Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Із чого складається змішувач для кухні: будова 5 різних моделей

Дата публікації: 03.06.2019 14:23
Дата оновлення: 19.04.2023 11:17

Змішувач базова на кухні річ, яка може значно вплинути на комфорт приготування і в цілому життя в квартирі чи будинку. Правильно підібраний, він довгий час справно служитиме власникам. А перший, хто попався, часто стає причиною частих звернень до працівників сантехслужби. Для правильного рішення експертом бути необов'язково. Основа підбору – знання, як влаштований прилад та з чого зроблений.

 Из чего состоит смеситель для кухни

Різновиди змішувачів за матеріалом виготовлення

Довговічність пристрою та його безпека для людини безпосередньо залежать від матеріалу, з якого воно зроблено. Тому на цей показник слід звернути увагу насамперед. Так, основними матеріалами у виробництві змішувачів залишаються метал, граніт, кераміка та пластмаса.

Корисно знати: Як вибрати змішувач для ванни: 4 Секрету вдалої покупки

Що стосується металу, використовуються кілька типів сплавів, кожен з яких відрізняється своїми особливостями:

  1. ЛатунніІ бронзові вироби – ПОЗА конкуренцією. Ці Метали мають стійкість до «Хімії», Тому є найбільш довговічними і не впливають негативно на здоров'я. Вони Істотно дорожчі за аналоги, але ціна їх виправдана на 100%.
  2. Гіпоалергенний хром також стійкий до побутових засобів для чищення. Його зазвичай використовують для покриття зовнішньої частини виробів. Вони у такий спосіб виглядають естетично без особливих зусиль з боку власника.
  3. Нержавіюча сталь поступово втрачає позиції. Головна причина – крихкість, характерна для цього матеріалу. Тому вироби із нього практично зникли з ринку.

Суперничати з латунню під силу хіба що натуральним матеріалам. Гранітні пристрої вкрай міцні, тому прослужать довго. До того ж, їх легко доглядати, а механічні та хімічні пошкодження на них виключені.

Моделі з кераміки виглядають презентабельно. Але ризик пошкодити досить високий. А БЮДЖЕТНІ вироби часто роблять із пластмаси. Вони Досить міцні та не реагують з водою. Але Прослужить пластмасовий виріб, швидше за все, недовго.

Із чого складається змішувач для кухні

Існують три основні види конструкцій: одноважільні, кран-буксові та сенсорні.

Одноважільні

 Устройство однорычажного смесителя

Моделі цього виду складаються з таких частин:

  • зливу;
  • важеля-перемикача;
  • аератора;
  • картриджа чи кулі;
  • корпусу.

Для налаштування напору з одноважільного виробу на КШТАЛТNovara-Plus переміщують вертикально вгору-вниз. Щоб досягти потрібної температури, важіль змішувача рухають горизонтально – вліво-вправо. Вода з крана тече поступово завдяки роботі аератора. Такий варіант для кухні – один із найкращих, тому що для керування потрібна одна рука. Пристосування з одним важелем бувають кульовими та картриджними.

Кульні

Шаровые смесители

У моделях цього типу для змішування води конструкція передбачає використання порожнистої кульки. Цю деталь ще називають змістовним елементом. У ньому є три отвори: один – для виходу води потрібної температури та два – для надходження холодної та гарячої води в кульку.

Ємність з трьома отворами розміщують на двох так званих «сідлах». Ці пристрої виготовлені з гуми. Коли важіль у одноважільного приладу переміщують, кулька також пересувається щодо «сидів». Таким чином відбувається регулювання температури та напору. Для закріплення зміщувального елемента зверху призначені стопорна гайка та манжета-ущільнювач.

Картриджні

Картриджные смесители

ДО цього типу відносяться вироби на КШТАЛТVEGA онікс, у яких кульовий механізм замінений на картридж. При однаковому принципі роботи пристрій змішувачів разюче відрізняється. Картриджі всередині не порожні – у них розміщені спеціальні металокерамічні диски. Якщо повертати важіль крана, диски зсуваються. Від того, в якому положенні вони опиняться, і наскільки буде перекрито отвори, що подають воду, залежить натиск і температура.

Дбайливим господарям: Чи варто купувати посудомийну машину: 6 плюсів приладу

Кран-буксові

Устройство кран-буксового смесителя

Їх також називають двовентильними. Пристрої на КШТАЛТAMBRA хром звичною і поширену конструкцію для кухні або ванної кімнати. Виглядають вони, як вилив, з боків якого розміщені два крани. Змішувач поєднує їх у корпусі. Регулювати надходження холодної та гарячої води у такий спосіб можна індивідуально. Мінусом цього є необхідність при кожному використанні налаштовувати вентилі для потрібного рівня температури.

Механізм складається з корпусу, маховиків, кран-букс, аератора та виливу. При установці двовентильної моделі надійної герметизації досягають, використовуючи прокладку-ущільнювач у місці стику з миттям. Прокладка може бути із пластику або гуми.

Комплексний підхід: Як підібрати мийку для кухні: 4 критерії вибору

Кран-букси, вони ж запірні деталі – основа системи. Можуть бути одного з двох типів – з вентильними голівками або притертими дисками з кераміки. Саме це елементи зазвичай стають причиною несправностей. Але їхній ремонт – не складний і не накладний для бюджету. Як правило, усунути протікання допомагає заміна стертих прокладок з гуми.

Сенсорні

Сенсорные смесители

Моделі, для увімкнення і вимкнення яких не потрібно до них торкатися, називаються сенсорними. Для керування їх оснащують фото-, інфрачервоними або ультразвуковими сканерами. Комплектація подібної сантехніки включає вилив, з'єднувальний шланг, електронний модуль, ручки налагодження температури та напору, фільтр, а також акумулятори. За надходження водяного струменя несе відповідальність соленоїдний клапан. Також у конструкцію входить індукційний контролер, який формує магнітне поле.

Гаряча вода – завжди: вибрати бойлер: 9 головних критеріїв якісного приладу

При всіх позитивних якостях – економному витраті води, гігієнічності – такі апарати підійдуть не для кожного приміщення. Так, ними налаштовується певна стабільна температура води. У кухні часто доводиться поперемінно використовувати то гарячу, то холодну, то теплу. До того ж, щоб налити повний чайник каструлю, доведеться тримати руку під краном. Ці недоліки поширюються на натискні порційні моделі.

Який змішувач краще вибрати

Какой смеситель для кухни выбрать

Вибір відповідного агрегату – відповідальний момент. Адже на кухні він використовуватиметься регулярно і часто. Визначитись допоможуть рекомендації:

1. Вирішити, який механізм підійде з огляду на вартість пристроїв.

2. Вибрати відповідний потребам та бюджету матеріал.

3. Розібратися з типом потрібного кріплення.

Детальніше читайте: Як вибрати змішувач для кухні – 3 параметри сантехніки, на які варто спиратися при покупці

4. Розрахувати розмір виливу та безпосередньо крана.

5. При необхідності звернути увагу на вироби із додатковим функціоналом. Наприклад, з витяжним шлангом як Active Plus або На дві води (з вбудованим фільтром), як Neptune Clear Water.

Знаючи, з чого складається прилад, підібрати потрібний – легше. По-перше, розуміючи конструктивні відмінності, можна заздалегідь вирішити, який тип є кращим. По-друге, при необхідності покупець визначить, чи кран справний, без сторонньої допомоги. По-третє, з цією інформацією вдасться знайти для кухні найкращий варіант із доступних за вартістю.

Модель
Тип
Franke SIRIUS одноважільний врізний з
Plados IDEAOLD/58 UG двовентильний врізний з поворотним виливом
Franke PLATINO одноважільний з поворотним виливом
Kludi Standart двовентильний з поворотним виливом

Коментарі
Залиште коментар