Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що таке NAS і навіщо мені вдома мережеве сховище?

Дата публікації: 13.09.2016 18:40
Дата оновлення: 13.09.2016 18:40

І тут з'явилося рішення простіше! Знайомтеся, NAS, воно ж - мережеве сховище даних (network attached storage).

Що таке NAS?


На вигляд таке сховище здається простою коробочкою з жорсткими дисками і роз'ємом RJ-45, по суті ж це - вузькоспеціалізований комп'ютер. Його головне завдання - збереження даних всіх користувачів, підключених до нього, а також забезпечення безперебійного доступу до цієї інформації.

Крім того, на відміну від тих же жорстких дисків, мережеве сховище надає і ряд інших корисних послуг. Наприклад, регулярне резервне копіювання даних з усіх підключених до нього пристроїв. Адже мало кому хочеться втратити всі дані, нажиті роками, через безглуздий збою комп'ютера.

Чим це може бути корисно?


З організаціями і так все зрозуміло, вони давно вже навчилися виділяти підсистему зберігання інформації в особливу структуру, окрему як від робочих місць, так і від обчислювальних серверів. А чим стане в нагоді мережеве сховище даних в домашніх умовах? Нижче ми накидали причини, чому це зручно, безпечно і практично.
 

1. NAS забезпечує збереження даних на всіх без винятку гаджетах вашої родини

Зараз практично кожен активно користується ноутбуком, смартфоном або планшетом. Ніхто не сперечається, вони справляються зі своїми завданнями, допомагають в роботі і розважають, але в будь-який момент з кожним з девайсів щось може піти не так. Не рідко зустрічаються такі випадки, коли доводиться встановлювати заново систему, оплакуючи безповоротно втрачені дані.

Мережеве сховище покликане максимально спрощувати життя в таких ось кризових ситуаціях. Воно налаштовується так, щоб регулярно зберігати собі образи програмних середовищ всіх пристроїв в будинку. Образи - це програми, документи, настройки одним словом - все, чим ви користуєтеся щодня. До речі, сховище найчастіше працює на Linux, і підключити до нього можна пристрою на будь-якій операційній системі - Windows, Android або MacOS.

2. NAS дозволяє створити власний медіа-сервер

В такому випадку мається на увазі створення мережевої інфраструктури, яка з'єднає всі пристрої будинку в єдину мережу. Мережеве сховище даних розкладає по каталогам фото-, відео-, аудіо- та інші файли для подальшого доступу до них з будь-якого авторизованого пристрою. Такими сховищами можуть бути не тільки сімейні архіви, а й, наприклад, домашня фільмотека.

Так, в наш час, коли доступ в інтернет дешевий і швидкий, що дозволяє дивитися кіно прямо он-лайн, колекціонування фільмів на локальних диску здається пережитком минулого. Але не забувайте, що якість зв'язку по нашій країні неоднакове, і особливо від цього страждають жителі котеджних селищ, розташованих недалеко від міста, де інтернет часто" радує" провалами і повільною швидкістю. В такому випадку NAS просто необхідний - щоб дивитися улюблене кіно в високій якості, ні на що не відволікаючись.

3. NAS - підмога для професіоналів-фрілансерів

Ще один варіант використання NAS у себе вдома - створення великого архіву-портфоліо. Це особеннно важливо фотографам, відеооператорам, монтажерам або композиторам. Адже кількість «сирого» матеріалу з неймовірною швидкістю забиває місце на всіх доступних локальних сховищах даних. У фотографів це - вихідні в форматі RAW, у людей, що працюють з відео - терабайти відзнятого матеріалу в 4K, а у музикантів - фонотека з безліччю варіантів аранжувань.

Рятує ситуацію покупка мережевого сховища, де всі дані зберігаються системно і на відстані одного кліка, так що ви завжди можете поділитися з замовником своїм портфоліо.


підсумки


Ми не будемо описувати варіанти корпоративних рішень, пов'язаних з шифруванням даних і підвищеною безпекою. Це вже давно зрозуміло і широко усіма використовується.

Фішка в тому, що пристрій покликаний полегшити життя як на роботі, так і вдома. Універсальність NAS в тому, що її на програмному рівні можна доповнювати будь-якими функціями, в залежності від потреб користувача. У магазинах MOYO ви можете підібрати мережеве сховище  яке допоможе вам зробити життя простіше і зручніше.

 

 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії