Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Huawei P40 Lite: 5 новин про флагман Huawei P40 Pro і порівняння з iPhone 11 Pro Max

Дата публікації: 25.08.2020 08:19
Дата оновлення: 25.08.2020 08:19

У 2020 «Хуавей» представив 3 новинки з лінійки Р40: Lite, Pro і преміальну версію. Бюджет всіх трьох моделей відчутно різниться, а чи є відмінності в «залізі» і зовнішній вигляд смартов? У подробицях рас параметри і дизайн Р40 Lite, дізнаємося, які фішки для користувачів запас виробник в просунутих версіях. Щоб переконатися в правильності вибору, порівняємо дві «Прошки» від різних виробників: «Хуавей» і «Еппл».

На замітку: Huawei P40, Pro, Lite, Lite E: 7 акцентів на огляд і порівняння

Смартфоны Huawei P40

Огляд Huawei P40 Lite

Разом з флагманами в лінійці «Хуавей »Р40 знайшлося місце і« Полегшеної »Версії смартов – Lite. Мобільний позиціонується як среднебюджетной агрегат з хорошим функціоналом для роботи, зйомки, розваг.

Основні технічні характеристики

Установки лайтового Р40 не так вже й далекі від флагманських. Дивіться самі:

Екран (дюйм)
діагональ 6,4
Дозвіл дисплея (пікс) 2310 на 1080
Процесор Kirin 810, 2 ядра по 2,27 ГГц + 6 ядер по 1,88 Ггц
Встановлено ОС EMUI 10.0.1 на базі Android 10.0
Пам'ять RAM/ROM (Гб) 6/128
Підтримка карти пам'яті є, карта Nano Memory SD до 256 гигов
Камери (Мп) 48 + 8 + 2 + 2/16
Батарея (мАг) 4200
Безпека Скан відбитка пальця
Бездротові інтерфейси Блютуз 5.0, Wi-Fi, NFC, GPS
Sim-карти 2 шт. в форматі nano
Захист від пилу і вологи немає
Розмір (мм) 76,3х159,2х8,7
Вага (г) 183

Комплектація

Крім стандарту:

  • зарядка;
  • шнур USB Type-С;
  • скріпка для висунення лотка з картами;
  • інструкція;
  • талон з гарантією.

З'явилося і дещо новеньке – провідні «Вуха» підключаються до смартфону стандартно, за допомогою звичного 3,5-міліметрового роз'єму.

Комплектация Huawei P40 Lite

Також варто відзначити зарядку в комплекті, адже це не просто зарядний блок, а SuperCharge 40W. Це означає, що користувачам P40 Lite доступна Супершвидка підзарядка мобільника.

Дисплей і звук

Лайт-версія обзавелася IPS екраном, діагональ якого 6,4" . Кути дисплея акуратно заокруглені. Дозвіл складає 2310 на 1080 пікс, що дає щільність пікселів 398 на дюйм. В результаті користувачі зможуть насолоджуватися картинкою з природними квітами і хорошими кутами огляду.

Дисплей смартфона Huawei P40 Lite

Є можливість покопатися в налаштуваннях і переключитися зі звичайного режиму на яскравий, змінити розмір тексту, вибрати темну тему або активувати захист зору. В останньому випадку відтінки на екрані стають теплішими. Яскравість Підлаштовується автоматично, враховуючи освітленість навколо. Роздільна Здатність дисплея можна змінити на: авто, HD або Full HD.

За відтворення звуку під час увімкнення мультимедіа відповідає динамік, який знаходиться в нижній частині дисплея. Верхній активується тільки під час розмови по мобільнику. Мультимедійний динамік звучить досить добре: голосно, чітко, без свисту. Відмінно обробляє середні і високі частоти.

Дизайн і якість збірки

В лайтовой версії використовується зігнуте скло на верхній панелі і добротний пластик на «спинці». Скріплює сендвіч-конструкцію пластикова рамка «під метал». Смарт зручно лежить в долоні, матеріал тактильно приємний, виглядає презентабельно. Збірка на преміум-рівні, ніяких люфтів і скрипів оболонки немає.

