Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати пустушку для новонародженого: 6 параметрів

Дата публікації: 30.06.2022 11:20
Дата оновлення: 30.06.2022 11:20

Про пустушку існують різні точки зору. Одні батьки проти, інші за. Рішення, давати її новонародженому чи ні, суто індивідуальне. Адже кожен хоче надати манюні лише найкраще та корисне. Якщо вирішили, що цей пристрій малюкові потрібен, пропонуємо розібратися, чому приділити увагу при покупці.

Коли дитині можна дати пипку?

Запропонувати пустушку малюкові краще після того, як налагодиться годування маминим молоком. Американська асоціація педіатрів наполягає на тому, що малюкові важливо правильно освоїти смоктальний рефлекс, потім йому вже можна сміливо пропонувати смочок. 

Головна її функція ㅡ нейтралізувати смоктальний рефлекс новонародженого, щоб заспокоювати. Малятко, всмоктуючи, почувається комфортніше і в безпеці. Не потрібно змушувати дитину брати пипку. Якщо вона спокійно гуляє, спить без неї, то нема потреби використовувати.

Читайте: Що подарувати дитині на рік: 10 шикарних ідей 

Форма: які пипки вибрати для новонародженого

Виробники пропонують три основних типи ㅡ округлого, анатомічного та ортодонтичного різновиду. Найчастіше вибирають смочок, орієнтуючись на індивідуальні потреби малюка. Важливо пробувати та придивлятися: він сам дасть зрозуміти, яка саме варіація сподобається. Вдало підібрана пустушка допоможе заспокоїти немовля і не нашкодить його здоров'ю. 

Анатомічна чи круглої форми?

Найпростіша ㅡ округла пустушка. Вона комфортно розташовується в роті дитини під будь-яким кутом. Але ортодонти попереджають, що якщо таку регулярно давати малюкові, сформується неправильний прикус. 

Класична пустушка

Анатомічна варіація ㅡ альтернатива круглій. Її наконечник схожий із пипкою жіночих грудей під час годування. Завдяки тому, що пустушка з одного боку трохи приплескана, а з іншого випукла, вона добре прилягає до ясен дитини, формує правильний прикус. Такі пипочки не дають заковтувати велику кількість повітря, яке може спричинити утворення газів та кольки у дітей. 

Враховуючи рекомендації лікарів та вдосконалену конструкцію, анатомічні пустушки вважаються більш слушними для немовляти.

Ортодонтична чи анатомічна форма?

Обидва різновиди не порушують правильний прикус малюка при смоктанні. Вони схожі між собою, ортодонтична має більш скошений край і краще розміщується під піднебінням малюка. Наслідки від неї очевидні: правильно формуються ясна, положення нижньої щелепи та зубок. 

Ортодонтична пустушка

Фахівці ще на початку минулого століття зайнялися питанням вивчення смоктальної функції у немовлят ㅡ при годуванні грудьми, поглинанні їжі з пляшечки та посмоктування пустушки. Судячи з наукових досліджень, педіатри Американської академії дитячої стоматології рекомендують використовувати саме ортодонтичні пипки. Їх будова та матеріали визначають фізіологічний тип смоктання у немовлят.  

Цікава стаття: Як правильно вибрати радіоняню ㅡ яка краще: 5 топових лайфхаків 

Латексні або силіконові пустушки: на якій зупинити вибір ㅡ таблиця

Латекс
Силікон
Натуральний матеріал (каучук) жовтого кольору з часом темніє Синтетичний матеріал прозорого кольору не змінює колір 
Може викликати алергію М'який
М'який, тому швидше зношується Жорсткий, але легко прокусити
Рекомендується міняти 2 рази на місяць Рекомендується міняти раз на місяць
Не підлягає термообробці Термостійкий (можна кип'ятити)
Гіпоалергенний Не має запаху

З метою безпеки та гігієни дитини необхідно перевіряти пипочку на наявність тріщин, розривів, та вчасно робити заміну.

А чи знаєте ви: Як стерилізувати дитячі пляшечки: 3 мега надійних способи 

Особливості конструкції пустушки для новонародженого

У пустушки латексна або силіконова пипка, основа та кільце. Основа, або нагубний диск, часто зроблений із пластмаси та повинен підходити дитині за розміром. Важливо, щоб пипка не заважала дихати дитині, перекриваючи носик. Основа не повинна бути занадто маленькою (щоб уникнути заковтування смочка), але й не виходити за підборіддя малюка. 

Популярні моделі з рельєфним диском, які нещільно прилягають до шкіри дитини й тим самим запобігають подразненню та потінню. Пустушки з кільцем використовуються в основному в денний час, до них кріплять ланцюжки, щоб не загубити аксесуар. Коли дитина спить, краще використовувати пустушку без кільця, щоб вона не заважала їй під час відпочинку, особливо якщо вона любить спати на животику. 

Функціональність пустушки

Головне завдання ㅡ заспокоїти малюка, задовольнивши потяг до посмоктування. Але це ще не межа можливостей. Виробники доповнюють функції пустушки й пропонують щось нове.

дитячі пипки з різним функціоналом

  • Пипочка з дозатором полегшує батькам завдання дати малюкові ліки.
  • Інгалятор, вбудований у смочок, використовується для лікування інфекцій дихальних шляхів.
  • Соска-термометр не містить ртуті, працює від батарейки. Дозволяє виміряти температуру крихітки, давши йому її посмоктати.

Застосування таких пустушок короткочасне, лише за потребою.

Буде корисно дізнатися: Дитячий посуд: як вибрати ㅡ 4 ключові параметри на допомогу

Як вибрати пустушку для новонародженого за віком

У першу чергу необхідно визначитися з розміром пустушки. Існує умовна градація за віком дитини:

  • Від народження до 6 місяців (тут виділяють підгрупи: від 0 до 3 місяців і від 3 до 6).
  • Від 6 місяців до 1,5 років.
  • Від 1,5 років.

Класифікація у виробників відрізняється, але основна інформація про вік зазначена в інструкції та на спакуванні.

Всі ці фактори допоможуть визначити яку соску вибрати для новонародженого. Потрібно дивитися на реакцію малюка, спостерігати за його активністю та самопочуттям. Він дасть зрозуміти, чи підходить йому пипка чи ні. Уважно вивчайте характеристики та вибирайте лише найкращі вироби. 

Читайте: ТОП-5 зволожувачів повітря 2022, з якими легше дихається 

Коментарі
Залиште коментар