Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як почистити ремінець від Епл Вотч — 3 поширені види

Дата публікації: 27.10.2023 11:12
Дата оновлення: 12.01.2024 15:30

У цій статті слушні поради та докладні рекомендації як почистити ремінець Apple Watch. Ви зможете зробити його таким самим, яким він був, коли його вперше одягли.

Як правильно почистити ремінець Apple Watch: рекомендації та поради

Залежно від матеріалу ремінця, методи очищення іноді різняться. Але не значно. У будь-якому разі потрібно знімати його з годинника, щоб не пошкодити та запобігти випадковому ввімкненню розумного гаджета. Яким би не був матеріал, потрібно використовувати м'яку тканину без ворсу. Вона не дряпає покриття, ворсинки не вимазують поверхню.

Змоченою серветкою протирають браслет, потім просушують насухо в тіні, щоб не деформувався і не вицвів матеріал. Не використовують господарське мило, засоби для чищення або абразивні матеріали, вони можуть порушити цілісність або зовнішній вигляд ремінця.

Щоб продовжити термін служби виробу, його зберігають у сухому прохолодному місці. Якщо це шкіра, в чохлі або в обгортці, щоб не подряпати й не накопичувався пил. Бажано чистити аксесуар кожні два тижні або відразу після того, як побував у солоній або хлорованій воді, а також після рясного потовиділення, оскільки з'являється запах.

До слова: Apple Watch SE — огляд, що складається з 10 пізнавальних розділів

Чому важливо чистити ремінець Apple Watch?

Згодом на браслеті накопичується бруд, піт, масла та інші забруднення. Якщо не очищати їх регулярно, вони можуть подразнювати шкіру, створювати дискомфорт, свербіж, висип. Бруд і відкладення руйнують матеріал, тому, чи то шкіра, силікон, нейлон, чи будь-який інший матеріал, якщо підтримувати чистоту, довше зберігатиметься зовнішній вигляд.

почистити ремінець apple watch

Чистий ремінець має кращий вигляд. Проте з часом він все одно знебарвлюється або покривається плямами, особливо ремінці світлих тонів. Якщо аксесуар із ланками, бруд і кіптява спровокують заїдання деталей, порушиться плавність їхнього руху. Тому регулярне профілактичне чищення допоможе зберегти первісний вигляд. Зрештою, чистий ремінець приємніше носити. На ньому не буде відчуття липкості, слизькості або шорсткості через скупчення бруду і масел.

У скарбничку знань: SpO2 — що це: 6 підказок як смартгодинники та фітнес-браслети зчитують дані

Типи ремінців Apple Watch і особливості догляду

  • Спортивні (Sport Band) зазвичай виготовляють із фтореластомеру. Їх чистять безворсовою тканиною, злегка змоченою в чистій воді. Після чищення ретельно просушують, перш ніж прикріпити до годинника.
  • Спортивна петля з двошарового нейлону оснащена застібкою-гачком. Як і у випадку зі Sport Band, її протирають м'якою серветкою, змоченою в чистій воді. Обов'язково висушують, щоб не з'являлися цвіль і запах.
  • Міланська петля впізнавана за гладкою сіткою з нержавіючої сталі з магнітною застібкою. Її вичищають тканиною помірної жорсткості, за необхідності злегка змочивши.
  • Шкіряна петля, сучасна або класична пряжка — з натуральної шкіри. Її не змочують, щоб уникнути деформації та появи плям. Потрібно витирати забруднення і піт чистою ганчірочкою. 
  • Браслет із ланками зі сплаву нержавіючої сталі. Його начищають безворсовою серветкою за необхідності злегка змочивши.
  • Solo Loop (з рідкої силіконової гуми) і Braided Solo Loop (з рецикльованої пряжі, що розтягується, переплетеної з силіконовими нитками) протирають зволоженою ганчірочкою. І обов'язково просушують.

У виробників можуть відрізнятися інструкції з догляду за ремінцями, тому потрібно спочатку читати, потім братися до справи. Чим можна почистити ремінець із конкретного матеріалу — подробиці нижче.

Як відмити силіконовий ремінець Apple Watch

  1. Натискають на кнопки фіксації ремінця (вони на задній панелі годинника) і від'єднують від пристрою. 
  2. Готують розчин для чищення: у мисочку наливають водичку кімнатної температури, додають кілька крапель мийного засобу для посуду
  3. Серветку змочують у мильній воді, віджинають вологу і протирають силіконовий ремінець, приділяючи увагу місцям, де скупчилися бруд і піт. Важкодоступні місця простіше почистити зубною щіткою з м'якою щетиною.
  4. Потім обполіскують аксесуар під проточною водою, щоб змити залишки мила.
  5. Просушують, промащуючи чистим рушником. Потім залишають у добре провітрюваному приміщенні та дають остаточно висохнути. 
  6. Кріплять ремінець до годинника, вставляючи його назад в Apple Watch до клацання, яке означає, що він надійно зафіксований.

почистити ремінець від епл вотч

Чим протирати ремінець Епл Вотч із нейлону

Нейлонові ремінці добре переносять чистку, але важливо робити це правильно, щоб не пошкодити. Спочатку обполіскують його теплою водою. Щоб видалити бруд, що в'ївся, можна злегка потерти пальцями. Потім у мисочку з водою додають рідке мило або мийний засіб для посуду. Поміщають нейлоновий ремінець у мильний розчин і залишають замочуватися на 10-15 хвилин. Потім чистять аксесуар м'якою щіткою.

На завершення, щоб видалити залишки мила, промивають його під струменем. Потім витирають насухо серветкою з мікрофібри або м'яким рушником. Не викручують ремінець, це може призвести до втрати його форми. Дають висохнути, після чого кріплять до розумного годинника Apple.

Агресивні хімікати, відбілювачі або абразивні засоби для чищення не використовують, вони псують нейлон.

Якщо ремінець має сильний запах, можна додати у воду для полоскання кілька крапель ополіскувача для надання свіжого аромату.

Чим почистити ремінець від Apple Watch зі шкіри

Від'єднують шкіряний ремінець від Apple Watch і протирають м'якою сухою тканиною. У невеликій мисці змішують трохи очищувача шкіри або мила з теплою водою. Стежать, щоб розчин не був надто концентрованим: достатньо кількох крапель засобу на склянку води.

Змочують серветку, віджинають, щоб була зволоженою, а не мокрою. Протирають шкіру круговими рухами без надмірних зусиль. Потім іншою вологою ганчірочкою, змоченою в чистій воді, прибирають залишки засобу з ремінця. Промащують шкіру сухою тканиною і залишають сушитися природним чином.

протирати ремінець епл вотч

За бажанням, щоб зберегти м'якість і еластичність виробу, його можна періодично обробляти кондиціонером для шкіри. Наносять трішки засобу на чисту суху тканину і втирають у ремінець. Дають висохнути на повітрі, перш ніж знову прикріпити його до Apple Watch. 

Читайте: Що подарувати хлопцеві на День святого Валентина: 5 офігенних варіантів

Загальні рекомендації як почистити ремінець Apple Watch: засоби та правила

Для чищення ремінця Епл Вотч, незалежно від матеріалу, знадобиться низка засобів.

  • Рідке мило або засіб для чищення, призначений для конкретного ремінця. Для шкіряних використовують засіб для чищення шкіри. Для силіконових або гумових ремінців — рідке мило.
  • Тепла вода знадобиться для мийного розчину і промивання.
  • М'яка тканина або серветка з мікрофібри — для очищення і сушіння.
  • Зубна або м'яка щітка (за бажанням) потрібна для нейлонових або тканинних аксесуарів, щоб видалити бруд із плетіння.

Рекомендації з очищення:

  1. Знімають ремінець із годинника для ретельного очищення.
  2. Готують мильну водичку.
  3. Змочують у мильному розчині м'яку тканину або щітку і протирають виріб. 
  4. Споліскують, щоб видалити залишки мила або мийного розчину. 
  5. Протирають ремінець насухо і дають просохнути. 
  6. Коли висохне, знову кріплять до Apple Watch.

Якщо ремінець має липучки або металеві деталі, їх чистять з обережністю, щоб не пошкодити та не допустити появи корозії.

Вивчайте рейтинг: ТОП 5 смартгодинників з навороченими функціями й зручним управлінням

Часті помилки під час чищення ремінця смартгодинника Apple

 

Помилка
Наслідок
Використання агресивних відбілювачів або абразивів Вони стирають покриття, змінюють колір і послаблюють матеріал
Не слід замочувати аксесуар у воді занадто довго Надлишок вологи псує ремінець: шкіра або тканина розтягуються
Занадто інтенсивне чищення шкодить покриттю Саме розчин для чищення повинен зробити свою роботу, користувач — лише злегка протирає поверхню
Погане ополіскування Якщо не змити залишки мила, це може призвести до подразнення шкіри
Використання грубої або абразивної тканини Вона дряпає ремінець. Особливо це згубно для силікону та шкіри. Для чищення та сушіння використовують тільки м'яку серветку
Сушити ремінець на сонці Це провокує вицвітання або пересихання (актуально для шкіряних виробів)
Не знімати ремінець із годинника Чищення аксесуара, прикріпленого до Apple Watch, збільшує ризик пошкодження самого годинника

Як бачите, протирати ремінець Епл Вотч — не складно. Яким би він не був, головне, правильно очищати, тоді він довго залишатиметься у відмінному стані.

На замітку: Як поміняти циферблат на Apple Watch за 4 кроки

Коментарі
Залиште коментар
Категорії