

Перевірка цілісності системних файлів

Це варіант, який використовують у разі не тільки помилки 0xc0000906, але й інших проблем, пов'язаних з неадекватною роботою окремих додатків та операційної системи в цілому.

Лайтовий спосіб не вимагає особливих варіантів завантаження ОС:

  1. Клацаємо «Пуск».
  2. Пишемо cmd.
  3. Переходимо на командний рядок.
  4. Вводимо команду sfc /scannow.

Windows зробить звіт про виконану роботу: напише, що проблем не виявлено або відрапортує про вдале виправлення пошкоджених файлів.

перевірка системних файлів

Мінус такого методу полягає в тому, що перевірка не торкається файлів, залучених операційною системою. Тут слід зазначити, що в нашому випадку справа, швидше за все, не в них. Помилка 906 зазвичай має локальний характер: не запускається якась одна прога, а решта справно працює. Якщо все ж таки потрібна повна перевірка, то перед запуском scannow потрібно використовувати, наприклад, завантажувальну флешку.

покрокові дії в Панелі керування

Наприкінці можна запропонувати кілька екзотичних способів розв'язання проблеми:

  • Іноді, щоб усунути помилку, достатньо запустити гру від імені адміна.
  • Якщо після вимкнення антивірусу замість коду 906 Windows видає this locale, потрібно перевірити мовні налаштування. Зайдіть в «Панель управління», пройдіть в «Регіональні стандарти», натисніть «Додатково». Мова прог, які не підтримують Юнікод, має бути кириличною.

Тішить, що помилка 906 не належить до напастей, через які доводиться встановлювати заново Windows або тестувати комплектуючі. Зазвичай упоратися з проблемою вдається за кілька хвилин.

Це пізнавально: Помилка 0x00004005 підключення до принтера: 7 способів виправлення

Коментарі
Залиште коментар
Категорії