Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати економний бойлер? 3 важливі параметри

Дата публікації: 26.07.2017 11:28
Дата оновлення: 15.12.2023 09:45

Серед достатку модифікацій бойлерів на ринку легко загубитися, а при придбанні потрібно враховувати низку параметрів: місткість, продуктивність, час нагрівання і т.д. Альтернативне джерело для забезпечення комфорту в обителі – гарантія того, що не доведеться запасатись великими каструлями та місткостями, щоб сходити в душ. Саме тому водонагрівачі стають невіддільною частиною житла. Як вибрати економічний бойлер, це далі.

Бойлеры

Зовнішній вигляд бойлерів

Ми вже писали про "Види бойлерів: дізнайтеся, як вибрати водонагрівач для дачі чи квартири".

Варіативність бойлерів за місцем встановлення


Такі бойлери відрізняються формою, об`ємом і типом установки, але принцип функціонування пристроїв схожий. Подібна техніка експлуатується й у господарських, й у побутових потреб. Застосування агрегатів актуально у:

  • приватних оселях;
  • офісні приміщення;
  • об`єкти виробничого призначення.

Залежно від використання нагрівального елемента такі пристрої поділяються на кілька категорій. Сучасні моделі бувають:

  1. Непрямими. Такі агрегати функціонують без застосування ресурсів. Нагрів походить від тепла, яке виробляється внаслідок роботи інших комунікацій. Якщо цікаво, який бойлер вибрати для котеджу/дачі? Відповідь – ця. Такий варіант – чудове рішення для об`єктів з автономною комунікацією опалення. Це з тим, що під час функціонування електрична система немає додаткового навантаження.
  2. Накопичувальних. І тут як нагрівального пристосування впроваджується ТЕН. Пристрій оснащується пристроєм, що підтримує постійне значення з подвійним захистом, і магнієвим штирем для запобігання утворенню іржі всередині резервуара. Цей вид бойлера краще вибрати для приватного будинку через малу витрату ресурсів.
  3. Комбінованими. Це модифікації, у яких впроваджується обидва види нагрівальних елементів. Такий варіант є актуальним, якщо відсутня централізована система опалення. До того ж пристрої не потребують додаткової витрати ресурсів на функціонування в основному робочому циклі. Цей бойлер краще купити для кухні – на нагрівання витрачається дуже мало ресурсів.

Типы бойлеров

Різновид агрегатів

Який обрати бойлер для однокімнатної квартири? Краще підійде накопичувальний тип шляхом відсутності споживання величезної кількості ресурсів. Вибирати необхідний варіант потрібно виходячи з кількості осіб, які ним користуватимуться, та мети застосування.

Який бойлер обрати для маленької ванни та душової кабіни? У цьому випадку необхідно орієнтуватися на кількість осіб, які будуть користуватися установкою, тобто основний критерій – об`єм. Можливо, підійде варіант Gorenje GBF 80.

У маленькій ванні краще поставити бойлер Nova Tec NT-S 50 або Bosch Tronic 2000 M ES 015-5 M WIV-T шляхом їх компактних габаритів та оптимальної місткості.

Чи можна бойлером опалювати будинок? не фантастика. На цей час виробники випускають варіанти, які застосовуються для нагрівання води в комунікації. Але пристрої з такою функцією дещо відрізняються від стандартних модифікацій. Це непрямі агрегати, наприклад модифікація Drazice OKC 200 NTRR/BP. Такі пристрої мають вхід для холодної води знизу, а для гарячої – вгорі. Плюс ці варіації мають велику кількість отворів. Якщо варіант відповідає цим параметрам, його можна використовувати для опалення.

Цікаво буде дізнатися "Які основні несправності бойлера бувають?".

Місткість резервуара


Який об`єм бойлера вибрати? Це одне з головних питань, яке потребує вирішення насамперед. Місткість резервуара визначається:

  • кількістю користувачів, які будуть користуватися технікою;
  • часом експлуатації під час купання;
  • необхідністю наповнення ванною;
  • числом точок підключення (тільки душ, раковина з душем, кухонний умивальник тощо).

Отже, який бойлер економічніший, залежить від мети використання агрегату. Так, модифікації об`ємом до 50 л для тимчасової експлуатації, дач і невеликих квартир, в яких проживає одна, максимум дві людини. Споживають вони, причому, 1-1.5 кВт.

Модификации с объемом до 50 л

Варіації із місткістю до 50 л

Варіації із місткістю 51-80 л — розв'язання проблеми з нагріванням для сім`ї, що складається з 2-4 мешканців. Такі моделі можуть сміливо працювати на постійній основі. Ці агрегати витрачають 1,5-2 кВт.

Моделі з більшою місткістю актуально купувати тільки для будинків, котеджів, виробничих та офісних приміщень, що відрізняються значними масштабами.

Вибір бойлера в залежності від кількості людей


Як вибрати економний бойлер для великої сім`ї – завдання не з найпростіших. Головне – вибрати одночасно потужну, продуктивну та мало споживаючу ресурси варіація. Наприклад, GORENJE GBF 80/UA.

Який бойлер обрати для двох людей? Раціонально придбати варіант Gorenje OGBS 50 ORV9 Nova Tec NT-SP 50, Об`ємом 50 л. Це значення в такому випадку достатньо, але мало для наповнення ванної.

Який об`єм бойлера вибрати для трьох осіб? В такому випадку рішення – агрегат на 80 л. Gorenje OGBS 80 ORV9 або Ariston ABS VLS PW EVO 80. За ціною такий апарат обійдеться не дорожче за модифікації з місткістю 50 л. Єдине – нагріваються довше.

Який бойлер купити на сім`ю із 4 осіб? І тут актуальним рішенням буде агрегат на 100-150 л. Наприклад, Gorenje GV 150 або Drazice OKCE 200 NTR/2. Цей варіант, що дозволяє одночасно:

  • наповнювати ванну;
  • користуватися душем із запасом;
  • підключати кілька раковин та умивальників.

Моделі з баком вище 150 л раціонально купувати лише для приватних володінь. Агрегати із місткістю резервуара від 200 л і більше відрізняються однією особливістю. Вони вимагають розташування на підлозі в окремому заглибленні. До того ж такі модифікації характеризуються вищою вартістю, значною витратою електроенергії.

Модификации с объемом выше 150 л

Пристрої з місткістю понад 150 л

Корисно буде прочитати про "Топ-10 виробників бойлерів: переваги та недоліки популярних моделей".

Який варіант віддати перевагу?


Ринок рясніє пропозиціями на будь-який смак і гаманець. Раціонально також придбати:

1. Electrolux EWH 80 Formax. Варіант з об`ємом на 80 л, сухим трубчастим нагрівачем та наявністю штиря зі сплаву магнію, що виключає утворення корозії. Продуктивність дорівнює 2 кВт, а показник нагрівання не перевищує 75°C.

2. Gorenje GBFU-100SIMV9. Модель, яка має сухий ТЕН, штир зі сплаву магнію, продуктивність 2 кВт та місткість 100 л. Цикл здійснюється до 75°C.

3. Drazice OKC 200 NTRR/BP. Модифікація на 200 л та граничним значенням 80°C. Агрегат оснащується штирем зі сплаву магнію.

Ці варіації можуть похвалитися прийнятною ціновою політикою та гарним функціоналом.

Подивіться «Як вибрати накопичувальний водонагрівач? Розраховуємо об`єм бойлера».

Коментарі
Залиште коментар
Категорії