Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як прискорити роботу смартфона: 5 підказок

Дата публікації: 08.02.2021 11:20
Дата оновлення: 08.02.2021 11:20

Смартфони не є богами. Іноді вони можуть пригальмовувати, але це не привід списувати їх в утиль. Розбираємо 5 призначених для користувача способів, як прискорити роботу телефону Android іiOS.

Оновлення прошивки

Свіжа версія системи часто вирішує більшість проблем з «повільною роботою» девайса. Причини фризів із застарілою операционкой зрозумілі: розробники створюють додатки під версію системи, і, якщо ОС на телефоні стара, сумісність буде не дуже. А через погану сумісності виходять «випади», «заморозки» і вилітання з програми.

Вирішується проблема установкою свіжої прошивки. В Android це робиться таким чином.

  1. Зайти в «Налаштування».
  2. Перейти в пункт «ПРО телефоні» або «Система».
  3. Вибрати «Оновлення системи».

Телефон просканує інтернет на наявність оновлень, і завантажить потрібне.

 обновление прошивки телефона

У iOS це робиться іншим шляхом.

  1. Забігти в «Налаштування».
  2. Перейти до «Основні».
  3. Тапнуть на «Оновлення ПЗ».

У разі появи оновлення і мобілка її підтримує – завантажити і встановити.

Корисна стаття: Чим протирати екран гаджета: 3 робочих способу боротьби з мікробами і брудом

Видалення кешу

Кеш – закрита папка, в якій зберігається частина даних програми або інфа з відвіданих сторінок в інтернеті. Щоб не завантажувати з нуля одні й ті ж елементи, програма зберігає файли в кеш-сховище. Іноді розмір цієї тимчасової папки займає 5-10 Гб пам'яті. І якщо у телефону залишилося мало вільного місця, чистка кеша прискорює мобільник.

Робиться це 2 способами:

  • через налаштування – доведеться чистити кожен додаток вручну;
  • за допомогою спеціальних програм – досить натиснути кнопку «Очистити» і пріложуха зробить все сама.

чистка кэша телефона

Якщо діяти через налаштування, слід дотримуватися покрокового алгоритму.

  1. Зайти в «Налаштування».
  2. Вибрати «Менеджер додатків».
  3. Заходити в кожну з прог і натиснути «Очистити кеш».
  4. Робити це, поки не досягається бажаний результат. Найбільше кеша в браузерах, соцмережах і месенджерах.

Якщо ж працювати зі спец. програмами, алгоритм скорочується до 2 дій.

  1. Включити потрібну прогу.
  2. Натиснути «Очистити телефон»

Далі програма все зробить самостійно. Потрібно лише визначитися з популярним «менеджером чистки» – Super Clean, Phone Master, Phone Cleaner, CCleaner.

Бюджетний вибір: Огляд смартфона Apple iPhone SE 2020: 6 параметрів

Регулярна перезавантаження смартфона

Якщо телефон довго не перезавантажувати, в ньому накопичується багато тимчасових документів і файлів оновлення, готових до установки. Все це гальмує пристрій.

перезагрузка телефона

Рішення просте – регулярна перезавантаження, яка прискорить роботу смартфона на Андроїд. Таким чином телефон самостійно позбавиться від файлів, які забивали оперативну пам'ять, і встановить потрібні оновлення. Досить перезавантажувати мобільник раз в 7-10 днів.

На замітку: 24 фішки iOS

Чистка оперативної пам'яті

Кожна запущена програма «з'їдає» частину оперативки. І чим більше додатків запущено одночасно, тим в навантаження «працює» смартфон (навіть якщо ВПК в тлі).

В результаті телефон перезавантажується вже відкритими програмами, і йому не вистачає ОЗП для повноцінної роботи. Додатки гальмують, зависають і такими, що зачиняються. Рішення – зайти в інтерфейс «Список відкритих програм» і видалити звідти все проги. Дивіться як це робиться в таблиці, де розписані покрокові дії:

Порядковий номер дії
Телефони тапланшети
iOS з кнопкою Home, якiPhone SE 2020 iOS без Home, якiPhone 12 Android
1 Натиснути кнопку Home 2 рази Провести свайп знизу до середини екрану Натиснути на віртуальну клаву «Останні програми» (квадрат внизу)
2 Свайпнуть вгору Затиснути мініатюру з прогой до появи значка закриття на що з'явилися мініатюрах вікон потрібно натиснути на хрестик праворуч або свайпнуть в сторону.
3 - Натиснути на іконку або свайпнуть вгору Щоб закрити разом всі відкриті програми – слід натиснути віртуальну кнопку «Закрити всі» що знаходиться під слайдами

Цікава стаття: Як налаштувати VPN на смартфоні: ТОП-3 додатка

Установка альтернативного лаунчер

Буває таке, що стандартний інтерфейс мобільника на Android зависає. Причин цього кілька:

  • не пропрацює оптимізація,
  • великий «вага» файлів,
  • перевантаження системи дрібними файлами.

Всі ці трабли можна вирішити, якщо замінити лаунчер (оболонку для Android) на альтернативний варіант. Тоді за графічне оформлення операційки почне відповідати інша програма з іншими алгоритмами обробки файлів. Ця дія може змінити досвід використання смартом: від інших ікон, до різних жестів і прискорення роботи самого пристрою.

лаунчеры для смартфона андроид

Популярні 4 лаунчер:

  • Nova Launcher дозволяє створювати унікальні іконки, змінювати анімацію додатків, робити резервні копії і налаштовувати нічний режим навіть на старих мобільниках;
  • Microsoft Launcher – для власників Microsoft-аккаунта. Завантаживши цей лаунчер, користувач відразу «підтягує» всю інфу з сервісів Майкрософт – від Word до Outlook, Skype і ігор. Також тут є настроюється стрічка новин M365;
  • POCO Launcher – від Xiaomi. Порадує мінімалістичним персоналізіруемим дизайном, поліпшеним пошуком (може запропонувати установку додатків, що допоможуть у вирішенні завдання). У ньому зручна угруповання додатків і підвищена приватність завдяки можливості приховати додатки від сторонніх очей;
  • Smart Launcher зручний для користування однією рукою навіть на великих телефонах. Лаунчер автоматично сортує додатки по групах, можна налаштувати жести і «гарячі клавіші» під себе.

Якщо весь час дотримуватися вищеописаних п'яти рад, це допоможе помітно прискорити роботу Андроїд-смартфона, так як всередині нього не буде «сміття». Завдяки цьому, навіть застарілий телефон зможе функціонувати без підвисань.

Пізнавальна стаття: Навіщо телефону кілька камер, Або чому 4 – краще, ніж 2

Коментарі
Залиште коментар
Категорії