Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Пилосос або пароочиститель (парова швабра) – що вибрати? 5 переваг і недоліків парогенератора

Дата публікації: 21.09.2017 13:30
Дата оновлення: 21.09.2017 13:30

Інноваційні технології працюють на користь людства, і з кожним роком з'являються нові технологічні винаходи, здатні полегшити життя людини. Не всі сучасні жінки можуть побачити різницю між пилососом і пароочищувачем (паровий шваброю). Деяким здається, що ці два поняття ідентичні, але це не так.

Що ж краще – пароочиститель або пилосос? Спробуємо визначити, який пристрій більше підійде сучасної господині.

Пароочиститель (парова швабра) – що це?


Пароочиститель – універсальне інноваційний пристрій, широко застосовується в побуті. Яскравий приклад – модель Sencor SSC 3001 YL. Розібратися, що краще – пароочиститель або миючий пилосос – непросто. Для цього потрібно детально проаналізувати особливості парової швабри. Не кожен зможе розповісти про її характеристиках.

Зрозуміти, що краще – парова швабра або миючий пилосос, ми зможемо, розібравшись в конструктивних особливостях першої. Пароочиститель називають ще парогенератором. Це пристрій очищає поверхні, стійкі до гарячого пару, від сприйнятливих до нього забруднень. Принцип дії пароочисника полягає в обробці поверхонь паровими потоками.

Пароочиститель и набор насадок

Читайте також: Як вибрати пилосос без мішка для сміття?

Конструкція парогенератора – це бак для підігріву води (максимальна температура залежить від моделі) і гнучкий шланг з електромеханічним керованим клапаном. Окремі моделі, наприклад, Black + DeckerBDS1616R, не оснащені шлангом. У них клапан змонтований на самому котлі. Коли вода в баку нагрівається, тиск в ньому підвищується. Клапан відкривається, і пар виходить, поширюючись по насадці.

У деяких парогенераторах опція генерації пара об'єднана з функцією збору конденсату – в нього перетворюється пар. Забруднення усуваються за рахунок всмоктування рідини і витікання брудного розчину в окремий бак. У професійних моделях – наприклад, Black + Decker FSM 1615, передбачена можливість подачі миючого засобу.

Щоб розібратися, що краще, пилосос або парова швабра, варто розглянути і переваги останньої:

  1. Підходить для очищення різних поверхонь в спальні, ванній, туалеті, на кухні або в душовій кабіні. Може використовуватися для миття кераміки, емальованих предметів, техніки з нержавіючої сталі.
  2. Очищає міжплиточних шви – без зайвих тимчасових і трудових витрат, не залишаючи розлучень.
  3. Усуває вапняний наліт з поверхонь, легко добирається до важкодоступних місць, ніш і щілин.
  4. Видаляє грибкові ураження, цвіль, накип.
  5. Може застосовуватися для миття вікон, усуває неприємні запахи.

Парогенератор розчиняє забруднення у воді – це сприяє ефективних результатів прибирання. Сфера застосування приладу не обмежується підлогою. Він підходить для очищення м'яких меблів, дзеркал та вікон, тому може називатися універсальним і багатофункціональним.

Цей пристрій дозволяє повністю забути про шкідливу побутової хімії і речовинах з агресивними інгредієнтами. Парогенератор безпечний, за рахунок наявності запобіжника – цей елемент надійно оберігає від опіків. Спеціальна текстильна насадка оперативно справляється з відпарюванням речей.

Парогенератор – многофункциональное устройство

Варто поговорити і про недоліки таких пристроїв:

  • НЕ підходить для паркету та ламінату з силіконовими або вощеними стиками;
  • видалення сильного нагару, наприклад, в духовці, вимагає великих зусиль;
  • для усунення вапна з поверхонь іноді їх потрібно попередньо обробити розчином оцту;
  • перша прибирання швів може зайняти багато часу – іноді близько 45 хвилин;
  • не усуває сміття з килима – спочатку його потрібно пропилососити.

Це цікаво: Як вибрати пилосос з аквафільтром?

Що вибрати: пилосос або пароочиститель?


Раціональна чи покупка такого пристрою, і в яких випадках воно однозначно стане корисним?

Парогенератор подходит для уборки разных поверхностей

Роздумуючи, що купити: миючий пилосос або пароочиститель, подумайте, чи буде він корисний в будинку, конкретно для вас. Деякі користувачі залишаються незадоволені роботою цього пристрою через його здатності шкодити поверхонь. При неправильному використанні воно може сильно зіпсувати килим, оббивку м'яких меблів, лаковані або пофарбовані предмети.

Миючий пилосос, наприклад, популярний Thomas Parkett Prestige XT, більш простий в застосуванні. До Пароочищувачі потрібно звикнути і як слід розібратися в його роботі на практиці. Не варто очікувати ефективного результату відразу. Це пристрій не можна плутати з пилососом – воно не зможе зібрати великий сміття.

Парогенератор шкідливий для текстильних волокон. Якщо в тканинах знаходиться танін, вплив пара приладу може привести до появи на них не красивих рудих слідів. Якщо у вашому будинку є текстильні речі, використовуйте інші засоби для їх очищення.

Корисно буде дізнатися: Як вибрати миючий пилосос?

Проблеми і невдоволення користувачів пароочищувачів, як правило, пов'язані з завищеними очікуваннями. Якщо ви не готові звикати до нього і боротися з результатами неправильного застосування (уникнути якого не завжди виходить), краще зупиніть свій вибір на пилососі.

В той же час, використання парогенератора буде корисним для людей, які страждають захворюваннями дихальних шляхів, алергічними реакціями. Це пристрій рекомендовано для застосування в готелях, лікарнях, громадських і дитячих установах.

Пароочиститель компактен и удобен в использовании

Цей багатофункціональний електричний помічник може використовуватися в якості дезінфікатор – тому він високо цінується серед матусь, в сім'ях з маленькими дітьми. Зубні особливо від виробника Black & Decker, вибирають і противники побутової хімії, адже він дозволяє практично повністю відмовитися від хімічних речовин.

Однозначно сказати, що краще: миючий пилосос або парогенератор, не можна. Знайти відповідь на це питання можна, визначивши поставлені завдання і розібравшись у функціях обох приладів.

Парогенератор можна назвати інноваційним багатофункціональним пристроєм. Але багато користувачів сприймають його, як незвичну дивину. Коли немає необхідності в дезінфекції та видалення сильних забруднень, покупка пароочисника недоцільна – його використання може доставити безліч проблем. Але для алергіків, маленьких дітей і чутливих до чистоти людей це – знахідка.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії