Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати ігровий смартфон: 9 головних параметрів

Дата публікації: 17.10.2018 09:49
Дата оновлення: 17.10.2018 09:49

Як вибрати гідний cмартфонДЛЯ ігор? Потрібен Продуктивний чіпсет або, може, Надмісткі акумулятор? А ЯК же «Зовнішність» Девайса і зручність користування? Це Далеко не повний перелік питань, що виникають, коли потрібно вирішити, який смартфон краще купити для розваг.

Как выбрать игровой смартфон

Щоб вибрати дійсно крутий девайс, який з легкістю потягне стрілялки, бродилки і інші іграшки, потрібно ретельно розібратися у всіх його параметрах, починаючи від процесора і закінчуючи зовнішньою складовою. Поради, який краще купити телефон для онлайн-розваг і встановлених ігор, можна знайти в даній статті.

Може зацікавити: Як користуватися смартфоном: короткий мануал з 5 пунктів для новачків.

Що таке ігровий смартфон?

Ігри для смартов – найчастіше ресурсомісткі програми, в які вбудовано велика кількість графічних елементів. НА відміну від користування офісними програмами або скролінгу соцмереж гри дуже навантажують систему. Вони вимогливі до всіх складових смартфонів, для них потрібен високий рівень продуктивності чіпсета, достатній об'єм пам'яті, ємна батарея і ін.

 Игровой смартфон Galaxy J7

На коробці пристрої немає позначки «для ігор», клас девайса можна визначити по його характеристикам і начинці. Вона повинна бути досить потужною (як у моделі Galaxy J7), щоб потягнути ресурсомісткі програми. Ще одна відмінна риса хорошого смартфона для ігор – ціна його буде вищою за Середню. Бюджетні варіанти точно не впораються З World Of Tanks, але можуть потягнути головоломки або, наприклад, карткові ігри. Тому перед підбором телефону для ігор потрібно визначитися: граємо в прості або складні, вимогливі іграшки.

Технічні характеристики геймерських смартфонів

Установки при виборі девайса на першому місці – це факт. Але на які з них варто звернути увагу, а які будуть другорядними? Чіпсет, графіка, батарея, дисплей, ОС – все це потрібно розглянути під мікроскопом всім, хто бажає отримати істинно геймерську модель. Щоб правильно підібрати ігровий телефон за всіма основними параметрами і не упустити нічого з уваги, варто ознайомитися з наступними розділами статті.

Цікава стаття: Дослідження: як виглядає смартфон українця.

Процесор

чіпсет – «серце» мобільного девайса. Чим він продуктивніше і могутніше, тим краще себе буде почувати телефон під час геймерських боїв. Тобто ніяких вильотів, підвисань і гальм.

Смартфоны с мощным процессором

Який процесор в смартфонах краще для ігор? Для прикладу варто розглянути агрегати з 8-ядерним процесором, в якому працює 4 + 4 ядра з різною тактовою частотою. 4 ядра з меншою тактовою частотою будуть задіяні при невеликому завантаженні апарату, наприклад, серфінг в інеті або листування поштою. Більш потужні 4 ядра вступають в роботу, коли потрібна підвищена продуктивність (робота з ресурсоємними додатками).

Що ж стосується компаній, які займаються виготовленням чіпсетів, то в рейтинг виробників мобільних процесорів для смартфонів потрапили:

Виробник
Плюси Мінуси
Qualcomm ядра власної розробки; власна графічна підсистема; оптимізоване енергоспоживання; висока тактова частота ядер. досить висока вартість, упор – на чіпи для дорогих девайсів
Найбільш продуктивний чіпсет – Snapdragon 840/845
Mediatek чіпи справляються з інтенсивними і важкими завданнями, многозадачностью; низька ціна. процесори споживають досить багато енергії при роботі
Один з кращих процесор для смартфонів – Helio X30.
Exynos використовуються нові архітектури ядра; компанія постійно впроваджує інноваційні технології, за рахунок чого мобільні чіпсети мають високу продуктивність. Як приклад – Exynos 9810. використання малопоширених відеоприскорювачів в своїх процесорах
HiSilicon смартфони з цими процесорами підтримують дисплеї з роздільною здатністю 1920х1080 pix; відтворюють відео з роздільною здатністю 4К; висока тактова частота – до 2,5 ГГц. слабкий графічний прискорювач
Продуктивний чіпсет – Kirin 970.
Apple чіпсети випускаються з використанням 10-нм техпроцесу; процесори швидкі і потужні. ціна продукту набагато вище середньої
Один з продуктивних процесорів – Apple A11.

Читайте також: 10 років з Iphone – як розвивався найпопулярніший в світі смартфон?

Звичайно ж, порівняння процесорів смартфонів на практиці дасть повнішу картину їх продуктивності і енергоефективності. При виборі чіпсета для ігрового девайса варто звернути увагу на запропоновані в таблиці варіанти. На даний момент це одні з найбільш продуктивних чіпів.

Графіка

Графічне ядро – частина чіпсета. Воно несе основне навантаження при іграх. Відповідає за створення графіки, відтінків і текстур. Деякі мегапопулярні смартфони від брендів Apple Xiaomi працюють на мобільному відеоприскорювачі PowerVR. Meizu частенько віддає перевагу Mali, Adreno фігурує в апаратах фірми Самсунг. NVidia Tegra користується популярністю в планшетах, в телефонах менш поширена.

Який же графічний процесор краще – можна побачити в рейтингу, з плюсами і мінусами кожного:

Графічний процесор
Плюси Мінуси
PowerVR забезпечує високоякісну картинку; низьке енергоспоживання; підтримка Open GL, DirectX різних версій -
Mali мінімальний час відтворення складних HD-текстур; оптимізація в кроссплатформенних додатках; непогані показники тактової частоти процесорів велике споживання енергії
Adreno висока продуктивність в іграх; підтримка ігор останнього покоління з Open GL різних версій, а також DirectX12; ефективний розподіл навантаження; невелике нагрівання під час роботи. досить висока вартість; середня швидкість обробки текстур
NVidia Tegra система побудована за технологією SoC; чіпсет, графічне ядро, контролер пам'яті об'єднані в один кристал; користувачеві доступний вибір між продуктивністю і плавністю відтворення структур не найкраща оптимізація під певні ігри

У рейтингу відеоприскорювачів смартфонів немає переможців і переможених, кожен графічний процесор з представлених вище зарекомендував себе з кращого боку в ігрових аксесуарах.

Цікаво дізнатися: ТОП-10 преміум-смартфонів до 10000 грн: рейтинг іміджевих гаджетів.

Об'єм оперативної пам'яті

Пам'ять в аксесуарах буває 2-х типів: внутрішня (постійна) і оперативна. Чим більше першої, тим більшу кількість ігор і додатків поміститься всередині телефону. Оперативка виконує іншу місію: чим її більше, тим швидше девайс працює і перемикається між поставленими завданнями.

Оптимальні показники для апаратів, що працюють На ANDROID – ВІД 2 Гигов (Як приклад Galaxy J5 2017), для «яблучних» гаджетів – від 1-2 Gb (приклад - 7).

Екран

Отримати задоволення від ігор на невеликому дисплеї з неважливим якістю точно не вийде.

Смартфоны с большим екраном

Для геймерского девайса важливі такі характеристики екрану:

  1. Матриця. Який тип матриці смартфонів найкраще підійде для ігор? Оптимальні Варіанти – IPS І Amoled. Такі Екрани яскраві, контрастні, з відмінними кутами огляду і передачею кольору.
  2. Діагональ. Рекомендації з приводу розміру екрану – від 4,7 дюймів (наприклад, Huawei P8 lite). Також варто звернути увагу на фаблет, габарити яких перевалюють за відмітку 5,5 дюймів. На такому екрані точно можна розглянути всі деталі гри.
  3. Співвідношення сторін. і різноманітні додатки найчастіше охоче займають всю площу екрана, без всяких чорні смуги з боків. Одне з популярних співвідношень сторін геймерських апаратів – 16 на 9.

На яскравому і великому екрані буде приємно зіграти і в дії, і в стрілялки, і в гоночки.

Читайте також: Кращі смартфони для Селфі: рейтинг 10 першокласних моделей.

Місткість акумулятора

Від цього показника само собою залежить автономність девайса, тобто як довго можна буде грати і не звертатися до зарядки. Для геймерських апаратів енергозапас батареї повинен бути не менше 3000 мАг (наприклад, у Galaxy J7 Gold 3600). В цьому випадку 3-4 години безперервного гейминга буде забезпечено.

Важливий нюанс: Девайси з хорошим екраном швидко «їдять» енергетичний запас батареї. В цьому випадку дисплеї з матрицею Amoled найбільш екномічную. Ще один вихід із ситуації – купити додатково павербанк, щоб в найвідповідальніший момент гри не довелося перериватися на підзарядку агрегату.

Стаття в тему: Яке портативний зарядний пристрій купити? 5 порад – як вибрати повербанк.

Тип ОС

Платформа в геймерських апаратах грає не останню роль. Розробники ігор орієнтуються на популярні ОС. Лідери в цьому сегменті – Андроїд і Apple IOS, а також не такий поширений Windows Phone. Детальніше про плюси і мінуси кожної ОС – нижче.

Операционная система игровых смартфонов

ОС Android від Google – число ігр та ПО тут перевищила позначку в 1,5 млн. Ця мобільна платформа – з відкритим кодом, тобто розробники і просто ентузіасти можуть самостійно створювати ПО для користувачів.

Плюси операційки:

  • велика кількість іграшок, в т.ч. безкоштовних;
  • регулярні оновлення, які виправляють можливі недоліки попередніх версій ОС.

ДО мінусів відноситься:

  • іноді виникають проблеми сумісності з деякими апаратами.

Наступна операційка – IOS. Це прямий конкурент Google. IOS – дітище Apple, яке можна зустріти в Iphone (наприклад, 6S)

Плюси даної ОС:

  • хороша оптимізація, завдяки чому ігри швидко запускаються і плавно працюють ;
  • всі програми проходять тести і сертифікацію, тобто перевірки не виникає проблем.

Мінуси операційки:

  • кількість іграшок обмежена і найчастіше вони платні.

Наступна OS – Windows Phone. Над її створенням потрудилася компанія Microsoft.

Переваги даної ОС:

  • не вимоглива до продуктивності «заліза», девайси відмінно справляються з важкими іграшками, при цьому не вимагаючи наявності великої кількості пам'яті або високих частот від чіпсета;
  • WM Phone 10 об'єднала всі девайси в одне сімейство, так що настільні ігри ПК на Віндовс легко портируют на мобільні гаджети.

Єдиний недолік ОС – за рахунок малої частки ринку у цій ОС число ігор в фірмовому магазині не дуже велике.

Зовнішні інтерфейси: технологія USB OTG

Підключення зовнішньої периферії істотно розширює ігрові можливості девайсів. Для цього використовується стандартний кабель: один кінець з інтерфейсом microUSB, другий – просто USB. Підключати можна джойстики, монітор, навіть клавіатуру або мишку.

 Геймпад для смартфонов

Телефон в дуеті, наприклад, з геймпадом цілком може замінити приставку. Подібні пристосування дозволяють максимально точно контролювати персонажа і дію в грі в цілому. Вони оснащені безліччю кнопок, курками і стиками. Деякі навіть мають спеціальні тримачі для смартфонів. Дуже зручно, такі аксесуари можна експлуатувати не тільки вдома, але і брати з собою для розваг в поїздку.

Дизайн і зручність експлуатації

Зовнішній вигляд і приємні тактильні відчуття, звичайно ж, теж важливі при виборі апарату для ігор. Основні параметри, які важливі для комфортного використання геймерского девайса – розмір і вага. В середньому характеристики виглядають так:

  • габарити екрану – 4,7-5,5 дюймів;
  • маса – до 160 гр;
  • товщина – мінімальна (6-8 мм, наприклад, Moto Z2 Force);
  • округлі краю і вузькі рамочки по периметру дисплея.

Крім того, в цьому пункті вибору першорядну роль відіграють особисті переваги користувача.

Підсумки: який смартфон краще вибрати для ігор?

Наостанок варто нагадати основні тези з усього матеріалу. Яким же повинен бути ідеальний девайс для ігор:

  1. Чіпсет. Тактова частота від 1,4 ГГц. Кількість ядер не менше 2-х, а краще 4 і більше.
  2. Графіка. Перевірені варіанти – Mali, Adreno, PowerVR.
  3. Пам'ять. Оперативка – об'єм від 2 гигов, вбудована – від 32 гигов.
  4. Екран. Габарити, починаючи від 4,7-5 дюймів, з матрицею IPS або AMOLED.
  5. Батарея. Ємність от 3000 міліампер-годин.

Не зайвим буде, щоб в девайсе була передбачена можливість розширити при необхідності пам'ять. Зовнішній вигляд апарата повністю залежить від смаків його майбутнього власника. А ось такі додаткові аксесуари, як геймпад додадуть комфорту в використанні телефону.

Визначившись, який телефон краще купити для ігор, можна сміливо відправлятися за його покупкою і бути впевненим в придбанні дійсно стоїть примірника.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії