Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати смартфон: покрокова інструкція

Дата публікації: 29.03.2017 14:43
Дата оновлення: 15.12.2023 09:47

Смартфон - це технологічний пристрій, до складу якого включені функції органайзера, мультимедіа та здійснення дзвінків. Ці високотехнологічні пристрої можуть виконувати завдання переносного мініатюрного комп`ютера. Однак при покупці смартфона слід звернути увагу на такі характеристіки:

  • клас пристрою;
  • роздільна здатність та параметри дисплея;
  • прошивка (операційна система);
  • клас та місткість акумулятора;
  • параметри продуктивності;
  • дизайн та виробник;
  • захисні налаштування.

Всі ці складові комплексно демонструють надійність будь-якого гаджета. При правильній оцінці цих параметрів кожен зможе зрозуміти, як правильно вибрати смартфон.

Внешний вид

Клас смартфона


Відповідно до ціни та функціоналу Усе мобільні аксесуари поділяються на категорії. Вони залежать від ціни, виробника та робочого призначення. У зв`язку з цим існує такий перелік категорій:

1. Бюджетні. Сюди відносяться пристрої з низькою продуктивністю. Переважно цю нішу займають виробники, які прийшли на ринок нещодавно. Попри дешевизну, такі пристрої відрізняються простотою та надійністю. Відсутність зайвих функцій та високих характеристик продуктивності робить бюджетні смартфони енергоефективними. До основних виробників належать:

  • Huawei;
  • Nomi;
  • Fly;
  • Prestigio.

2. Іміджеві. До цієї категорії належать пристрої, що спроєктовані у бік візуальної складової. Вибір таких моделей в основному ґрунтується на їх зовнішньому вигляді та моді. У разі виникнення питання «як вибрати оригінальний смартфон» варто пошукати відповідь саме в даній категорії. За комплектацією та вартістю вони можуть ділитися на такі підкатегорії:

  • низька ціна – фірми LG, Huawei, Motorola;
  • середня вартість – телефони від НТС, Sony, Lenovo;
  • елітні – гаджети Apple, Xiaomi.

3. Флагмани. Практично у кожного виробника є кілька провідних моделей. Це гаджети, в яких все зроблено максимум. Дизайн, продуктивність, набір функцій – все спрямоване на те, щоб показати, що здатні розробники на тлі конкурентів. Це нові, часто революційні пристрої, але мають високу вартість.

4. Для роботи. Ці моделі проєктуються з упором на багатозадачність та тривале функціонування. Такі пристрої мають надійну батарею з високим рівнем ємності. Це, наприклад Sony Xperia L1 G3312 Black.

Подходящий вариант

Перед придбанням будь-якого товару важливо розуміти, для яких цілей потрібен смартфон і кому. Виходячи з цих міркувань існує своя класифікація подібних пристроїв, що задовольняє наступні запити:

1. Як вибрати недорогий смартфон. В цьому випадку підійде будь-яка марка телефону. Ключовими параметрами є призначення і в руках яких він буде. Якщо продукція опиниться в руках людини, яка не потребує технічних надмірностей, то краще вибрати смартфон без зайвих наворотів. Наприклад, це може бути модель LG K5 X220 DS Titan.

Подходящий вариант

2. Як вибрати смартфон середнього класу. Такі пристрої можуть змінюватись за потужністю та функціоналом. Потужні моделі стануть відповіддю на питання "який вибрати смартфон підлітку". І тут важливий і дизайн. Стильний та модний девайс буде ідеальним варіантом. Один з них – Samsung Galaxy J2 Prime G532F/DS Gold

Смартфон среднего класса

3. Вибрати смартфон дитині особливо тяжко. Найбільш вони звертають увагу на наявність ігор і програм, тому постарайтеся вибрати такий пристрій, який матиме достатню кількість пам`яті. Підійде модель Xiaomi Redmi 4X 2/16 Gb Gold



Гаджет для ребенка

Буде корисно ознайомитись, “Xiaomi Redmi Pro – топовий смартфон за доступною ціною”.

4. Варто подумати над тим, як вибрати смартфон за параметрами та ціною. У більшості випадків, кількість параметрів гаджета безпосередньо впливає вартість. У такій ситуації більш технічно оснащена модель буде дорожче коштувати. Наприклад, HTC Desire 526G DS White and Blue.



Надежный продукт

5. Як вибрати смартфон, ціна та якість яких можна порівняти – важливе питання. Навіть за низьку вартість можна вибрати хороший телефон, але ризик поміняти девайс через рік або два все ж таки Високий. Наприклад, недорогий та якісний смартфон Philips X586 White-Gold

Внешний вид

Яким критеріям має відповідати дисплей


Вибираючи модель, однією з головних його частин є екран. Дисплей може відрізнятися по діагоналі, варіації матриці, роздільній здатності, типу сенсора. Залежно від перерахованих критеріїв варіюється ціна товару. Основні види діагоналей:

  • Від 3.01 до 4.0. Невеликі смартфони завжди мали попит на даному ринку. Поєднання компактності та високих технологічних можливостей приваблює клієнтів. Зручні та прості, вони є ідеальним варіантом для споживачів, які не мають наміру носити з собою габаритний Пристрій. Рекомендуємо подивитися на телефони, які мають екран такого РОЗМІРУ.

Маленький смартфон

  • 4.01 до 5.0. Найбільш популярні та ходові моделі представлені саме в цій категорії. Тут можна знайти широкий вибір варіантів. Усі виробники займаються випуском гаджетів із такою діагоналлю.
  • 5.01 до 6.0. Така діагональ також є популярною та затребуваною на ринку. Її довжина дозволяє якісно розглянути будь-які зображення. При цьому його видно набагато краще, ніж на попередніх аналогах. Виробництвом моделей з такою діагоналлю займаються як перелічені вище компанії, так і інші, наприклад: HTC,Lenovo, Xiaomi та багато інших.
  • 6.01 та більше. Смартфони з такою діагоналлю є найбільшими із запропонованих варіантів. Їхній розмір досить великий для телефону, тому не всі виробники вирішуються на випуск такої продукції. Ще одним побоюванням є той факт, що за габаритами вони наближаються до розміру планшета.

Большой гаджет

Наступний критерій – тип матриці. Він змінюється в залежності від виробника. Серед найпоширеніших:

Перший вид ґрунтується на органічних світлодіодах. Найпопулярніший варіант – IPS, який володіє найбільш широким кутом огляду 180 градусів. Він забезпечує деталізацію і нічого не зможе втекти від ока покупця, в якій точці він не знаходився б.

Важливо визначитися і з тим, який роздільна здатність буде смартфон. Адже обравши модель і не подивившись її характеристіки, є ризик, що будь-який відеофайл не зможе програти на пристрої. Насамперед, йдеться про файли в HD. Попри те, що вони існує в різних форматах якості (240, 360,480, 720, 1080 і т.д.), більшість користувачів віддають перевагу перегляду високої роздільної здатності, оскільки картинка під час вибору нижчого рівня дуже далека від ідеалу.

У найбільш популярних моделях виробники вже зараз врахували ці недоліки і дозволяють програвати відео у відмінному дозволі. Наприклад, одна з недавніх новинок – Samsung Galaxy J7 2017 J730F Black дозволяє відтворювати відеозаписи як 1080р.

Смартфон с HD разрешением

Разом з тим ще залишаються моделі, які не мають такої опції. Проте функціональніші їх швидко витісняють, т.к. вимоги до смартфонів регулярно підвищуються. Споживачів просто не влаштовує той факт, що вони не можуть отримати потрібну інформацію, отже, вони роблять вибір на користь більш функціональної моделі.

Тип сенсора, який використовується у девайсі. Переважна кількість останніх моделей використовує ємнісний тип. Серед переваг – стабільну роботу, надійні відгуки на дотик. Водночас узимку можуть виникнути проблеми з функціонуванням. Найбільш поширеним є не відгук на дотик.

Але не лише на екран слід орієнтуватися при обрання необхідної моделі та марки. Зокрема потрібно досконально вивчити операційну систему смартфонів.

Види операційних систем


Найбільш популярними є 2 ОС – це Android та iOS. Другу систему використовує виключно компанія Apple. Погляньмо ж на неї детальніше і постараємося побачити ті переваги і недоліки, які вона має.

Плюси

Мінуси

Зручний магазин з іграми, додатками та музикою.

Дорожнеча. Найчастіше багато програм на даній ОС коштують дорожче, ніж у користувачів Android.

Ексклюзив. Працює тільки на iPhone, завдяки цьому розробникам вдалося усунути безліч істотних недоліків.

Закритість. Відсутність значного вибору.

Прогресивний інтерфейс.

Обмеження пам`яті. Дається лише пам`ять телефону, без можливості розширити її шляхом знімної картки.

Грамотний розподіл енергії.

Занадто сильна витрата енергії деякими програмами.

логотипы

Варто зазначити, що ОС від iPhone також є дуже захищеною, з іншого боку, виходить зайва кількість блокувань, коли під заборону компанії потрапляють навіть нешкідливі програми або сторінки соціальних мереж. Однією з небагатьох істотних переваг магазину iOS над своїм конкурентом є музика. Якщо у випадку з цією компанією тут все ідеально опрацьовано і користувачі регулярно купують композиції, то на Google Music багато виконавців навіть не викладають свої твори.

Інші ж, своєю чергою, використовують операційну систему Android. Інші марки мають спільний магазин, де також містяться різні ігри та програми. Якщо покупець не знає, як вибрати смартфон на базі андроїд, необхідно розуміти, які цілі він переслідує. Вибираючи серед різноманітних варіацій, необхідно розуміння їхньої потужності та структурних особливостей.

Ми вже писали про те, які є "7 можливостей Android, які полегшать вам життя".

Найновіша з існуючих версій – 7.1. Вона не так давно надійшла на ринок, тому смартфонів з нею не так багато. Більше половини від усіх наявних Android займають версії 5.1 та 6.0. Вони вже міцно влаштувалися на ринку та відповідають усім сучасним вимогам до гаджету. Задаючись питанням, який смартфон на Android вибрати, покупець ризикує одержати надмірний об`єм інформації. Відповідним може стати пристрій Samsung DS A520F Black.

Модель на платформе Android 6.0

Але й у системи Android є свої недоліки, так само, як і переваги. Нижче подана таблиця демонструє їх:

Плюси

Мінуси

Величезний вибір ігор та програм.

Дуже слабкий стан музичного магазину, порівняно з iOS.

Регулярні поновлення.

Чи не надійна зарядка. Смартфон регулярно доводиться заряджати. Багато програм надмірно енерговитратні, смартфон просто не витримує навантаження.

Надійна паралельне функціонування одразу кількох додатків.

Конфлікт сумісності. Некоректна робота програм під час оновлення.

Система відкрита та багатофункціональна.

Надмірна складність інтерфейсу. Різноманітність підпунктів і папок, які містять параметри.

Питання «вибрати смартфон на Androidкожен вирішує сам для себе. Варто відзначити, що вибираючи цю ОС, перед користувачем відкривається великий ринок розваг та програм. Android динамічно розвивається і регулярно вдосконалюється, завойовуючи тим самим нових шанувальників. І якщо врахувати, що випущені версії дворічної давно вже стали найпоширенішими, то варто очікувати подібного і від свіжих новинок компанії.

Вибір операційної системи – наріжний камінь, від якого користувачеві згодом треба буде відштовхуватися.

Акумулятор


Споживачі також не завжди знають, як вибрати смартфон із гарним акумулятором. Його місткість вимірюється у міліамперах на годину (мАг). Від розміру і залежатиме тривалість користування девайсом без заряджання. Більшість товарів стартує з показника 2000 мАг. Але подібні батарейки вже витісняються з ринку більш сучасними гаджетами зі значенням 3000 мАг і вище. Компанії, змагаючись між собою, довели потужність "серця" девайсів до небачених розмірів, часом до 10000 мАг. Але це скоріше винятки. Основна маса коливається у варіації 2000-4000 мАг.

Подібна місткість дозволить залишатися на зв`язку деякий час без заряджання. Виходить все більше програм, які покликані заощаджувати енергію. Тим не менш, багато хто надмірно її витрачає. Також різниться рівень заряду в спекотну та холодну погоду, у другому випадку смартфон може швидко втрачати його.
Придбати товар потрібно виключно з оригінальною батареєю, інакше є ймовірність її поганої взаємодії з телефоном. Внаслідок цього стабільна робота без зарядного пристрою буде неможлива.

Батарея

Камера


Покупці зазвичай звертають велику увагу на цю опцію. Збільшуються вимоги до камери. Нині вже нікого не здивуєш наявністю фронтальної. Вимоги до неї стабільно підвищуються, адже люди хочуть мати на виході якісні знімки, якими можна було б поділитись з усім світом. Вибір смартфона з гарною камерою – завдання, з яким може впоратися практично будь-який Користувач. Від малого до Великого. Ними обладнані всі пристрої, питання тільки як, але найкращі бренди дозволяють вибрати моделі, які здатні забезпечити широкоформатну картину.

Читайте такожСмартфони з гарною камерою, порівнюємо флагмани 2016 року».

Популярні моделі мають фронтальну камеру від 5 МП, у дорожчих марках цей показник досягає 8 МП. Така графіка має високу чіткість і якість, на ній можна буде розглянути всі улюблені моменти.

Своєю чергою, основна камера зазвичай у 1.5-2 рази краща, ніж фронтальна. Використовуючи її, виходять широкоформатні знімки, з якими можна поділитись із друзями. Якість камер стабільно підвищується і компанії регулярно оновлюють та вдосконалюють наявні моделі. Це дозволяє неухильно покращувати якість фото.

Камери здатні:

  • чітко фіксувати зображення;
  • редагувати наявний знімок;
  • регулювати яскравість, контрастність та інші ефекти.

Камера на смартфоне

Практично не залишилося смартфонів, які робили б фото «розмитим». Нові технології дозволяють зробити ідеальний кадр навіть перебуваючи у русі.

Дедалі більше користувачів висуває вимоги щодо якості камери в гаджеті. Тому, під час вибору смартфона намагайтеся отримати такий гаджет, який дозволить створити знімки максимально красивими і повною мірою передасть всі емоції, що супроводжували фотографа в ту мить.

Пам`ять та продуктивність апарату


Вище серед недоліків iOS відзначалося, що iPhone мають виключно вбудовану пам`ять. Вони строго обмежені. Найбільш популярні варіації:

  • 8000 Мб;
  • 16000 Мб;
  • 32000 Мб;
  • 64000 Мб.

Маючи в своєму наявності обмежену кількість місця, користувач змушений грамотно розподіляти його, щоб телефон не був перевантажений. Нові програми допомагають знайти резерви пам`яті і в разі потреби трохи збільшити наявний об`єм.

Користувачі Android можуть бути набагато спокійнішими щодо даного питання. Вони здатні збільшити місткість пристрою і до телефону додати картку пам`яті. Популярні об`єми, які мають попит – 32 000 Мб, 128 000 Мб, 256 000 Мб. Такий об`єм дозволить зберігати значну кількість інформації на смартфоні.

Процесор для смартфона – моторна частина. Саме він забезпечує стабільну роботу девайсу.

Найкращі процесори для Android виробляє фірма Qualcуomm. Вони відрізняються високою надійністю, працездатністю, переносять серйозні навантаження. Захищено від постійних перепадів температур. Моделі Snapdragon, які виготовляє ця компанія, встановлені на значній частині пристроїв. Вибрати процесор для смартфона – непросте заняття. Необхідно знати скільки ядер буде потрібно.

Вибравши двоядерний варіант, покупець погоджується з його невеликою потужністю, але натомість практично завжди отримує стабільну роботу. При цьому, вона не буде схильна до перебоїв. Багатоядерний відкриває великі можливості, але він не завжди гарантує стабільну роботу, адже його завантаженість вища.

Процессор в смартфоне

Більше бюджетні модифікації оснащені процесорами Mediatek. Головними перевагами даної компанії є доступність і великий вибір матеріалу, що виготовляється. Але такі процесори Усе менше відповідають сучасним вимогам. Вони часто вже не здатні справлятися з наявною кількістю інформації.

Вибираючи смартфон за характеристиками, звертайте увагу на його технічні параметри, а не вигляд, колір. Навіть якість камери варто опустити, тим більше, що вона практично скрізь висока. Набагато важливіші такі характеристіки, як:

  • потужність процесора;
  • пам`ять;
  • Ємність аккумулятору;
  • матеріал, з якого виготовлено пристрій.

Важливо зважати на технічні характеристіки, які регулярно вдосконалюються. Інакше покупець ризикує опинитися за бортом існуючого інформаційного потоку.

Хороший смартфон повинен мати сильний процесор, який не перешкоджатиме роботі. Його діагональ дозволить насолодитись усіма емоціями, якими споживач регулярно обмінюється з друзями. І, найголовніше, такий гаджет має бути міцним, надійним і здатним витримати багато випробувань: від падінь до надмірної завантаженості. Наприклад, HTC Desire 630 DS Dark Grey.

Вибір виробника


Смартфон – популярний пристрій, тому його випуском займаються багато компаній. Краще не довіряти не перевіреним брендам та фірмам, які тільки виходять на ринок. Оскільки їхня продукція не буде такою надійною, як у відомих фірм. Який смартфон купити, кожен робить висновок на основі власного бажання або ж ознайомившись із параметрами пристрою. Лідерами на ринку є компанії:

Эмблемы

Саме ці фірми є найбільш очевидною відповіддю на запитання: "Який смартфон взяти?". Віддаючи перевагу одній з цих компаній – натомість отримуєте надійну якість та товар, який прослужить довгий час. Вибір фірми смартфона – важлива справа, тому до нього потрібно підходити відповідально.

Число SIM-карт


Велику популярність набувають смартфони з двома сім-картами. Такі гаджети дозволяють обробляти вдвічі більше дзвінків. До того вони вирішують споконвічну проблему плутанини з телефонами. Тепер не потрібно носити багато пристроїв одночасно.

Багатофункціональні смартфони виробляють практично усі великі компанії. Подібна опція поширилася на всіх виробників. Вибрати подібний девайс не складе труднощів. Відмінний варіант – Huawei lite 2017 Gold.

Смартфон с двумя SIM-картами

Вибравши модель, що сподобалася, можна насолоджуватися спілкуванням і не обтяжувати себе двома і більше телефонами.

Дизайн та корпус пристрою


Дизайнерські рішення бувають найрізноманітнішими. Починаючи від багатого вибору палітри кольорів, закінчуючи матеріалом з якого виготовлений смартфон. Користувачі воліють урізноманітнити стиль телефону і зробити його ексклюзивним, використовуючи для цього чохли, наліпки, наліпки. Все це надає унікальності і допоможе виділитися на тлі оточення. Але і яскраві фарби, в які одягнені багато моделей, також зроблять день барвистішим, а сам смартфон справить незабутнє враження на тих, хто його бачив.

Виробники використовують такі види матеріалу при виготовлення корпуси пристрою:

  • пластик;
  • алюміній;
  • метал.

Їх використання найбільш поширене у процесі виробництва та виготовлення смартфона. При регулярному використанні гаджета, він поступово зношуватиметься і його зовнішній вигляд трансформуватиметься, проте ще більший вплив мають різні падіння пристрою. Не всі можуть витримати такі удари.

Смартфони, зроблені з міцніших матеріалів, здатні винести набагато більше навантаження і залишитися цілими навіть у разі падіння з висоти. Однак, пристрої з металу дуже розташовані до вм`ятини. Але головне, що на них вони чіткіше видно, ніж на аналогічних пластикових. Моделі простіше зазнають істотних збитків. Але, як правило, такі обставини не призводять до серйозних наслідків і якщо людина має пристойний смартфон, то його таким практично неможливо пошкодити.

Пластик відомий своєю недорогою ціною та стійкістю до подряпин та дрібних пошкоджень. Метал, своєю чергою не сприйнятливий до відбитків і вигідно виглядає і натомість інших матеріалів, т.к його нещодавно почали використовувати під час виробництва таких устройств.

Вибрати якісний смартфон означає зупинку на моделі, яка найкраще підходить для вирішення завдань. Недорогим варіантом буде гаджет Lenovo Vibe C A2020 Black. Модель поєднує всі необхідні функції, якими повинен мати смартфон, при цьому вартість цього пристрою невисока.

Недорогая и прочная модель

Не варто також забувати і про захист пристрою від пилу та вологи. Поки мало які пристрої можуть похвалитися цим. Разом з тим, осілий пил і волога, що проникла, становлять серйозну загрозу для гаджета.

Звукові параметри


На всіх моделях існує можливість регуляції та налаштування звуку з урахуванням особистих переваг. Під час відтворення та прослуховування аудіофайлів на пристрої краще підібрати оригінальну продукцію для даної Моделі. Такі навушники дають найякісніший і найчистіший звук без жодних перешкод.

На смартфонах можна налаштувати:

  • гучність;
  • регулювати еквалайзери;
  • змінювати частотність.

Важливим є і наявність якісного динаміка, який не тільки відтворює музику, а й інформує про вхідні дзвінки та повідомлення. Але, переборщивши із гучністю, існує ризик пошкодити барабанні перетинки. Тому потрібно ретельно регулювати ці параметри, щоб відбулося ідеальне поєднання.

Звук на смартфон

Гаджети мають потужні динаміки, тому будьте обережні і виставляйте таке значення, яке б підходило для різних завдань. Вибрати смартфон із гарним звуком легко, головне потім налаштувати інші параметри. Відмінним варіантом буде Lenovo Vibe K5 Note Pro (A7020a48) Silver.

Де придбати смартфон


Існує багато місць продажу пристроїв, але не довіряйте несумлінним продавцям. Звертайтесь до магазину MOYO.UA купуйте кращі смартфони за найпривабливішими цінами. Тут представлено безліч моделей, які різняться залежно від вартості, зовнішнього вигляду, якості знімання, технічних параметрів. Приходьте в MOYO і отримуйте найкращі новинки та індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Найякісніша продукція та повага до клієнтів, ось те, що пропонує ОМНІ-рітейл. Купуйте товари та переконайтеся в цьому особисто.

Таким чином, обрання потрібної моделі – непроста справа. Зіткнувшись з різноманітністю користувач ризикує отримати неякісний девайс. Під час написання статті було проаналізовано багато видів Гаджетів. Ми ж можемо ПОРАДИТИSamsung Galaxy J5 Duos J500H/DS Black, що володіє прекрасними даними та здатний перенести серйозні Навантаження. Такий гаджет здатний довго прослужити та стати надійним помічником у вирішенні найскладніших завдань.

Дивіться також відео "Як вибрати недорогий смартфон?"

Коментарі
Залиште коментар
Категорії