Колірна гамма P40 Lite: рожева сакура, класичний чорний, яскравий зелений строгий сірий. Відтінки не просто монохромні, а з цікавими «переливами» і змінами тону залежно від освітлення і кута зору.

Цвета корпуса Huawei P40 Lite

Рамки навколо екрану тонкі і практично непомітні. В P40 «Лайт» Фронталки перемістилася з вже звичною монобровою по центру в лівий кут дисплея.

Рада: невеликий круглий виріз камери легко приховати, якщо вибрати в налаштуваннях мобільника «Темна область у верхній частині екрану» або підібрати правильні шпалери.

На корпусі смарта є наступні роз'єми-торці:

  • верхній – мікрофон і розмовний динамік;
  • нижній – ЮСБ Type C, роз'єм для навушників 3,5 мм, решітка динаміка;
  • лівий – слот для NM Card в форматі SD і nano сімок;
  • правий – гойдалка гучності і кнопка живлення.

В останній криється цікаве рішення від «Хуавей»: установка ськана відбитків на правій стороні смарта. Палець на нього лягає ідеально, труднощів з розблокуванням девайса немає.

Камери

Основних фотомодулів в «полегшеному» Р40 цілих 4:

  1. Основний 48 Мпікс зі світлосилою 1,8 (для основних фоток).
  2. Ультрашірокоугольнік на 8 Мп (120-градусний кут огляду дозволяє захопити в кадр максимальну кількість об'єктів).
  3. Для макрозйомки на 2 Мп (можна фота найдрібніші деталі з відстані 4 см).
  4. Боке-сенсор 2 Мп (для портретів з розмитим фоном і акцентом на передній план).

Останні 3 сенсора отримали діафрагму f/2.4.

Все чотири «вічка» фотомодуля компактно розмістилися на задній панелі смарта невеликим квадратом, трохи виступаючим над поверхнею.

 Камеры Huawei P40 Lite

Фронталки у Р40 Lite в однині, кількість мегапікселів – 16. Добре знімає не тільки вдень, але і вночі. Режим Super Night розпізнає обличчя навіть при слабкому освітленні, додасть знімкам яскравості і контрастності.

У додатку камери доступні стандартні режими фото/відео, «Ніч», «Портрет», AR (прикольні цифрові зображення накладаються на людей в об'єктиві). Можна перейти у вкладку «Ще» і переключитися в Pro-режим, «Уповільнення», «Панорама», HDR, «Живе фото» та ін. Присутній ІІ, допомагає довести знімки до досконалості.

Відео можна знімати зі стандартним співвідношенням сторін: 16 на 9. Якість – на вибір користувача: max – 1080 р, min – 720 р. Зйомка роликів доступна з частотою 30 кадрів в секунду.

Для любителів робити фото та відео: Топ-10 кращих телефонів з можливістю запису відео 4К – рейтинг моделей з гарною камерою

Продуктивність

За неї відповідає потужний фірмовий чіпсет Кірін 810. Він створений за 7-нм техпроцесу, а значить економно витрачає енергію.

Процессор и батарея Huawei P40 Lite

8-ядерний процесор доповнено 6 гігамі оперативки і 128 Гб вбудованої сховища. Відкривайте 2, 4, хоч 10 додатків, що не переживаючи, що смарт почне пригальмовувати і зависати. Графічна складова гаджета під контролем чіпсета Mali-G52 MP6.

Платформа лайт-версії Р40 досить швидка і продуктивна, щоб справлятися з робочими і повсякденними завданнями (серфінг інету, Юзан месенджерів і ін.). Ігри тут йдуть відмінно, без просадок FPS навіть на високих налаштуваннях.

Плюси і мінуси

Спочатку про хороше, т. Е. Гідності Р40 Lite:

  1. Квадрокамера – з набором функцій і режимів для денної і нічної зйомки, хороших Селфі.
  2. Потужний чіпсет – Кірін 810 зазвичай зустрічається у флагмани, для lite-версії це просто знахідка.
  3. Ємність батареї 4200 мАг – цілий день роботи смарта без підзарядки забезпечений (екран у включеному режимі протримається 4-5 годин).
  4. Супершвидка зарядка – поповнить енергозапас батареї на 70% всього за півгодини.
  5. Сканер відбитків пальців на торці – можна з першого разу, без зайвих рухів розблокувати смарт.

Не можна не відзначити і презентабельного зовнішнього вигляду Р40 «Лайт». Дизайн швидше флагманський, а не для «середнячків».

Без мінусів теж не обійшлося:

  1. Доведеться вибирати між можливістю збільшити пам'ять до 256 гигов або користуватися відразу 2 сімки. У лотку для карт тільки 2 вільних місця, немає окремого для карти пам'яті.
  2. Відсутність підтримки Гугл-сервісів. Альтернативою Play Market служить App Gallery. У ньому поки не такої кількості додатків, як в сервісі від Google, але воно постійно доповнюється. На даний момент основний набір додатків на зразок месенджерів, онлайн-банкінгу, в ньому є.
  3. Відеозйомка на середньому рівні. Смарт пише відео тільки в Full HD. 4К тут немає, як і оптичної стабілізації.

В цілому, Р40 Lite – модель з хорошим «залізом», камерами і батареєю. Дрібні нюанси, на зразок відсутності сервісів Google, компенсуються цілком доступною ціною для мобільника, який зовні і за характеристиками зовсім не схожий на среднебюджетнік.

Порівнюємо і вибираємо: Що краще – смартфони Ксяомі або Хуавей: порівняння топових телефонів по 10 параметрам

Огляд Huawei P40 Pro

Це скляно-металевий «сендвіч» з великим блоком фотомодулів на задній кришці. Доступні кольори корпусу: білий, срібний і чорний.

Смартфон Huawei P40 Pro

Екран смарта буквально виходить за рамки лицьовій поверхні. Він трохи загнутий на бічні грані. Здається, що картинка лежить прямо на ваших долонях.

Крім зовнішнього вигляду, змінилися і технічні складові смарта. Адже це флагман, а значить «начинка» повинна бути максимальною.

Характеристики

Якими параметрами порадують користувачів Р40 Pro:

  • екран – OLED, розміром в 6.58" і з дозволом 2640 на 1200 пікс .;
  • чіпсет – 8-ядерний Kirin 990 5G;
  • графіка – Mali-G76 MC16 + 2-ядерний нейропроцесори;
  • оперативка – 8 гигов;
  • вбудована пам'ять – 256 гигов + можливість збільшити ще на 256 Гб за допомогою карти NM SD;
  • основні камери – від Leica, на 50 + 40 + 12 Мпікс і 3D сенсор глибини;
  • Фронталки – на 32 Мп;
  • операційка – зручний інтерфейс десятого «Андроїда »під оболонкою EMUI 10.1 .;
  • батарея – 4200 мАг;
  • кількість сімок – 2, формат nano, слот Dual.

Відмінності від Huawei P40 Lite

При більшій діагоналі екрану Про-версія трохи вже P40 Lite. Крім того, вона додала в вазі, але незначно, на 26 грамів.

 Смартфоны Huawei P40 Lite и Huawei P40 Pro

Збільшився і виріз під Фронталки, адже тепер в ньому не тільки селф-камера, але і ToF-датчик, а також інфрачервоний сенсор для розпізнавання особи власника Р40 Про. Використання 3D- сканування забезпечує розблокування флагмана буквально за секунду.

ЗА допомогою сенсорів, вбудованих в виріз під Фронталки, і нейрочіпсета, реалізовано керування жестами по повітрю, наприклад, можна зробити скріншот або скрол, не торкаючись екрану.

