Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як приєднати терморегулятор до керамічного обігрівача: 4 кроки до контрольованого тепла

Дата публікації: 02.11.2022 12:00
Дата оновлення: 02.11.2022 12:19

Керамічні панелі мають гарний попит, оскільки гріють не тільки завдяки конвекції, а й інфрачервоного теплового потоку. Такі обігрівачі не займають багато місця, їх легко встановлювати. Однак з терморегулятором, можливо, доведеться повозитися.

підключення термостата до керамічного обігрівача

Навіщо потрібен терморегулятор: функції та переваги використання

Терморегулятор — це прилад, який вміє розмикати/замикати електричну мережу при досягненні певних умов. Наприклад, за допомогою керамічного обігрівача довели температуру кімнати до 25 градусів, після чого сталося вимкнення. Через деякий час приміщення остигає на пару градусів, і терморегулятор замикає ланцюг, включаючи обігрів.

Всі більш-менш функціональні обігрівачі йдуть з регулюванням температури, тому постає питання: навіщо потрібен додатковий терморегулятор? Багато обігрівачів періодично вимикаються/включаються, орієнтуючись тільки на свою температуру, а що там в кімнаті — вони перевірити не можуть. Як упоратися з цим завданням?

налаштувати терморегулятор на керамічному обігрівачі

Потрібен термостат у розеточному виконанні або корпусі, що монтують у стіну. Втім, є керамічні обігрівачі з терморегулятором на борту, який вміє відстежувати нагрів кімнати. Однак не факт, що прилад точно зніматиме показання температури, оскільки датчик повинен бути видалений на достатню відстань від пристрою. Можливо, доведеться підлаштовуватись: наприклад, виставляти 28 градусів замість 23.

Готуємося до зими: Поради, як вибрати обігрівач: топ-5 популярних типів та рейтинг кращих моделей

Як під'єднати терморегулятор до керамічного обігрівача

Підключення потрібно, якщо в нагрівачі відсутній терморегулятор, на якому можна виставляти бажану температуру кімнати. Процес не потребує особливих знань та навичок. Якщо вмієте відрізнити фазу від нуля, обов'язково впораєтеся. Розглянемо варіант з термостатом, що окремо встановлюється.

Порівняння технологій обігріву: Що краще: конвектор або керамічний обігрівач: порівняння за 4 параметрами

Крок 1

Перед тим, як приєднати терморегулятор до керамічного обігрівача, потрібно правильно вибрати місце розташування регулювального приладу. Бажано монтувати термостат хоча б в 50 см від нагрівача. Перешкодою для правильних показань можуть стати пряме сонячне проміння, протяг, штора або інші предмети обстановки. Мінімальна відстань до підлоги — 20 см.

Вибираємо серце опалювальної системи: Як вибрати газовий котел: 5 порад

Крок 2

Насамперед не забуваємо, що напруга 220 В небезпечна для життя, тому знеструмлюємо квартиру. Підводимо кабель до місця монтажу термостата від керамічного обігрівача та розетки. У разі відкритої проводки бажано заховати її у пластиковий короб. Конструкція деяких регуляторів передбачає встановлення в монтажну коробку за аналогією зі звичайною розеткою.

Крок 3

Під'єднуємо дроти до термостата. Для цього потрібно дістатися гвинтової колодки. За ручкою механічного регулятора часто ховається шуруп після відкручування якого знімається кришка. Наведемо стандартну схему підключення:

  • нуль обігрівача — клема N;
  • фаза обігрівача — клема 2;
  • фаза розетки — клема 1;
  • нуль розетки — клема N.

увімкнути терморегулятор до керамічного обігрівача

На гвинтовій колодці дві клеми N. Яку виберете для обігрівача, а яку для розетки — значення не має. Тут наведено зразкову схему, можливі й інші варіанти. Перед встановленням слід дивитися, що пише виробник термостата.

До речі: Як вибрати керамічний обігрівач — 6 аспектів

Крок 4

Встановлюємо кришку на місце. Сміливо включаємо електрику у квартирі. Останній штрих — включення термостата. Виберіть бажану температуру у приміщенні та насолоджуйтесь комфортом.

Як налаштувати терморегулятор на керамічному обігрівачі

У випадку механічного термостата, що окремо встановлюється, налаштування може обмежуватися вибором температури в приміщенні. На терморегуляторі, який вбудований в корпус нагрівача, можна виставляти 3 параметри: температуру кімнати й кераміки, що віддає тепло, а також час таймера. У популярного українського бренду Теплокерамік панель управління складається з 2 кнопок та дисплея. Натискаючи кнопки окремо або разом, виставляють параметри роботи нагрівача.

Тепер коротко про те, як саме настроїти вбудований терморегулятор на українському керамічному обігрівачі:

  1. Після увімкнення приладу з'явиться температура в приміщенні. Короткочасними натисканнями потрібної кнопки виставте вищу чи нижчу температуру. Доступний діапазон у районі 5-35 градусів. За відсутності натискання через 5 секунд дисплей знову почне показувати температуру приміщення. У міру нагрівання кімнати вона почне змінюватись.
  2. Після короткочасного натискання обох кнопок ви перейдете в режим таймера та зможете вибрати від 1 до 12 годин. Відпрацювавши заданий час, нагрівач вимкнеться.
  3. Натиснувши одну, а потім одночасно дві кнопки, ви зможете вибрати максимальну температуру обігрівача. Доступний діапазон у районі 40-95 градусів.

Існують електронні термостати з функцією програматора. Їх можна налаштовувати щодня, виставляти погодинний графік роботи з понеділка по неділю. Якщо нагрівач встановлений в офісі, можливо, взагалі немає сенсу ганяти його у вихідні. Після налаштування він сам вимикатиметься в п'ятницю та включатиметься, наприклад, о 6 ранку в понеділок.

електронний термостат з програматором

На закінчення невелика табличка з популярними моделями обігрівачів:

 
Площа обігріву, кв. м Вбудований терморегулятор з можливістю налаштування Орієнтовна ціна, грн
Ardesto HCP-400BG 8 - 1800-2200
Теплокерамік ТСМ600 12 - 3000-3500
SWH-RE1000 20 + 4500-5500

Електронагрівальні панелі, що продаються без регулювання температури, можна підключати через окремий термостат. За можливість контролювати обігрів приміщення у такому разі доведеться доплатити.

Готуємося до модернізації опалення: Як приєднати батарею опалення: 3 схеми та 5 порад новачку

Коментарі
Залиште коментар
Категорії