Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Не вмикається пральна машина – що робити: 5 причин і способи усунення несправностей

Дата публікації: 23.02.2021 15:22
Дата оновлення: 23.02.2021 15:22

Так. Пральна машина під час прання і не включається. Потрібно щось робити.

НА щастя, щоб відшукати причину несправності і вирішити її, майстер потрібен не завжди. Іноді самому під силу розібратися, чому не включається пральна машинка і самостійно з цим впоратися. Пропонуємо ознайомитися з нашою інструкцією по визначенню та усунення провокаторів поломки, щоб в подальшому працювала без збоїв.

Корисна стаття: Чому не зливається вода з пральної машинки: 5 способів злити воду вручну

Що слід перевірити, якщо пральна машинка не включається

Якщо пральна машина не включається , насамперед потрібно її оглянути. Часто проблеми елементарні.

Зверніть увагу:

  • Чи включений апарат в розетку

Користувачі відзначають, що часто приймають результат такої неуважності за серйозну поломку.

  • Чи не припинена подача електроенергії в житло

Слід включити інші побутові прилади, щоб упевнитися, що електроенергія подається.

  • Чи не вийшла чи розетка з ладу

Буває, що пралка не включається саме тому. Щоб переконатися, що розетка функціонує як треба, Увімкніть інший прилад і перевірте його роботу.

  • Чи не пошкоджена шнур апарату

Провід може потрапити в дверний отвір або під меблі і там передаючи. Звільніть шнур.

Якщо нічого з вищеописаного не підтвердилося, потрібно продіагностувати пральну машину. Грунтуючись на коментарях користувачів, ми склали список найбільш частих поломок пральних машин і пропонуємо варіанти їх лагодження.

Пральна машина не запускається, все індикатори світяться одночасно

Трапляється, що пральна машина не запускається, а все її індикатори блимають. У більшості випадків це свідчить про те, що з ладу вийшла плата керування. Основна причина такої несправності – перепади напруги. В результаті різкого стрибка конденсатори плати можуть запросто згоріти.

 Стиральная машина не работает и все индикаторы горят

Для ремонту знадобиться вміння володіти паяльником і сам прилад. Підібратися до деталі можна так:

  • вимкнути прилад з розетки;
  • прибрати кришку корпусу, відкрутивши ззаду два шурупа;
  • вийняти лоток дозатора, натиснувши на нього;
  • відкрутити все шурупи, якими кріпиться панель керування;
  • коли панель знята з корпусу, рекомендуємо зробити її фото, щоб після заміни елементів все підключити правильно;
  • вийняти панель, від'єднавши всі дроти;
  • розтиснути пластикові засувки і зняти плату.

Далі потрібно робити візуальний огляд, щоб знайти прогоріли місця. Коли зіпсований елемент знайдений, його знімають і замінюють новим за допомогою паяльника.

Індикатори кнопок машинки також можуть горіти або блимати при самосліве води. У такому випадку рекомендуємо повністю відкрутити кран, що подає воду, і виключити перегин шланга зливу. Іноді миготіння індикаторів говорить про те, що пралка перевантажена. Для усунення проблеми потрібно витягнути небагато речей з барабана.

Небезпечною причиною того, що пральна машина включається, але не працює, може бути поломка нагрівального елементу приладу. У такому випадку потрібно знайти ТЕН, дотримуючись інструкції до пралка, і переконатися, що несправний саме нагрівач. Для цього скористайтеся мультиметром. Його потрібно під'єднати до контактів Тена. Якщо опір відсутня, деталь підлягає заміні.

Цікава стаття: Інструкція до пральної машини: 7 секретів ефективного використання техніки

Пральна машина не включається індикаторів, появи

Якщо пральна машина не працює і жоден індикатор не блимає, можливі дві причин неполадок. За відгуками користувачів, ці несправності зустрічаються найчастіше.

1. Шнур живлення від електромережі пошкодився
Уважно огляньте провід на предмет лопнули або розірваних ділянок. Якщо знайдете пошкоджену область, заізоліруйте її і знову перевірте машинку.

2. Вийшла з ладу вилка шнура
Іноді пластикова частина може розплавитися або можуть бути пошкоджені контакти. В такому випадку спосіб усунення поломки один – заміна зіпсованого елемента новим.

Повреждение и замена вилки стиральной машины

Якщо обидва варіанту не підтвердилися, розетка справна, а електрика надходить в квартиру, рекомендуємо звернутися за допомогою до фахівця. Швидше за все, самі ви з лагодженням не впораєтеся.

Пропонуємо Вам ОЗНАЙОМИТИСЯ:Скільки води споживає автомат – 6 причин великої витрати води пральної машини

Пральна машина не запускає прання, дверцята люка не блокується

Якщо з вашою машинкою сталася така ситуація, потрібно оглянути:

1. Чи не перекосилися чи петлі на дверцятах
Якщо таке трапилося, язичок – фіксатор не дістане до потрібного отвору і замок не почуєте. Щоб впоратися з поломкою, потрібно викруткою підкрутити гвинти, які утримують дверцята.

2. Чи не розхитався чи фіксує язичок
Таке часто трапляється. Призводить до того, що замок не замикається і програма прання не запускається. Гвинти, тримають фіксатор, теж можна підтягнути самостійно, розібравши дверцята. Для розбирання потрібно відкрутити фіксують шурупи і повністю зняти двері. Далі, озброївшись ремкомплектом, відкрутити гвинти по периметру фіксатора і, замінивши язичок на новий, зібрати конструкцію і прикрутити дверцята на місце.

 Демонтаж дверцы стиральной машины для регулировки

Крім механічних поломок, можливі електронні, – коли не чутно характерного звуку замикання електронного замка і в бак не набирається вода. В такому випадку слід виключити дві ймовірних несправності:

  • Поломка пристрою блокування люка (УБЛ)

Якщо елемент не працює, на електронний модуль апарату не надходить сигнал від блокіратора і замок не спрацьовує. Прання в такому випадку неможлива, а УБЛ вимагає заміни. Для того щоб переконатися в несправності і при необхідності замінити пристрій блокування, потрібно відкрутити кріпильні гвинти і вийняти УБЛ. Далі перевірити його працездатність, приєднавши мультиметр до контактів деталі. Якщо опору немає, відключити УБЛ і замінити його новим.

  • Поломка електронного модуля

ПРО несправності цього елемента говорять відсутність палаючого індикатора у вигляді замку. І ситуація, коли дверцята люка фіксується, але програма прання працює.

 Демонтаж УБЛ стиральной машины

При виході з ладу електронного модуля рекомендуємо звернутися до майстра, так як самостійно виправити ситуацію вам, швидше за все, не вдасться.

Пізнавальна стаття: Як прати пуховик в пральній машині: 5 правил

Що робити, щоб уникнути проблем з пральною машиною

Для того щоб побутова помічниця прослужила якомога довше , рекомендуємо прочитати і запам'ятати наші поради:

Що робити?
Наслідки і рішення
Бережіть ТЕН Щоб не допустити його перегріву через накопичену накипу, встановіть на нагрівальний елемент вхідний фільтр
Регулярно очищайте сіточку на шлангу Цей фільтр затримує великі шматки іржі та інші елементи. Якщо сіточка засмічена, вода може погано надходити в пралку
Не перевантажуйте апарат і перевіряйте кишені одягу Дрібниця, гудзики та інші предмети здатні спровокувати поломку
Не використовуйте машинку до подачі гарячої води Така хитрість з метою економії лише розтринькає фінанси і спричинить додаткові витрати на ремонт приладу
Подбайте про безпеку агрегату при скачках напруги Для цього потрібно придбатистабілізатор, який запобіжить порчу пральки від перепадів подачі електрики
Виймайте випрану білизну відразу, як тільки програма зупиняється Не залишайте його зопрівати в барабані, щоб не допустити утворення цвілі. Також слід залишати відкритою дверцята машини після прання – для випаровування вологи, а ущільнювач протирати сухою ганчіркою

Дотримуючись цих порад, ви продовжите термін експлуатації своєї пральної машини і уникнете поява безлічі несправностей.

Якщо ваша побутова помічниця раптом відмовилася працювати, не потрібно впадати у відчай. Уважний огляд і своєчасна заміна пошкоджених деталей можуть в більшості випадків повернути пралку до життя ще до приїзду майстра. Обзаведіться ремкомплектом і інструкцією до вашої моделі, і у вас все вийде.

На замітку: Пральні машини з вертикальним завантаженням: огляд топ-5 кращих

Коментарі
Залиште коментар
Категорії