Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд смартфона Samsung Galaxy A3 2017 (SM-A320F): 6 основних параметрів нового гаджета

Дата публікації: 23.08.2017 13:31
Дата оновлення: 23.08.2017 13:31

Samsung, від якого шанувальники бренду постійно очікують підвищення стандартів, не підвів і в 2017 році. На цей раз поповненням ринку електроніки став його среднебюджетной Galaxy A3 2017. Миттєво потрапивши в Топ заголовків журналів, сайтів в відеоогляди, черговий представник сімейства гаджетів з 4,7-дюймовим екраном постав на суд поціновувачів сучасних технологій. Зараз ми пропонуємо приєднатися до детального вивчення функціоналу смартфона, нових можливостей та інновації дизайну.

Зовнішній вигляд

Зовні гаджет дуже схожий на своїх попередників з лінійки А-серії, він також оснащений склом на передній панелі 2.5D, рамками з металу і задньої скляній обшивкою. Розмір екрану – 4,7 дюймів, через що він виглядає компактним і акуратним. Креативним дизайнерським рішенням було зробити смартфон більше округлої форми, саме тому дизайн гаджета серед аудиторії придбав назву" обмиленний". Тримати такий в руках стало ще зручніше, і навіть плоска задня панель не заважає цьому.

Samsung Galaxy A3 2017 в черном, розовом и голубом цвете.

Читайте також: Досвід використання – детальний огляд смартфонів Samsung S8 і S8 Plus – нескінченний екран, нескінченне задоволення

Від попередніх моделей, включаючи Galaxy S7, гаджет A3 (2017) перейняв водостійкість (під водою протримається півгодини). У його корпус не потрапляє і пил – їй перепинить доступ IP68 захисна оболонка.

У любителів різноманітності є привід порадіти: пристрій доступно в чотирьох кольорах – чорному, рожевому, блакитному і золотистому.

Ще з особливостей дизайну: на верхній рамці знаходяться отвори для SIM-карти і флеш-накопичувача, а також шумоподавляющий мікрофон. Традиційно на бічних гранях встановлені кнопки для блокування і регулювання гучності. На нижній рамці знаходиться отвір для зарядного пристрою і USB накопичувача.

Дисплей и нижнее отверстие для зарядного устройства на смартфоне.

Читайте також: Вся правда про Samsung S8 і S8 +

Важливо сказати про мікрофон з розміром 3.5 мм, до нього також можна підключити гарнітуру. Деякі користувачі скаржаться на простоту задньої кришки, нагадаємо, в попередніх моделях об'єктив камери виступав і був великих розмірів. В цілому дисплей гаджета займає близько 70% панелі, як і свої попередники, телефон оснащений однією скануючої механічної кнопкою і двома сенсорними (Back, Tasks). Під час дотику вони створюють легке вібро і світяться.

Задняя панель Galaxy A3 (2017)

Екран

Дисплей з роздільною здатністю 720 × 1280 відтворює чорний колір в більш глибоких і насичених тонах, що стало можливим завдяки склу Super AMOLED. Смартфон відображає чіткий друкований текст, пікселів практично не видно (завдяки параметру 312 PPI).

Подивившись на наступну порівняльну таблицю смартфонів, видно, за якими параметрами дисплей Galaxy A3 відрізняється від Galaxy A5 деякі з них навіть на перший погляд не залишаються непоміченими. Наприклад, розміри і роздільна здатність екранів.

Моделі

Galaxy A3

Galaxy A5

Дисплей

4.7 дюймів
HD Super Amoled
1280x720 р

5.2 дюймів
Full HD 1 Super Amoled

920х1080 р

Скло

2.5 D
312 PPI

2.5 D
424 PPI

Corning Gorilla Glass 4

Опції

Always On Display

Always On Display

Дисплей Samsung Galaxy A3

Рада: радять в нічний час переводити телефон на автоматичне зменшення синього кольору, це значно вплине на якість сну.

Читайте також: 22 новинки смартфонів 2017. Частина 1

Колірна гамма гаджета представлена в спокійних, непомітних тонах. Для любителів барвистих квітів дисплей кишенькового апарату можна переключити на режим" Адаптивний дисплей", на якому колірні ефекти виглядають яскравіше і більш насиченою. Любителі почитати книги через електронний носій можуть активувати синій фільтр, при якому екран відображає м'які і неяскраві тони.

Важливо відзначити, дисплей залишається яскравим навіть при попаданні прямих променів сонця. Цікава особливість екрану Super AMOLED – під кутовим переглядом він віддає зеленуватим відтінком. Ще однією перевагою моделі А3 є Always On Display – завдяки опції екран працює безперервно.

Гаджет Galaxy A3

Залізо (процесор, пам'ять, чіпсет, акумулятор)

В механізм вбудований процесор – восьмиядерний Exynos 7 Octa 7870 від компанії Samsung. Так само, як і в Galaxy J7, рівень частоти підвищується до 1.6 Ггц – за це дякуємо ARM Cortex-A53 ядра. Пам'ять пристрою становить 16 Гб, підвищити ресурс можна за допомогою microSD.

Рада: час чищення екрану краще використовувати тканини з мікроволокнами, так на дисплеї не залишиться подряпин.

Порівняльна таблиця Galaxy A3 з іншими моделями виробника

Модель /
Характеристики

Galaxy A3

Galaxy A5

Galaxy A7

Дизайн

Металева рамка
+ 2.5 скло

Металева рамка + 2.5 скло

Металева рамка + 2.5 скло

Камери, МП

13/8

16/16 МП

16/16 МП

Чіпсет

Exynos

Exynos 7880

Exynos 7880

Екран, дюйми

4.7, SuperAMOLED, HD

5.2,
SuperAMOLED,
FullHD

5.7,
SuperAMOLED,
FullHD

Пам'ять, ГБ

2/16 + microSD

3/32 + microSD

3/32 + microSD

Ємність батареї, мАг

2350

3000

3600

Мережа, інше

4G LTE Cat 6, USB-C, сканер відбитків пальців, MST/NFC

4G LTE Cat 6,
USB-C, сканер відбитків пальців, MST/NFC

4G LTE Cat 6,
USB-C, сканер відбитків пальців, MST/NFC

Захист IP68

та

та

та

Габарити, мм

135х66х7.9

146х71х7.9

156х77х7.9

Оскільки чіпсет середнього класу, продуктивність установки відносно невелика. Це означає, що сучасні важкі ігри пристрій може не потягнути, зате звичайні програми будуть працювати на гідному рівні. Для багатьох цей факт буде неважливим, оскільки захоплюються ігровими новинками далеко не всі користувачі.

Galaxy A3 (2017)

Важливо відзначити відмінний акумулятор в пристрої, його потужність – 2350 мАг. Це означає що телефон в робочому режимі здатний протриматися більше 10 годин, а при малому навантаженні – цілих 2 дні.

Читайте також: 22 новинки смартфонів 2017. Частина 2

Камера

Samsung Galaxy A3 (2017) оснащений 13-ти Мпікс задньої камерою, яка швидко включається в два натискання механічної кнопки. Особливість оцінили любителі зручних новинок, які звернули увагу і на повзунок на камері.

Опція під назвою" Корекція експозиції" допомагає регулювати світло на зображенні. Так само, як і Samsung S7, камера смартфона має Pro режим, це дозволяє змінювати параметри ISO і налаштовувати експозицію.

Камери вищевказаних смартфонів не оснащені ні стабілізацією зображення, ні Dual Pixel – технологією.

У порівнянні з Galaxy A5, роздільна здатність фронтальної і задньої камери у А3 одно, відповідно, 8 і 13 Мп (проти дозволу обох камер А5 в 16 Мп).

Как фотографирует смартфон

Рада: в нічний час фотографувати краще не в автоматичному режимі, так ймовірність розмитостей і шумів на фотографії знижується до мінімуму.

У приміщенні і на вулиці при поганому освітленні яскравий спалах освітить навіть самі непримітні предмети. Дуже важливо, що файли в галерею завантажуються швидко, а також під час зйомки гаджет здатний моментально зафіксувати об'єкт. Єдиний мінус – на комп'ютері зображення виглядають більш тьмяним, ніж на телефоні. Як наочний приклад можна подати такі фотографії:

Примеры фотографий смартфона А3

Чи варто купувати?

У новий гаджет можна безперервно виводити важливі повідомлення на головний екран – це забезпечує оперативність і безперервність зв'язку, що так важливо для сучасних користувачів.

Для зручності використання в налаштуваннях можна вибрати потрібний віджет для робочого столу, змінити тему і вид іконок – це теж не залишилося непоміченим.

Від своїх родичів гаджет відрізняється не тільки зовнішнім дизайном, а й внутрішнім інтерфейсом, значним процесором. Однак, всупереч перерахованим переваг, лежачим на поверхні, телефон має і недоліки, до яких треба" докопатися".

Головні характеристики плюсів і мінусів девайса можна побачити в наступній таблиці.

Дисплей и боковые рамки.

Переваги
Недоліки
Смартфон не боїться води, а також пилу. Цінова політика порівняно висока.
За рахунок своєї зручного дизайну телефон не вислизає з рук, це дає можливість користуватися смартфоном на ходу або під час пробіжки. Показник продуктивності досягає середнього рівня.
У разі поломки при розборі механізму не повинно виникнути ніяких проблем. Постійна недостача пам'яті (16 Гб)
Оснащений екраном AMOLED. Опція сканування пальця на працює погано, це пов'язано з тим, що система повністю ще не дороблена.
Може робити професійні фотографії в повному автоматичному режимі.
Інноваційний роз'єм для USB Type-C.
Не довго заряджається, батарея під час активного користування тримається протягом цілого дня.
Можливо оновлення Андроїда до 7.0
Оснащений Samsung Pay.

Технічні характеристики

Передня камера

8 Мпікс

Задня камера

13 Мпікс

Батарея

2350 мАг

SIM карта

Nano SIM

ПО

барометр, акселерометр, датчик Холла, датчик наближення, гіроскоп, і інші.

Вбудована антена

є

здатність відео

1920x1080 пікс.

Спалах

є

ОС

Android 6.0.16

Стандартні додатки

калькулятор, будильник, календар.

Процесор

1600 Мг

Сенсор

мультитач

Діагональ дисплея

4.7

Захист

IP68 захисна оболонка

Рада: уникнути передчасних неполадок в системі, вчасно чистите кеш і видаляйте непотрібні файли. Щоб смартфон не глючил, утримайтеся від скачування додатків з сумнівних сайтів.

Підсумовуючи, можна сказати, що смартфон не відноситься до бюджетних моделей, але має злегка завищену ціну. Однак для тих, хто готовий платити за якість і ефективну продуктивність, він підійде в самий раз. Оскільки телефон обладнаний понад ємнісний батареєю, під час сімейної поїздки на природу ви будете впевнені, що він не розрядиться. Пару слів і про його зовнішній вигляд: стриманий і легкий дизайн гаджет стане відмінним доповненням до будь-якого стилю.

Дивіться відео: Огляд смартфонів Samsung Galaxy A3 і A5 2017

Коментарі
Залиште коментар
Категорії