Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати хороший недорогий ноутбук за 4 критеріями - поради від професіоналів

Дата публікації: 08.04.2019 10:30
Дата оновлення: 08.04.2019 10:30

Лептопів багато, та й розкид цін іноді вражає. Через це, часом, важко вирішити, який варіант придбати, особливо якщо потрібен бюджетний апарат. Але стаття підкаже, як вибрати ноутбук, щоб і якісний був, і коштував недорого.

как выбрать недорогой хороший ноутбук

Що робить бюджетний ноутбук хорошим

Хороший лептоп досить розмите поняття. Характеристики важливі, якість збірки теж має значення. Кращий бюджетний ноутбук – той, який зможе справлятися з покладеними на нього завданнями і при цьому буде мати якісним корпусом і комплектуючими.

Мінімальні характеристики для комфортної роботи

Навіть якщо ноутбук в магазині продається майже задарма, з ним все одно має бути зручно працювати. Нижче – мінімальні параметри для недорогого лептопа.

Який процесор вибрати для бюджетного ноутбука

На ринку лідирують два виробника ЦП для ПК і ноутбуків. Це Intel і AMD. У обох є недорогі варіанти з пристойними показниками швидкодії.

ACER Aspire ES 11 ES1-132

Що вибрати, залежить від завдань:

  1. Якщо потрібен компактний лептоп для набору тексту або веб-серфінгу, то 2-ядерного ЦП досить. Моделі типу Intel Celeron N3350, як в ES 11 ES1-132, з таким навантаженням впораються легко.
  2. Якщо потрібно щось трохи більш продуктивне, але все ще в економ-сегменті – варіанти з 4-ядерним ЦПУ типу Intel Pentium N3710 підійдуть. Саме таким «каменем» оснащений Inspiron 3552.
  3. Для комфортної роботи в нескладних програмах та інших базових задач можна розглядати девайси з двоядерним Core i3, як в HP 250 G6. Цей процесор демонструє відмінну продуктивність і з більшістю повсякденних завдань впорається відмінно.
  4. Для шанувальників AMD хорошим вибором стане Ryzen 5 2500U. У нього 4 ядра і 8 потоків. Таким ЦП виробник нагородив Swift 3 SF315-41.

ACER Swift 3 SF315-41

Читайте також: Які бувають ноутбуки?

Скільки оперативної пам'яті буде достатньо

RAM ніколи не буває мало, але об'єм залежить від того, що покупець збирається робити за ноутбуком. Для офісних програм і виходу в мережу може бути досить і 2 Гб. Але щоб був хоч якийсь запас, краще придивитися до варіантів з 4 гігабайтами. У 2019 це – мінімум.

Оптимальний варіант для бюджетних рішень – 8 Гб. Навіть якщо весь об'єм не використовуватиметься, система стане працювати спритніше, та й «дихати» лептопу буде легше.

Розмір, вага і екран

Розмір і вага ноутбука – значимий критерій для користувачів, які не розлучаються з апаратом більшу частину часу. Адже це – комфорт при транспортуванні і економія місця в сумці.

Варто врахувати: при інших рівних характеристиках більш тонкі і легкі моделі дорожче.

недорогой 15,6” DELL Inspiron 3552

Якщо ж пристрій основну частину часу використовується як стаціонарна машина, то особливого значення вага не має.

На габарити девайса і комфорт використання впливає діагональ екрану. Кому-то вистачає 10-13 дюймів, а для кого-то мінімум починається з 15" .

На що ще дивитися:

  • Дозвіл дисплея. HD втрачає свою актуальність. У моделях менше 15 дюймів картинка виглядає цілком пристойно, але все ж краще вибирати FHD варіанти. Роздумуючи, з яким екраном купити ноутбук, варто пам'ятати: чим вище дозвіл, тим дорожче апарат.
  • Тип матриці. впливає на ціну. Найчастіше, дисплеї на базі TN + film менше, ніж VA і IPS. У них зображення не таке якісне, хоча час відгуку коротше. У IPS кольори виглядають природніше і кути огляду більше – 178 градусів. А ось відгукуються вони зазвичай повільніше.
  • Покриття. – стандарт, але тут сонячні відблиски будуть заважати. Матове або противобликовое позбавить від такої проблеми.

бюджетный HP 250 G6 с VA матрицей

Цікаво: Що краще, ноутбук або комп'ютер (ПК): 5 порад, як вибрати техніку для своїх потреб

Як довго повинен працювати бюджетний ноутбук

Автономність впливає на зручність використання. Особливу увагу на час роботи пристрою від батареї варто звертати тим, хто більшу частину часу перебуває в дорозі.
– 4-6 годин роботи без підзарядки. Деякі ноутбуки можуть працювати від батареї і вісім годин підряд, але їх навряд чи можна назвати дешевими. Втім, є і недорогі варіанти, наприклад, трансформер One 10 S1002-1186.

Варто пам'ятати, що в характеристиках до лептопам вказується усереднене значення часу автономної роботи. Адже все залежить від того, наскільки активно він використовується, а також від рівня яскравості, що запускаються програм і активних бездротових модулів.

Як купити бюджетний ноутбук

Іноді вибрати якісний дешевий ноутбук буває непросто: товара в офлайн- і онлайн-магазинах – хоч греблю гати. Втім, досить знати, без чого точно обійтися не вийде, і визначити бюджет.

недорогой ноутбук-трансформер ACER One 10 S1002-1186

Дивіться також: Що краще вибрати – ноутбук або планшет: 4 пункту для порівняння

Чому ціни можуть сильно відрізнятися

Ціни прямо пропорційні начинці лептопа. Якщо він потрібен для найпростіших завдань: пошти, кіно, роботи з текстовими файлами, то вимоги до техніки і її вартість будуть зовсім невисокими.

Бюджетний ноутбук, який зможе працювати хоча б з не самими вимогливими іграми і більш менш серйозними графічними програмами – апарат з більш потужною начинкою. Зрозуміло, цінник на такі девайси вище, але це зовсім не означає, що знайти оптимальний за функціями і вартості лептоп буде складно. Для ігор, наприклад, підійде HP Pavilion Power 15-cb014ur. Він недорогий, як для геймерських пристроїв, при цьому начинка у нього хороша.

Корисні поради щодо купівлі дешевого ноутбука

В першу чергу, потрібно враховувати власні потреби. Не варто гнатися за моделями типу FX505GD-BQ140 чотиригігабайтного діскреткой користувачеві, який байдужий до комп'ютерних ігор.

А ось якщо потрібен лептоп, на якому нові ігри йдуть як мінімум на середніх настройках, подібні варіанти варті уваги. Так, вони не такі дешеві, як базові апарати, але й не такі дорогі, як більшість ігрових ноутбуків.

Що ще взяти до уваги:

  • Порти. – це два USB (під пахву і флешку) і аудіовхід. Однак краще брати варіант з запасом або відразу докуповувати USB-хаб. Також варто визначитися, чи потрібен роз'єм під монітор.
  • Вебком. всі виробники оснащують ноутбуки веб-камерами. Вони відрізняються здатністю. Якщо відеозв'язок – нечасте заняття, то варіанти на 1,3 Мп вистачить.
  • Дисковод. без ОП не набагато дешевше, ніж моделі з таким приводом. Але вони, як правило, тонше і легше.

LENOVO IdeaPad 330S-15

  • Сховище. Об'єм – річ індивідуальна. Наприклад, хтось зберігає багато мультимедіа, а хтось навіть презентації становить онлайн.

Геймерам: Рейтинг ноутбуків для ігор – 10 популярних моделей

Потрібно вирішити, лептоп з яким типом накопичувача краще вибрати: жорстким або твердотілим. Якщо економія коштів стоїть на першому місці, підійде варіант з класичним HDD, як в IdeaPad 330S-15. SSD – плюс до швидкості. Це стосується як швидкості роботи ОС, так і завантаження «важкого» софта. Та й з моменту виходу на ринок такі накопичувачі подешевшали. Щодо недорогий варіант – X510UA-BQ439T з 256-гігабайтним твердотельніком.

  • Матеріал і покриття корпусу. параметр впливає на ціну і зовнішній вигляд, але головне – на міцність. У цьому сенсі пластик програє карбону і металу.

Глянсове покриття виглядає добре, але тільки до тих пір, поки лептоп не взяти в руки: сліди від пальців з'являються на такій поверхні миттєво. Матовий, текстурований корпус набагато практичніше, а на вартість майже не впливає.

ASUS X510UA-BQ439T с ссд на 256 Гб

Який фірми ноутбук краще вибрати

Тут справа смаку, головне – не вибирати моделі-ноунейм: вони зазвичай недовговічні, а буває, що фактичні характеристики не відповідають заявленим. У таблиці – топ виробників якісних ноутбуків з прикладами бюджетних варіантів.

Фірма
Приклад бюджетної моделі
ASUS R540LA-DM986T недорогий варіант 2 ядра/4 потоку, з 4 GB ОЗП і хорошим екраном.
ACER Aspire 1 A114-31 компактний 14" дюймовий ноутбук з двоядерним процесором і RAM на 4 Гб. Варіант хороший для набору тексту, веб-серфінгу.
DELL Inspiron 3573 чотирьохядерний апарат з ОЗП на 4 GB і терабайтний вінчестером. Модель володіє 15,6" дисплеєм з HD дозволом.
LENOVO Legion Y520 не найдешевший, але один з недорогих ноутбуків для ігор. Модель з продуктивним процесором, хорошою відеокартою і фуловим дозволом.
APPLE A1465 MacBook Air 11" - МАЛЕНЬКИЙ і надійний. Продуктивність Забезпечується 2 ЯДЕРНИМ ЦП І 4 ГБ Оперативної пам'яті, а також ССД на 128 Гб. Модель відмінно підійде для навчання, для тих, хто часто подорожує.

DELL Inspiron 3573 и LENOVO Legion Y520

В тему: Кращі бюджетні ноутбуки – 11 популярних моделей

Щоб вибрати хороший недорогий лептоп в 2019 році, покупець може уявити собі набір характеристик, які необхідні для його завдань. Потім можна подивитися пропозиції магазинів, прицінитися, визначити бюджет і вже потім приймати рішення на користь того чи іншого варіанта.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії