Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що взяти з собою у відпустку – добірка потрібних речей для 7 видів відпочинку

Дата публікації: 13.06.2019 15:42
Дата оновлення: 13.06.2019 15:42

Нарешті літо та довгоочікувана відпустка! Позаду залишилися місяці утомливої роботи, зимова нудьга та авітаміноз. Душа вимагає емоцій, яскравих вражень, а тіло – відпочинку та сонця. Щоправда, кожен представляє відпочинок за своїм: для одних – це пляж і море, для інших – гори чи екстремальний туризм, а хтось не мислить своє життя без подорожей до інших країн. Якою б не була відпустка, починається вона однаково – зі збору валіз. Що взяти з собою в поїздку, на море або в автобусний тур мальовничими куточками планети? Усі підказки – у статті.

Цікаво: ТОП-5 речей для активного літа

 Что взять с собой в отпуск?

Які речі потрібні для відпустки?

Ті, хто щороку підкорює «нові горизонти», чудово знають, що взяти з собою на море або в гори, становлять правильний список речей і не панікують під час укладання валіз. Початківцям радять розпочинати збори заздалегідь: вибрати місце відпустки, накопичити гроші та підготувати всі необхідні документи. При плануванні обов'язково врахувати, скільки людей їде. Для відпочинку в стилі «соло» знадобиться мінімум речей, на сімейну відпустку доведеться пакувати рясні валізи, щоб створити комфорт кожному члену сім'ї.

Універсальний список для відпустки поодинці:

  • засоби особистої гігієни – шампунь, мило, туалетний папір, гель для душу, приладдя для чищення зубів, дезодорант, рушник, гребінець, парфум, вологі та сухі серветки;
  • косметика – у чоловіків та жінок свій набір у цьому пункті, наприклад, дамі потрібно взяти туш та блиск, а чоловікові – піну для гоління та лосьйон, що заспокоює шкіру після процедури;
  • дорожня аптечка – покласти туди антисептики, засоби від алергії, укусів комах, знеболювальні, антибіотики, а також ліки від розладу шлунка, ГРВІ, препарати для лікування хронічних хвороб;
  • одяг – білизна, шкарпетки, кілька змінних нарядів, оптимально: шорти, футболки, сарафан, бриджі та комплект одягу на випадок похолодання;
  • взуття – має бути комфортним: кеди, кросівки, крокси або шльопанці;
  • гаджети – достатньо смартфона, блоку та кабелю для зарядки; відмінно, коли є павербанк;
  • невеликий щоденник для важливих записів та ручку;
  • навушники - щоб насолоджуватися улюбленою музикою в дорозі;
  • з їжі – фрукти, бутерброди чи печиво на перекус, вода.

Обов'язкові речі – паспорт, готівка та банківські картки, квиток на поїзд, літак або автобус, путівка, бронь готелю, страховий поліс (за потреби). Все це запакувати в зручний легкий валізу. З ручної поклажі можна додатково взяти сумку або рюкзак (хороший варіант – рюкзак Dell Pursuit Backpack), куди покласти речі першої необхідності та щось поїсти. Жодних пакетів, що займають руки, бути не повинно – це дуже ускладнить подорож.

 Список вещей для отдыха в одиночку

Що взяти з собою в дорогу, вирушаючи на море сім'єю, та ще й з дитиною? ДО вищезазначеного переліку слід додати:
Сонцезахисний крем;

  • засоби гігієни для дітей – підгузки (якщо треба), спеціальні серветки, горщик;
  • ноутбук або планшет, щоб дитині можна було дивитися мультики в дорозі – 100% полегшить переїзд (портативний комп'ютер краще перевозити в спеціальній СУМЦІдля ноутбука);
  • одяг та взуття для дитини – варто враховувати місцевість, погоду, а також вік малюка, його звички;
  • панамки, сонцезахисні окуляри, ватні палички та диски, засіб від опіків – перевірений багатьма Пантенолами;
  • невеликий дитячий плед – і зігріє, і спати приємніше;
  • термосумку – покласти туди всю їжу, гарантуючи тим самим її свіжість навіть у спекотну спеку.

Читайте також: Як правильно вибрати автохолодильник? 6 критеріїв для вдалої покупки

Отпуск с детьми

Найкращий відпочинок з дітьми – це море та чистий пляж; відпустку вдвох можна провести в будь-якому місці: від країн Європи до спекотного Єгипту або Туреччини, теж стосується і відпочинку поодинці.

Куди піти, куди податися

Наступний пункт, який варто врахувати при зборах – тривалість відпустки та місцевість. Тут свої нюанси. Відпочиваючи у межах України, не потрібно оформляти спеціальних документів, міняти валюту, відкривати візу. Досить вибрати підходящий курорт, скласти у валізу речі (орієнтовний перелік зазначений у попередньому розділі), сісти на потрібний транспорт та – вперед за новими відчуттями.

Любителям спокійного відпочинку на природі: вибрати спінінг

Отпуск в Украине

Трохи складніше справа з відпусткою за кордоном. У цьому випадку список речей буде трохи розширено, як і підготовчий етап до подорожі.

З чого розпочати збори? Обов'язково відкрити візу, оформити путівку та страховий поліс через туристичну агенцію. Можна подорожувати і «дикуном», без путівки. Далі варто ознайомитись із правилами перевезення багажу у транспортної компанії. Особливо це стосується авіаперельотів, де встановлені суворі обмеження за вагою та розміром валізи, переліком речей у ньому, габаритами ручної поклажі.

Наступні етапи за пунктами:

  1. Вирішити питання про роумінг та інтернет в інший країні – уточнити всі моменти у свого оператора, при необхідності купити нову сімку.
  2. Завантажити на смартфон та потрібні карти, які працюють навіть без виходу в мережу.
  3. Для поїздки дітей з одним з батьків оформити нотаріально завірений роздільна здатність на виїзд за кордон.
  4. Зробити копії всіх документів: можна просто сфотографувати їх та надіслати собі на електронну пошту.

Перелік речей у дорожній сумці – стандартний: закордонний паспорт, гроші та банківські картки, квитки, путівка, страховка, засоби для гігієни та косметика, медикаменти.

Отпуск за границей

Залежно від кількості днів, відведених на відпустку, необхідно правильно підібрати та розрахувати білизну, гардероб, їжу. Не потрібно перестаратися і забивати валізи вщент, просто врахувати, чи буде можливість випрати одяг, де висушити. Окремо покласти речі в дорогу, якщо переїзд триває кілька днів – комплект білизни, шкарпетки, футболка.

Найпопулярніші курорти за кордоном: країни Європи, Прибалтика, Туреччина, Єгипет, Таїланд, острови Індійського океану.

Речі для ідеальної відпустки: 7 видів відпочинку для душі

Відпустка буває різною за змістом та метою відпочинку, а значить, збираючи валізи, потрібно обов'язково враховувати умови та погоду. Наприклад, для тихоокеанського відпочинку недоречно брати з собою трекінгові кросівки, а в горах абсолютно марними виявляться шльопанці на тонкій підошві та довгі сукні.

Читайте також: вибрати спальний мішок?

Чим доповнити універсальний список речей під конкретний відпочинок, показано у таблиці.

Тип відпустки
Що покласти в валізу? Кому підійде такий відпочинок? Куди поїхати?
Відпустка на пляжі Розмаїтість одягу та взуття тут буде зайвою. ДО стандартного списку потрібно додати купальник, пару легких сорочок та сарафан, шорти, чоловікам – плавки та бриджі. Тим, хто не любить шуму та міської суєти. Тільки гарячий пісок, блакитні хвилі та сліпуче сонце. На тропічні острови, в Єгипет, Туреччину чи Таїланд. Подібний відпочинок є на березі Чорного, Азовського моря.
Курортно-санаторна відпустка для всієї родини Стандартний список речей для всіх членів сім'ї. Якщо передбачається вихід у місто, взяти кілька парадних нарядів. Такий відпочинок вибирають, щоб оздоровитися, засмагнути, розслабитися. Можна поїхати в курорти в Україні або за кордоном.
Екстремальний туризм Термобілизна, зручне трекінгове взуття, Приладдя: спеціальний посуд, ліхтарик, багажний ремінь, можливо, намет. Крім того, надувна подушка під голову, спальний мішок, туристичний ніж та лопата. Аксесуари в залежності від виду відпочинку, наприклад, для дайвінгу – окуляри та костюм. На плечах має бути зручний рюкзак із кріпленнями. Якщо не вистачає адреналіну та гострих відчуттів. Такий відпочинок часто пов'язаний із ризиком для життя і потребує хорошої фізичної підготовки. З найкрутіших: дайвінг у Чорному морі, фрірайд у Карпатах, серфінг у Домінікані, гірськолижні курорти Швейцарії.
Екотуризм Старий зручний одяг та взуття. Обов'язково гумові чоботи, засіб комах, робочі рукавички, комплект теплого одягу. Що взяти в дорогу із їжі? Якщо місцевість відокремлена – продумати повний набір продуктів для приготування їжі (крупи, овочі, спеції). Зібрати перекушування на перший час. Хто втомився від офісної рутини і хоче розім'яти м'язи у фізичній праці: садити квіти, доглядати домашніх тварин. Подібний відпочинок – це ще й єднання із природою. Будиночок у глушині або лісі, де буяють трави. Для такого відпочинку можна з'їздити до села до бабусі, а за кордоном є спеціальні ферми, де мешкають туристи та допомагають фермерам по господарству.
Дослідження нових місць При такому відпочинку потрібно багато ходити, а значить – зручне взуття на ногах + кілька пар кросівок для заміни. Решта набору речей – стандартна, укласти їх варто в рюкзак. Обов'язково взяти путівник або встановити гугл карти на смартфон. Для тих, хто любить загадки і все нове, що хвилює кров. Люди відвідують місця катастроф, невідомі чи занедбані куточки планети, живописні природні ландшафти. Це можуть бути незвідані гірські вершини, африканські племена в джунглях та ін. В Україні найтоповішим є відвідування Чорнобиля, за кордоном – Африка, Австралія, Гаїті.
Тур містами В основному це автобусні тури. Щоб обійти всі визначні пам'ятки міста, потрібне зручне взуття та легкий одяг. У руках – лише сумка із документами, грошима, мобільним телефоном, квитками. Допитливим мандрівникам, які вважають за краще розглядати собори і завмирати від здивування побачивши Ейфелевої вежі. В основному, це Європа – Чехія, Румунія, Греція, Іспанія.
Дикий туризм
Обов'язково намет, спальний мішок, казанок, великий рюкзак, в який покласти гроші та документи, теплий одяг, продукти для приготування їжі, змінне взуття, засоби гігієни.
Любителям романтики та свободи. Такий відпочинок також ідеальний як спонтанність або невелика сума грошей у кишені. Особливо затребувані подорожі Європою, автостопом. Можна прокладати будь-який маршрут.

НА тему: Як вибрати намет для відпочинку на природі?

Вибираючи вид відпочинку, варто пам'ятати, що відпустка – це бонус, можливість відволіктися від рутини і повністю оновитися. Чому б не витратити ці кілька тижнів на здійснення мрії, щоб скуштувати інше життя, відкрити для себе шматочок раю. Нехай це буде морський круїз, шопінг-тур, стандартний пляжний відпочинок або гірськолижний курорт, головне – розчинитись у ньому, відчувши блаженство кожною клітиною тіла та душі.

 Выбор места для отпуска

Що ще знадобиться у відпустці і чого брати не потрібно?

Крім всіх зазначених речей, у дорожню сумку можна покласти:

  • Для моря – парео або накидку, надувний матрац, дитячий плавальний круг, парасолька від сонця, підстилку, пінцет, чайні пакетики. На деяких закордонних пляжах заходити у воду можна тільки в спеціальному взутті, щоб не поранити ноги про морські їжаки, гострі черепашки та каміння.
  • На екскурсію – взуття по сезону і пару змінних кед, дезінфікуючий спрей для рук, дрібні готівка, дощовик (заміна парасольки).
  • В автобусний тур – беруші, маску для комфортного сну (закриває очі), спеціальну подушку під голову, посуд, що не б'ється, плед або палантин, книгу, скрасити переїзд. Все скласти в компактну дорожню валізу.

Не зайвими також будуть манікюрний набір та приладдя для шиття – на випадок екстреного ремонту одягу.

Як показують відгуки відпочиваючих, часто в дорожні сумки пакують абсолютно непотрібні речі. Вони займають багато місця, але не знадобляться у відпустці. Ось перелік речей, які варто залишити вдома:

  • Ошатний одяг та взуття, коштовності. Світські раути на відпочинку зустрічаються нечасто, тому туфлі на шпильці, вечірні сукні і прикраси можна не брати. Щоб вийти в кафе, досить чистого охайного одягу, а для прогулянок містом – комфортних шортів та мокасин.
  • Багато декоративної косметики. Вона буде зайвою з тієї ж причини. Краще замінити тональний крем та помаду лосьйоном для засмаги, гігієнічним бальзамом, зволожуючими засобами. Нехай шкіра також відпочиває.
  • Чайники, фени, праски. Якщо мандрувати «дикуном», цілком вистачить термоса та пляшки води. Відпочиваючі в готелі можуть взяти всі ці пристрої напрокат, найчастіше оренда входить у вартість проживання.
  • Багато рушників, постільна білизна. Приладдя також є в готелі. Комплект для комфортного сну буде актуальним лише при екотуризмі, в інших випадках для зручності потурбуються службовці готелю.

Лишние вещи в отпуске

Коротке резюме наостанок: вирушаючи в тривалу подорож за кордон або в тур містами України, не варто брати з собою мотлох. До нього відносяться купи непотрібного одягу «про всяк випадок», ліки з повного асортименту аптеки, косметика для макіяжу світської модниці. Краще скоротити до мінімуму список того, що потрібно взяти з собою в подорож, орієнтуючись на море, місто, умови відпочинку. Залишити за плечима втому, погані думки, вантаж емоцій та речей. Нехай ця відпустка буде особливою!

Коментарі
Залиште коментар
Категорії