Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати полірувальну машину: 2 типи та 7 характеристик на допомогу

Дата публікації: 25.02.2021 10:34
Дата оновлення: 25.02.2021 10:34

Полірувальна машина добре видаляє дефекти поверхонь, робить їх глянцевими, позбавляє від помутнінь. Тільки купити першу ліпшу модель – те саме авантюрі. Потрібно розібратися, яку полірувальну машинку вибрати для автомобіля, щоб працювалося з нею в задоволення і на результат.

 Результаты полирования

Які бувають полірувальні машини

Прилади для полірування класифікуються за низкою критеріїв:

  • механізму дії – кругові (роторні) і ексцентрикові;
  • джерела живлення;
  • діаметру диска;
  • розміром, вагою і ін.

Потрібно вибирати інструмент, виходячи з об'єму і виду робіт. Для частої експлуатації краще придбати легкий прилад, дорожче середньої вартості і високої потужності. Таким чином зможете виконувати шліфувальні процеси швидко, якісно і менш енергозатратне, а полірувальний інструмент прослужить не один рік навіть при частій експлуатації.

На ринку представлені професійні, напівпрофесійні і моделі для домашнього використання.

  1. У останніх спрощений функціонал, менше потужність і відповідно – вага. Вартість нижче середньої. Найчастіше їх купують для побутових цілей, тому якість порівняно страждає. Але так як об'єми роботи в таких умовах невеликі і рідкісні, моделі для будинку добре справляються зі своїми завданнями.
  2. У професійних агрегатах акцент робиться на продуктивності, щоб вони прослужили довго навіть при частій експлуатації.
  3. Напівпрофесійні мають проміжні значення в ціні і функціонал, тому вони вважаються універсальними.

Читайте: Як правильно шліфувати болгаркою дерево – 6 етапів шліфування

Полірувальні машини роторного типу

Кругова модель, як наприклад, CC-PO 1100/2 E, зовні і за принципом дії схожа з болгаркою. Відрізняється меншими оборотами і більш широкими можливостями регулювання. Завдяки цьому полірована поверхня не перегрівається. Обертання диска здійснюється тільки навколо своєї осі.

Роторная модель ефективна для усунення глибоких дефектів кузова і інших елементів автомобіля.

Прямая и угловая полировальные машины

Полірування навіть незначних проблем вимагає часу і сил, тому відповідний прилад повинен бути зручним. У продажу найчастіше зустрічаються моделі:

  • кутові – диск розташований збоку корпусу, зручно використовувати для обробки корпусу автомобіля;
  • прямі з двома ручками однакових або різних розмірів, більше підходить для великих вертикальних поверхонь.

Певних задач для того чи іншого виду не існує, кожен підбирає інструмент по особистим уподобанням.

Ексцентрикові полірувальні машини

Орбітальна модель складніше по конструкції. Вона обертає не тільки диск з своєї осі, але і орбіта здійснює поступальні рухи в діапазоні до 20 мм. Така особливість знижує ризик перегріву покриття при правильному використанні інструменту, а також забезпечує обробку більшої площі поверхні. У такій моделі для полірування до диску можна приєднати насадку з наждакового паперу, поролону, повсті та інших.

 Роторная и эксцентриковая шлифмашина

Ексцентриковий механізм ділиться на 2 види.

  • Вільний

При навантаженні обертання припиняються. Підходить новачкам, які стараючись, можуть пошкодити фарбу або інше покриття.

  • Примусовий

Не має порогових значень навантаження. Підходить для майстрів, які вміють правильно розраховувати силу натиску.

Ексцентрикова полірувальна машина, як Makita BO5030, створена для усунення неглибоких ушкоджень і підготовки автомобіля перед фарбуванням.

Корисна інформація: Як вибрати ексцентрикову шлифмашину: 5 порад і правил

Полірувальні машини з живленням від мережі

Ще однією властивістю хорошою шліфувальні машини вважається тип її живлення. Мережеві моделі зустрічаються частіше. Вони могутніше, краще в експлуатації в порівнянні з акумуляторними приладами. Завдяки електроживлення, можна довго виконувати роботу без переривання на зарядку батареї.

Важливо забезпечити полірувальну машину стабільним джерелом живлення, тому що перебої і «стрибки» струму ще жодному електроінструменту не пішли на користь. Неполадки з мережею можуть вплинути на результат роботи і на термін служби приладу. За допомогою подовжувача можна вирішити проблему з мобільністю мережевий полировальной машини.

Корисні поради: Як прибрати іржу з металу: 5 ефективних методів

Акумуляторні полірувальні машини

Такий тип шліфувальні машини, ЯКRyobi ONE + R18B-, більше затребуваний для домашнього використання, де в основному не зустрічається великих об'ємів полировальной роботи. Акумуляторні прилади мають меншу потужність, відповідно, можливість пошкодити покриття знижується. Це є перевагою для новачків.

  Аккумуляторная и сетевая машина

Заряду акумулятора не вистачить на довгий час, але це не проблема. Таку модель купують заради мобільності, а не тривалості роботи. Тому перед тим, як вибрати полірувальну машинку, потрібно визначитися з майбутніми об'ємами, частотою її застосування, необхідними характеристиками, щоб не розчаруватися в покупці.

Радимо почитати: таке вібраційна шліфмашина: огляд та відгуки – гайд в 5 розділах

Що ще необхідно врахувати при виборі полировальной машини

Це ще не все якості , важливі для вибору шліфувальні машини. Наприклад, розмір підошви також має значення. Диском діаметром до 15 см можна шліфувати невеликі і важкодоступні ділянки. Моделі з оснащеннями 15-24 наприклад,Sparky PMB одна тисяча шістсот тридцять два (HD), підходять для полірування великих поверхонь.

 Полирование — процесс длительный и энергозатратный

Якщо шлифмашину належить використовувати часто й подовгу, варто вибирати моделі невеликої ваги і розміру. Важливо звертати увагу на наступні критерії:

Критерій
Опис
Додаткові насадки В комплекті до шліфувальні машини можуть йти кілька насадок, чия кількість залежить від її вартості. Варто уточнити, чи можна окремо купувати комплектуючі до інструменту
Число оборотів диска Діапазон досить широкий – від 400 до 8000 об/хв
Повільний пуск Захищає прилад від різкого запуску на повній потужності
Регулювання кількості обертів Бажано вибирати з електронною системою контролю. Краще налаштувати кількість оборотів, ніж намагатися працювати з однаковим натисканням
Внутрішня система охолодження Попереджає перегрів приладу

При покупці полировальной машини звертайте увагу на відгуки покупців і торгову марку, в чиїй продукції ви можете бути впевнені.

Ми писали раніше:ЯКУ Вибрати стрічкову шліфувальну машину: дивимося на 4 характеристики і 5 функцій

Коментарі
Залиште коментар
Категорії