Чим ще Pro відрізняється від Лайт:

1. Екран
Частота оновлення складає 90 Гц, працює на максимальній роздільній здатності.
2. Основна камера
Отримала 4 сенсора: широкоугольник на 50 Мп, ультрашірокоугольнік 40 Мп, телефото об'єктив 12 Мп і 3Д-сенсор глибини. Має стабілізацію, 5, 10 і 50-кратний зум, може знімати ролики в дозволі 3840 на 2160 пікс.
3.Фронтальний модуль
Має в 2 рази більше мегапікселів, ніж в Р40 Lite, з неї можна отримати відмінні портрети, в яких більше світла і деталізації. Пише ролики в 4К.
4. Чіпсет
Більш новий, потужний і швидкісний Кірін 990 5G.
5. Пам'ять
Оперативка отримала додаткових 2 гіга, внутрішнє сховище збільшилася в розмірах рівно в 2 рази.
6. Скан відбитків пальців
Перемістився з бічної грані прямо на екран, щоб розблокувати смарт, потрібно тапнути по певній галузі.
7. Вартість
Майже в 3,5 рази дорожче, ніж лайтовая версія.

Ємність батареї, наявність швидкої 40-ватної зарядки залишилися без зміни. Але флагман додатково отримав можливість використовувати 27-ватну реверсивну бездротову зарядку може ділитися енергією з іншими гаджетами)

Ще один бонус: Р40 Про придбав захист від бризок та пилу за стандартом IP68. Звичайно, пірнати з ним не можна, але краплі дощу девайсу не страшні.

До речі, у флагмані виробник відмовився від звичного mini jack для підключення навушників, замінивши його на більш сучасний ЮСБ Type-C. «Вуха» з таким роз'єм поставляються в комплекті.

Premium Edition

26.03.2020 року компанія «Хуавей» провела презентацію 3 своїх новинок: Р40, Pro і Pro Plus. Щодо останнього передбачалося, що буде використовуватися назва Premium Edition, але після офіційного представлення стало зрозуміло: старша версія виходить на ринок, як Р40 Pro +.

НА відміну від інших смартов лінійки, преміальний флагман отримав керамічну задню кришку. Завдяки нанокераміка поверхню не тільки гладка, але і суперміцна.

 Смартфон Huawei P40 Pro+

Розмір і частота оновлення ОЛЕД-екрану з обтічними краями збігається з Р40 Pro – 6.58" , 90 Гц. Без змін залишилися і параметри, що стосуються чіпсета, пам'яті, операційки, сенсорів безпеки та інші основні характеристики. Виняток – наявність бездротової зарядки нема на 27 , а на 40 Вт.

Основне, що виділяє Pro Plus в лінійці Р40 – це цілих 5 очок камер на задній панелі. Блок фотомодулів включає в себе:

  • широкоугольник на 50 Мп;
  • кіномодуль на 40 Мп;
  • 2 телеоб'єктива (з 3-х і 10-кратним збільшенням) на 8 Мп;
  • 3Д датчик глибини.

Нічний режим, фокусування, стабілізація – все в наявності.

Основний фотомодуль підтримує можливість зробити фотографії в дозволі до 8192 на 6144 точок, відео – до 3840 на 2160 пікс.

Селфі-модуль в преміальної версії залишився без глобальних змін: це як і раніше 32-мегапіксельний сенсор з параметрами, аналогічними Р40 Pro.

Huawei P40 Pro vs iPhone 11 Pro Max

Флагмани вийшли з різницею в рік, першим з'явився «яблучний» смарт 2019 році, потім, в 2020, вийшов Р40 Про.

iPhone 11 Pro Max  и Huawei P40 Pro

Ще один цікавий батл: Samsung Galaxy S20 vs iPhone 11 Pro: що краще – 7 відмінних «Ок»

Обидва мобільника мають практично однакові за розміром екрани: 6,5" « айфон »і 6,58" «Хуавей». Якщо габарити корпусу флагманів +/- збігаються, то по вазі 11 Pro Max важче Р40 Про: 226 м проти 209 грамів відповідно.

У той час як 11 Pro Max використовує в якості датчика безпеки стандартний Face ID, P40 Pro ступив трохи далі і пропонує користувачам функцію розблокування особи і подекранний сканер відбитків пальців.

Крім того, в порівнянні з «айфоном», смарт від «Хуавей»:

1.Получіл оперативки на 2 гіга більше (8 і 6 Гб)
Тут врахуйте, що смарти працюють на різних операционках: «Айфон» під керуванням iOS, «Хуавей» – на Android під фірмовою оболонкою. Ці OS мають відмінності в роботі і розподілі пам'яті і, незважаючи на +2 гіга в Р40 Про, обидва смарта практично однакові по продуктивності.
2. Оснащений системою з 4 камер на 50 + 40 + 12 + сенсор глибини
В iPhone, припустимо, сірому, – 3 тильні камери на 12 Мп. Незважаючи на меншу кількість мегапікселів і сенсорів, камера «Айфона» робить якісні знімки з широкими кутами огляду. У потрібний момент включається ІІ, і допрацьовує насиченість і деталізацію фото. В Р40 Pro також працюють AI-алгоритми під час «себяшек», групових чи пейзажних знімків. Смарт «Хуавей» додатково отримав нічний режим, щоб робити хороші фоточки в темряві. У «айФоні» такого немає. Теле-об'єктив «Хуавей» має 5-кратний оптичний зум, в «айФоні» золотом іншому – тільки дворазовий. При наближенні об'єктів Р40 Про робить більш різку і барвисту картинку.
3. Оснащений трохи більше ємнісним акумулятором (4200 мАг і 3969 мАг)
При цьому в тестах флагмани показують приблизно однакові показники, працювати будуть: до 80 годин в режимі спілкування, до 20 – перегляд відео.
4. Має більш «спритну» зарядку
Потужності «айфоновского» блоку живлення вистачає, щоб наполовину зарядити батарею за 35 хвилин. «Хуавей» завдяки 40-ватної зарядці, підживити акумулятор на 70% за 30 хв.

11 Pro Max поставляється в 3 варіантах, з кількістю вбудованої пам'яті 64, 256 і 512 гигов. Хуавей випустив флагман з єдиним кількістю ROM – 256 Гб з можливістю збільшення пам'яті. 11 Pro Max, наприклад, сріблястий, не має слота для установки флеш-карти.

Обидва смарта підтримують скачування і установку додатків з фірмових магазинів брендів. Але якщо App Store вже більше 10 років і мобільних продуктів в ньому 1,5 млн., То App Gallery тільки розвивається. В даний час в додатку Huawei 1700 найменувань прог, незабаром має з'явитися ще багато різних утиліт.

Робимо висновки: продуктивність, час автономної роботи, якість зйомки у обох смартов незмінно високу. GMS немає у обох. Ціновий діапазон приблизно на одному рівні. Тому тут вже кожен сам за себе, вибирайте з особистих переваг за зовнішнім виглядом і необхідному функціоналу флагманів.

Дата виходу і вартість

Pro і преміум версії з лінійки «Хуавей» Р40 офіційно представлені в березні 2020 року, з квітня був доступний передзамовлення моделей. В даний час Р40 Про – у вільному продажі. Вартість флагмана – 26 000-28 000 грн.

На Pro Plus доступний передзамовлення. Вартість новинки, за попередніми оцінками, буде ≈ в 1,5-2 рази перевищувати Про-версію.

Що варто відзначити наостанок? «Хуавей» в лінійці Р40 робить упор не тільки на барвистість і розмір дисплеїв, «залізо» і пам'ять смартов, але і на можливості фотооб'єктивів. З Pro і преміальної версією можна обійтися без «дзеркалки», щоб робити профі-знімки під час подорожей або прогулянок по рідному місту.

Лайт-версія трохи поступається за основними характеристиками, об'ємом пам'яті і кількістю мегапікселів, іншими параметрами камер. Зате цінник у неї набагато приємніше, ніж у Pro-смартов, цей девайс відноситься до середнього сегменту.

Протистояння 2 компаній: Що з 2 брендів краще – смартфони Xiaomi або iPhone: порівняння телефонів по 5 параметрам

Коментарі
Залиште коментар
Категорії