Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що взяти з собою в поїздку: список з 10 головних речей

Дата публікації: 13.06.2019 16:02
Дата оновлення: 13.06.2019 16:02

Вирушаючи у відрядження, на море чи закордонний курорт, найвідповідальнішим і хвилюючим є момент зборів. На душі – приємна тривога, у голові – купа думок, а перед очима – відкриті валізи. Що взяти із собою у поїздку? Як не забути найважливіше і відмовитися від безлічі непотрібних речей? Ідеальний варіант – скласти список. Зробити це правильно навчить ця стаття.

Матеріал пропонує поради та лайфхаки, як подорожувати без нічого, але при цьому мати все необхідне під рукою.

Что взять с собой в поездку?

ТОП потрібних речей, які обов`язково стануть у нагоді в дорозі

Одяг, медикаменти і навіть зібрана в поїздку їжа залежить від способу пересування мандрівника. Наприклад, вирушаючи в дорогу потягом, можна не брати три пакети з їжею, адже у складі обов`язково їде вагон-ресторан (стосується тільки тривалих чи міжнародних маршрутів). Під час подорожей на автобусі такого сервісу немає, а значить – у сумці обов`язково мають бути бутерброди та вода, яких 100% вистачить до найближчої зупинки.

Підготовка

Щоб не укладати сумки похапцем, збиратися в поїздку потрібно заздалегідь, а значить, перший етап – підготовчий. Завдання № 1 у ньому – скласти цей дорогоцінний список речей. Найкраще витратити на список 1-2 дні, додаючи в особистий реєстр все, що спаде на думку. Непотрібні пункти можна потім викреслити.

На попередньому етапі необхідно вирішити й інші моменти – оформлення віз, страховка, вивчення звичаїв країни, до якої вирушає турист. У будь-якому випадку, будь то відрядження або відпустка з дітьми, необхідно організувати проживання, харчування на місці, прокласти маршрут від аеропорту, залізничного або автовокзалу до готелю. Розібравшись із цими моментами, можна переходити до найважливішого – написання реєстру речей та збору валіз. Що ж взяти в дорогу?

 Вещи, упакованные для поездки

Документи та гроші на витрати

Гроші та весь перелік документів – речі першої необхідності. Потрібно щоб вони були під рукою, а не на дні валізи. Краще покласти їх у невелику сумку, яка завжди на плечі – це гарна гарантія від втрати чи крадіжки.

Отже, у дорозі знадобляться:

  • Паспорт. Вирушаючи у поїздку територією України, Достатньо внутрішнього паспорта, а для міжнародних подорожей потрібен закордонний. Як перестрахування зробіть кілька копій, можна в електронному форматі, на телефон або e-mail. Тим, хто подорожує з дітьми, потрібно обов`язково взяти з собою свідоцтво про їхнє народження. Для поїздок за кордон тільки з одним з батьків до переліку документів зазвичай додається нотаріально завірена згода другого з батьків на перетин дитиною кордону.
  • Квитки. Вони потрібні, якщо вирушати в дорогу літаком, автобусом або поїздом. Більшість транспортних компаній продають квитки у режимі онлайн. Їх навіть не доведеться друкувати, достатньо відкрити квиток на смартфоні.
  • Гроші. Готівкові та/або банківські картки. Обов`язково перевірити, чи буде активною картка за кордоном. Другий варіант – змінити валюту, що не завжди зручно у випадку з великою сумою.

Лайфхак мандрівникові, як уберегти свої «кровно зароблені»: перед поїздкою відкрити другу карту та переказувати на неї гроші з основного рахунку через інтернет банкінг. Перекидати варто лише необхідну суму, яку одразу використати. Якщо навіть карту вкрадуть, вона буде порожньою.

Деньги и дорожные сумки в поездке

Крім того, бажано покласти в портмоне броню на номер в готель, страховку, при подорожі на своєму автомобілі – права водія, тех. паспорт, талон технічного огляду транспорту, страховий поліс на машину. Не завадить трохи готівки для поточних витрат, блокнот та ручка.

Для допомоги у дорозі: Як перетворити смартфон на відеореєстратор: 5 зручних програм

Що взяти в аптечку: перелік необхідних медикаментів

Наявність власної аптечки в дорожній валізі допоможе почуватися впевнено на будь-якому куточку планети: від невеликого села в горах до піщаного пляжу на морському узбережжі. Збирати перелік медикаментів потрібно відповідально, щоб нічого не забути, адже екстрено придбати лікарський препарат за кордоном не завжди можливо (чи немає аптеки, чи ліки видаються лише за рецептом).

Приблизний список, що взяти з собою на автобусі, машині, поїзді або літаку:

  1. Засоби від діареї, здуття живота, отруєння.
  2. Знеболюючі препарати.
  3. Жарознижуючі ліки та засоби, що полегшують симптоми ГРВІ.
  4. Таблетки або сироп від алергії.
  5. Креми та мазі від розтягнень, травм, укусів комах.
  6. Засоби від сонячних опіків.
  7. Індивідуальний список ліків від хронічних захворювань.

Який препарат придбати для кожної категорії, читач вирішує сам. Краще не експериментувати та купити ліки, вже раніше випробувані.

 Необходимость аптечки в дороге

Ще один лайфхак для полегшення життя: як показує практика, краще збирати 2 аптечки. В одну покласти засоби першої необхідності: від діареї, алергії, комах і тримати її в ручній сумці. Всі інші ліки запакувати окремо, цю поклажу можна сховати і вглиб валізи.

Косметика та предмети догляду

Логічно буде розділити цю частину речей на препарати для особистої гігієни та косметичні засоби. Для початку – косметика. Брати півсумки помад різних відтінків – не завжди доречно. Інший момент, якщо улюблений виробник випускає дорожні варіанти-пробники, вони зручні і багато місця не займуть. Це порада для жінок, а як бути чоловікам, дітям? Наочна відповідь – у таблиці.

Що взяти в дорогу?
Жінкам Чоловікам Дітям
Точно знадобляться
Косметика Тональний крем, блиск, туш. Крем від сонячних опіків. Кишенькове дзеркальце та засіб для зняття макіяжу. Крем від сонячних опіків. Крем від сонячних опіків.
Засоби гігієни Зубна паста та щітка, мило, гребінець, шампунь, гель для душу, дезодорант. Туалетний папір. Якщо заздалегідь зробити шугарінг чи депіляцію, бритва не потрібна. Зубна паста та щітка, мило, гребінець, шампунь, гель для душу, дезодорант, засіб для/після гоління, бритва. Туалетний папір. Зубна паста та щітка, мило, гребінець, шампунь, гель для душу.
  Можуть знадобитися
Косметика Гігієнічна помада, крем для тіла та обличчя, манікюрний набір, додаткова декоративна косметика, парфум та засіб для укладання волосся. Манікюрний набір або просто ножиці, парфум. Гігієнічна помада.
Засоби гігієни Ватні палички та диски, серветки, прокладки або тампони, дезінфікуючий гель для рук. Дезінфекційний гель для рук, ватні палички, серветки. Дезінфекційний гель для рук, ватні палички, серветки.

Цікаво почитати: Як правильно наносити парфум? 10 секретів стійкості парфуму

Актуально для всіх на додаток до запропонованого списку: сонцезахисні окуляри, футляр для них, невеликий рушник, одноразові пакети.

Средства для личной гигиены и косметика, необходимая в поездке

На замітку: В особистих речах, які беруть до салону літака, можна залишити косметику місткістю до 100 мл. Бажано запакувати її в один прозорий пакет та покласти окремо на конвеєр, щоб працівник аеропорту одразу відсканував. Це допоможе уникнути зайвих питань під час перевірки речей.

Техніка та гаджети в поїздці

Для комфортної подорожі із гаджетів достатньо мобільного телефону з виходом в інтернет. Не забудьте кабелі для заряджання.

Зробити поїздку максимально зручною та бути завжди на зв`язку допоможуть портативні павербанки. Купуючи такий пристрій, завжди звертають увагу на роз`єми та місткість акумулятора.

В тему: Як правильно заряджати смартфон? 5 простих порад, які допоможуть продовжити термін служби батарейки

Один смартфон у кишені – це легко і необтяжливо, але перед поїздкою потрібно ґрунтовно його проапгрейдити: завантажити потрібні карти та перекладач, працюючі і без інтернету; зберегти в закладки усі необхідні сайти.

 Гаджеты и техника для поездок

Якщо одного смарт-гаджета виявиться мало, варто прихопити:

  • ноутбук або планшет - тим, хто планує у поїздці працювати або для дітей (лептоп обов`язково варто помістити в сумку для ноутбука);
  • флешку – щоб скидати тонни цікавих знімків та відео;
  • перехідник – у багатьох країнах розетки відрізняються від звичних українців, і щоб під`єднати до них потрібен правильний адаптер;
  • електронну книгу - скоротити час у дорозі;
  • навушники - слухати музику, не заважаючи іншим.

Це цікаво: Вибираючи навушники – увага на параметри: 7 основних параметрів вибору

У дорожню сумку також варто покласти фен, кип`ятильник або невеликий електрочайник (якщо у готелі його не передбачено), трійник.

Гардероб: що з одягу та взуття взяти із собою?

Відразу згадується фраза з мультфільму: «У мене ще 3 сукні концертних, не надіваних». Питання, а чи варто взагалі брати вечірнє вбрання у поїздку – спірне. Якщо не передбачається вечерь у ресторані, походів у театр чи вечірок на найвищому рівні – подібний одяг лише займе місце у валізі. Краще покласти туди кілька речей, які не мнуться, швидко сохнуть і виготовлені з натуральних тканин.

Какую одежду брать в поездки

У поїздці не обійтися без:

  • джинсів, футболки чи сорочки;
  • нижньої білизни, шкарпеток;
  • одяг для сну;
  • теплих речей – взяти 1 светр та штани, навіть якщо на вулиці літо;
  • взуття – підійдуть кеди, кросівки, шльопанці. Обов`язково подумайте про непромокаючі ляпанці для громадського душу, якщо такий передбачається.

Для відпочиваючих знадобляться купальник і плавки, капелюшки від сонця, кілька сарафанів жінкам і шорт чоловікам. Якщо поїздка по роботі – легка сорочка, штани, спідниця.

Що взяти до автобусного туру чи іншої поїздки з дитиною?

З одягу варто віддати перевагу перевіреним вбранням, які подобаються чаду і створюють комфорт під час носіння. Взуття – за погодою та місцевістю. Доповнити аптечку дитячими ліками, а косметичку – засобами особистої гігієни. Що входить до цього переліку, вже написано вище.

Якщо мандрувати з малюком – бажано заздалегідь продумати, чим він займатиметься у дорозі. Взяти книжку, кілька іграшок, можна розмальовки або конструктор. Ці речі не треба ховати глибоко у валізку, нехай лежать «на поверхні». Також у ручну поклажу потрібно покласти змінний одяг на випадок, якщо дитина забрудниться. У списку ще можуть бути горщик, підгузки, вологі серветки, за потребою – коляска та теплий плед.

В тему: 10 найкращих колясок для новонароджених: 5 критеріїв вибору

 Поездки с ребенком

Та й найголовніше, що взяти в дорогу з їжі? У спеку абсолютним табу є ковбаси, сири, молочні та рибні продукти. Краще упаковати на перекус сухе печиво без начинки або фрукти, взяти воду. Для зовсім маленьких – пляшечку, суміш та ємність, у якій готувати малюку поїсти.

Що не варто брати з собою в дорогу?

Мало хто хоче тягнути в поїздку 5 громіздких валіз. Але й відмовитися від звичних речей не просто. Чим можна пожертвувати без шкоди та спокійно викласти із дорожньої сумки, написано нижче.

Отже, залишити вдома:

  • півшафи одягу та взуття на всі випадки життя – одразу викласти купу шкарпеток, білизни, для поїздки на море зайвими також будуть шпильки, вечірні сукні, ділові костюми, куртки;
  • перелік медикаментів а-ля "аптека на колесах" – достатньо взяти в кожну категорію по одній одиниці ліків;
  • велика кількість шампунів, кремів, масок та іншої косметики – тонни косметичних препаратів для краси нехай стоять у домашній ванній, для поїздки знадобиться мінімум;
  • праска, плойка – у більшості готелів можна безкоштовно користуватися цими пристроями за потреби.

Потрібно постаратися, щоб усі речі вмістилися в одну, максимум дві валізи. Не варто займати свої руки усіляким багажем, у дорозі це буде незручно.

Невелика порада від бувалих мандрівників: брати в поїздку варто лише 1 велику валізу. Все, що не вмістилося – зайве.

Сколько чемоданов нужно для комфортной поездки?

Насправді, щоб залишити приємні враження від дороги, достатньо документів, смартфона та грошей. Решту можна купити в магазинах за місцем. Адже чим менше поклажі – тим легше підйом, а тому не раз подумайте, що взяти із собою в літак, поїзд чи автобус.

Коментарі
Залиште коментар
l
29.12.2022 06:28

спасибо помогло!В Египте холодно в декабре и жукий ветер