Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як заряджати Еппл Вотч: 6 порад і правил заряджання розумних годинників

Дата публікації: 21.06.2019 09:29
Дата оновлення: 21.06.2019 09:29

Розумний годинник Apple – це компактний комп'ютер, який завжди «під рукою», а точніше – на руці. Статусний хронометр напханий великою кількістю функцій, але щоб все це працювало справно, необхідно стежити за рівнем заряду батареї годин і періодично заповнювати втрати її енергії.

 Зарядка Эппл Вотч

Під корпусом Еппл Вотч літій-іонний акумулятор, який заряджається за допомогою спеціального магніту. Намагнічена «таблетка» прикладається до задньої частини хронометра, підживлюючи таким чином батарею. Начебто все просто, але існують певні нюанси, відомі не кожному користувачеві. Про те, як правильно зарядити Еппл Вотч, контролювати рівень батареї і продовжити автономність годин, розказано далі в статті.

Читайте також: Як правильно вибрати розумні годинник – 9 корисних порад

Як і коли заряджати розумний Еппл-часофон?

Годинники необхідно підключати до зарядного пристрою, як тільки заряд акумулятора досягне позначки 10%. Екран підкаже, як часто заряджати Apple Watch, висвятив зображення червоної блискавки при мінімумі енергії.
Добравшись до зарядного блоку, перш за все варто зняти годинник з руки. Правила експлуатації та безпеки не дозволяють заряджати хронометр безпосередньо на користувача. На цих моментах робить особливий акцент сам виробник.

Пізнавально: ТОП-10 розумних годин для великих і маленьких

 Когда нужно заряжать Эппл Вотч

Багатьох цікавить, чим можна зарядити Apple Watch? Є 3 способи:

  1. Використовуючи док-станцію – прилад хороший, як стаціонарна зарядка для будинку.
  2. Фірмовим кабелем Apple Watch з магнітом – йде в комплекті з годинником.

Найпростіший і зручний – магнітна таблетка. Цей аксесуар компактний, поміститься в сумку і буде поруч в будь-яку хвилину. Кабель пристрою підключається в розетку (можна і в usb-роз'єм ноутбука, ПК, павербанка), а друга сторона «прилипає» до годинника. Як тільки користувач докладе магніт до тильній стороні корпусу, на екрані з'явиться зелена «блискавка», що сигналізує про початок процесу зарядки.

Важливо: виробник рекомендує використовувати для зарядки Apple Watch тільки фірмові гаджети. Деякі власники намагаються замінити їх китайськими аналогами, але в такому випадку годинник або не заряджаються зовсім, або з'являються збої в ПО.

Скільки заряджаються Apple Watch?

Ті, у кого вже є розумний хронометр Еппл, давно помітили, що швидкість заряду залежить від стану батареї. Так, якщо акумулятор розряджений повністю, зарядка відбувається дуже швидко, приблизно 1% в 60 секунд. Але як тільки батарея зарядиться на 80%, швидкість заповнення енергії падає рази в три і решту об'єму заряджається цілих 40 хвилин. В середньому на заряд від 0% до 100% потрібно близько 2 годин часу.

Способы зарядки Эппл Вотч

Скільки заряду залишилося в батареї: як перевірити

Еппл Вотч (наприклад, серії 3) давно не були на підзарядці і пора дізнатися залишок енергії в батареї? Робиться це елементарно. Потрібно всього лише підняти «шторку» вгору на циферблаті годинника. З'явиться панель керування, де вказано і заряд батареї. Цифри подаються у відсотках.
Також, порившись в меню пристрою, можна знайти циферблат, де спільно з часом буде показана і збільшують споживання електроенергії. Вельми зручно: щоб контролювати заряд, досить поглянути на дисплей.

Цікава стаття: Як розвивалися популярні смарт-годинник Apple: від Watch Original до Series 4

 Варианты циферблатов Эппл Вотч

Як правильно заряджати Apple Watch і продовжити їх працездатність: 3 кращих ради

Бувають моменти, коли немає можливості оперативно зарядити «яблучні» годинник, а повністю відключити гаджет – явно не варіант . В такому випадку на допомогу прийде добірка рад щодо продовження автономності розумного годинникофона від Apple. Їх варто запам'ятати, а краще – відразу спробувати, щоб в разі необхідності процес йшов на «автоматі».

Екорежим: робота і активація

Функція економить заряд батареї, але обмежує використання безлічі опцій, наприклад, виключає синхронізацію годин з Айфоном. Тобто гаджет тільки виконує роль звичайного годинника – показує час. Щоб його побачити, натискається кнопка збоку корпусу.

Хронометр сам пропонує використовувати екорежим, коли заряд досягає 10%. Якщо користувач не підтвердив дію, годинник автоматично перемикаються на економію заряду, починаючи з 9%.
Власник Еппл Вотч може включити/вимкнути екорежим і раніше, на будь-якому етапі роботи.

Включити екорежим
Вимкнути екорежим
Змахнути циферблат вгору, клікнути на Пункт керування. З'явиться відсоток заряду. Натиснути і утримувати кілька секунд бічну кнопку.
Натиснути на цифрове значення зарядки. Дочекатися перезавантаження годин. Режим відключиться сам.
Зрушити повзунок «екорежим» і натиснути кнопку «Продовжити». Якщо в батареї низький відсоток, потрібно попередньо зарядити акумулятор.

Прибрати анімацію

Анімаційний циферблат забирає левову частку заряду батареї пристрою від Еппл. Особливо це відчутно, якщо не використовувати інші функції. Логічно, що, відключивши анімацію, можна істотно продовжити термін дії акумулятора.

Маніпуляції проводяться через iPhone:

  • відкрити на Айфоні додаток Еппл Вотч та вибрати рядок з назвою годин;
  • клікнути на «Основні» – «Універсальний доступ»;
  • протягнути бігунок руху на мінімум.

Можна спочатку поставити циферблат без анімації, але це – справа смаку. Багатьом користувачам важкувато встояти перед милим танцюючим Міккі-Маусом на екрані, а тому анімаційний циферблат і раніше популярtн.

Анимационные циферблаты Эппл Вотч

Читайте також: Які Apple Watch вибрати: порівняння моделей серії 1, 2, 3, 4, їх характеристики і відгуки

Використання мінімальної яскравості

Варто зауважити, що яскраві циферблати на годиннику начебто Apple Watch Series 4, як і анімовані, тягнуть багато енергії. Тому краще вибирати за замовчуванням монохромний циферблат, де, крім чорного, чи не буде додаткових фарб.

Ще більше заощадити заряд допоможе настройка яскравості тексту в годиннику. Це вручну коригується через додаток Watch. Далі:

  • вкладка «Мої годинник»;
  • рядок «Яскравість і розмір тексту»;
  • бегунком вибрати потрібні параметри.

До речі, в годиннику від Еппл яскравість екрану змінюється сама в залежності від навколишнього освітлення.

Відключити/мінімізувати повідомлення

Не секрет – чим більше повідомлень виходить на екран Еппл Вотч, тим сильніше батарея витрачає свою енергію. У тому ж додатку Watch на Айфоні можна відключити найменш важливі софти.

Крім того, при будь-яке повідомлення годинник на руці користувача вібрують. Вібрацію можна прибрати повністю або знизити до легко відчутною. Для цього в додатку годинникофона вибирається пункт зі звуками і встановлюється баланс вібрації.

Корисна стаття: Годинники з прослуховуванням для дітей: особливості та 4 моделі для різного віку

 Уведомления и коррекция яркости в Эппл Вотч

Якщо чергувати режими активного використання з «сном», батарея Apple Watch протримається в середньому до 18 годин . Про це заявляє сам виробник і це підтверджується реальними відгуками власників хронометра. Користуючись запропонованим в статті мануалом, вийде продовжити автономність гаджета ще на деякий час (за окремими даними, працює 5-7 днів від одного заряду). Це означає, що годинник можна не знімати кілька діб поспіль – ще один плюс до функціонала.

Коментарі
Залиште коментар