Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 простих рецептів піци в духовці

Дата публікації: 11.12.2017 12:26
Дата оновлення: 11.12.2023 11:23

Бездоганна і водночас проста гармонія різних видів сиру та помідорів. Тісто, ніжне та повітряне. Аромат свіжого кропу, петрушки, зеленої цибулі, кінзи, базиліка та прянощів нагадує про тепле море. Це піца.

Невигадлива на перший погляд страва, проте, змушує шанувальників вирушити на край світу, щоб спробувати піцу на її батьківщині – в Неаполі.

домашняя пицца в духовке, как из Неаполя

Але щоб поїсти смачну піцу, не обов`язково купувати квиток на літак. Проста технологія дозволяє приготувати її в духовці. За допомогою доступних інгредієнтів можна вдома отримати страву, як у неаполітанській піцерії, або ж вигадати власне поєднання на основі стандартного набору.

Крім різних варіантів начинки, для піци використовується кілька видів тіста – дріжджове, листкове, і навіть пісочне. А якщо часу чи бажання робити основу немає, допоможе готове тісто чи заготовки із магазину.

У цій статті описано 5 способів приготувати смачну піцу без великих зусиль і тимчасових витрат.

Простые рецепты пиццы в духовке

Секрети запікання піци у духовці

Щоб зробити піцу в духовці пишною та м`якою, використовуйте секрети професійних піцмейкерів. Незначні на перший погляд нюанси впливають на результат помітніше, ніж очікується.

Деталі, які вимагають уваги, щоб приготувати піцу в духовці як слід:

1. Рибне філе, креветки, м`ясо – це сирі види начинки. До запікання їх слід піддати термічній обробці. Залежно від рецепту продукти можна просто відварити, посмажити, і навіть протушкувати. Гасіння зробить м`яким та соковитим яловичину, м`ясо качки, гусака. Охололі інгредієнти нарізають і відправляють на тісто.

2. Перед використанням дріжджового тесту домашнього приготування потрібно час "дійти" – 3-6 годин. Рецепти в інтернеті рекомендують обійтись без цього. Але якщо немає приводу для поспіху, дайте тісту спокій на вказаний час.

3. Перед тим як готувати піцу, духовку необхідно максимально розігріти. Це стосується і газової та електричної духовки.

4. Форму для випічки (наприклад, круглу Krauff 24-273-004) потрібно попередньо нагріти. Це зручно зробити одночасно з розігрівом духовки: поставити лист всередину, а піцу формувати на аркуші пекарського паперу. Нагріту форму вийняти і за допомогою широкої довгої лопатки, наприклад Tefal 2744112, акуратно перенести на неї заготівлю.

Корисно знати: Якщо є побоювання, що начинка «розбіжиться» через незручні рухи, викладіть на гаряче деко тільки розкатане тісто і потім викладайте продукти.

5. Заготовку з начинкою потрібно помістити в духовку відразу. Інакше складові на кшталт томатів почнуть виділяти сік, і тісто залишиться непропеченим.

Тонкости приготовления пиццы в духовке

Читайте також: Як вибрати електродуховку

№1 – Піца «Нашвидку руку»

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 упаковка;
  • варена ковбаска або сардельки – 250 г. Щоб не псувати смак, візьміть виріб найвищої якості;
  • печериці – 250 г. Гриби мають бути як на підбір, без цяток;
  • мариновані огірочки – 180 г.

Корисна порада: Смачнішими будуть, безумовно, приготовані власними ручками огірочки. Але якщо таких немає, підійдуть і розважні з ринку чи супермаркету.

  • твердий сир – 200 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • кетчуп (паста) – 1 столова ложка;
  • майонез – 1 столова ложка.

Порядок дій

  1. Нарізані тонкими пластинками грибочки засмажити до рум`яності (краще використовувати вершкове масло).
  2. Яйця відварити 7-10 хвилин після закипання.
  3. Кетчуп і майонез з`єднати в однорідну масу в невеликій піалі на зразок Luminarc Trianon E9563 і рівномірно розподілити по тесту, що розкотив.
  4. Яйця, ковбасні вироби та огірки покришити кубиками. розкласти їх за тестом якомога рівномірніше. Густо посипати все сиром, натертим на великій тертці.
  5. Випікати в духовці, розігрітій до граничної температури, до готовності.

Результат

Смачна та ситна піца з доступних продуктів, яку може приготувати і дитина – слушний варіант для раптових гостей.

Пицца На скорую руку

Читайте також: Як вибрати кухонні ножі

№2 – Піца «Тонка»

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 уп.;
  • копчена свиняча грудка – 200 г;
  • мариновані огірочки – 1 середній або 2 маленькі;
  • томати свіжі – 1 шт.;
  • кетчуп – 1 столова ложка;
  • петрушка – 1 пучок;
  • пармезан – 180 – 200 р.

Порядок дій

  1. Копченості та огірочки порізати тонкими брусочками. Томат половинками кружальців. Можна попередньо позбавити його шкірки.
  2. Петрушка порвати пальцями або покришити ножем. Пармезан подрібнити на тертці.
  3. Використовуючи лист як форму, розкотити тісто і з допомогою ложки розподілити по ньому кетчуп.
  4. Начинку розкласти кілька умовних шарів, зверху розсипати тертий сир.
  5. У гарячій духовці витримати на нижньому рівні близько 7 хвилин.

Результат

Листкове тісто, яке використовується для приготування піци в духовці, підкреслює насиченість смакових якостей кожного інгредієнта, не перебиваючи їх. Цей рецепт сподобається як шанувальникам великої кількості вмісту в піці, так і противникам переважання тесту.

Тонкая пицца

Читайте також: Як вибрати чайник

№3 – «Маргарита»

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 упаковка, щоб піца вийшла воістину італійською, не полінуйтеся замісити тісто самостійно;
  • соус зі свіжих томатів – 120 г;
  • помідор – 1 великий;
  • твердий сир моцарела – До 250 г;
  • листочки базиліка – 7 – 8 штучок;
  • оливкова олія – 2 чайні ложки.

Порядок дій

1. На пекарському папері акуратно розкотити тісто дуже тонко, максимум – 3 мм товщини. Поступово змастити соусом і оливковою олією.

Корисна порада: Приготувати соус просто: свіжі томати, очищені від шкірки, подрібнити блендером однорідної маси, додати зубчик видавленого через тиснення часнику, трохи базиліка, орегано, сіль та чорний перець – до смаку.

2. У розігріту духовку помістити форму з тестом на нижній рівень і залишити на 10 хвилин, щоб коржик став хрустким.

3. Моцарелу нарізати прямокутниками середньої товщини. Томат – тонкими кружальцями.

4. Заготовку вийняти з духової шафи. Зверху викласти шматочки сиру, але в них – скибочки помідора.

5. Листки базиліка помити та красиво розкласти поверхнею піци.

6. Ще 10 хвилин запікати на верхньому рівні, поки сир не розплавиться.

Результат

Класичну «Маргариту» подають та їдять обов`язково гарячою. Томати для блюда обов`язково потрібно використовувати тільки свіжі.

Пицца Маргарита

Читайте також: Як правильно вибрати посудомийну машину?

Рецепт №4 – Піца «Італьяно»

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 упаковка;
  • куряче філе – 1 штука;
  • печериці – 220 г;
  • бекон або грудинка – 60 г;
  • червоний болгарський перець – половинка;
  • оливки без кісточки – 6 – 7 штук;
  • моцарела – 250 г;
  • прянощі – паприка подрібнена;
  • свіжі томати у вигляді соусу – 120 мл.

Порядок дій

  1. Філе натерти сіллю та спеціями, обсмажити з двох боків до золотистої скоринки. Чи не захоплюватися, інакше м`ясо вийде жорстким.
  2. Тісто розподілити по деку (наприклад, Tefal J1250164) і розкотити. Рослинною олією та соусом змастити поверхню кола.
  3. Печериці нарізати слайсами, перець – кубиками, бекон порвати на шматочки середнього розміру, філе курки розібрати пальцями на довгасті, великі шматочки. Моцарелу натерти на середнього розміру тертці.
  4. Інгредієнти викласти на тісто шарами із легкою недбалістю. Густо посипати сиром.
  5. Запікати до готовності тіста.

Результат

Піцу «Італьяно» просто зробити у духовці. Як правило, підготовчий етап займає деякий час, але результат того вартий. Страва будинку виходить пряним, ароматним та ситним.

Пицца Итальяно

Читайте також: Як вибрати сковороду для кухні?

Рецепт №5 – Піца «Гавайська»

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 300 г;
  • куряче м`ясо, краще філе, копчене або відварене – 250 – 300 г;
  • ананас консервований кільцями або будь-який інший – 270 г (4 – 5 кілець);
  • моцарела – 250 г;
  • томат – 1 штука;
  • зелень з грядки за бажанням.

Порядок дій

  1. Ананас та помідор нарізати шматочками. Курку нарізати широкими скибочками або розділити пальцями на волокна.
  2. Моцарелу нарізати слайсами, подрібнити зелень.
  3. Щоб тісто вийшло смачнішим, капнути на нього трохи оливкової олії та за допомогою пензлика розподілити по поверхні.
  4. На тісто у довільному порядку викласти усі складові. бажано, щоб моцарела завершувала "піраміду".
  5. Форму з піцою помістити в духовку, розігріту до максимуму на 10 – 13 хвилин.

Результат

Піца буде соковитою та пікантною, шматочки ананаса та зелень додадуть свіжість та легкість. «Гавайська» стане ще смачнішою, якщо використати подвійну порцію сиру. Смак також залежить від способу обробки курячого м`яса. З відвареним піца буде ніжнішою, а копченим – ароматніше і гостріше.

Гавайская пицца

Читайте також: Вибираємо кухонну плиту – газова або електрична плита для вашої кухні: 5 основних критеріїв

Деякі піци за цими рецептами можна приготувати за пів години, для інших потрібно більше часу. Якщо в холодильнику є тісто, кілька помідорів або кетчуп і шматочок твердого сиру – це вже практично "Маргарита".

Випекти піцу в духовці нескладно, достатньо слідувати рецепту і не боятися зробити помилку.

За бажання в піцу з курячою начинкою можна додати жменю консервованої кукурудзи. А як варіант доповнення з копченостями чи ковбасними виробами використовувати консервований горошок. М`ясо курки гідно замінить домашня куряча ковбаска.

Якщо раптом, а це трапляється вкрай рідко, кілька шматочків залишилися не з`їденими, наступного дня їх можна розігріти в мікрохвильовій печі або духовці.

Дивіться Майстер-клас з приготування піци в домашніх умовах

Коментарі
Залиште коментар
Категорії