Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

4 поради, як правильно зробити налаштування екшн-камери

Дата публікації: 06.11.2019 12:44
Дата оновлення: 06.11.2019 12:44

 правила налаштування экшн-камеры

Нова стрілялки камера після покупки не знімає так само красиво, як у популярного блогера? Або взагалі не включається? Що робити в цьому випадку? Бігти за поверненням? Краще заспокоїтися і спробувати самостійно налаштувати камеру. Після цього вона буде знімати не гірше дзеркальних фотоапаратів. Основні правила успішного налаштування – нижче в статті.

Як зібрати стрілялки камеру

Перш, ніж перейти до налаштувань, потрібно правильно зібрати пристрій. Стандартний комплект включає в себе:

  • саму камеру;
  • акумулятор;
  • аквабокс для зйомки в екстремальних умовах;
  • зарядний блок;
  • основні кріплення;
  • селф-палицю (опціонально).

З складанням камери сьогодні розбереться навіть той, хто жодного разу не тримав її до цього. У більшості пристроїв процес складання буде повністю однаковий, будь то GoPro HERO7 Black, XIAOMI YI або SJCAM. Необхідно:

  1. Відкрити кришку.
  2. Установити акумулятор і карту пам'яті (її доведеться купити окремо).
  3. Закрити кришку.
  4. Одягти аквабокс (при необхідності).

У більшості випадків камера вже поставляється з мінімальним зарядом. Це зроблено для того, щоб можна було протестувати пристрій прямо в магазині. Якщо гаджет все одно не працює, слід поставити його на підзарядку і включити через 3-4 години.

В тему: ЯК ВИБРАТИ ЕКШН-КАМЕРУ НА ПРИКЛАДІ 3 КРАЩИХ МОДЕЛЕЙ 2019 РОКУ

Як налаштувати стрілялки камеру

меню для налаштування экшн камеры

Рекомендуємо: ЕКШН-КАМЕРА АБО ВІДЕОРЕЄСТРАТОР: 10 ДОСТОЇНСТВА І НЕДОЛІКИ ВИКОРИСТАННЯ ОБОХ ПРИЛАДІВ

Деякі продавці запевняють, що такі камери не вимагають налаштувань. Але це не зовсім так: правильне вирішення, формат зйомки, кадрова частота і баланс білого зможуть вивести навіть саму бюджетну «крихітка» на новий рівень. Ось мінімальна характеристика параметрів, які варто знати, щоб правильно налаштувати стрілялки камеру:

Параметр камери
Для чого потрібен
Формат відео Співвідношення сторін – то, якої форми буде відео. Найпопулярніший формат – прямокутний (16: 9). Також часто зустрічається 18: 9. А 3: 4 дозволить досягти ретро-ефекту.
Дозвіл Скільки пікселів по вертикалі поміщається в кадрі. Більшість популярних телевізорів, таких як SAMSUNG 32N5300, працюють в форматі Full HD (1080P), тому буде достатньо такого налаштування.
Більш того, в бюджетних пристроях навіть при налаштуванні екшн-камери на значення 4K, Якість відео може виявитися гірше, ніж при FullHD. Щоб дізнатися точно, в якому Формет відтворює відео телевізор, варто читати огляди перед покупкою!
Частота кадрів Чи впливає на плавність руху. Високий показник дозволить знімати в слоу-мо.
Баланс білого Робить кадр природним, без додаткової жовтизни і синяви.

.
відео

как правильно снимать экшн-камерой

Щоб відео з екшн-камери виглядали максимально професійно, слід враховувати деякі її особливості. Тоді кінцевий результат зйомки буде не відрізняється від хороших бездзеркальних камер.

Звук

Якщо пристрою не загрожують екстремальні умови, слід дістати його з боксу, так як він поглинає левову частку звуків. Також бажано не трясти активно камеру, інакше внутрішні шуми можуть зіпсувати весь аудиоряд. Для максимальної якості звукового ряду слід купити зовнішній мікрофон (відмінним вибором буде Panasonic (VW-VMS10E-K)) – він запише звук поверх основного аудіо.

Корисно: ВИБРАТИ ВЕБ-КАМЕРУ ДЛЯ СПІЛКУВАННЯ В ІНТЕРНЕТІ І ЗЙОМКИ ДОМАШНЬОГО ВІДЕО?

съемка экшн-камерой в экстремальных условиях

Довжина ролика

Багато любителів сильно захоплюються зйомкою ультра-довгих сюжетів одним кадром. Але статистика показує, що самі Популярні відео з екшн-камер тривають не більше 2-3 хвилин. Більш того, знімаючи низкою коротких роликів, потім буде легше монтувати кінцевий матеріал.

Зміна ракурсу

Чим частіше змінюється кут зору, тим динамічніше виглядає відео. Однак, що робити, якщо потрібно самостійно зняти власне занурення або поїздку на моноколесе? Для цих цілей використовується незвичайний аксесуар у вигляді маленького жердини, прикріпленого до шолома кулькою, який буде змінювати положення камери при русі. Таким чином вона буде знімати відразу з декількох ракурсів, що зробить відео більш «живим».

Важливо: Ще більшої динамічності можна досягти, прикріпивши камеру максимально низько. Так створиться ілюзія, що навколишні об'єкти пересуваються швидше. Це зробить картинку більш" соковитою".

Циклічність запису

Екшн-камера відрізняється від відеореєстратора тим, що при виставленні циклу вона не буде писати певну кількість роликів по заданому часу, а просто розіб'є зйомку на кілька коротких відео. Такі налаштування будуть корисні для спортсменів: вони можуть виставити таймер так, що камера не зніматиме перерви між підходами, тим самим заощаджуючи пам'ять і заряд батареї.

Циклічна запис

Щоб камера працювала в якості відеореєстратора, показник циклової записи виставляють на максимум. У більшості пристроїв він так і називається – MAX. Тепер пам'ять буде листуватися в міру заповнення.

Буде цікаво: ЕКШН-КАМЕРИ: ЩО ЦЕ ТАКЕ І З ЧИМ ЦЕ ЇДЯТЬ

Таймлапс

Художній прийом, протиставляє Slow-motion. Якщо в" слоу-мо" об'єкти пересуваються з дивовижно повільною швидкістю, то тут вони проносяться зі швидкістю світла. Сенс прийому – показати швидко повільні процеси по типу зорепаду, спорудження будинку, міського трафіку і т.д. Прискорити звичайну зйомку тут не підійде, так як відео все одно триватиме надто довго. Таймлапс – кращий вибір в даній ситуації.

Суть таймлапса в тому, що камера з певною частотою робить фото, після чого склеює знімки в повноцінне відео. Частота фотографування залежить від типу об'єкту, що знімається: для будівництва підійде змінюваність кадрів" раз в хвилину", для зорепаду" раз в 30 секунд", а для зйомки неба в безхмарну погоду буде досить одного кадру на 10 хвилин.

Фотографія

За допомогою екшн-камери можна зробити знімки, які не поступатимуться знімках із смартфонів або навіть бездзеркальних камер. Найкраще вона знімає об'єкти на відстані від 15 до 210 см. Щоб створити ілюзію об'ємності відбувається, об'єкти розташовують на різній відстані.

Наприклад, щоб красиво сфотографувати кота для соціальних мереж, на перший план кладуть його улюблену гру. На другий розміщують сам об'єкт, а в якості заднього фону використовують телевізор, який показує програму про дику природу Африки. Такий кадр буде максимально заповненим і цікавим.

На групових знімках краще ставити всіх ближче до центру, залишивши краю для декору. Причина цього проста: екшн камери дуже сильно спотворюють краю знімків, через що люди з боків можуть виглядати товщі, ніж насправді.

Аквабокс

 экшн камера с аквабоксом в воде

Спочатку екшн-камера створювалася для зйомки в екстремальних умовах, тому всі аксесуари до них розробляються з урахуванням цей факту. Аквабокс дозволить занурювати камеру на будь-яку глибину. Також він захистить її від пилу, бруду і різкого перепаду температур.

Аквакейс – пластикова коробка, всередині якої фіксується сама камера. Кейс оснащений заглушкою і кліпсою. Така конструкція не дозволяє воді і пилу потрапляти всередину.

Важливо: ЧОМУ ЛАМАЮТЬСЯ ВІДЕОРЕЄСТРАТОР: ТОП-6 ПРИЧИН

Задня кришка тримається спеціальної петлею. Зверху знаходиться затиск для посиленої фіксації пристрою. Аквабокс кріпиться до будь-якого стедікама (в тому числі до DJI OSMO Pocket) і до більшості шоломів, що дозволяє створювати динамічний контент.

Закрити аквабокс легко – потрібно надіти дві частини захисного кейса на камеру і замкнути їх.

Важливо: Перш, ніж знімати на глибині, слід перевірити порожній кейс на герметичність, опустивши його під воду.

Щоб зняти кейс, досить одним пальцем відсунути кришку, а другою рукою підчепити кліпсу.

Правила догляду за аквабокс

  1. Не можна залишати його на сонці. Це може негативно вплинути на пластик з лінзою, зробивши їх каламутними, і на ущільнювачі, які після сонячних ванн змінять свою структуру.
  2. Перш, ніж відкрити бокс після використання, його потрібно витерти м'якою ганчіркою, щоб видалити залишки води.
  3. При зберіганні бокс тримається виключно у відкритому вигляді. Інакше ущільнювач може деформуватися.
  4. Після використання камери в морі або океані її занурюють на кілька годин в ємності з прісною водою – так вся сіль і сміття зникнуть із боксу максимально дбайливо.

При дотриманні всіх правил догляду, аквабокс прослужить навіть більше, ніж було вказано виробником.

Налаштування стрілялки камери процес простий і доступний кожному. Такий гаджет підійде тим, хто хоче робити круті знімки, не переплачуючи за апаратуру. Також він буде ідеальним вибором для любителів екстремального спорту, які бажають поділитися своїми досягненнями з усім своїм оточенням.

Коментарі
Залиште коментар