Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно заряджати AirPods: 3 підказки

Дата публікації: 05.01.2021 09:55
Дата оновлення: 20.02.2023 13:16

AirPods – аксесуар преміум-класу. Поряд з ці навушники стали класикою у світі стильних і статусних. Вони підкреслюють індивідуальність, показуючи любов до якості та лаконічного дизайну. АірПодс Працює ідеально, стабільно видаючи чистий звук без перешкод. Єдине, що потрібно для безперебійності, – стежити, щоб заряд залишався на належному рівні. ПРО те, як правильно заряджати кейс і самі навушники AirPods with Charging Case, розповість стаття.

Зарядка наушников AirPods

Як AirPods заповнюють втрату енергії?

«Яблучні» навушники заряджаються від футляра. Він йде в наборі і поєднує в собі мікс із двох функцій: зарядка та кейс для зберігання аксесуара. Це зручно, адже «коробочка» завжди під рукою, що дозволяє відновлювати енергію AirPods навіть у дорозі.

Читайте також: Підключення та використання навушників AirPods – 5 етапів Налаштування

Достатньо покласти навушники у футляр, і вони самі почнуть заряджатися. Жодних додаткових маніпуляцій не потрібно. Енергії кейсу вистачає на кілька підживлень навушників до 100%. Всього 15 хвилин у футлярі та аксесуар працює 3 години.

Сам виробник рекомендує укладати AirPods у футляр щоразу, коли вони не використовуються за призначенням. Таким чином, аксесуар завжди буде заряджений і готовий до роботи.

Чохол також потребує періодичного відновлення енергії. Щоб його підживити, потрібно:

  • взяти кабель Lightning (є в наборі);
  • підключити один вихід у роз'єм чохла;
  • другий кінець потрібно з'єднати з будь-яким сумісним зарядним блоком або портом USB, підключеним до електромережі.

Максимально прискорити процес можна, використовуючи пристрій для відновлення енергії від iPhone або iPad.

ДО відомості: у навушниках може використовуватися 2 типи футляра – звичайний зарядний кейс, який відновлює свою енергію через шнур і кейс з можливістю бездротової зарядки. У другому варіанті індикатор живлення знаходиться на корпусі, а в першому – під кришкою між роз'ємами для навушників. Кейси з бездротовою зарядкою (Qi) можна розміщувати на зарядному блоці в закритому стані індикатором догори.

Наушники AirPods в зарядном чехле

Чохол заряджається як самостійно, і разом із навушниками. А ось зарядити AirPods без кейсу не вдасться. Якщо втратити чи зламати кейс, доведеться купувати новий.

Цікаво почитати: Про шкоду навушників: які з 4 видів найнебезпечніші

Перевірка стану зарядки: порядок дій

Як зрозуміти, що AirPods розряджені і потрібно відновлювати енергію? Apple передбачив кілька методів керування ситуацією. Залежно від того, який гаджет знаходиться під рукою, можна легко визначити, чи потрібно заряджати AirPods, чи навушники ще попрацюють в автономному режимі.

На пристрої iOS

Підходять будь-які девайси від Епл. Щоб вивести на екран показники заряду навушників та футляра, необхідно пройти 5 кроків. Вся дія" від" і" до" займає 10-15 секунд. Отже, потрібно:

  1. Синхронізувати аксесуар із пристроєм, на який буде виводитись інформація (наприклад, з iPhone Х), через Bluetooth.
  2. Покласти навушники в чохол і піднести його до гаджета.
  3. Відкрити футляр і почекати, доки на екрані телефону (або планшета) не з'явиться запит на з'єднання. Вибрати" Підключитися".
  4. Інформація з'явиться на дисплеї за мить. Дані будуть містити заряд навушників та, окремо, кейсу, у відсотковому співвідношенні.

Якщо раптом після виконання всіх дій «дива» не відбулося, потрібно закрити коробочку і спробувати все спочатку.

Проверка заряда наушников AirPods с помощью iPhone

Для перевірки рівня заряду можна використовувати і віджет «Акумулятор», так само з'єднавши пристрої через блютуз. Інформація Про навушники показана нижче за індикатор живлення смартфона.

Через Мас-комп'ютер

Працюючи в дуеті ноутбук + AirPods, немає потреби використовувати додатковий гаджет для контролю зарядки навушників. Всі дані про акумулятор аксесуара доступні на MacBook. Процес синхронізації відбувається аналогічно з попереднім варіантом за допомогою Bluetooth. Необхідно:

  • увімкнути функцію передачі даних на ноутбуці;
  • закритий чохол з навушниками наблизити до екрану Мас;
  • натиснути зображення блютуз у верхньому правому куті дисплея;
  • гаджети «з'єднаються»;
  • знайти в меню Bluetooth рядок з назвою навушників;
  • клацнути і переглянути рівень заряду.

Та сама інформація з'явиться через системні налаштування комп'ютера. У них потрібно знайти Bluetooth, піднести аксесуар до дисплея та дочекатися виведення потрібної інформації.

Може зацікавити: вибрати бездротові навушники – 6 головних порад

ЗА допомогою кейсу

Це простіше простого, адже футляр завжди поруч із навушниками. Орієнтуватися тут потрібно на світловий індикатор. Що він свідчить і як інтерпретувати сигнал?

 Проверка заряда наушников AirPods через кейс

Щоб дані про заряд були об'єктивними, потрібно вставити аксесуар у роз'єми, кришку не закривати. Для вимірювання рівня живлення достатньо одного навушника, дані по другому будуть аналогічними:

  • індикатор світиться зеленим – повний заряд;
  • червоним – потрібна підзарядка.

Є й інші сигнали, наприклад, білий колір – AirPods можна налаштовувати; жовтий – аксесуар потребує повторного налаштування. По цій же панелі фарб можна орієнтуватися і в міру втрати енергії самого кейсу. Тільки в такому разі він має бути порожнім.

Використовуючи пристрої на Android

У «зв'язці» з гаджетами на ОС Android AirPods (наприклад – AirPods with Wireless Charging Case) мають обмежений функціонал, все ж таки багато користувачів експлуатують аксесуар зі смартфоном саме на цій платформі.

Проверка заряда наушников AirPods через смартфон на Андроид

Це цікаво: Докладний гайд на вибір і видах навушників

Для контролю заряду навушників за допомогою Андроїд необхідно скачати на телефон безкоштовний додаток Air Battery. Софт доступний через PlayStore. Коли утиліта встановлена, подальші дії аналогічні до попередньої схеми. Дані оновлюються 1 раз на хвилину.

Автономність батареї AirPods без зарядки: скільки протримається?

Користувачів хвилює: «Скільки потрібно заряджати AirPods і як надовго вистачає цієї енергії?». Точний час роботи на одному циклі заряджання залежить від версії придбаних навушників. Детальні відповіді для кожного покоління аксесуара в таблиці:

Робота гаджета
AirPods 1-го покоління AirPods 2-го покоління
Прослуховування музики 5 годин більше 24 годин
Телефонні розмови 2 години до 18 годин
Зарядка протягом 15 хвилин дає можливість
Прослуховування музики до 3 годин 3 години
Телефонні розмови 1 годину 2 години

Періодично відправляючи навушники в чохол, вказану автономність можна збільшити мінімум у 2 рази.

Перш, ніж повністю вимкнутись, АірПодс двічі просигналізують звуком. Аксесуар «підкаже» і про низькому відсотку заряду, тільки сигнал буде одиничним.

Насамкінець кілька порад від самого виробника, як зарядити навушники AirPods і максимально продовжити час автономії:

  • Не варто часто клацати кришкою кейсу, відкриваючи/закриваючи її, адже таким чином пристрій швидше розряджається.
  • Ідеально, якщо кейс заповнює енергію разом із навушниками. У такому разі чохол виступає адаптером і заощаджує живлення на заряд самого аксесуара.
  • Почати зарядку потрібно, коли батарея розряджена на 5-10%. Доводити до втрати енергії не рекомендується.

АірПодс потрібно берегти від механічних пошкоджень та опалювальних приладів. Пошкоджений аксесуар розряджається швидше.

НА тему: Як продовжити життя навушникам: більше 10 порад

Описаний комплекс простих порад із зарядки та контролю живлення допоможе безперебійно користуватися AirPods, не боячись несподіваного відключення.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії