Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як правильно шліфувати болгаркою дерево – 6 етапів шліфування

Дата публікації: 28.07.2019 10:50
Дата оновлення: 28.07.2019 10:50

Чи можна зробити дерев'яну деталь або підлога ідеально гладкими за допомогою УШМ? Звісно так! Ця інструкція підкаже, як це зробити своїми руками, щоб результат порадував.

шлифовка дерева болгаркой

Вибір шліфувального круга для дерева

Найбільш поширені аксесуари для Ушма, необхідні для цих цілей:

  • Обдирні, зачисні – потрібні на підготовчому етапі, коли необхідно зняти старий лак, фарбу. Конструкція дисків передбачає наявність щетини, зробленої з металу.
  • Кордщеткі – мають великі абразивні частинки. Вони стануть в нагоді для початкової стадії обробки.
  • Торцеві – використовують на краях заготовки, косих распилах.
  • Пелюсткові – для фінальної щадить шліфування, тоді як перші три види – для більш грубою. Вона має форму тарілки, на якій знаходяться абразивні частини, які накладаються один на друга. Таке розташування уповільнює процес зносу аксесуара.

В тему: Як вибрати болгарку для домашнього використання – 10 основних критеріїв

 диски на болгарку для обработки дерева

Технологія шліфування

Не рекомендується виконувати обробку всієї площею диска, як це часто роблять новачки, в внаслідок залишаючи на поверхні сліди від кола. Для шліфування застосовується тільки верхній сектор насадки. Рухати УШМ необхідно вздовж волокон деревини. Цей нехитрий прийом допоможе взагалі не залишати слідів або ж звести їх до мінімуму. Головне – знайти комфортну опорну точку, щоб руки не втомилися швидко.

Процес шліфування дерев'яних виробів (включаючи підлоги) болгаркою можна розділити на шість етапів.

Підготовка покриття

Якщо присутні сліди лаку або фарби, їх необхідно зняти перед шліфуванням. Для цього буде ПОТРІБНО УШМ зі СПЕЦІАЛЬНИМзачисним аксесуаром.

Дізнайтеся: Як вибрати перфоратор: 5 порад для правильного вибору

Первинна шліфування

Для цього етапу обробки застосовуються шліфувально-полірувальні диски. Якщо ж подібного аксесуара під рукою не виявилося, то можна скористатися звичайним колом, до якого надійно прикріплений крупнозернистий наждак.

шлифование древесины с помощью УШМ

Тонке шліфування

Для такої шліфування дерева на диск болгарки, краще – пелюстковий варіант, наприклад, SMT, з низьким рівнем зернистості.

Шпатльованіє зазорів

Коли процес первинного шліфування закінчено, настає час інших робіт з дерев'яним покриттям. Виконати всі своїми руками – нескладно, але довго, оскільки це мало не «ювелірна» робота.

Отже, завдання – усунути найдрібніші дефекти:

  1. Буде потрібно використовувати насадку з мінімальною зернистістю, якій оператору потрібно проходитися по зазорам.
  2. Самі важкодоступні місця доведеться обробляти вручну.
  3. Необхідно час від часу видаляти утворюється пил, щоб поліпшити огляд.
  4. Нанести шпаклівку на поверхню.

Читайте також: вибрати акумуляторний шуруповерт: 6 рад та рейтинг з 5 крутих моделей

 шпатлевание зазоров

Заключний етап шліфування

Фінішна шліфовка дозволяє довести дерев'яні підлоги до стану, яке необхідно для подальшого нанесення лакофарбових матеріалів.

Після усунення дрібних дефектів, зазорів знадобиться підібрати насадку. Варто пам'ятати, що вибір залежить від бажаного результату. Для ідеально гладкій поверхні варто вибрати Шліфкруг для полірування.

Пригадується: Як вибрати електролобзик для будинку: 5 правил і порад

Грунтування

Важливий процес, який дозволяє остаточно згладити нерівності. Вибравши якісне покриття, можна істотно продовжити термін служби деревини і зберегти її привабливий зовнішній вигляд. На цій стадії застосовуються м'які матеріали, які не здатні пошкодити структуру дерева і зіпсувати його зовнішність. Грунтування можна виконати своїми руками, використовуючи кисті, або скористатися краскопультом.

Як робити
Крок 1 Нанести грунт на поверхню за допомогою добре просоченого тампона.
Крок 2 Дати просочення висохнути: деревині необхідно близько 48 годин.
Крок 3 Нанести ще два шари лаку. Новим шаром поверхню потрібно покривати тоді, коли висохне перший.

. грунтование

Яка краще болгарка для шліфування дерева

Оптимальний варіант для обробки деревини – УШМ з низькими оборотами (до 6 тисяч на хвилину) або регулюванням швидкості. в тому, що на більш високих оборотах абразивні круги швидше забруднюються і забиваються, а значить – і зношуються.

Зручний варіант для шліфування підлоги – модель з акумулятором. Незважаючи на те, що такі болгарки важать трохи більше звичайних мережевих, управляти ними стає комфортніше: провід не заважає.

Також варто відзначити, що при роботі з побутової УШМ давати їй відпочивати кожні 15 хвилин. Це не дасть двигуну перегрітися.

Для комфортної роботи з деревом добре використовувати моделі із захистом двигуна від пилу, оскільки цей матеріал дає багато стружки. Якщо до болгарки можна під'єднати пиловий мішок або пилосос – ще краще.

Важливо! яким би електроінструментом не довелося працювати, необхідно пам'ятати про захист очей і дихальних шляхів. Спеціальні окуляри і респіратор точно не завадять.

Корисно: Електрорубанок: як вибрати інструмент для будинку – 6 основних критеріїв

угловая шлифмашина Metabo W 26-230 MVT с регулировкой оборотов, защитой от перегрузок и пыли

Відшліфувати дерев'яні підлоги або деталі, виготовлені з цього матеріалу не так уже й важко. Потрібно лише запастися дисками, які потрібні на кожному етапі обробки, і діяти відповідно до рекомендацій.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії