Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-10 кращих зовнішніх HDD об'ємом 500 GB

Дата публікації: 11.07.2018 12:54
Дата оновлення: 11.12.2023 11:08

Щоб не забивати місце на комп`ютері або лептопі, а також мати можливість зробити дані доступними на будь-яких пристроях, знадобиться зовнішній жорсткий диск. Такий HDD зручно брати із собою у відрядження та інші поїздки.

лучшие внешние HDD на 500 GB

Вибрати гідні варіанти допоможе стаття. Вона є рейтингом з 10 найкращих портативних накопичувачів об`ємом у півтерабайта. У топдобірці описуються ключові особливості кожної моделі.

WD 2.5 USB 3.00 500GB 5400rpm Elements Portable

Western Digital вже давно зарекомендували себе на світовому ринку, як виробник доступних та якісних жорстких дисків. Ця модель – чудове тому підтвердження.

Примітка: диск ще й важить небагато, тому його легко переносити.

За що жорсткий диск увійшов до рейтингу кращих:

  • Сумісність із сучасним USB стандартом 3.0 означає відмінну швидкість зовнішнього HDD. Однак і з ранньою версією – 2.0 – девайс на 500 Гб взаємодіє не менш ефективно, зберігаючи стабільність та демонструючи надійність.

WD 2.5 USB 3.00 500GB 5400rpm Elements Portable

  • Міцне ударостійке сховище інформації дозволяє швидко та просто скопіювати дані. Компактні розміри дають можливість безпечно та комфортно транспортувати девайс.
  • Для синхронізації із пристроями Elements Portable не потрібне додаткове програмне забезпечення.
  • Матовий корпус не тільки добре виглядає, та й стійкий до подряпин.
  • Зовнішній накопичувач без проблем працює з ПК та лептопами незалежно від операційної системи.
  • Без зайвого шуму виконує поставлені завдання максимально оперативно.

TOSHIBA 2.5" USB3.0 500GB

Це ще один представник накопичувачів з обсягом пам`яті в 500 GB, який потрапив до рейтингу завдяки простому підключенню до будь-якого ПК або ноутбука, зручності транспортування та стильної зовнішності. Втім, це далеко не всі переваги моделі.

` 


П'ять найкращих якостей HDD:
1. Можливість захисту важливої ​​інформації унікальним паролем гарантує безпечне зберігання.
2. Сумісність з Apple Time Machine, дає можливість швидко створити запасну копію файлу будь-якого формату на «яблучному» носії.
3. Універсальне підключення — зовнішній 2.5" USB3.0 легко підключається за USB версією 2.0/3.0. При підключенні до новішої версії швидкість роботи помітно збільшується, але й користувачі комп'ютерів з більш раннім USB не будуть розчаровані показниками продуктивності.
4. Власникам «яблучних» пристроїв є 10 хмарних гігабайт, а спеціальне ПЗ дозволить отримати віддалений доступ до хмарного інформаційного «сейфу» з будь-якого гаджета.

Тонкий і легкий корпус з привабливим дизайном дозволить легко переносити значний об`єм даних в кишені.

Читайте також: Як вибрати жорсткий диск: поради для новачків

TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серія M3 500GB

Місткий портативний пристрій для зберігання 500 Гб інформації з одночасно простим дизайном, що привертає увагу, відрізняється простотою підключення і надійністю. Популярна модель – один із найкращих варіантів у цьому рейтингу для тих, хто шукає захищений зовнішній вінчестер.

`TRANSCEND

SEAGATE 2,5" USB3.0 500GB BLACK
Компактний жорсткий диск у міцному та стильному матовому корпусі з оптимальним для зберігання файлів об`ємом 500 GB дозволить заощаджувати пам`ять «робочої машини», легко переносити дані.

Чотири основні особливості:

1. Підтримка USB 3.0 плюс швидкість, з якою крутиться шпиндель – 7200 оборотів за 60 секунд – забезпечують високу продуктивність: за секунду HDD передає 500 Мб інформації. До того ж девайс дружній до різних операційних систем, у тому числі до популярних IOS та Windows.
2. За безпечне зберігання інформації відповідає SafetyKey, захищаючи та шифруючи дані.

`SEAGATE


3. Навіть при тривалому використанні STSHX-M500TCBM працює стабільно та без зайвого шуму.
4. Матовий корпус не боїться подряпин, що дозволяє зберігати початковий зовнішній вигляд довгий час. Вінчестер компактний: він легко поміститься в кишеню і не порве його, оскільки важить, як тонкий смартфон трохи більше 140 грамів.

TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серия H 500GB
Швидкий і надійний апарат має компактні розміри і має привабливий зовнішній вигляд. Але на цьому переваги моделі не закінчуються, інакше такий варіант просто не увійшов би до кращих топ.

Примітка: у цієї моделі жорсткого диска звичний для зовнішніх аксесуарів формфактор – 2,5 дюйми. Пристрій порадує стабільністю, з ним легко та зручно працювати.

Найпривабливіші якості пристрою:

  • Захищений корпус – носій не боїться ударів і вібрацій: витримає падіння з невеликої висоти, його можна возити в автобусі/машині і не переживати, що «начинки» розтрусяться.
  • Завдяки USB-підключенню третьої версії модель працює швидко. Високу швидкість і продуктивність забезпечує і шпиндель, який робить 5200 оборотів за 60 секунд. Варіант здатний передавати 600 Мб за одну мить.

`TRANSCEND

 

  • Прив'язки до операційних систем немає, як і необхідності встановлювати додаткове програмне забезпечення. З будь-яким пристроєм модель працює за принципом Plug & Play. Це означає, що шукати драйвера не доведеться: диск працює відразу після підключення.
  • Стан підключення та версія USB легко визначаються за допомогою індикатора, який змінює колір.
  • Вага пристрою — всього 250 грам з хвостиком, що робить його транспортування досить зручним. Багато місця у сумці пристрій не займе. За бажання його взагалі можна покласти в кишеню.
  • Працює StoreJet серії H не тільки спритно та стабільно, а й досить тихо.
     

WD 2.5" USB2.0 Elements Portable 500GB 
Як і попередні моделі в топдобірці найкращих накопичувачів, цей портативний пристрій вміє зберігати неслабкий об`єм 500 GB і взяти його з собою в дорогу. До того ж це чудове рішення, якщо жорсткий диск ПК переповнений, а видаляти інформацію не можна або шкода.

Цікаво: Девайс поставляється з демо-версією Pro WD SmartWare, призначеної для копіювання про запас.

`WD


Чому потрапив до рейтингу — 4 причини:

  • Гідна продуктивність: за хвилину шпиндель робить 5,4 тисячі оборотів.
  • Удароміцність дозволить не турбуватися про збереження файлів, якщо раптом девайс впаде або користувач випадково стукне його під час транспортування.
  • Варіант коректно працює у зв'язку з будь-якими комп'ютерними пристроями. Для цього не потрібно встановлювати драйвера або певне програмне забезпечення: WD 2.5" USB2.0 Elements Portable готовий до роботи відразу після підключення.
  • Невелика вага, що ледве перевищує 200 грамів і тиха робота – не головні, але приємні риси зовнішнього HDD.

TRANSCEND 2.5" USB3.0 StoreJet, серія A3 500GB

Ще варіант зовнішнього жорсткого диска із захищеною від вібрацій та ударів конструкцією. Працює девайс стабільно та досить тихо. Його компактні розміри та вага дозволяють комфортно та безпечно перевозити солідний об`єм інформації. 500 Гб: будь то музика, відеоролики або фільми, фото чи важливі документи – місця всім вистачить.

`TRANSCEND


Чому увійшов у топ-добірку:

  • One Touch Auto-Backup - кнопка, натискаючи яку, користувач запускає створення запасних копій автоматично. Дуже корисна функція, яка відповідає за збереження інформації, а й сприяє її відновленню за необхідності. Виробник доклав і програмне забезпечення, розроблене, щоб спростити та підвищити ефективність цього процесу.
  • Чудова продуктивність. Пристрій сумісний з USB роз'ємами третього покоління і молодшим, що робить його практично універсальним. В одну мить HDD передає 480 Мб, а його шпиндель здійснює 5400 обертів на хвилину. Такі характеристики забезпечують чудову швидкодію.
  • Вага StoreJet серії A3 дорівнює всього 185 грамів, що дозволить без проблем переносити його навіть у кишені, а для максимальної зручності транспортування передбачено чохол.
     

SEAGATE 2.5" USB3.0 Expansion 500GB Black
Надійний та стильний «сейф» для зберігання даних. Компактний, гранично простий у використанні, комфортно працює практично з усіма пристроями. Встановлення додаткового програмного забезпечення для початку роботи з цією моделлю не потрібна. Втім, диск має й інші переваги, інакше він би не потрапив до рейтингу найкращих зовнішніх накопичувачів.

`SEAGATE


Чим гарний:

  • Поміщається у кишені джинсів завдяки компактності. При цьому диск не порве тканину, адже важить він як мобільник — 170 грамів.
  • Диск готовий до роботи відразу "з коробки": все що потрібно - підключити пристрій і почекати лише пару секунд, поки його визначить комп'ютер.
  • Швидкодія – на висоті. Шпіндель здійснює 5400 оборотів за 60 секунд, а за одну рахує 600 Мб інформації. Балів до продуктивності додає USB третьої версії. Ще один момент - зовнішній жорсткий не гуде як рій джмелів під час роботи.
  • Додаткове живлення Expansion 500GB не потрібне, а вбудований контролер живлення дозволяє мінімізувати споживання енергії.
     

TOSHIBA HDD USB3 500GB EXT. 2.5"/WHITE HDTP205EW3AA 
Стильно, надійно, швидко та економно у плані споживання енергії — ось причини популярності зовнішнього накопичувача, але не єдині, через які він потрапив у топ-добірку найкращих.

`TOSHIBA

Цей варіант – захищений девайс, який міститься 500 Гб інформації. Він якнайкраще підійде як резервний «сейф» даних, або додатковий жорсткий диск завжди під рукою. Оптимальний об`єм дозволяє зберігати документи, мультимедійні файли, швидко підключатися до комп`ютера або моноблока. До того ж, щоб переносити файли, немає потреби в установці додаткових програм.

TRANSCEND 2.5" USB2.0 StoreJet, серия M2 500GB 

Цей варіант - захищений девайс, який міститься 500 Гб інформації. Він якнайкраще підійде як резервний «сейф» даних, або додатковий жорсткий диск, який завжди під рукою. Оптимальний обсяг дозволяє зберігати документи, мультимедійні файли, швидко підключатися до комп'ютера чи моноблоку. До того ж, щоб переносити файли, немає потреби в установці додаткових програм.
 

`TRANSCEND

Ключові якості вінчестера від TRANSCEND:

  • Зовнішній HDD виживе в екстремальних умовах: він має броню у вигляді гумового корпусу, який захищає начинку апарата від ударів і знижує вібрацію.
  • Модель серії M2 увійшла до рейтингу ще й завдяки оперативній роботі. Високі показники продуктивності забезпечуються швидким шпинделем, який робить 5,4 тисячі обертів за секунду. Завдяки цьому диск здатний передавати 480 мегабіт на помах ока.
  • Пристрій не прив`язано до операційної системи, що дозволяє без проблем працювати на ПК та ноутбуках під керуванням Windows, Linux та Mac OS.

Дивіться також: ТОП-10 найкращих виробників зовнішніх жорстких дисків

Кожен із зовнішніх накопичувачів, який потрапив до цього рейтингу, гідний стати сховищем інформації на роки. Якщо потрібен мегашвидкий варіант, краще вибрати STSHX-M500TCBM: його шпиндель здійснює 7,2 тисячі обертів за одну мить. Для тих, хто часто носить/возить із собою накопичувач, можна порадити варіант у захищеному корпусі. У цій топ-добірці таких чимало.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії