Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Витяжка для плити без воздуховода: 5 ключових переваг

Дата публікації: 09.10.2017 13:28
Дата оновлення: 09.10.2017 13:28

Виконувати повсякденні справи на кухнях неможливо без витяжок. Вони нейтралізують запахи і дим, оберігаючи підлогові, настінні покриття, стеля і гарнітур від руйнівного впливу вологи. Чим хороша витяжка на кухню без труби і воздуховода? Це питання актуальне для власників приміщень з отворами для вентиляції, сильно віддаленими від газових плит . З такими моделями вітчизняний споживач познайомився недавно. Це кухонне обладнання дозволить займатися приготуванням смачних страв і влаштовувати сімейні вечері, не відчуваючи дискомфорту. Але який варіант краще - витяжка з рециркуляцією або без?

Загальні принципи роботи витяжки



Прилади проточного типу, оснащені пристосуванням для відведення повітря, функціонують за рахунок обміну повітрям. Кухонні пари, втягує ними, через спеціалізований канал потрапляють назовні, на вулицю, або у вентиляційну систему. Таким чином," непридатний" повітря видаляється повністю, звільняючи територію для чистого. Такі прилади монтуються з висновком воздуховода назовні, або приєднуються до отвору для вентиляції.

 Витяжка з рециркуляцією - незвично, але ефективно

Функціонування пристроїв з рециркуляцією організовано інакше. Вони оснащені потужним двигуном, в резервуар якого затягується брудне повітря. Після фільтрації він повертається в приміщення в очищеному вигляді.

Читайте також: Як правильно вибрати витяжку на кухню?

У витяжках такого типу, наприклад, як в Ventolux Adria 50 WH, працює фільтрація в два рівня. На першому етапі відбувається видалення продуктів горіння, а на другому - усунення запахів і речовин, що провокують їх.

Переваги та недоліки витяжки без воздуховода



Моделі цього типу приваблюють споживачів великою кількістю плюсів:

  • Природний обмін повітря в житло здійснюється безперешкодно. При відключенні проточних витяжок, канал для вентиляції виявляється заблокований. Так, природний повітрообмін зупиняється. Щоб наситити кімнату свіжим повітрям, доводиться відкривати вікна.
  • Проста, зрозуміла конструкція. За рахунок відсутності важких, габаритних труб немає необхідності в підключенні витяжки до отворів для вентиляції.
  • Простота установки. Для цієї мети досить скористатися звичайними інструментами, застосовуваними в побутовій сфері. Вони дозволять прикріпити витяжку і запустити її, підключивши до електромережі.
  • Легкість процедури демонтажу, встановлення фільтрів і догляду за ними. У витяжках використовується металевий фільтр, який використовує грубий спосіб очищення. Його можна вимити за допомогою простого засобу для посуду або в посудомийній машинці . Зносився фільтр легко замінити новим.
  • Демократична вартість. Витяжка, в якій є можливість роботи в рециркуляційно режимі - наприклад, ELEYUS Storm 960 60 BL - дешевше звичної проточною. Установка такого приладу не займе багато часу і не зажадає великих витрат.

 Витяжка без воздуховода - «встановив і забув»

Одного разу встановивши таку модель, ви зможете надовго забути про її існування, насолоджуючись чистим, свіжим повітрям на кухні й в усьому домі. Моделі без відводу повітря не доставляють дискомфорту власнику, адже працюють практично безшумно.

Але такі апарати не можна назвати ідеальними. Є у них і суттєві недоліки:

  1. Вугільні фільтри зношуються і вимагають періодичної заміни. Термін їх експлуатації обмежений 3-6 місяцями, і їх покупка пов'язана з додатковими витратами.
  2. Лаконічний, простий вигляд. Така витяжка не дуже добре впишеться в сучасний, ексклюзивний дизайн, але з інтер'єром в класичному або мінімалістичному стилі буде виглядати непогано.
  3. Негативна думка більшості. Широкому колу споживачів невідомі особливості витяжок без воздуховода, тому вони віддають перевагу більш прості і добре знайомі пристрої, незважаючи на високу вартість багатьох. Наприклад, модель Bosch DWW 068E50 не можна віднести до доступним.

Багато моделей класу «преміум» або «люкс» мають додаткові опції. У них можуть бути присутніми датчики для автоматичного включення і виключення. Реагуючи на температуру і рівень вологості в приміщенні, вони встановлюють відповідний робочий режим.

 Витяжка без воздуховода, як елемент дизайну

Буде корисно дізнатися: Установка витяжки на кухні: 4 основні етапи

Передбачено й інші опції - індикатор, що демонструє рівень забруднення фільтра, провітрювання, можливості дистанційного керування за допомогою пульта.

Як вибрати витяжку з рециркуляцією



Щоб не помилитися і придбати відповідне пристрій, варто дотримуватися кількох нескладних практичних порад:

  • Визначити продуктивність обладнання. Оптимальний показник виходить за допомогою множення площі кухонного приміщення на висоту його стель. Це значення множиться на 12 (встановлений СЕС норматив по оновленню кухонного повітря). У підсумку виходить потрібна величина. Наприклад, для стандартної кухні площею в 8 кв. м і стелями в 2,5 м оптимальне число продуктивності дорівнює 240.
  • Не варто купувати обов'язково велику витяжку. Від розмірів залежить енергоспоживання і гучність пристрою.
  • Зверніть увагу на апарати зі зниженими показниками шумності. Оптимальний показник - 40 Дб. Отримати цю інформацію можна з технічних характеристик конкретної моделі.
  • Добре, якщо передбачений широкий діапазон регулювання.

Має значення і виробник. Витяжки без воздуховода сильно розрізняються за вартістю, яка часто залежить не тільки від характеристик, але і від виробника пристрою. Добре зарекомендували себе моделі фірми Bosch, Siemens, Eleyus .

 Витяжка з рециркуляцією - економія часу і коштів

Прийнявши рішення придбати витяжку без воздуховода, заздалегідь продумайте витрати. Нерідкі випадки, коли покупка дешевого приладу приносила багато неприємностей, через витрати на ремонт і обслуговування. Тому, бажано звернути увагу на моделі подорожче - вони довговічніші. Наприклад, хороша Eleyus Venera A 750 LED SMD 60 BG .

Це цікаво: Як чистити витяжку? Як чистити фільтр від витяжки - 5 важливих аспектів

Витяжка без воздуховода - поки невідоме широкому споживачеві, багатофункціональний пристрій, здатний створити на кухні комфортну обстановку. Купують його власники квартир і будинків з нестандартним плануванням, в яких немає можливості підключення проточною витяжки. Такий пристрій підійде для сімей з дітьми, людей, вимогливих до свіжості повітря. Вибираючи відповідну модель, ознайомтеся з її позитивними і негативними сторонами, і визначте, що для вас є пріоритетним - чистота або економія. Визначившись з відповіддю, ви зробите вигідне придбання.

Коментарі
Залиште коментар
В
31.10.2017 10:04

Вытяжка без воздухоотвода требует качественное моющее средство, способное растворить накопившиеся жировые отложения в фильтре. Такие средства есть, но цена такой химии слегка шокирует, что является существенным недостатком, который следует учитывать при покупке устройства.

Категорії