Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися кондиціонером для волосся — 3 непорушні умови при нанесенні

Дата публікації: 08.03.2023 16:09
Дата оновлення: 05.06.2023 14:17

Миють голову спочатку шампунем, потім кондиціонером для волосся. Тоді вдасться уникнути ефекту а-ля кульбаба — коли«не зрозумій що» замість керованої копи бере гору. Серед різноманітності косметики для волосся частіше купуємо розрекламований бренд замість того, щоб придбати тямущий засіб, який дасть бажаний ефект.

розкішне волосся після регулярного застосування кондиціонера4

Щоб розумітися на нюансах і знати, як використовувати кондиціонер для волосся, у статті наголосили на тому, що це таке, як і куди наноситься. Скільки залишається на волоссі і як часто застосовується.

Читайте: Як вибрати шампунь для 6 типів волосся

Навіщо потрібен кондиціонер для волосся

На флакончиках з-під шампунів вказано призначення: одні живлять, інші зволожують, треті оздоровлюють волосся. Тоді навіщо користуватись ще одним засобом? Причина в тому, що завдання шампуню — очищати шкіру голови та волосся від забруднень. Активні речовини у його складі злегка підіймають кутикулу волосин. Через це зневоднюється волосяна структура. Прядки стають жорсткішими й важче розчісуються. Уникнути цих наслідків допомагає кондиціонер для волосся. Він з'єднує лусочки кутикули та відновлює pH волосся.

нанесення кондиціонера для волосся

Його підбирають з урахуванням типу волосся та схильності до жирності. На полицях магазинів зустрічаються засоби трьох видів:

  • Зі зволожувальними властивостями, завдяки чому збільшується обсяг та гладкість;
  • з поживними речовинами. Їх формула збагачена маслами, які надають блиску, пом'якшують та захищають від пересушування феном;
  • з відновлювальними здібностями. Містять у складі кератин, амінокислоти та протеїни, які оздоровлюють пошкоджені пасма.

Розібралися, як діє. Тепер саме час проштудіювати, як скористатися кондиціонером для волосся. Тим більше, що ефект після використання помітний після 2-3 разів нанесення. Спробувавши такий засіб вкотре, неодноразово оцінюються переваги. Воно підходить для натурального та для волосся після нанесення фарби.

Тоді навіщо бальзам, якщо властивості такі самі, як і у кондиціонера? Насправді між бальзамом та кондиціонером є принципова різниця. У чому вона полягає представлено в таблиці:

Параметр
Кондиціонер Бальзам
Текстура Щільна та густа Більш рідка
Функції Захисна та вирівняльна Відновлювальна та зволожувальна
Скільки тримати на волоссі 1-3 хвилини 5-7 хвилин
Велика кількість мікроелементів Ні Так
Щоденне використання Так Ні

Варто вибирати щось конкретне, спираючись на бажаний ефект. Якщо потрібно зволожити й зробити локони еластичнішими, краще придбати бальзам. Для надання блиску, — тоді кондиціонеру немає рівних.

Корисна інформація: Як використовувати сухий шампунь — 4 поради та деякі особливості засобу

Як використовувати кондиціонер для волосся правильно

Щоб отримати бажане, потрібно визначити, як, куди й коли наносити засіб, скільки часу він може залишатися на волоссі. Чи потрібно його змивати? Про це нижче за текстом.

пишні та слухняні пасма після використання кондиціонера

Як, коли та куди наносити?

Кондиціонер наносять на мокре волосся від середини до кінчиків відразу після споліскування шампуню. Перед нанесенням пасма віджинати не потрібно, навпаки, бажано щедро змочити. Внаслідок цього засіб рівномірніше розподіляється по довжині та легше змивається.

Скільки знадобиться для миття — залежить від довжини та густоти. Якщо волосся дістає до плечей, потрібно видавлювати рідину на долоню розміром з волоський горіх. Більше витрачати немає потреби.

  1. По-перше, це не економно.
  2. По-друге, правило «Більше, значить краще» у цьому випадку не працює.

Наносячи засіб, його рівномірно розподіляють уздовж локонів, виконуючи при цьому рухи пальцями, що прочісують, зверху до низу. Для цього застосовують гребінець із широкими зубцями.

До речі: Як правильно сушити волосся феном: покроково в 4 етапи

Скільки тримати?

1-3 хвилини. За цей час кондиціонер встигне наситити волосяну структуру та реанімувати пошкоджену кутикулу.

Чи потрібно змивати?

Так! Волосся потрібно ретельно споліскувати під проточним струменем. Інакше після висихання залишки утворюють плівку, локони стануть липкими, важкими та будуть швидко забруднюватися.

Якщо не впевнені, що до кінця змили кондиціонер, це можна перевірити простим способом. Необхідно затиснути пасмо пальцями та трохи потерти. Волосся не повинно ковзати, інакше знадобиться краще промити голову. Для змивання рекомендується використовувати не гарячу, а теплу воду.

 дівчина змиває кондиціонер під душем

З'явилося нововведення — незмивний кондиціонер, який запобігає ламкості волосся. При регулярному використанні повертається природний блиск. Пасма стають слухнянішими та не електризуються.

Для розуміння: Як зробити антисептик у домашніх умовах: 5 унікальних порад

Як часто можна користуватися кондиціонером для волосся

У деяких сформувалася думка про те, що його застосування часто призводить до жирності волосся. Це помилка. Такий засіб доповнює шампунь. Він має застосовуватися щоразу в тандемі з ним для більшого ефекту.

дівчина сушить голову після миття

Волосся жиріє з трьох причин:

  • не відповідає типажу,
  • йде перевитрата засобу,
  • погано змивається.

Якщо робите помилки, поспішайте виправити. Тоді шевелюра стане здоровішою та міцнішою. При виборі кондиціонера варто враховувати структуру волосся. Якщо сухі та ламкі, потрібно шукати флакончик із позначкою «для кінчиків, що січуться». Такі засоби роблять зачіску пружною. Витонченим волоскам підійдуть засоби «для пишності». Вони надають обсягу та зміцнюють. Для пофарбованих або меліорованих знадобляться з вітаміном В5.

На замітку: Для підвищення ефективності засобу потрібно наносити його після застосування шампуню з тієї ж серії.

Якщо дотримуватися цих рекомендацій, приголомшливий результат гарантовано. Перевірено особисто!

Пізнавальна стаття: Як користуватися дифузором для фена: 4 варіації застосування

Коментарі
Залиште коментар
Категорії