Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати гравер: 3 ключові чинники

Дата публікації: 26.04.2021 10:13
Дата оновлення: 26.04.2021 10:13

Запити про покупку гравера в мережі. За рахунок універсальності, його можна застосовувати для створення виточок на деталях, підганяючи під потрібний розмір, обробляти металеві або дерев'яні поверхні, а також декорувати будинок унікальними аксесуарами.

особливості девайса і визначимо, як вибрати найкращий гравер.

Гравер в работе

Конструкція і принцип роботи ручного гравера

За зовнішнім виглядом пристрій має явну схожість з великою авторучкою, а за особливостями функціонування більше схожий на дриль.

При включенні девайса двигун починає обертати вал, на якому встановлений патрон. Останній здійснює обертання використовуваної насадки, яка шліфує або ж обточує робочу поверхню. У пристроях даної категорії встановлено двигуни колекторної роботи, що мають середню потужність, призначені виключно для обертання Валу (Функція удару, як в дрилі АБОшуруповерт, відсутній). Патрон в пристрої універсальний і може працювати з широким спектром насадок, навіть свердлами для звичайної дрилі (до №6).

Усередині пристрою розташовані двигун, шпиндель і редуктор. Щоб запобігти перегріву, на корпусі присутні отвори для відводу гарячого повітря. ДО внутрішньої поверхні прикріплена крильчатка, яка, обертаючись, охолоджує двигун. На зовнішній частині гравера можна побачити гайку, яка фіксує насадки, регулятор потужності, клавіші живлення та блокування пристрою. В окремих моделях може бути передбачений гак, щоб зберігати прилад, повісивши на стіну або стелаж.

Цікава стаття: Як вибрати генератор: 7 параметрів

На що звернути увагу при виборі гравера?

Слід вибирати модель, виходячи з варіантів передбачуваного використання:

Параметр
Компактний пристрій Масивний гравер
Для яких цілей підійде Робота з аксесуарами, виконання дрібних завдань Масштабні роботи з твердими матеріалами (камінь, товстий метал і т.д.)
Кількість оборотів в хвилину 15-25 тисяч 30-35 тисяч
Потужність 200-250 Вт 300 Вт і вище
Система охолодження У більшості моделей відсутня Надійна конструкція, яка не дає пристрою перегрітися
Вага до 1 кг до 3 кг

У питанні, який гравер вибрати, прийняти до уваги особливості живлення, наявність таких функцій, як плавний пуск і стабілізація роботи. Детальніше про них – нижче по тексту.

В тему: 5 видів дисків для болгарки і їх призначення

Харчування

Якщо вправлятися пристроєм 4-6 годин поспіль, краще вибирати гравер, що працює від мережі. Такі моделі відрізняються рядом характеристик:

  • висока потужність (25-30 тисяч обертів за 60 секунд);
  • компактний розмір (вага 0,7-0,9 кг);
  • міцний кабель (1,5 квадратних мм в гумовій оплетке).

Для роботи у великих приміщеннях або на відкритій місцевості (наприклад, для декору альтанок або фасадів), підійде автономна модель з акумулятором 1,5-2 Аг. Така ємність забезпечує 2-3 години безперервної роботи.

Обработка гравером разных поверхностей

ДО слова: болгарок: детальний огляд кращих моделей

Плавний пуск

Ця функція відповідає за обмеження пускового струму. За рахунок лімітування набір оборотів здійснюється поступово. Це дозволяє виключити ймовірність вислизання приладу з рук у час запуску. Плавний пуск зменшує інтенсивність електричного і динамічного удару, що знижує іскріння під час пуску, і послаблює навантаження на мотор, істотно продовживши час використання.

Использования гравера

На замітку: Як вибрати будівельний пилосос: 4 характеристики, які не варто ігнорувати

Система стабілізації обертів

Після того як двигун набирає потрібну кількість оборотів патрона (в більшості моделей протягом 10 секунд), система фіксує кількість і утримує темп. Функція дозволяє:

  1. Запобігти втраті продуктивності пристрою.
  2. Компенсувати навантаження на двигун.
  3. Пропорційно збільшувати подачу струму.

Це дає можливість працювати на одній і тій же потужності кілька годин поспіль. Система стабілізації обертів дозволяє запобігти передчасний знос комплектуючих і вихід з ладу двигуна. Така функція забезпечує збільшення терміну життя приладу.

Вибір якісного гравера – вигідна інвестиція в робочий комфорт або хобі. Щоб заняття приносило задоволення, необхідно підбирати прилад, виходячи з передбачуваного діапазону робіт. Для обробки металу оптимальним варіантом стане потужний пристрій, з функцією підтримки стабільної швидкості (оптимальне кількість обертів на хвилину – 30 000), а потужна холодильна система забезпечить безперервну роботу 3-4 години поспіль. Для дерев'яних поверхонь оптимальними будуть гравери потужністю – 200-230 Ватт.

Захоплююча стаття: прибрати іржу з металу: 5 ефективних методів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії