Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно вибрати електропростирадло — 3 підказки

Дата публікації: 06.11.2023 12:35
Дата оновлення: 06.11.2023 13:05

Простирадло з підігрівом — це не тільки питання комфорту. Воно випромінює щадне тепло для полегшення болю в м'язах і суглобах. Тому мета цієї статті — розкрити тонкощі вибору електричного простирадла, яке огортає затишною теплотою і буде безпечним.

вибрати електропростирадло для дому

Прочитавши цей матеріал, з'явиться розуміння нюансів вибору тканини та налаштувань управління. Отже, розберімося в деталях, щоб перетворити ваше ліжко на затишний притулок.

Пізнавальна стаття: Як вибрати подушку: все про наповнювачі, форму, висоту і жорсткість

Якісне електропростирадло: як вибрати за ключовими характеристиками та кому підходить

Більшість електричних простирадл працюють завдяки ізольованим проводам або нагрівальним елементам, вбудованим у тканину. Вони нагріваються при підключенні до електромережі. У деяких випадках використовують елементи з вуглецевого волокна, які менш громіздкі та більш гнучкі.

Постільну білизну з підігрівом шиють із флісу, поліестеру, мікрофібри й бавовняної суміші. Вибір тканини впливає на комфорт, довговічність і те, наскільки добре матеріал утримує тепло.

Електропростирадла, як і ковдри, випускаються в декількох розмірах, що відповідають стандартам постільної білизни: 

  • Twin: 130х75 см;
  • Full: 150х80 см;
  • Queen: 150х140 см;
  • King: 90х200 см.

У деяких моделях великих розмірів іноді передбачено подвійні регулятори. Якщо спати удвох, кожен може керувати своєю стороною незалежно один від одного. Регульовані налаштування температури — це жирна перевага таких виробів. Одні мають діапазон налаштувань від низького до високого режиму, інші дають змогу відрегулювати точну температуру. 

Стандартною функцією безпеки є захист від перегріву (сертифікати UL або ETL) — коли простирадло автоматично відключається, якщо перегрівається. У більшості випадків його можна прати в машинці.

Однак важливо все-таки ознайомитися з інструкцією виробника і дотримуватися її рекомендацій, щоб не пошкодити нагрівальні елементи. Деякі моделі оснащені таймерами, які дають змогу налаштувати вимкнення через певний час.

 

Хоча електричні простирадла споживають електроенергію, багато з них розроблено з урахуванням вимог енергоефективності. Таким чином можна економити на опаленні, якщо лягаючи спати, знижувати температуру в будинку (у кого стоять регулятори на радіаторах).

Як правильно вибрати електропростирадло:

  1. Визначаються з тканиною, кращою за фактурою і приємними відчуттями до тіла.
  2. Вивчають варіанти підігріву з різними налаштуваннями.
  3. Перевіряють сертифікати безпеки. При цьому важливо переконатися, що передбачено автоматичне вимкнення і захист від перегріву.
  4. Перевіряють гарантію від виробника: від одного року свідчить про високу якість.

Електричні простирадла підходять не всім. Їх слід з обережністю використовувати тим, у кого знижена чутливість до тепла, наприклад, хворим на діабет або деякій невропатії. Їх також не рекомендується використовувати для немовлят і маленьких дітей. 

Постіль з підігрівом оцінять насамперед ті, хто постійно мерзне або живе в холоді. А також подружні пари з різними уподобаннями щодо тепла, якщо виберуть виріб з можливістю подвійного управління. Люди похилого віку теж будуть раді комфорту і теплу, особливо, якщо страждають від м'язових болів.

Цікава стаття: Що краще порошок чи гель для прання — 7 шпаргалок для особливого випадку

Як вибрати електропростирадло для дому відповідного розміру

Перед покупкою електричного простирадла вимірюють своє ліжко, щоб переконатися в правильності вибору розміру. Постіль відповідає стандартним розмірам ліжка.

правильно користуватися електропростирадлом

Подумайте, як будете його використовувати: поверх покривала чи на матрац. Простирадло має лежати повністю розправленим, не мнучись, інакше можуть пошкодитися нагрівальні елементи. Якщо матрац товстий, слід вибрати більший розмір, щоб електропростирадло могло комфортно покривати всю поверхню. Підвертати, як звичайне простирадло, не можна. Важливо розстелити рівно, без складок і заломів, які можуть призвести до перегріву.

У скарбничку знань: Як очистити лоток для порошку в пральній машині: 5 пунктів до вашого відома

Функції та регулювання температури

Електричні простирадла поставляються з блоком управління. З його допомогою регулюють температуру відповідно до своїх вподобань: слабкіше, сильніше, в міру; або ж у точності до градуса.

  1. Функція попереднього нагрівання дає змогу розігріти постіль до комфортної температури перед тим, як лягти в неї.
  2. Функція автоматичного вимкнення машинально вимикає живлення через певний час (зазвичай від 2 до 10 годин), запобігаючи перегріванню та заощаджуючи електроенергію.
  3. Захист від перегріву вимикає подачу тепла, коли простирадло занадто тепле, щоб запобігти небезпеці пожежі.

Для регуляції температури під'єднують електропростирадло до розетки або за допомогою пульта керування. На блоці управління вибирають бажаний показник: 

  • У недорогих моделях це може бути диск, який потрібно обертати; 
  • у тих, що дорожчі, — цифрові кнопки або сенсорний екран. 

Якщо використовуєте постільну білизну з підігрівом уперше, почніть із нижчого налаштування, щоб оцінити рівень тепла. Дочекайтеся попереднього нагріву — якщо передбачена така опція, виберіть її, щоб зігріти постіль до того, як ляжете. Білизна досягне заданої температури та підтримуватиме її доти, доки не буде змінена або вимкнена.

Після того як ляжете в ліжко, можете відрегулювати температуру відповідно до свого комфорту. Якщо не хочете, щоб виріб працював усю ніч, можна встановити таймер (за наявності), який вимикатиме нагрівання через певний час. Простирадло, яке не оснащене автоматичним вимиканням, вимикають вручну, натиснувши кнопку вимкнення на блоці управління або відключивши ковдру від мережі.

Читайте: Як позбутися від молі 2-х видів: народні та комерційні засоби

Як вибрати простирадло з підігрівом за матеріалом і дизайном

В електровиробах використовуються тонкі ізольовані дроти, що проходять по всій поверхні для рівномірного розподілу тепла. У деяких моделях використовуються матеріали з вуглецевого волокна, вони тонші й ледь помітніші, ніж дроти. Або ж нагрівальні елементи розташовуються у вигляді сітки для підтримки рівномірного тепла по всій поверхні.

Частину, яка стикається зі сплячим, виготовляють із м'якої, комфортної та натуральної тканини: бавовни, поліефірного флісу, фланелі або плюшу. Вона ніжна для шкіри та сприяє комфортному сну. Фланель і фліс — теплі варіанти. Якщо пітнієте уві сні, доцільніше брати повітропроникний і легкий матеріал (бавовна, сатин).

якісне електропростирадло для комфортного сну

Внутрішній шар електропростирадла міцніший, щоб витримувати зношування. Часто він зі стьобаної конструкції, яка надійно закриває нагрівальні елементи. Багато таких виробів з еластичними краями, щоб щільно прилягати до матраца. 

Світлодіодні індикатори наочно показують, коли прилад увімкнено і на якому рівні встановлено нагрів. Деякі моделі з водонепроникним шаром, який захищає електрокомпоненти від протікання або нещасних випадків.

Варто зайвий раз перевірити ще раз довжину шнура живлення, аби переконатися, що він дотягується до розетки. Подовжувач використовувати не бажано. І, звісно ж, краще купувати вироби відомих марок, оскільки вони з більшою ймовірністю дотримуватимуться стандартів безпеки та за потреби надаватимуть підтримку клієнтам.

Безпека: правила використання

Задля безпеки під час використання цих виробів виробники проводять ретельні випробування і включають у них численні засоби захисту:

  1. Механізм автоматичного вимкнення знеструмлює нагрівання через 8-10 годин, щоб простирадло не перегрівалося.
  2. Захист від перегріву спрацьовує щойно виріб стає занадто гарячим. Він автоматично знижує температуру або відключає його, щоб не допустити загоряння. 
  3. Регульовані налаштування нагріву дають змогу контролювати рівень тепла.
  4. Дроти або нагрівальні елементи надійно закріплені в стьобаній тканині, що запобігає їхньому перекручуванню, яке може призвести до утворення гарячих точок.
  5. Простирадла з підігрівом працюють на низькій напрузі, що знижує ризик ураження електричним струмом і зменшує вплив електромагнітного поля.
  6. Міцні тканини та надійна конструкція запобігають пошкодженню нагрівальних елементів.
  7. Продукція, що заслуговує на довіру, сертифікована визнаними організаціями зі стандартів безпеки (UL або ETL).

Перед використанням електропростирадла читають інструкцію виробника, щоб знати особливості та рекомендації щодо використання виробу. Перед використанням завжди перевіряють простирадло на наявність ознак зносу або пошкодження проводки, а також тканини. У разі пошкоджень виріб не використовують.

Простирадло має лежати рівно, щоб не було перегину дротів і вони не перегрівалися. Щоб уникнути надмірного накопичення тепла, простирадло з підігрівом слід класти поверх матраца або над собою, а не під ковдру.

Будьте обережні з домашніми тваринами, вони можуть дряпати або гризти простирадло, це шкодить проводці. Не кладіть важкі предмети на постіль з підігрівом, щоб не створювати небезпеку загоряння.

Не можна залишати електричне простирадло без нагляду. Важливо вимикати його перед сном, якщо воно не оснащене функцією автоматичного вимкнення. Якщо не використовується, зберігати в розгорнутому або згорнутому вигляді, щоб уникнути пошкодження дротів. У багатьох моделей знімні елементи управління. Перед пранням їх необхідно від'єднати.

Переваги та недоліки простирадл з підігрівом: таблиця

 

Переваги
Недоліки

Дають додаткове тепло. 

Виручають тих, кому холодно ночами або хто живе в погано утеплених будинках

Існує ризик перегріву, опіків і загоряння в разі несправності або неправильного використання виробу. 

Особливо це стосується постільної без сертифікатів безпеки

Тепло заспокоює, полегшує біль у м'язах

Пошкоджений шнур або неправильне використання можуть призвести до ураження струмом. 

Домашні тварини також становлять небезпеку, якщо перегризуть дроти

Регульовані налаштування дають можливість підібрати ідеальну температуру для комфорту

Потребує ретельнішого очищення, ніж звичайна постільна білизна, щоб не пошкодити проводку. 

Деякі вироби не можна прати та сушити в машинці

Позбавляють від необхідності обігрівати приміщення в міжсезоння Дроти й нагрівальні елементи з часом стають непридатними, особливо в разі неправильного поводження і зберігання
Можна підігріти постіль перед тим, як лягти в неї Деяким дроти всередині простирадла можуть здатися незручними або такими, що заважають спати
Тепле ліжко допомагає швидше засинати та довше спати Дорожчі за звичайні простирадла
Підходять не всім; наприклад, людям, які страждають на діабет, певними шкірними захворюваннями або зниженою чутливістю до тепла, не слід використовувати простирадла з підігрівом

Під час вибору відповідного електричного простирадла необхідно дотримуватися балансу між комфортом, безпекою та особистими потребами. Попри те, що спокуса забратися в заздалегідь підігріту постіль вельми приваблива, важливо приділяти першочергову увагу функціям безпеки, автоматичного вимкнення, захисту від перегріву і належної сертифікації. 

Вивчивши матеріал і дизайн, зможете прийняти зважене рішення, яке обіцяє багато затишних ночей без зайвих ризиків. Адже хороше електричне простирадло не тільки зігріває, а й дарує душевний спокій і міцний сон.

На замітку: Як випрати подушки: підказки для 6 видів набивки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії