Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вибір робота-пилососа на прикладі техніки iLife – 6 можливостей пристрою

Дата публікації: 12.12.2018 10:10
Дата оновлення: 12.12.2018 10:10

Прибирання будинку забирає сили і особистий час. А як хотілося б витратити ці дорогоцінні хвилини на спілкування з близькими людьми. Але на кого ж перекласти турботи про чистоту? Такий помічник є, ім'я йому – робот-пилосос.

Можливо, вас зацікавить: Asus Zenbo – наймиліший робот-помічник

 Роботы-пылесосы

Сучасний агрегат побачив світ завдяки технічному прогресу. Він відразу ж полегшив життя безлічі господинь. З таким приладом забезпечити чистоту і порядок легко, адже досить натиснути кнопку Пуск – і можна займатися своїми справами. За все інше відповідає штучний інтелект. Техніка унікальна, але чи варто купувати такий робот-пилосос, як A8, для будинку? Стаття відповість на головні питання, розповівши все про роботів-пилососах на прикладі пристроїв бренду iLife.

Читайте також: що це таке і як вибрати? 5 головних переваг «розумних» помічників

Можливості та «таланти» робота-пилососа

Прилад вже нагородили цікавою назвою: «техніка для ледарів». За які заслуги він отримав таке ім'я від народу і в чому полягають переваги обладнання, допоможе з'ясувати огляд головного функціоналу роботів-пилососів.
в світі сучасних технологій вміє:

  • Самостійно визначати тип підлогового покриття. Наприклад, щоб очистити бруд з ламінату та лінолеуму, потрібні абсолютно різні режими. Така техніка, як A4S, вибирає їх автоматично, попередньо просканувавши підлогу. Якщо робот переходить з одного покриття на інше, в ту ж хвилину міняються і режими.
  • «Бачить» перепони на своєму шляху. Вбудовані датчики дозволяють пилососа обходити перешкоди. Якщо на шляху пристрою виявиться шафа, крісло або домашня тварина, він легко обійде їх, не припиняючи прибирання. У деяких моделей навігація навіть запобігає падінню зі сходів.

 Работа пылесоса

Важливо: через високі пороги робот не переїжджає, тут його потрібно перенести. Правда, деякі пилососи з люкс-сегмента спокійно долають висоту в 15-20 мм.

  • Очищає повітря в приміщенні. Під корпусом пилососа знаходяться очисні фільтри. Вони пропускають через себе повітря під час прибирання, видаляючи пил, мікроби і неприємні запахи.
  • Починає прибирання сам. Багато пристроїв можна запрограмувати на конкретний час. Зручно: поки господар на роботі, пилосос збирає сміття, створюючи ідеальну чистоту в будинку.
  • Повернення на підзарядку. Як тільки робот-пилосос виконає всю роботу або у нього залишиться мало живлення в батареї, він самостійно повернеться на базу для підзарядки. Повної батареї вистачає на 2-4 години роботи, це залежить від бренду і моделі.
  • Збирає сміття і не тільки. Пристрій втягує в свою корзину дрібні предмети, шерсть тварин, волосся, пил, крихти, бруд, розсипаний корм, крупу та ін. Почитати повний перелік можна в технічних характеристиках до конкретного приладу.

Моделі подорожче, окрім прибирання за аналогією з звичайним пилососом, можуть також мити підлогу. Для цього у них передбачена спеціальна функція і комплектація.

Стаття в тему: Чим гарний робот-пилосос: 4 головних плюса

Купувати чи ні?

Ось це – вже дилема. Щоб користувач зміг швидше розв'язати цю проблему, логічніше наочно показати в порівняльній таблиці, кому підходить робот-пилосос, а для кого він виявиться марною і досить дорогою іграшкою.

Параметр для порівняння
Варто купити Не потрібно купувати
Якщо на підлозі лежать товсті пухнасті килими або доріжки - На такому покритті вся робототехніка, в тому числі і провідних виробників, буде застрягати.
Паркет, ламінат, масивна дошка, лінолеум і килими з мінімальним синтетичним ворсом Однозначно, так. Тут робот виконає якісне прибирання. -

Робот-пилосос (наприклад, такий, як Hoover RBC050/1 011), скоріше, потрібен для підтримки чистоти, ніж для миттєвої прибирання, наприклад , до приходу гостей. Щоб ретельно зібрати сміття в кімнаті середніх розмірів, йому необхідно близько півтори години роботи.

Ще момент: ніж включити робот, варто зібрати з підлоги все речі, які ускладнять проездку девайса.

Дізнайтеся також: ТОП-10 кращих роботів-пилососів: рейтинг популярних моделей

Робот-пылесос в работе

Роботи-пилососи iLife: у чому їх крутість?

Опитування покупців щодо того, який робот-пилосос краще вибрати, дають відгуки на користь бренду iLife. Техніка полюбилася людям завдяки компактності, прийнятною ціною, широкому функціоналу і стильному дизайну корпусу. Щоб переконатися в правдивості цих слів, стаття пропонує розглянути 3 кращих робота-пилососа iLife.

Дізнайтеся про інші бренди в статті: ТОП-5 кращих фірм-виробників роботів-пилососів

iLife V50

Красень в сріблястому кольорі з чорною окантовкою по периметру. Виглядає стильно і презентабельно. Виконаний з матового пластика, на якому не залишається слідів від пальців. У верхній частині приладу розташована кришка, а під нею – мішок. Тут же – сенсорна кнопка для увімкнення і кілька індикаторів, що визначають режими. Збоку знаходиться стандартний бампер з датчиками для визначення перешкод.

 Робот-пылесос iLife V50

Чим порадує робот-пилосос V50 господаря:

  • Самостійним вибором напрямку. Для цього в техніки є режим «Автоматичний».
  • Видаленням будь-яких, навіть найстійкіших плям. Як це відбувається? Пилосос сам прибирає бруд і плями, рухаючись навколо своєї осі, постійно розширюючи радіус по спіралі.
  • Очищенням кутів. Техніку можна налаштувати на збір сміття тільки в кутах і по периметру стін. Режим вибирається через пульт або на панелі приладу.
  • Доброю комплектацією. У наборі йдуть щітки, запасні фільтри для збірки, ганчірка, окрема для чищення пензлик для догляду за расходниками, зарядна база, пульт.

Акумулятор тут змінний. Крім того, пристрій виділяється відносно невисоким рівнем шуму.

iLife V55

Ще одна цікава модель, гідна уваги покупців. Пристрій оформлено в пластик приємного персикового кольору. По дизайну прилад практично імітує попередній варіант, єдина відмінність – дисплей на корпусі. З його допомогою можна контролювати робочі режими, налаштовувати потрібні параметри збирання і інше.

Робот-пылесос iLife V55

Модель iLife V55 5 унікальних достоїнств:

  1. Водний резервуар для вологого прибирання.
  2. Віртуальну стіну в комплекті (перегороджує роботу шлях з кімнати, використовуючи для цього інфрачервоні промені).
  3. Є режим «Максимум» для ретельного прибирання особливо забруднених місць.
  4. Знизу розташовані великі колеса для плавного переходу між покриттям для підлоги (заїде і на килим, але у останнього повинен бути низький ворс).
  5. Дві потужності всмоктування для різного рівня очищення.

iLife V8S

НА відміну від попередніх моделей з огляду, робот iLife V8S в стилі стиль хай-тек і поєднує в собі металевий і чорний кольори. У чорній частині корпусу розташований дисплей, куди виводиться вся інформація по роботі приладу. Крім того, тут можна подивитися поточну дату і час.

 Робот-пылесос iLife V8S

З цікавого в цьому пристрої:

  • робот об'єднує в собі функції всмоктування пилу і вологого прибирання;
  • режими виставляються як за допомогою кнопок на корпусі, так і через пульт;
  • є індикація заповнення пилозбірника;
  • віртуальний маяк iRobot для кращої орієнтації в просторі і створення певної траєкторії руху (в результаті економиться заряд акумулятора).

Якщо, прочитавши цей огляд, рішення, який купити робот-пилосос, так і не прийшло, необхідно звернутися за наступною підказкою – порівнянням технічних параметрів. Інформація по трьох пристроїв відображена в таблиці:

Характеристики
iLife V50 iLife V55 iLife V8S
Джерело живлення Li-lon акумулятор, ємність 2600мАг Li-lon акумулятор, ємність 2600мАг Li-lon акумулятор, ємність 2600мАг
Тривалість роботи 2 години 1,5 -2 години 2 години
Час до повної зарядки 3-4 години 3-4 години 3-4 години
Потужність всмоктування 500 Па 900-1000 Па 1200 Па
Швидкість руху 21 м/хв 21 м/хв 21 м/хв
Пилозбірник Мішок фільтр, ємність 300 мл Мішок фільтр, ємність 300 мл + бак для вологого прибирання на 250 мл Мішок фільтр, ємність 300 мл + бак для вологого прибирання на 750 мл
Максимальний рівень шуму 68 Дб 68 Дб 68 Дб

В завершення

В Інтернеті циркулює безліч порад і рекомендацій, як вибрати робот-пилосос (не тільки моделей iLife, але також бренду Roomba та інших). У таких інструкціях докладно описано, що потрібно звертати увагу на функціонал, габарити, потужність і іншу корисну інфу. Але правильний вибір робота-пилососа включає також акцент на доступності комплектуючих. Адже погодьтеся, немає сенсу купувати суперфункціональную модель, якщо змінні фільтри для неї складають половину вартості самого пристрою.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії