Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати пилосос з мішком для збору пилу? 5 головних критеріїв

Дата публікації: 25.09.2017 16:56
Дата оновлення: 25.09.2017 16:56

Щоб утримувати квартиру в чистоті, швидко підготувати будинок до приходу гостей, потрібен надійний помічник. Пилосос з мішком-мішком - це класика, перевірена часом. Така техніка компактна, зручна і ефективна. А ще - проста в обслуговуванні. Ми підготували 5 базових критеріїв, щоб допомогти Вам визначитися з вибором відповідного Мішковий пилососа, і не прогадати.

 класичний Мішковий пилосос

Цікаво почитати: Як вибрати пилосос без мішка?

Конструкція пилососа з мішком


Техніка оснащується насадкою (трубою) телескопічного типу з щіткою, яка очищає поверхні від сміття, пилу і ворсу. Сор проходить через шланг, на якому кріпиться щітка і потрапляє в мішок. Прилад оснащується фільтром грубого очищення, що запобігає пошкодження двигуна: вся пил затримується в мішку. Шланг і щітка знімаються, а більшість пилососів, як Miele Compact C2 PowerLine, можна ставити вертикально. Це забезпечує компактне зберігання.

 як влаштований пилосос з мішком

Пам'ятайте: мішечні моделі призначаються для сухої прибирання.

Корпуси пристроїв виготовляються з ударостійкого пластику. У корпусі також є вентиляційний отвір, яке перешкоджає перегріванню двигуна. Конструкція прибиральників з мішками простіше, ніж у циклонних пилозбірників, тому така техніка ламається рідше. Апарати оснащуються коліщатками, завдяки яким їх легко котити як по гладенькій підлозі, так і по килиму. Кришка, що відкриває доступ до пилозбірнику, щільно фіксується за допомогою засувки: вона не відкриється випадково.

 мішки для пилососа

Увага! Необхідно регулярно спустошувати пилозбірник: заповнений сміттям пакет може порватися, і пил зашкодить двигун.

Девайси комплектуються одноразовими, наприклад, як для Bosch BBZ123FGI, або багаторазовими мішками. Перший варіант виготовляється з цупкого паперу. Такий пакет викидають в міру заповнення: користувач не дихає пилом під час очищення. Другий варіант виготовляють з нетканого матеріалу. Синтетичне виріб (наприклад, мішок Hoover H63 для пилососа серії CAPTURE ) звільняють від сміття в міру заповнення. Це не так гігієнічно, зате дешевше: не потрібно докуповувати змінний пакет. До того ж багато тканинні мішки підходять для прання в машинці-автомат.

Важливо: чим більше шарів у мішка, тим він міцніше. Вибирайте мінімум двошаровий варіант.

Переваги та недоліки таких пилососів

 легкість вилучення пакета з пилососа

Девайси з пилозбірником-мішком коштують дешевше моделей з аквафільтром, циклонних девайсів. Але ціна - не єдина перевага таких пристроїв. У цьому розділі ми розглянемо основні плюси таких моделей і не забудемо про мінуси.

переваги

  1. Компактність - пристрій легко поміщається в шафі, коморі або в кутку, тому не займає багато місця.
  2. Простота використання - пристрій оснащується коліщатками, тому пилососити зручно.
  3. Легкість в обслуговуванні - мішок легко виймається і також легко поміщається назад в відсік. Пилозбірник класичного апарату очищають 1-2 рази на місяць, тоді як в аксесуарах циклонного типу його необхідно очищати після кожного прибирання.
  4. Ефективна робота - девайс збирає сміття якісно доти, поки мішок не заповниться. В апаратах циклонного типу сила всмоктування зменшується, якщо випадково зігнути шланг або труснути корпус.
  5. Тиха робота - рівень шуму більшості приладів рідко досягає 70 дБ: це не досить тихо, як у роботів-пилососів (їх статистичний рівень шуму - 60 дБ). Але такий варіант не настільки гучний, щоб його робота викликала дискомфорт.
  6. Великий об'єм мішка - в класичних апаратах об'єм пилозбірника вище, ніж в контейнерних.
  7. Велика кількість змінних насадок в комплекті - розширює функціональність приладу: користувач отримує можливість ефективно впоратися з шерстю на килимах, почистити меблі і прибрати в кутах.

Читайте також: Як вибрати миючий пилосос?

недоліки

  • Негігієнічно - очищення пакета для збору пилу -" брудна" робота. До того ж він може порватися при попаданні осколків.
  • Обмеженість функціональності - апарат не годиться для вологого або парової очищення поверхонь: тільки для сухої.
  • Втрачається потужність - сила всмоктування зменшується в міру того, як заповнюється мішок.
  • Можливість перегріву мотора і виходу девайса з ладу - через переповненого мішка.
  • Шкода для здоров'я - якщо довго не очищати девайс, в смітті накопичаться бактерії і цвіль: при включенні пристрою все це викидається в повітря.
  • Не можна прибрати рідку бруд - це викликає пошкодження мотора, тому прибрати коридор або кухню" одним махом" не вийде.

 ефективність роботи Мішковий пилососа

На що звернути увагу при виборі


Щоб вибрати відповідний пилосос з мішком, враховуйте ці 5 критеріїв.

1. Параметри потужності і об'єму


Для малих приміщень, наприклад, квартири-студії, підійде пристрій з пилозбірником до 1 л і потужністю до 1000 Вт. Для квартири в 40-50 кв.м. досить варіанти з показником потужність 1900 Вт і трилітровим пилозбірником, як у Rowenta RO5227EA . Для кімнат з більшою площею знадобиться варіант з більш високими показниками, наприклад, Philips FC9170/01 .

Враховуйте: потужність впливає не тільки на силу всмоктування, а й на енергоспоживання.

2. Фільтрація


У дешевих моделях, забезпечених мікрофільтрами, частина пилу повертається назад в атмосферу. Дорожчі девайси додатково оснащуються тонкоочістнимі фільтрують - HEPA, наприклад, Beko BKS1420 . Така система фільтрації не пропускає навіть найдрібніші частинки і перешкоджає їх" повернення" в атмосферу. Такий апарат підійде алергікам.

3. Кабель


Краще вибирати мішкові пилососи зі шнуром довжиною мінімум 4 метри. Це забезпечує комфортну прибирання. Наприклад, у Thomas SmartTouch Drive довжина кабелю становить 10 метрів. Більшість пристроїв оснащується відсіком для проведення й функцією автоматичного змотування, що забезпечує компактне зберігання і продовжує термін служби техніки: шнур не плутається і не заламується.

Такі моделі зручні тим, що провід витягується в міру необхідності: в тісному приміщенні шнур не завадить користувачу.

4. Насадки


 щітки для вовни, ламінату та паркету

Класичні пилососи поставляються в комплекті зі стандартною щіткою для килима і гладкого статі, що перемикається між цими режимами: для килимових поверхонь використовується щетина, що збирає ворс. Щоб розширити функціонал збиральної техніки, придивіться до додаткових насадок, які поставляються в комплекті.

Читайте також: 5 переваг і недоліків пароочисника

Увага: щітка з високим ворсом знадобиться для паркету: м'яка щетина якісно видалить сміття, але не зашкодить підлогове покриття.

Насадка для м'яких меблів, наприклад, Thomas 787236, дбайливо видалить бруд з диванів і крісел. Турбощітка є оснащений короткою щетиною валик, який обертається в режимі всмоктування. Вона знадобиться, щоб якісно очистити поверхні від шерсті тварин і дрібного ворсу і сміття. Щілинна насадка знадобиться для збирання в важкодоступних місцях. 

 меблева насадка

5. Функції та оснащення


  1. Зворотне всмоктування (видув) - для очищення техніки, наприклад, системного блоку комп'ютера .
  2. Регулювання потужності - на гладкій поверхні при незначних забрудненнях максимум потужності не потрібен. Це допомагає заощадити на електроенергії.
  3. Турборежим - збільшує силу всмоктування, що дозволяє очистити занадто забруднені килими.
  4. Перекривається при добуванні отвір мішка - забезпечує гігієнічність очищення.
  5. Індикатор заповнювання мішка, як у Philips FC9174/01, - для контролю і своєчасної очистки.
  6. Захист мотора від перегріву - подовжує термін служби техніки: при переповненому пилесборнике пилосос не включиться.
  7. Бампер з прогумованим покриттям (прогумовані вставки) - захищає корпус від механічних пошкоджень. До того ж такий варіант не дряпає меблі.
  8. Труба всмоктування з нержавіючої сталі, як у Beko BKS1410 - надійніше пластиковою, стійка до зносу.

Цікаво почитати: Як вибрати пилосос з аквафільтром?

Якщо потрібна надійна техніка, яка якісно справляється з пилом і сміттям, - вибирайте звичайний пилосос з багатошаровим пилозбірником-пакетом, виготовленим з нетканого матеріалу або паперу. Для комфортного застосування зупиніться на варіанті, який комплектується щітками, призначеними для прибирання для різних поверхонь. Такий апарат допоможе з очищенням меблів і килимів, чудово підготує підлоги до вологого прибирання.

Дивіться відео про те, який пилосос вибрати: з мішком або з контейнером?

Коментарі
Залиште коментар
Категорії