Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що вибрати – Samsung Galaxy S9 чи Samsung Galaxy Note 8: битва флагманів

Дата публікації: 30.10.2018 11:14
Дата оновлення: 30.10.2018 11:14

Samsung- один з постійних лідерів-виробників телефонів, який йде пліч-о-пліч з «епплогаджетамі» і не поступається їм ні на крок. Лінійка Galaxy вважається престижною, але головне – надійною.Смартфоницієї серії привабливі на вигляд, комфортні у використанні і мають класної апаратної начинкою. Та й камери у них – ого-го. Одними з найпопулярніших моделей вважаються Galaxy S9 і Galaxy Note 8. Вони схожі і зовні, і внутрішньо, тому шанувальники Самсунгов часто губляться, думаючи, який же краще взяти. Порівняння основних параметрів гаджетів приведено в цій статті і обов'язково допоможе у виборі.

 Альт: Samsung Galaxy S9 и Samsung Galaxy Note 8

Зовнішній вигляд флагманів

Якщо порівнювати зовнішність телефонів, то вони практично ідентичні: обидва стильні і красиві. Різницю можна побачити лише в діагоналі: 6,3 дюймів у Note 8 і 5,8 дюймів у S9. Екрани займають фронтальні панелі смартфонів майже повністю:безрамочнікіВиглядають круто, і користуватися ними зручно.

Note 8 и S9

Обидва Самсунга зроблені з металу і скла. Але якщо у Note 8 захисне скло Corning Gorilla покриває тільки задню панель, то у S9 обидві сторони знаходяться під захисним скельцем.
досить значні розміри екрану через витягнутості корпусів, користуватися апаратами дуже зручно, що підтверджують відгуки. Samsung вдалося зберегти і компактність, і легкість пристроїв. Так, Галаксі с9 важить всього лише 163 грами, а Галаксі Ноут 8 – 195 грам. Відмінності в товщині також незначні: 8,6 мм у Note 8 і 8,5 мм у S9.

Екрани Galaxy Note 8 і Galaxy S9

Флагмани оснащеніSuperAmoledдисплеями з максимальним роздільною здатністю 1440 на 2960 пікселів. Завдяки цьому картинки на обох Галаксі виглядають здорово. Обидві моделі телефонів мають чудовим рівнем передачі кольору і максимальними кутами огляду. Є у смартфонів і HDR10 (high dynamic range) – технологія, яка забезпечує високий рівень контрастності між темними і світлими тонами зображення. Це дає зображенню ще більше реалістичності.

Примітка:Полюбився користувачам функція Always on Display передбачена в кожному пристрої.

екраны Ноут 8 и С9

Але знайшлися у апаратів і відмінності, правда, їх всього парочка – це:

  1. щільність пікселів:УSamsung Galaxy S9вона вище – 570 dpi в порівнянні з 521 (показник для ноут 8). Але якщо судити з відгуків, ця різниця не помітна.
  2. реалізація 3D Touch- у Самсунга Note 8 ця функція реалізована тільки для «Home».

Читайте також:Як вибрати ігровий смартфон: 9 головних параметрів

Камери

Радити любителям фотографуватися можна будь-який з телефонів, але порівняти їх камери все-таки варто, адже у них і загальних фішок чимало, і відмінностей досить.

Що спільного:

  • Фокусна відстань головною камери: 26 мм.

Ремарка:показник додаткового модуля камери уGalaxy Note 8Становить 52 мм.

фото с Note 8

  • Обидва смартфони оснащені автофокусуванням, вміють розпізнавати обличчя, знімати панорамні фото, а також записувати відео в 4К.
  • Селфі-камери як у Galaxy S9, так і у Ноут 8 володіють модулем на 8 мегапікселів. Він робить цілком пристойні знімки, і до того ж, вміє писати відео у високій роздільній здатності – 1440р (30 к/с).

Чим відрізняються параметри камер:

  1. Note 8 отримав подвійну основну камеру 12 + 12 Мп, тоді як у суперника – простий одинарний 12-мегапіксельний модуль (здвоєний варіант можна побачити уS9 +).
  2. Note 8 може похвалитися дворазовим оптичним зумом.
  3. А ось при відеозйомці в дозволі 2160р виграє с9: він може знімати з 60 FPS, тоді як його супротивник – тільки з 30 к/с. При вирішенні ж 720р Note8 демонструє 240 FPS, а S9 – 960 FPS при аналогічному дозволі.

фото на с9

Влогерам можна порекомендувати Галаксі с9, тоді як любителям фотозйомки може більше сподобатися флагман з подвійною камерою.

Цікаво:Огляд смартфонів Huawei серії Y – параметри і зовнішній вигляд 12 моделей

Залізо

Обидві моделі отрималивосьмиядерні(4 + 4) процесори, які демонструють солідні показники продуктивності. Але версії, а також частотні характеристики відрізняються. Так, половина ядер самсунговского Exynos 8895, який стоїть в Note 8, трудиться на 2,3 Ггц, а ще половина – на 1,7 ГГц. S9 ж володіє фірмовим процесором версії 9810. Тут частота вище – 2,7/1,8 гігагерц відповідно.

Графічні чіпи Mali у пристроїв теж різні. Так, «вісімка» володіє прискорювачем G-71 Mp20, а с9 – G 72 Mp18. І той, і інший показали себе в іграх дуже добре, але Галаксі S9 поступається своєму братові в плані об'єму оперативки на 2 гігабайти (4 проти 6), так що Note 8 кілька продуктивніше, хоча в обох випадках любителі мобільних ігор не розчаруються.

 тесты производительности Note 8 и S9

Дивіться також:Огляд флагманського смартфона LG G7 ThinQ

Програмне забезпечення смартфонів

Смартфони володіють не тільки відмінною начинкою, але і хорошим ПО. Обидві моделі працюють під керуваннямОС Андроїд, але на різних версіях. Телефон Note 8 оснащений сьомою версією, а с9 – восьмий. При цьому оболонка у флагманів фірмова – від виробника, так що користуватися гаджетами дуже зручно. Samsung дозволяє своїм витворам підтримувати і нові версії операційної системи, так що не виключено, що обидва девайса скоро будуть працювати на дев'ятому андроїд.

Обидва телефони оснащені цікавим ANT +. Це протокол бездротового типу, який використовується в фітнес-трекерах і інших спортивних гаджетах для бездротової захищеної передачі даних (на кшталт серцебиття, кількості пройдених кроків і т.д.). Він відрізняється низьким споживанням енергії, а тому відіграє важливу роль в енергозбереженні. Акумулятори смартфонів тільки на перший погляд здаються не дуже ємними, враховуючи фаблетовскіе діагоналі. Тримаються пристрої чудово: відео онлайн можна дивитися хоч цілий день.

В тему:Еволюція Samsung Galaxy S – особливості серії від S1 до S9

Технічні характеристики

Нижче наведена таблиця, яка покликана допомогти користувачам порівняти головні параметри смартфонів і зробити вибір.

Samsung Galaxy Note 8
Характеристики Samsung Galaxy S9
Задня панель Corning Gorilla Glass 5 Корпус Переднє/заднє скло ( Gorilla Glass 5), алюмінієва рама
IP68 Захист IP68
Сканер сітківки очей, SpO2, акселерометр, барометр, компас, відбитки пальців, гіроскоп, пульсометр, наближення Датчики Сканер сітківки очей, SpO2, акселерометр, барометр, компас, відбитки пальців, гіроскоп, пульсометр, наближення
Екран
6,3 дюйма Діагональ 5,8 дюймів
Super Amoled Матриця Super Amoled
1440 x 2960 пікселів Дозвіл 1440 x 2960 пікселів
Залізо
Exynos 8895 Octa (Quad-core 2.3 Ггц, quad-core 1.7 Ггц) Процесор Exynos 9810 Octa (Quad-core 2.7 Ггц Mongoose M3, quad-core 1.8 Ггц Cortex-A55)
Mali-G71 MP20 Графічний процесор Mali-G72 MP18/Adreno 630
256 Гб Максимальний об'єм карти пам'яті 400 Гб
6 Гб ОЗП 4 Гб
64, 128, 256 Гб Вбудована пам'ять 64, 128, 256 Гб
Камери
12 + 12 Мп Тилова камера 12 Мп
8 Мп Фронтальна камера 8 Мп
Акумулятор
3300 мАг Ємність 3000 мАг
є Швидка зарядка, бездротова зарядка є

Любителям фото:Кращі смартфони для Селфі: рейтинг 10 першокласних моделей

Висновки і поради

Кожен флагман володіє прекрасними характеристиками : красивою зовнішністю, відмінною апаратної начинкою, а також славиться енергоефективністю. Функції, які допомагають стежити за здоров'ям, а також датчики, що гарантують безпеку інформації, захист від вологи і пилу – все це теж додає смартфонам привабливості. А вже камери як хороші! Що вибрати – доведеться вирішувати самостійно. Може, комусь сподобається діагональ поменше, а хтось захоче апарат з подвійним тиловим модулем камери. Ну а тим, кому важко визначитися, можна порекомендувати звернути увагу на Note 9 – цей Галаксі теж дуже навіть гідний.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії