Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як зробити скрін екрану на iPhone? 7 способів з покроковою інструкцією

Дата публікації: 24.01.2019 09:10
Дата оновлення: 24.01.2019 09:10

Ця стаття розповість про те, як зробити скріншот екрану на айФоні, якщо знадобилося зберегти цікаву картинку або забавний момент в грі. Отриманий знімок надалі можна пересилати друзям і милуватися ним самому. Інформація буде корисна цікавим власникам від Apple, які хочуть скористатися наявними можливостями iPhone на всі 100%.

Можливо, вас також зацікавить: Як правильно налаштувати повідомлення в iOS 12: покрокова інструкція з 3 Пукто

Скриншот на Айфон

Скріншот стандартним способом

Найпростіший метод сфотографувати екран айфона – одночасно натиснути кнопки Home (знаходиться внизу в центрі) і Power (розташована на бічній грані). В результаті цієї маніпуляції користувач почує характерний звук. Відразу ж після цього екран на кілька секунд покриється білою «пеленою», а отриманий знімок дисплея в форматі .png збережеться в розділі «Фото».

Скриншот на iPhone стандартным способом

Скрін без кнопки Power

Якщо раптом клавіша блокування зламалася або «підвисає», як тоді на Айфоні включити скріншот (наприклад, на моделі iPhone 7 Plus)? Для цього необхідно попередньо активувати функцію віртуальної кнопки на екрані.

Щоб вона з'явилася, варто зробити 4 дії:

  1. Зайти в налаштування фаблет.
  2. У запропонованому переліку знайти рядок «Основні».
  3. Далі знадобиться «Універсальний доступ».
  4. Включити AssistiveTouch.

На дисплеї з'явиться світло-сірий гурток, який замінює кнопку. З його допомогою можна виконувати функції блокування, налаштовувати гучність, робити скріншоти і багато іншого. Гурток буде знаходитися збоку екрану і абсолютно не завадить видимості.

Скриншот на iPhone, если не работает кнопка блокировки

Читайте також: Як поставити рингтон на Айфон: покрокова інструкція для 2 ОС – Windows і MAC

Знімок екрана

Якщо необхідно сфотографувати не всі зображення дисплея, а тільки окрему частину, то для цього часто використовують утиліту ScreenshotPlus. Працює вона в парі з додатком Activator, який бажано завантажити на Айфон заздалегідь (наприклад, на модель 8).

Після увімкнення софта на екрані з'явиться рамка, яка і буде визначати межі скриншота. Тут же під рамкою вказано його майбутній розмір. Щоб змінювати кордони, досить пересунути рамку в потрібну область екрану або розширити її, натискаючи на бічні маркери. Коли область зображення буде обрана, залишається тільки натиснути на піктограму фотоапарата.

ДО відома:SCREENSHOTPLUS – ПЛАТНИЙ: орієнтовна вартість скачування становить 1 $.

 Скриншот на iPhone через ScreenshotPlus

Але буває, що потрібно запам'ятати не окремий ділянку екрану, а навпаки, довгий текст, який не поміщається в робочу зону. Як в такому випадку зробити довгий скріншот на Айфоні?

Для цих ситуацій передбачена спеціальна брендовий утиліта BigShotJb. Софт робить знімки з прокруткою екрана і переносить все сфотографоване в папку, де вже зберігаються кадри зі звичайною камери гаджета.

Запускається додаток помахом iPhone і відразу ж починає робити скріни. Якихось особливих налаштувань тут не передбачено, все легко і просто.

Цікава стаття: Як зробити резервну копію на iPhone: 5 порад і рекомендацій

Скріншот на нових iPhone X

А тепер – інформація для власників новинок від Епл. Як зробити скріншот на Аффйоне Х і останніх фаблет бренду – ХS, XS Max і XR? Всі дані з покроковим мануалом в таблиці:

iPhone X
iPhone ХS iPhone XS Max iPhone XR
Скріншот робиться одночасним натисканням клавіші блокування праворуч і кнопки збільшення гучності зліва. Скріншот робиться так само, як і в iPhone X. Скрін робиться двома кнопками: «Вимкнення» і «Збільшення гучності».

Скрін робиться двома кнопками: «Вимкнення» і «Збільшення гучності».

Далі отриманий скрін можна зберегти, тут же відправити на обраний контакт або відредагувати на свій розсуд. Всі зроблені скріншоти «накопичуються» в однойменній теці розділу «Альбоми».
Порядок дій тут однаковий, незалежно від моделі. Щоб зберегти зображення з екрану, необхідно:

  • відкрити на дисплеї бажану картинку;
  • натиснути позначені в таблиці кнопки з секундним утриманням;
  • буде чути клацання і видно вже звична спалах;
  • зменшена картинка переміститься в кут дисплея.

Читайте також: Як відкотитися (повернутися) з iOS 12: докладна інструкція

 Скриншот на новой линейке iPhone Х

Скріншот екрану за допомогою сторонніх програм

Як зробити скріншот на Айфоні, використовуючи для цього сторонні сервіси? Дуже просто: досить вибрати відповідне додаток в AppStore, встановити його на свій «яблучний» фаблет і користуватися собі на втіху.
Самі власники iPhone виділяють 2 просунутих софта, гідних уваги. Варто розповісти про них докладніше.

Screenshot – Frame Maker

Безкоштовний додаток, яке дозволяє робити знімки всього екрану або тільки активного робочого вікна смартфона. Готовий скріншот зберігається в заздалегідь обрану для нього папку, причому відразу в трьох форматах. Така різноманітність зручно, адже зроблений скрін можна переглядати і на інших пристроях.

Скриншот на iPhone через программу Screenshot – Frame Maker

Головні плюси програми:

  • є можливість активувати автоматичний режим, який робить скріни кожні 15 секунд;
  • в асортименті – велика кількість рамок для готової картинки (ними ж можна оформити і скрін, зроблений через інші програми).

Читайте більше інформації про Айфоні в статті: створити Apple ID: 3 перевірених способу

Awesome Screenshot

Цей free-софт є розширенням браузера Safari. Програма пропонує безліч цікавих можливостей:

  • скріни всього дисплея або окремої, обраної області;
  • швидку обробку отриманого знімка (нанесення стрілок, заміну кольору, «туман» на окремих ділянках зображення і ін.);
  • дозволяє повернутися на кілька кроків назад, якщо при редагуванні щось було зроблено не так.

Всі знімки, отримані через цю програму, зберігаються в «Галерею».

Важливо! ЗА допомогою Awesome Screenshot робляться тільки скріни сторінок, відкритих
Через браузер Safari.

Скриншот на iPhone через программу Awesome Screenshot

Скріншот на iPhone через комп'ютер

Якщо потрібно зробити збільшене зображення з екрану Айфон – підключають персональний комп'ютер. Але для початку необхідно завантажити програму, яка б синхронізувала девайс з ПК. Називається вона Reflector і з'єднує 2 пристрої між собою за допомогою вай-фай.

Як же зробити скріншот на Айфоні, наприклад, 6 або 7 моделі, через комп? Для цього потрібно перейти в AirPlay і вибрати «Відеоповтор». Тепер все зображення з екрану Айфон (наприклад, iPhone 6s) транслюватимуться на великий монітор комп'ютера. Щоб створення скрін пройшло успішно, потрібно натиснути кнопку PrtScr на клавіатурі комп'ютера. Отриманий знімок вставляється в будь-який вордовскій документ (або інший графічний редактор, програму і т. д.) комбінацією клавіш Ctrl + V.

Як підсумок

У цій статті були описані найпопулярніші способи, як на айФоні зробити скріншот екрану. Одні віднімають менше часу, але роблять тільки звичайні знімки, інші – дозволяють ще й обробити його, помінявши колір або виділивши потрібний фрагмент. Який метод вибрати – кожен юзер вирішує сам, головне – щоб було швидко і зручно.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії