Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Який холодильник краще всього підійде для дому та дачі? Поради щодо вибору

Дата публікації: 04.07.2017 10:04
Дата оновлення: 18.10.2022 12:23

Холодильник на кухні – агрегат першої важливості. Він дозволяє зберегти свіжість продуктів. Саме тому до вибору слід підходити з усією відповідальністю. Грунтовний підхід – гарантована успішність придбання.

Вибір потрібного холодильника для дому: кілька порад щодо вибору


Перш за все, вирішуючи, який вибрати для дому холодильник, щоб він радував вас і вашу сім'ю, необхідно брати до уваги наступні критерії:

  • габарити;
  • рівень шуму;
  • кількість камер;
  • енергоспоживання;
  • зовнішній вигляд;
  • наявність додаткових функцій.

холодильник Gorenje

Габарити холодильника


Кожна господиня однозначно знайде, чим заповнити наймісткіший холодильник. Ця народна мудрість перевірена багатьма жінками. Разом з тим, не завжди чим більше, тим краще. Вибираючи холодильник за розмірами, беріть до уваги наступні критерії:

  • кількість членів сім'ї. Чотири-п'ять осіб, серед яких – маленькі діти зі своїм раціоном харчування, можуть скористатися габаритнішим холодильником, ніж самотній холостяк, який може варити вдома хіба що каву та пельмені;
  • розміри кухні. У кухонному приміщенні з достатньою кількістю простору величезний холодильник буде виглядати доречно, тоді як у тісній кухоньці не варто встановлювати гігант, через який в приміщенні не протиснутися.
  • для стандартних кухонь з габаритами до 10 квадратних метрів гармонійно впишеться холодильник з розмірами 60х60 см.
  • якщо площа приміщення менша, подумайте про те, щоб зупинити вибір на зменшеній модифікації, з площею основи 45х60 см.

Підбираючи рефрижератор, врахуйте його висоту. Найкраще, якщо вона буде відповідати габаритам інших встановлених на кухні меблів. Мааксимально зручним вважається холодильник заввишки до півтора метра. Його зручно використати всім – і великим, і маленьким.

Незручності завдає як занадто високий холодильник, прирікаючи користувачів на дискомфорт у спробах дотягнутися до верхніх поличок, так і надмірно низький, який вимагає постійного нахиляння перед тим, як дістати продукт. Оптимально використовувати широкий та не дуже високий холодильник. Він місткий та зручний.

холодильник Whirpool

Місткість агрегату та кількість камер, як критерій вибору


Вибираючи холодильник за параметрами об'єму, враховуйте, на яку кількість людей вам треба запасатися продуктами, частоту готування. Європейським стандартом для сім'ї, що складається з мами, тата та одного-двох дітей, вважається холодильник, об'єм якого перебуває в діапазоні 250-300 літрів.

Чим більше камер в холодильнику, тим більше в ньому кліматичних, або, як їх ще називають, температурних зон. Зокрема, можуть бути окремі відсіки для овочів, зелені, рибних продуктів.

У невеликих кухоньках раціональніше встановити рефрижератори однокамерного типу. Вони потрібні і відповідають потребам тих, хто хоче довго не зберігати продукти в замороженому вигляді.

Безперечним лідером користувальницьких симпатій є двокамерні агрегати, з морозильною та холодильною камерами. В них можна зберігати продукти, що підлягають заморожуванню.

Трикамерні рефрижератори мають як холодильний і морозильний, так і нульовий відсіки, або з нижчою температурою. Низькотемпературний режим відмінно підходить для того, щоб зберігати свіжість зелені та салатів протягом максимально тривалого часу, аж до півтора тижня.

Камера глибокого заморожування зберігає у продуктах максимальну кількість корисних вітамінів та мінералів. Вони є незамінними для створення заготовок на зиму. Сьогодні ті, хто має сучасні холодильники, овочі та фрукти не консервують, а заморожують!

холодильник Electrolux

Зовнішній вигляд – важливий аспект у виборі холодильника


Сучасні холодильники виготовляються у різноманітних стилістичних напрямках. Це дозволяє підібрати естетичні на вигляд агрегати, які ідеально впишуться в дизайн кухонного приміщення. Як покриття можуть використовуватися листи нержавіючої сталі, суперміцне скло обливного типу. Крім того, існують забарвлені агрегати.

Порада: уникнути появи слідів від пальців, які виглядають настільки непрезентабельно, псуючи зовнішній вигляд рефрижератора, можна, зупинивши вибір на моделях з покриттям, створеним з обливного скла.

Щоб холодильник став гармонійним доповненням інтер'єру, звертайте увагу на його колір та стиль. Це особливо актуально, якщо ви хочете його встановити його на кухні.

Рівень шуму як важливий аспект комфортності холодильника


Залежно від того, наскільки якісним є компресор, визначається рівень шуму, а також довговічність рефрижератора. Оптимальними параметрами гучності вважається шум у діапазоні 21-56 дБ.

Аналізуючи, який холодильник найбезшумніший, експерти дійшли висновку, що оптимально зупиняти свій вибір на двокомпресорних моделях. Також досить тихо працюють рефрижератори, що належать до абсорбційного та термоелектричного типів. Разом з тим, у подібній комплектації випускаються агрегати лише невеликих розмірів через специфіку охолоджувальної системи.

холодильник Bosch

Якість полиць


Звертайте увагу на те, з якого матеріалу виготовлені полиці в холодильнику. Провідні бренди пропонують скляні, пластикові та металеві модифікації. Кращими вважаються решіткові полиці, оскільки вони забезпечують правильний циркуляційний потік, що, своєю чергою, продовжує свіжість продуктів.

Енергоспоживання


Зважаючи на високу вартість енергоносіїв, кількість споживаної енергії стає все більш важливим критерієм, враховувати який обов'язково при виборі холодильника. Найбільш економічними вважаються холодильники з маркуванням А, А+, А++. Найбільше споживають енергії моделі С та Д класів.

Наявність антибактеріального покриття


У більшості холодильників, що виробляються сьогодні, передбачено додатковий захист, що забезпечує тривале збереження продуктів. На внутрішню частину наноситься захисний шар, для якого використовується неорганічне срібло. Це дозволяє забезпечити захист від сторонніх запахів, а також – від розмноження мікроорганізмів, що викликають псування продуктів.

Використовуєте традиційну модель холодильника? Тоді скористайтеся порадами, викладеними в статті Як прибрати запах з холодильника?



холодильник Liebherr

Вибір холодильника для дачі. Декілька порад з вибору


Багато хто щиро переконаний, що обираючи, який холодильник кращий для дачі, необхідно, звичайно ж, враховувати перш за все, ті ж фактори, які приймаються до уваги при покупці холодильника для дому.

Разом з тим, не все так однозначно. Холодильний агрегат, що призначається для використання на дачі, повинен, крім перерахованих вище, відповідати ще й іншим вимогам.

Часто дачники не вважають за доцільне купувати для встановлення на дачі новий холодильник, задовольняючись агрегатом, що відслужив своє в квартирі. Холодильник беруть у родичів або знайомих, або ж купують у комісійних магазинах, які торгують подібним товаром.

Наскільки доцільний подібний підхід, вирішувати, звичайно ж, вам. Тільки варто пам'ятати, що старі моделі відрізняються споживанням великої кількості енергії. Крім того, вони не завжди якісно працюють, адже гумові резинки, що зносилися, не щільні дверцята здатні спричинити псування продуктів. Ось і виходить, що заощадивши на купівлі холодильника, доводиться переплачувати за споживання електроенергії та придбання нових продуктів.

Порада: якщо дача використовується тільки в літній час, не так важливо, який тут буде встановлений холодильник? Як би не так! Літо – це період, коли ризик підхопити кишкову паличку найбільший. Не збільшуйте ризик, користуючись холодильником сумнівної справності!

Якщо ж ви вирішили придбати відповідний холодильник для дачі, зверніть увагу на такі аспекти:

  • об'єм;
  • можливість автономної роботи камер;
  • наявність захисту від перепадів напруги;
  • можливість перенесення.

холодильник Candy

Об'єм, потрібний для використання на дачі


Перш за все, не варто думати, що, якщо дача використовується тільки влітку, для неї можна використовувати практично будь-який холодильник. Необхідно враховувати, як часто ви робитимете закупівлі продуктів, скільки людей приїжджає на дачу і на скільки часу залишається там.

Враховуйте об'єм майбутніх заготоівель. Наприклад, якщо на дачі ростуть ягоди та фрукти, доцільно придбати рефрижератор з місткою морозилкою, яка дозволить заморозити частинку літа разом з корисними вітамінами.
Якщо дачний будиночок має невеликі розміри, і, до того ж, відвідуєте його не дуже часто, зовсім не обов'язково встановлювати габаритний агрегат. Невеликого холодильника буде цілком достатньо.

Порада: приїжджаєте на дачу час від часу? Зверніть увагу на двокомпресорні моделі. Вони дозволяють використовувати тільки морозильну камеру, вимикаючи холодильник на той період, поки ви не користуєтеся. Це дозволить суттєво заощадити на оплаті електроенергії і при цьому зберегти заморожені заготовки.

холодильник Samsung 

Захист від перепадів напруги


Звертайте увагу на якість подачі напруги на дачі. На жаль, що далі від мегаполісів, то більші ризики стрибків напруги та перебоїв з електроживленням. Щоб уберегти агрегат від поломки, а себе – від зайвих витрат, краще для дачі вибирати моделі, які мають спеціальний захист від перепадів напруги. Доцільно також використовувати спеціальний стабілізатор напруги. Він захистить не лише холодильник, а й усю мережу.

Існують холодильники, які зберігають робочу температуру в камерах досить тривалий час після вимкнення електроенергії. Придивитися до подібних агрегатів варто в тому випадку, якщо ремонтні бригади мають звичай не надто поспішають з усуненням поломок в енергопостачанні вашого дачного селища.

Переносні моделі


Якщо ви сумніваєтеся в тому, що знайдете залишений на дачі холодильник, приїхавши туди знову, і при цьому не готові відмовлятися від звичного комфорту, зверніть увагу на переносні моделі – зручний контейнер, в який вбудовані спеціальні термоелементи. Саме вони забезпечують охолодження продуктів. Треба сказати, що подібні агрегати можуть бути дуже місткими, маючи об'єм аж до 60 літрів.

До речі, спорудити переносний агрегат можна власними силами. Бажаєте дізнатися, як це зробити?Читайте також: Як зробити похідний холодильник.

Порада: якщо у сім'ї є затятий рибалка, а дача розташовується неподалік водоймища, зверніть увагу на агрегати, що мають спеціальні відсіки для риби. Вони забезпечать тривалу безпеку улову.

 

холодильник LG

Різновиди систем розморожування холодильника


У виборі відповідної моделі холодильника особливу увагу слід приділити вивченню системи розморожування.
У сучасних холодильниках використовуються такі типи розморожування, зокрема:

  • ручна або традиційна, яка була властива для холодильників недавнього часу;
  • крапельна;
  • автоматична;
  • напівавтоматична;
  • No frost.

Перед тим, як відповісти на запитання, який холодильник краще No frost або звичайний, давайте проаналізуємо переваги та недоліки кожного з типів.

Ручне розморожування – тривалий та трудомісткий процес. З цієї причини сучасні моделі холодильників відмовляються від неї, пропонуючи нові способи боротьби з намерзанням інею і льоду.

У холодильниках, у яких розморожування здійснюється автоматично, застосовуються інноваційні технології, що дозволяють усунути намерзання льоду. Це дозволяє заощадити власні сили та час.

Багато хто замилюється, який холодильник краще No frost або крапельний. Крппельний принцип розморожування є досить надійним, простим у використанні. Він не вимагає зусиль для розморожування шарів намерзлого льоду. Разом з тим, під час експлуатації зливний отвір може забруднитися, після чого крапельна система перестає виконувати свої функції.

Система "No frost" виключає іній. Повністю. Холодильник не потрібно вимикати, щоб розморожувати. Відключати пристрій від живлення потрібно хіба що для того, щоб його повністю помити. Охолодження здійснюється швидко та рівномірно.

Читайте також: Що важливо знати про холодильники: поради перед покупкою.

Порада: Щоб зберегти свіжість продуктів у холодильнику «No-Frost», Зберігайте їх у целофані або герметичних упаковках, що не допускають висихання.

Відгуки та рекомендації експертів


Щоб зрозуміти, яку марку холодильника краще купити, необхідно проаналізувати, для чого він буде використовуватися, де встановлений, який спосіб розморожування найкращий, і, звичайно, яку суму ви готові витратити на придбання.

Наші експерти проаналізували відгуки, характеристики і ще багато параметрів, і зробили висновки холодильники якої марки найнадійніші, щоб вам було на що орієнтуватись при виборі.

Безумовно надійні холодильники LG корейського бренду популярні не так через свої характеристики (користувачі давно довіряють компанії-виробнику), як через приємну вартість: вона значно менша, ніж ціна продукції європейських фірм. Від китайських товарів корейські аналоги збірки відрізняються підвищеним терміном довговічності.

Samsung випускає холодильники, які належать до економ-класу. Компанія пропонує моделі різних конструкцій: вбудовані, окремі.

Indesit – холодильники італійського бренду з всесвітньо відомими ім'ям коштують недорого, маючи при цьому відмінну якість, що повністю відповідає європейським стандартам.

Candy – холодильники, при створенні яких використовуються інноваційні технології та передові дизайнерські розробки. Продукція цього бренду має значну ціну, але якість і презентабельність варті того.

Liebherr – німецький бренд, який виробляє найбільш довговічні та надійні холодильники. Їх експлуатаційний ресурс становить близько чверті століття.

Bosch – відома німецька компанія, що пропонує клієнтам різноманітні типи холодильників: великі та маленькі, що вбудовуються та окремі. За параметрами надійності виробу Bosch посідають друге місце після продукції компанії Liebherr.

Electrolux – шведський виробник, продукція якого поєднує в собі надійність і довговічність і поступається лише товарам від вищеописаних німецьких брендів.

Whirpool – стильні італійські холодильники, дизайн яких продуманий до найдрібніших деталей. У холодильниках Whirpool враховано все: і зовнішній вигляд, особливості режимів роботи, і функціонал.

Gorenje – холодильники цього словенського бренду полюбилися користувачам завдяки місткості морозильних камер. Їх виготовлення повністю підпорядковане найсуворішим міжнародним стандартам якості.

Zanussi – бренд, що виробляє функціональні та практичні холодильники, функціональні, з великим запасом працездатності, який вимірюється десятиліттями.

Підбивши підсумки, можна сказати, що головні орієнтири вибору холодильника – ваші вимоги, очікування та фінанси. В інтернет-магазині MOYO.UA вам допоможуть визначитися з рештою нюансів та зробити хорошу покупку.

Дивіться також відео, де майстер, що спеціалізується на ремонті холодильників, дасть корисні поради щодо вибору відповідного агрегату.

Коментарі
Залиште коментар
В
24.01.2018 15:59

мы просто свой старый хотпоинт на дачу перевезли) дома обновляли технику, решили нашего ветерана отправить на заслуженный дачный отдых)) тем более, что мы частенько на даче по долгу остаемся, вместительный холодильник нам очень актуален.

Н
26.07.2017 12:03

ну кстати да, не особо вижу смысл тащить на дачу громадный холодильник. Ну правда я на даче то толком не бываю, поэтому мне чем меньше, тем лучше. Вообще у меня на даче стоит индезит маленький мини холодильничек, и я им полностью довольна. С морозильником, когда очень жарко холодная вода будет. А много еды я на дачу не беру, так что маленький отлично подошел

К
11.07.2017 17:16

большой холодильник на дачу вообще смысла не вижу тащить

A
05.07.2017 03:04

А разве не все современные модели имеют защиту от перепадов напряжения? Возможно это миф, но слышал, что в морозильной камере холодильника накапливается больше всего бактерий. Правда ли это и есть ли защита от этого?

Д
15.02.2018 23:37

Бактерии в морозильной камере не выживут :)

В
04.07.2017 15:22

Не знаю вот все критерия выбора правильные, но внешний вид, это самое последнее, на что следует обращать внимание. Нам важна производительность и удобность пользования, энергосбережение, а не красивости самой коробки.

Категорії