Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Морозильна камера крапельна чи No Frost – що краще: 5 критеріїв вибору

Дата публікації: 27.10.2020 08:42
Дата оновлення: 27.10.2020 08:42

Щоб не було обмерзання, в морозилках може бути одна з систем: крапельна і No Frost. Яка з них краще – «без інею» або «плаче», зараз розберемося. Сподіваємося, зіставлення обох систем полегшить пошук і вибір оптимального варіанту.

Крапельна система – особливості роботи

Крапельна ( «плаче») система передбачає присутність окремого Каплезбірник внизу морозильного апарату. У нього надходить конденсат, який створюється в результаті функціонування компресора.

 Капельная система разморозки

Спочатку конденсована рідина замерзає, а під час незначного нагрівання випарника, починає танути. Розтала вода тече по жолобках в окремий піддон під пристроєм, і звідти випаровується.

Читайте: Поради, як правильно зберігати продукти в холодильнику

Поради з обслуговування та догляду морозильника з крапельної системою

При «плаче» розморожуванні частинки льоду тануть природним чином. Щоб вимити, доведеться від'єднати прилад від електромережі. На полицях іноді залишаються жирні плями і забруднення. Тому час від часу потрібно проводити капітальне прибирання, протираючи полиці і скриньки з використанням миючого засобу.

Про те, що морозилка потребує розморожуванні, користувач дізнається завдяки колірній індикації на панелі, розташованій на дверцятах, або звукової сигналізації. Вона спрацьовує тоді, коли температура в морозильній відсіку перевищить встановлену норму.

Для миття поличок і ящиків краще користуватися рідким милом або миючим засобом. Після обробки знімних деталей, їх необхідно виполоскати під проточною водою і протерти сухою серветкою.

Корисна стаття: 3 корисних ради, як швидко і правильно розморозити холодильник

No Frost – принцип дії

В No Frost намерзання виключено. Свіже повітря гуляє по морозилці, а вода залишається в випарнику, який розміщений за межами камери. Саме тому в моделях Ноу Фрост завжди сухо і рівномірно прохолодно на всіх полицях.

 Морозильники с системой No Frost в интерьере

Освіта холоду відбувається завдяки роботі компресора і випаровується елемента. Прохолодне повітря поширюється по морозилці завдяки вентиляторів.

Для довідки: Топ-10 холодильників з системою розморожування No Frost

Поради з обслуговування та догляду за морозилкою Ноу Фрост

Морозильная камера з технологією Ноу Фрост в розморожуванні НЕ потребує. Мити агрегат потрібно раз на півроку, щоб запобігти розвитку бактерій і мікробів в забрудненому середовищі. Так радять виробники. Це дозволить не тільки підтримувати чистоту в камерах, але і продовжить тривалість експлуатації побутової техніки. Щоб помити задню стінку морозилки, в цілях безпеки необхідно відключити прилад від електрики.

Також ні в якому разі в процесі збирання не можна користуватися агресивними засобами або губками з металу. Вони подряпають покриття і можуть викликати серйозні несправності в роботі пристрою.

ЗА допомогою вологої ганчірочки потрібно акуратно пройтися по всьому периметру ущільнювача і протерти ручку. Адже саме з руків'ям агрегату частіше контактують домочадці, на ньому осідають шари бруду і мікробів.

Корисна стаття: Догляд за побутовою технікою: 10 порад на всі випадки життя

Порівняння «плаче» системи з Ноу Фрост: таблиця і 5 характеристик

Показник
Крапельна система Ноу Фрост
Енергоспоживання Економія до 30%, низькі витрати енергоресурсів Електрика витрачається на постійну роботу вентилятора і підтримання температури
Ціна прийнятна висока
Зашумлення тиха робота (близько 40 дБ) шум на рівні 43 дБ і вище
Обслуговування Морозильну камеру потрібно регулярно мити і розморожувати Відтає самостійно
Потужність заморозки середня висока

Сказати стовідсотково, що краще – морозильна камера Ноу Фрост або крапельна, не можна. З таблиці видно, що між двома системами спостерігаються істотні відмінності.

  1. Морозильники з «плаче» системою функціонують тихо, витрачають мало електрики, прийнятні за вартістю.
  2. У той же час прилади з Ноу Фрост не потребують окремої розморожуванні, блискавично заморожують їжу, а й за ціною на порядок дорожче.

Корисна інформація: Що важливо знати про холодильниках: поради перед покупкою

Що краще вибрати: морозильну камеру Ноу Фрост або крапельну

Так що ж краще – крапельна морозилка або Ноу Фрост? Все залежить від розміру бюджету і бажаних параметрів.

  • Якщо необхідний економічний і тихий прилад, краще придбати морозильник з «плаче» технологією.
  • Коли вартість приладу вирішальної ролі не грає, і ви не хочете витрачати особистий час на регулярні розморожування, відповідь однозначна – Ноу Фрост.

Розібравши специфіку двох систем, можемо підсумувати, що у кожної з них є сильні і слабкі сторони. Купівля серйозна і недешева, тому важливо врахувати всі «за» – «проти», щоб купити довговічний морозильник.

На замітку: Як вибрати морозильну камеру для будинки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії