Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як розплачуватися годинниками Apple Watch: огляд 6 пунктів з використання і налаштування Apple Pay

Дата публікації: 17.10.2019 12:05
Дата оновлення: 17.10.2019 12:05

Платити за товари з apple watch чи можна це робити вже зараз? Так! До того ж, це просто і дійсно необхідно всім власникам яблучних гаджетів. Кращим помічником стане офіційна програма Apple Pay, яка дозволить проводити оплату навіть без телефону. Але як налаштувати цю функцію на смарт-годинах, що знадобиться для установки і як заплатити за товар на ділі – далі в матеріалі.

Умные часы Apple Watch

Корисна стаття: відрізнити оригінальні Apple Watch від підробки: порівняння по 10 параметрам

Що таке Apple Pay

Так званий електронний гаманець (заробив в Україні 17 травня 2018 г), який допомагає зробити розрахунок за покупки, використовуючи як смартфон, так і годинник Apple Watch. Провести платіж, користувачі можуть в терміналі, який підтримує безконтактні платежі. На ньому повинна бути відмітка PayPass або PayWare. Все через того, що дана система функціонує з використанням NFC протоколу.

Плюс такої можливості в тому, що досить прикласти епловскіе годинник до терміналу замість використання банківської карти. Оплата відбувається миттєво. Таким способом можна розплачуватися не тільки в магазинах, але і в метро або інших закладах. Електронний гаманець функціонує навіть при відсутності підключення до всесвітньої павутини.

Использование Apple Watch

Софт Apple Pay буде працювати і в мережі. Для цього можна користуватися вкладкою Safari для підтвердження платежу зі свого годинника. Додаткова перевага послуги від бренду Apple в тому, що вона надійно захищена. Номер картки завжди залишається в секреті.
Додавання кредитної картки в Apple Pay проходить без заощадження її номера на смарт-годинах і яблучних серверах. Натомість власник отримує новий номер «Аккаунта» гаджета, який зберігається в чіпі годин.

Варто пам'ятати, що електронний гаманець функціонує тільки з «яблучними» девайсами:

Пристрої
Модифікації, випущені американцями
iPhone
  • Телефони з Face ID;
  • iPhone з можливістю Touch ID (але не нижче 5s).
iPad
  • Айпад Pro, Air, гаджети з можливістю Touch ID або Face ID.
Apple Watch
  • Годинники 1 і 2 серії, а також більш пізні модифікації.
Mac
  • Ноутбуки та стаціонарне обладнання з Touch ID;
  • Mac (з 2012), але тільки зі смартфоном або годинами з платіжною технологією.

Що потрібно для постановки Apple Pay на Apple Watch

Перед тим, як з'ясувати, як сплатити за що-небудь годинами apple watch, доведеться ознайомитися з декількома нюансами, з якими пов'язана коректна функціональність розумного механізму.

Создание пары Apple Watch с Айфоном

Буде цікаво дізнатися: Як підключити смарт-годинник до телефону: способи для 2-х операційних систем смартфона

Рекомендацій не так багато:

  • систему безконтактних оплат підтримують всі моделі «яблучних» годин;
  • щоб почати користуватися, потрібно спершу налаштувати Айфон, так що без смартфона ніяк не обійтися;
  • необхідна картка будь-якого банку країни. Вона повинна підтримувати опцію безконтактних платежів. А фінустанова, яке її емітувало, співпрацювати з електронним гаманцем.

Принцип роботи Apple Pay на Apple Watch

Методика в розумних годиннику відрізняється від тієї, яку застосовують в телефонах виробника. Багато хто запитує, як розплачуватися apple watch, якщо в них немає сканера відбитка особи або пальця, щоб платити? Можна скористатися вбудованими кнопками і вводити пароль, якщо він буде потрібно при оплаті товару. Але спочатку годинник потрібно наблизити до терміналу. При придбанні дрібних товарів, як упаковка морозива, покупку, можливо, не доведеться підтверджувати за допомогою пін.

ПРО те, що платіж пройшов успішно, пристрій просигналізує легкої пульсацією. Для оплати закупівель в будь-якому магазині користувачеві не потрібно мати при собі Айфон. Після синхронізації обидва девайса в дії не залежать одне від одного.

Дізнайтеся прямо зараз: Apple Watch не включаються: що робити і як виправити – 3 розділу в допомогу

Як підключити і налаштувати Apple Pay на Apple Watch: інструкція в декількох кроках

Як платити за будь-які товари годинами apple watch? Потрібно зайнятися налаштуваннями в Еппл вотч. Дії такі:

  1. Встановлення захисту на «розумних» гаджетах. Зайти в меню налаштувань, знайти рядок з написом «Код». Придумати цифрову комбінацію з чотирьох символів.
  2. Сполучення двох гаджетів, використовуючи iPhone.
  3. Запуск програми «Watch».
  4. Вхід в «Wallet і Apple Pay».
  5. Запуск меню, де відображаються платіжні документи. Як оплачувати ними товари/послуги через apple watch? Вибрати рядок «Додати», що знаходиться біля даних.
  6. Підтвердження в розпочатому поле вибору шляхом введення коду безпеки. Перейти «Далі».
  7. Ознайомлення з умовами використання та згоду з ними.
  8. Очікування, поки відбувається процес додавання платіжного засобу і налаштування.
  9. У разі введення коректних даних буде потрібно їх підтвердження. Зазвичай через SMS. Необхідно натиснути «Далі», щоб отримати повідомлення.
  10. Введення отриманої в SMS комбінації в розпочатому поле. Натиснути «Далі».
  11. Якщо пароль правильний, то прийдуть повідомлення на смартфон і Apple Watch з підтвердженням прив'язки банківської картки до годинах.

Процедура налаштування закінчилася. Далі на Айфоні потрібно увійти в Wallet для реєстрації нових платіжних засобів і виконати весь процес в тій же послідовності.

Настройка Apple Watch

Як платити за товари за допомогою apple watch – далі в матеріалі.

Читайте також: Apple Watch вибрати: порівняння моделей серії 1, 2, 3, 4, їх характеристики і відгуки

Як користуватися Apple Pay на Apple Watch

Практично всі ті, хто користується годинами виробництва американської корпорації (приклад - 4 44mm) на питання, як же платити з Еппл вотч, відповідають – швидко і без проблем. Немає необхідності в гаманці, картці або готівці. Можна не брати з собою Айфон. Нічого не потрібно діставати. Підніс до терміналу руку з годинником – і все. Як відбувається розрахунок – далі в статті.

Як проводити оплату

Як проводиться оплата apple watch? Все просто і зрозуміло:

  1. Клацнути два рази на клавішу збоку і наблизити пристрій до терміналу.
  2. Тримати смарт-годинник в декількох сантиметрах від терміналу. Дисплей відобразить карту, за умовчанням. У разі наявності кількох карт, вибрати потрібну, два рази натискаючи ту ж кнопку. Кожна карта повинна бути додана в платіжну систему і прив'язана до годинника.
  3. Як тільки платіж буде здійснений, пролунає звукове повідомлення, а рука відчує пульсацію. На дисплеї з'являться дані про здійснення транзакції.

Оплата через терминал с помощью Apple Watch

Рекомендуємо почитати на дозвіллі: Як розвивалися популярні смарт-годинник Apple: від Watch Original до Series 4

Як повернути придбання, зроблене через Apple Watch

Розібравшись, як оплатити Еппл вотч будь-яке придбання, варто розібратися з поверненням товару. Важливо, що отримати назад кошти можна тільки на смарт-годинник. На смартфон це зробити не вдасться – навіть при використанні однієї банківської картки у девайсів відрізняються облікові записи.

Все так же просто – вставити картку з якої списувалися фінанси в термінал, і туди ж докласти розумні годинник.

Робити розрахунок Apple Watch дуже просто. Налаштування робиться швидко, а кількість торгових точок, де можна застосувати подібну технологію, щодня зростає.

Коментарі
Залиште коментар